PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Volkswagen, MAN’da direksiyona geçti Scania’yla birleştirmenin yolunu açtı

bilalMW
08-07-2011, 18:38
Volkswagen, MAN’da direksiyona geçti Scania’yla birleştirmenin yolunu açtı (4 Temmuz 2011)

Avrupa’nın önde gelen otomotiv grubu Volkswagen AG (VW), Alman ağır vasıta üreticisi MAN’daki hisse oranını yüzde 30’dan yüzde 55.9’a çıkardı.İsveçli ağır vasıta üreticisi Scania’nın da çoğunluk hissesinin sahibi olan VW, böylece yılda 200 milyon Euro tasarruf sağlayacağı Scania ve MAN birleşmesinin de önünü açmış oldu. Ağır vasıtada tek marka yaratarak Avrupa’nın diğer ağır vasıta üreticisi olan Daimler ve Volvo’nun karşısında daha güçlü şekilde durmayı hedefleyen Volkswagen, MAN’daki sermaye hissesi oranını da yüzde 53.7’ye ulaştırdı. VW, 2007 yılında MAN’daki payını yüzde 30’a çıkardığında, şirketin çoğunluk hissedarı olmayı hedeflediğini o dönemde açıklamıştı. Böylece VW, MAN’ın 36 milyondan fazla hissesi için bugüne kadar 3.4 milyar Euro ödemiş oldu.
Winterkorn fazlasıyla memnun
Grup olarak sonuçtan fazlasıyla memnun olduklarını açıklayann Volkswagen CEO’su Martin Winterkorn, “Sonuç olarak hissedarlarımızın, çalışanlarımızın ve müşterilerimizin hayalini kurduğu Scania, MAN ve Volkswagen sinerjisini yaratma fikrini gerçeğe dönüştürmeye çok yaklaştık” diye konuştu. MAN tarafından yapılan açıklamada da “Hissedarlarımız MAN’ın VW ailesinin bir parçası olmasını onayladı. MAN’ın uzun geçmişinde yeni bir sayfa açıyoruz. Bu durumdan doğacak avantajları da bir şans olarak görüyoruz. VW’nin Alman kanunlarından tüm onayları almasın için her türlü desteği vermeye hazırız” ifadesi kullanıldı.
VW’nin mayıs ayında yaptığı teklif MAN’ın 13.8 milyar Euro piyasa değerinde olduğunu ortaya koydu. VW, MAN’ın halka açık olan hisseleri için hisse başına 95 Euro, imtiyazlı hisse başına ise 59.90 Euro ödedi. VW mayıs ayında yaptığı teklifte MAN hisselerine daha düşük bir fiyat verdi. Ancak MAN hisselerinin değer kaybetmesinin ardından VW, teklifini biraz daha iyileştirerek MAN’ın çoğunluk hissedarı olmayı başardı. Öte yandan VW’nin yüzde 71 hissesine sahip olduğu Scania’nın yüzde 17.4’ü de MAN’ın elinde bulunuyor.
10’uncu marka olacak
VW Grubu’nun bünyesine kattığı 10’uncu marka olmaya hazırlanan MAN, Scania ile güçlerini birleştirerek gruba yılda 200 milyon Euro tasarruf etmesini sağlayacak. Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Seat, Skoda, Volkswagen, Volkswagen Ticari ve Scania markaları bulunuyor. VW, 2018 yılına kadar dünyanın en büyük otomobil grubu olmayı hedefliyor.

Türkiye’deki cirosu 220 milyon Euro’yu aşıyor

OTOBÜSTE en önemli üretim üslerinden birisi Türkiye’de bulunan MAN, 1966 yılından bu yana MAN Türkiye adı altında 41 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. 2009 yılında 220 milyon Euro ciro elde eden MAN Türkiye’nin dışında, Almanya, Polonya, Meksika ve Hindistan’da da üretim tesisleri bulunuyor.
Kaynak:hürriyet.com.tr

messi
08-07-2011, 18:43
vw şu an dünyanın en başarılı otomobil üreticisi.

