PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ceza Puanındaki Saçmalık

BthnKrkt
09-07-2011, 21:17
Dün cevirmeye girdim aracımla. Ehliyeti sorgularken ceza puanı 70 dedi bende kalan oldugunu düşündüm. Bugun aklıma geldi edevletten baktıgımda şok oldum kalan 30 puandı. Birinci sıradakı 20 puanlığa eyvallah dedim dogru. Ama ondan sonraki 20 puanlık egozstdan olan cezam iptal edilmişti ve ondan 9 gun once yediğim cezada aynı sekilde iptal edilmişti. Fakat birisi ceza puanı olarak gorunuyordu. Asıl bomba ondan sonrakiler bana ceza yazarken tehlikeli arac kullanmak denildi. Fakat 2 ceza gorunuyo aynı tarihte birisi takorafsız yada taksimetresiz tasıt kulanmak yani ticari arac cezası ve buda 20 puan. Diyeri tehlikeli araç kullanmak değil yüksek seste muzik dinlemek ki bu cezayı yazarlarken cd calar bile acık değildi:S Cezaların hepsi yatırıldı. Tabi o taksimetresizle ilgili herhangi bi makbuz felan yazmadılar dolayısıyla bişey yatırmadım onunla ilgili. Bunlara itiraz edebilirmiyim?

Yigit-Y
09-07-2011, 21:47
cezaları ödesen dahil ceza puanların 1 seneyi doldurmadan silinmiyor diye biliyorum ben ama ?

BthnKrkt
09-07-2011, 21:48
cezaları ödesen dahil ceza puanları silinmiyor diye biliyorum ben ama ?

olay odemiş olmamdan silinmesi değilki iptal edilmiş ceza nın ceza puanı ve sacma sapan taksimetre ile ilgili bi cezadan gelen 20 puan:) itiraz edebilirmiyim diye soruyorum:)

Yigit-Y
09-07-2011, 21:51
olay odemiş olmamdan silinmesi değilki iptal edilmiş ceza nın ceza puanı ve sacma sapan taksimetre ile ilgili bi cezadan gelen 20 puan:) itiraz edebilirmiyim diye soruyorum:)

İptal edilmiş bir ceza var ise bunu itiraz edip düşürebilirsin ama bunun için bir itiraz süresi vardı sanki.

Diğer konudaki cezaların maddeler dahilinde olduğu (taksimetre demişsin ) için ceza puaların silinmez.

BthnKrkt
09-07-2011, 21:55
İptal edilmiş bir ceza var ise bunu itiraz edip düşürebilirsin ama bunun için bir itiraz süresi vardı sanki.

Diğer konudaki cezaların maddeler dahilinde olduğu (taksimetre demişsin ) için ceza puaların silinmez.

ama taksimetre benle ne alakaki ticari taksi kullanmıyorum bilşey yapmıyorum. Bunla ilgili herhangi bi makbuz vs de verilmedi. Pazartesi olsunda arastırcam bi. Öncesinde burdan arastırıyım dedim.

Yigit-Y
09-07-2011, 22:00
ama taksimetre benle ne alakaki ticari taksi kullanmıyorum bilşey yapmıyorum. Bunla ilgili herhangi bi makbuz vs de verilmedi. Pazartesi olsunda arastırcam bi. Öncesinde burdan arastırıyım dedim.

Benim bildiğim karayollarında aracın seyrini gerçekleştiren sürücü araçdaki tüm eksikliklerden sorumludur.

Polis çevirmede bu eksikliklerden dolayı cezayı sürücüye yazar.Araç sizin olsun veya olmasın.

İptal edilen cezanız için ceza puanı düşmediği için itiraz hakkınız mevcut.Ama bunun bir itiraz süresi vardı sanki.

Daha önce başına gelmiş arkadaşlarda yazar zaten.

Geçmiş olsun :(

BthnKrkt
09-07-2011, 22:02
Sagol:S Ama ceza yediğim arac kendi aracım ve taksimetre ile bagdastırılabılecek bi durum hiç yokkı sacma sapan bişe. Neyse pazartesi olsun belli olur Ama 30 puanla ben kafayı yerım araba süremem ya:S