Shadow_Dancer
08-07-2011, 18:46
Valla Mercedes-Benz 1840,3228 gibi efsane makinalar urettigi surece Turkiye piyasasinda baska markalarin isi zor gibi gorunuyor.

bilalMW
08-07-2011, 18:47
vw şu an dünyanın en başarılı otomobil üreticisi.

En başarılı kısmı biraz tartışılır ama en büyük olduğu kesin artık ablacım.Ama tekelleşmeyi sevmiyorum VW'in tekelin dibine vurdu "süper şirket" gibi bişey oldu Avrupalı bir General Motors oldu sevmiyorum böyleri şeyleri.Çok beleşe kaçılır o zaman.

messi
08-07-2011, 18:54
En başarılı kısmı biraz tartışılır ama en büyük olduğu kesin artık ablacım.Ama tekelleşmeyi sevmiyorum VW'in tekelin dibine vurdu "süper şirket" gibi bişey oldu Avrupalı bir General Motors oldu sevmiyorum böyleri şeyleri.Çok beleşe kaçılır o zaman.
geleceğin süper ceolarına ortak platformu, teknoloji geliştirmeyi, ar-ge yönetimini yüklerken vw örnek veriliyo fakültelerde.
beleşe kaçılır diyosun, vwyi şimdiye kadar tanımadınmı? :)
skoda-seat gibi markalarda biraz maliyet kaygısı var ama koskoca lamboda, bentleyde seviye hiç düşmedi.
aksine eline aldığını çok iyi işliyo bence vw.
asla almadan önceki halinin altına düşmüyo aldığı martka ve modeller.
gm üretimde ve yönetimde vwnin yanından geçemez.

bilalMW
08-07-2011, 19:01
geleceğin süper ceolarına ortak platformu, teknoloji geliştirmeyi, ar-ge yönetimini yüklerken vw örnek veriliyo fakültelerde.
beleşe kaçılır diyosun, vwyi şimdiye kadar tanımadınmı? :)
skoda-seat gibi markalarda biraz maliyet kaygısı var ama koskoca lamboda, bentleyde seviye hiç düşmedi.
aksine eline aldığını çok iyi işliyo bence vw.
asla almadan önceki halinin altına düşmüyo aldığı martka ve modeller.
gm üretimde ve yönetimde vwnin yanından geçemez.

Lamboya allahtan dokunmadılar,dokunmasınlar ama Bentleylerde hala audi a3 ün ilk kasanın otomatik vites kolu var. :D Seat'ı en son satıcam diyordu VW.Ayrıca Skoda daha alt seviyede araçlar üreticeklermiş bi Passat katili Superb göremiceyeğiz.Dacia'ya yönelik olucakmış sanırsam Skoda nın bi tr forumunda okumuştum.:)
GM ile karşılaştıralamaz yönetim ve üretim ama ikiside piyasanın en büyüğü ilk 3'teler.Sosyal mesaj: Tekel istemiyoruz. Porsche'de Cajun görmek istemiyoruz. :)

messi
08-07-2011, 19:08
nerdeymiş continentalda flyingde a3 vites kolu?
bentleydeki vites koluna 500 euro versek alabilirmiyiz acaba? :)
kendin söylüyosun bak skoda satılınca seviyesi düşecekmiş.
bence seat ve skoda böyle sahip bulamazlar.
yedikleri önlerinde yemedikleri arkada. :D

bilalMW
08-07-2011, 19:21
nerdeymiş continentalda flyingde a3 vites kolu?
bentleydeki vites koluna 500 euro versek alabilirmiyiz acaba? :)
kendin söylüyosun bak skoda satılınca seviyesi düşecekmiş.
bence seat ve skoda böyle sahip bulamazlar.
yedikleri önlerinde yemedikleri arkada. :D

Skoda VW çatısı altındayken daha düşük sınıfa yönelicek. :) Skoda-Seat daha iyi sahip bulamaz doğru.Ama Kamyon pazarını çıtırdan tekele bağlaması Porsche'yi bünyesine katıp spor otomobil imajını düşürmesi Panamera,Cajun.

http://www.zcars.com.au/images/bentley-continental-gt-speed-interior1.jpg Şu vites kolunu ve alt tablasını Audi'lerde vardı.. Takılcak bişey değil RR Ghost'da ise kapı açık uyarı sesi 1 serisi ile aynı.

fastchild
08-07-2011, 19:24
her söktüğüm parçada vwag logosu var ve dikkat ettim geçen gün kaputu ilk açtığınızda görülen skoda logolu plaktik parçanın skoda logosunun arkasında VW logosu var adamlar oraya bile işlemiş arkasındayız diye :D
ama geçen akşam servis müdürünün superb'e güzel sapladık babamla :D

oğuz
08-07-2011, 19:28
bugun aracımızın kapı dosemesını soktuk ( 2005 passat ). doseme ıclerınde vw VE audi armaları var. arac altını kaldırdıgımızda da alt takımlar da görmüştüm. o audi logosunu görünce insan daha bi güvende oluyor ya :D:D tamam vw da güven eywallah da + audi yede yok demeyız :D

bilalMW
08-07-2011, 19:34
Uzun lafın kısası kastım olan şey şirket evlilikleri sonucunda tekele dönüşüp pazar manüple edilmeye çalışılmasın. :)

messi
08-07-2011, 19:40
http://www.zcars.com.au/images/bentley-continental-gt-speed-interior1.jpg Şu vites kolunu ve alt tablasını Audi'lerde vardı.. Takılcak bişey değil RR Ghost'da ise kapı açık uyarı sesi 1 serisi ile aynı.
canım ortak parça illaki kullanılır tablaymış falan en kalitelisi en azından.
daha ne yapsın altından gümüştenmi işlesin. hakiki krom işte. :D

ghostun kapı açık uyarı sesinin 1 serisiyle aynı olması tesadüftür.
yoksa bu adamlar araba yaparken biz rryiz, biz bentleyiz farklı olmalıyız diye her aracın kapı sesini dinleyemezlerki.
trabzonunda formasında mavi var, barçanında. :)

levent
08-07-2011, 20:04
bence lambo da da tat yok, bi diablo bi countach geri dönemedi bitürlü, yola sığmayan araçlar yapıyorlar vw sayesinde :)

BlackEmperor
08-07-2011, 20:07
başarılı bi şirket ama aldıgı markayı canlandırmasının yanında ruhunu öldürüyor

Ahmet_28
08-07-2011, 20:38
Valla Mercedes-Benz 1840,3228 gibi efsane makinalar urettigi surece Turkiye piyasasinda baska markalarin isi zor gibi gorunuyor.

bunlar şehir efsanesi kanka :D

mercedes fabrikada var simsiyah 1860.klima,röterdar,tam otomatik şanzıman v.s mega kabin full bi araç 600 hp :)

man scania ile birleşmez sanmıyorum scania nın pazar payı daha yuksek şu anda ama man tgx çekicilerde gerçekten güzel .man neoplan otobüs şirketini satın almıştı ama yinede man ve neoplan ayrı isimlerle üretime devam ediyor

Sefa_vts
08-07-2011, 20:57

yoksa bu adamlar araba yaparken biz rryiz, biz bentleyiz farklı olmalıyız diye her aracın kapı sesini dinleyemezlerki.

Çok alakasız.. sonuçta sınırlı renk seçeneği ile sınırsız bir melodi seçeneğini kıyaslaman..

Ayrıca scania ile Man'ın bir çok ortak Karoseri ve motor teknolijisi varken birleşmemiş olmaları süpriz olurdu..

bilalMW
08-07-2011, 21:28
bence lambo da da tat yok, bi diablo bi countach geri dönemedi bitürlü, yola sığmayan araçlar yapıyorlar vw sayesinde :)

sus sus abi seni duyup lamboyuda turbo yapmasınlar. :o Buna şükür. Ama Valentino Balboni,Yeni jenarasyon Legend Lambo hakkını yemeyek. :D

+1905.

messi
08-07-2011, 21:47
seat ve skodada ruhmu vardıda vwden sonra öldü?
bentley yine aynı imajla yoluna devam ediyo ultra elitliğinden hiçbişey kaybetmedi.
lamborghini deseniz murci ve gallo müthiş gittiler ve özellikle murci gelmiş geçmiş en etkileyici lambo olarak görülüyo.
ha porsche derseniz biraz hak veririz size cayenneden panameradan sonra.
yalnız 911 turbo gene bi canavar, targa aynı şekilde ve caymande kıvamında bi porsche.
yola sığmamak derseniz yeni kasası eskisinden küçük olan model varmı bildiğiniz, varsa kaç tane?
başarısız bi firma bu şekilde dünya liderliğine oynamaz...

ruh olayını sadece bu markaya yükleyerek değil, genele bakın aynı ruh olayını göreceksiniz.
e39 m5in tadını yenisi vermiyo, f355in tadınıda f458 vermiyo diyenlerde var...

trabzon-barça formadaki mavi olayıda anlaşılmamış. :)

Low-Rider
08-07-2011, 21:52

Sen bir gün bir gallardo'nun içine otur sonra in bir a3'ün içine otur sonra yine konuşalım:)

messi
08-07-2011, 21:55
ikisininde içine oturdum şaka değil konuşalım. :)

Low-Rider
08-07-2011, 21:55
ee ne hissettin ikisi içinde ama sen objektif olamamışsındır:)

Shadow_Dancer
08-07-2011, 21:56
bunlar şehir efsanesi kanka :D

mercedes fabrikada var simsiyah 1860.klima,röterdar,tam otomatik şanzıman v.s mega kabin full bi araç 600 hp :)

man scania ile birleşmez sanmıyorum scania nın pazar payı daha yuksek şu anda ama man tgx çekicilerde gerçekten güzel .man neoplan otobüs şirketini satın almıştı ama yinede man ve neoplan ayrı isimlerle üretime devam ediyor

Kanka dayimda 4 tane 1840 var, ne koyarsan yakiyo :) ***** inanilmaz satiyor zaten

messi
08-07-2011, 22:00
üç-beş düğmeyle bir iki buton aynı diye koskoca gallardoyu küçümsemeyecez heralde.
adı üstünde ortak platform mekanizması var vwde.
ha direksiyonu, motoru, göstergeler falan a3 golfle aynı derseniz tamam derim yakışmamış...

objektiflik konusunuda abartmayalım babamın markası değil lambo sonuçta.
kaldıki ben murcielagoya hastayım. :D

Ahmet_28
08-07-2011, 22:00
Kanka dayimda 4 tane 1840 var, ne koyarsan yakiyo :) ***** inanilmaz satiyor zaten

ülkemiz şartlarına göre yakıt,performans,yedek parça olarak tatminkar vede tutuluyor
ama axor ile actros arasındaki fark ciddi çok fazla actros herşeyiyle bambaşka.fiyatları birbirine yakın olsa axorun yuzune bakmaz kimse :)

Low-Rider
08-07-2011, 22:01
valla marşa basana kadar iki otomobil içinde ki hissiyat birebir aynı:)

Eriador
08-07-2011, 22:01
Gelmiş geçmiş en etkileyici lambo murci ? yapma :)
Bırak Murci yi bu araçın rakibi yok , bambaşka bi klasmanda uzaydan gelmiş

http://drive-line.com/wp-content/uploads/2007/09/lamborghini_reventon.jpg
http://drive-line.com/wp-content/uploads/2007/09/reventon6.jpg

VW insanlığa hizmet yapsın bunu tasarlıyan elemanlara sölesen VW bünyesindeki tüm araçlara el atsınlarda hepsi biraz düzelsin şekillesin :)

messi
08-07-2011, 22:02
sayın eriador aventador daha çok yeni.
dur bakalım hele bi kullanıcılarla iyice buluşsun kaynaşsın bakalım ne diyecekler...

+buda bi lambo sonuçta. :)

Eriador
08-07-2011, 22:04
Aventador değil o. 2009 Réventon . Şahsen loto çıkarsa ilk yapıcağm iştir kendisi :)

Shadow_Dancer
08-07-2011, 22:04
ülkemiz şartlarına göre yakıt,performans,yedek parça olarak tatminkar vede tutuluyor
ama axor ile actros arasındaki fark ciddi çok fazla actros herşeyiyle bambaşka.fiyatları birbirine yakın olsa axorun yuzune bakmaz kimse :)

Dogrudur kanka detayli bilgim yok valla tek bildigim deli para kazandirdiklari :)

Low-Rider
08-07-2011, 22:05
Aventador değil o. 2009 Réventon . Şahsen loto çıkarsa ilk yapıcağm iştir kendisi :)

puuu koca reventon'a aventador dedi

italya seninle gurur duyuyor

messi
08-07-2011, 22:05
tamam işte, aventador olarak yollara çıktı kendisi.
ben loto oynamıyorum ama bu lambo insana lotoda oynatır. :D

Eriador
08-07-2011, 22:06
low bi kıyak yap bana moderatör force unu kullan bağış konusu açın Kaan'ın hayalini gerçekleştircez pamuk eller ceb e diyin 1 milyon Euro olunca gidin bana bunu alın ? bu kıyanızı unutmam kanka :D

Eriador
08-07-2011, 22:13
tamam işte, aventador olarak yollara çıktı kendisi.
ben loto oynamıyorum ama bu lambo insana lotoda oynatır. :D

Yok öle değil :) 2009 da Réventon üretildi satıldı
KOwEroco5nI
YouTube - ‪Lamborghini REVENTON at Cars and Coffee‬‏ (http://www.youtube.com/watch?v=KOwEroco5nI)
Réventon müthiş tuttuğu için Murci ye Réventon dokunuşu yaptılar ortaya aventador çıktı kırma bişi yane :)

ama fark etmez bana aventador da hediye edersen hayır demem :)

fastchild
08-07-2011, 22:15
low bi kıyak yap bana moderatör force unu kullan bağış konusu açın Kaan'ın hayalini gerçekleştircez pamuk eller ceb e diyin 1 milyon Euro olunca gidin bana bunu alın ? bu kıyanızı unutmam kanka :D

kim unutabilir abi bana yapsalar bende unurmam he özgür abi

Eriador
08-07-2011, 22:17
hop hop hayallerime yancı istemiyorum ilk başta bana alınsın sen sonra gel :)

messi
08-07-2011, 22:17
Yok öle değil :) 2009 da Réventon üretildi satıldı
KOwEroco5nI
YouTube - ‪Lamborghini REVENTON at Cars and Coffee‬‏ (http://www.youtube.com/watch?v=KOwEroco5nI)
Réventon müthiş tuttuğu için Murci ye Réventon dokunuşu yaptılar ortaya aventador çıktı kırma bişi yane :)

ama fark etmez bana aventador da hediye edersen hayır demem :)
çok okudum izledim resimler videolar vs...
reventon 1 yıl kaldı ama aventador adıyla geri döndü farklı demesin kimse. :)
yazılanlar çizilenler dehşet bişey reventon (aventador).
aventadorun süreleri falan ferrari ve porsche için çok ama çok üzücü.

ayrıca siz bulursanız bana hediye edin. :D

Ahmet_28
08-07-2011, 22:28

aman scania'ya dokunmasında.gerçekten kendine has bi araç şu an dünyanın en güçlü çekicisi.V8-730 hp 3500 nm tork

The new Scania V8 truck range | New V8 engine (http://www3.scania.com/en/New-V8-truck-range/The-new-730hp-engine/)

ali_utku
08-07-2011, 22:42
scania R 470 vardi bizde.uzun yolda kullandim.yok böyle bi rahatlik.ayrica kabin içi çok kullanişli.

3228 lere laf yok zaten.ilk başlarda bi 3240 furyasi başlamişti ama tekrar 3228 lere dönüldü.

Ahmet_28
08-07-2011, 22:53
scania R 470 vardi bizde.uzun yolda kullandim.yok böyle bi rahatlik.ayrica kabin içi çok kullanişli.

3228 lere laf yok zaten.ilk başlarda bi 3240 furyasi başlamişti ama tekrar 3228 lere dönüldü.

bence 3240 furyası devam etsin.10 teker araç için gene bi nebze yeterli ama kırkayakta 280 hp çok cılız gerçekten yürümüyor araba :)