Orijinalini görmek için tıklayınız : i phone4 yurtdışı ve burdaki garantisi
evet arkadaşlar bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim bu yurtdışı ip4 ler burda bozulursa uluslararası garanti kapsamında burda ki prosedür nasıl işliyor ?
bnm bildiğim kadarıyla kabul edilmiyor samimi arkadaşımın dediğine gore kendisi yıllardır apple ile kafayız bozmuş durumda amerikada
deiştirmek zorundalar bişi olursa der
aslı astarı nedir ?
slowmotion
12-07-2011, 11:57
bende takipteyim, eğer yurt dışı garanti tr geçerliyse boşa garantili aldım...
Deagles48
12-07-2011, 11:58
Yurtdışı cihaz 1yıl uluslar arası garantiye mevcuttur fakat Türkiyede bu garanti geçerli değildir
uluslararası garanti deniyorsa apple ın yetkili satıcısı olan veya direk satış yaptığı her ülkede geçerli olmalıdır. Ama turkcell vodafone vs. kendi ithal ettiği için onların servislerini bağlamaz tabi bu durum. apple ın burda kendi bünyesinde servisi varmı bilmiyorum.
adamın dediine gore turbo sim kullanıosa yada işlevi bişi
applenin gorevlendirdiği resmi bir store kesinlikle ilgilenmek zorunda ve eğer ilgilenmezse apple ile yazışıp ortalığı bile karıştırabilirsin yonunde
oldu
ben ortalııkarıştırmamda verdimmi şak diya yapılsın isterim
ama eğer bole b,ş, warsa tum insanlar 1 yıl fazla garanti için zamanında 1500 tl fazla odediler :S
allpestore lar resmi değilmi
?
biz zamanında as is ipod ipor touch vs aldık usadan çatır çatır sıfırını verdiler sora 2. el fiyatına sıfırlarını sattık :) ama iphone olmuyodu ozmanlar
individual
12-07-2011, 12:21
benim bildiğim turkcell vodafone ve avea kendi getirtiyor ve arıza yaptığında kendi ilgileniyor çözülemez bi sorunsa değiştiriyor.
türkiyede apple store yok apple store olarak gözüken yerler bilkom'dur onlarda kendileri yurtdışından getirip satıyor ama arızalı yurtdışından alınma ürünlere bakmıyorlar bilkomdan almanız gerek.
şöle bir durumda var apple store bilkom türkiye iphone getirmiyor ve servisde vermiyor.
tam arkadaşım nereye verdi bilmiyorum ama en az 25- 30 adet cihazı burada değiştirdik zamanında
şu amerikalılar bunu yapacaklarınaarızalı satıyorlar çok komik gelmişti ozmanlar
ama şuan ulaşamadığım bir arkadaşım değiştirme işini yapmıştı ve ozman iphone tamri etmiyolar demişti bana
yani sıkıntı şu apple ın tanıdığı bir yetkili servis yok oylemi ? ama aslında bunu apple yazsak çok biyik bir olay türkiyede çok büyük bir pazar
hele yurtdışındana alınmalar çok fazla arkadaşım bu sim kırıcı zımbırtıdan getiriyor 3 haftada 90 adet satmış reklamsız sadece sahibinden.com da demekki 100 lerce cihaz giriyor yurtdışından
individual
12-07-2011, 12:33
Şöle bir örnek vereyim biz sony bayisi olan bir firmayı studyo tipi yada omuz tipi kameralar satıyoruz müşteri bizden aldıysa bakıyoruz yada sony euroisa adı altında türkiye girişli bir ürünse bakılıyor.
Yanlız ürün kaçak girdiyse örnek doğubank malıysa biz bakmıyoruz sony türkiyeye de yolsan bu türkiye kaçak giriş yapmış bir ürün diyor ve servis vermiyor.
Iphonede buna bir örnek türkiyede apple store yok ve bazı markalar kendileri yurtdışından getirtiyor bozulduğunda da kendileri o aldıkları yere kargoluyorlar.
Yurt dışından alınan bir Iphonenin burda servis görmesi yada değişmesi zordur taki servis falan tanıdık olur bir şekilde yol yordam yaparlar.
App store yokmu nasıl :S ben var diye biliyorum apple magzası
individual
12-07-2011, 12:56
App store yokmu nasıl :S ben var diye biliyorum apple magzası
apple store adı altında satış yapıyor bilkom.
apple store bilkom - Google'da Ara (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&client=firefox-a&hs=6tG&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&q=apple+store+bilkom&oq=apple+store+bilkom&aq=f&aqi=g1&aql=undefined&gs_sm=e&gs_upl=1195l3021l0l7l7l0l3l3l0l339l870l0.2.1.1l4)
Yeğenimin Vodafone'dan aldığı Cihazın ekranında bir sararma oldu. Red Team gelip evden cihazı teslim alıp yerine 3gs verdi inceleme sırasında kullanması için.
1 hafta içersinde sıfır iPhone 4 yine eve getirildi ve teslim edildi. Burdan alınan cihazlarda böyle bir rahatlık durumu var. Tüm operatörler bu konuda oldukça ilgili.
DoguErdogan
12-07-2011, 14:05
eger yurtdışı faturası varsa ellerinde imkan varsa tamir olayını yapıyor apple türkiye fakat değişim yapmıyor alındığı ülkeden yapılıyor arayıp öğrenebilirsiniz
onursumer
12-07-2011, 14:08
fatura varsa ve garanti belgesinde uluslararası yazdığı surece bakılmak zorunda ;)
slowmotion
14-07-2011, 00:32
güncel diyelim
Ludacris
14-07-2011, 00:42
Y.disi cihazin tr de hic bir hakki yok
Olsa niye millet 1500-2000liraya 4 alsin
1000liraya almak varken :)
telefonlara karşı bir gıcığı var sanırım bu bilkom un veya kimse yaptırmadı bugüne kadar. tamam applestore yok ama burada premium reseller diye kendini tanıtan bilkom servisleri yurtdışından alınan bütün laptoplara(macbook, macbook pro, macbook air vs.) 1 sene boyunca garanti kapsamında hizmet veriyor. bizzat şahit oldum. gayet de faturanızı alıyor ve fotokopisini çekiyor ve tr de garanti işleri nasıl yürüyor ise öyle yürüyor. ama bu iphone konusunda niye bu kadar abidik gubidik bir hizmet vermeme yolundalar anlayabilmiş değilim. yani resmen bilkom un kaka yemesidir bu başka hiçbir şey değil.
acaba bu durum ipod ve ipad için de aynı mı? bak işte bunu merak ettim
onursumer
14-07-2011, 09:20
iphone u bilkom getirmiyor :)
apple disbiritoru ama ne apple store satışı yapabiliyor nede ithalatını yapabiliyor sıkıntı bu yüzden :)
genpa falan getiriyor eğer urunun faturası varsa ve garanti belgesinde uluslarası ibaresi varsa bakmak zorundalar ;)
Peki neden jailbreak yapildimi garanti disina cikiyor deniyor? Sadece bizdemi bu durum boyle, yoksa butun ulkelerdedemi ayni sekilde?
onursumer
14-07-2011, 11:22
Peki neden jailbreak yapildimi garanti disina cikiyor deniyor? Sadece bizdemi bu durum boyle, yoksa butun ulkelerdedemi ayni sekilde?
ozaman app store den kim alışveriş yapıcak :D nası para kazancaklar :D
arabalara 6 yıl neden garanti veriyorlar aynı mantık :D yetkili servise gelsinler diye :D
slowmotion
19-07-2011, 02:42
güncel çekeyim kesin bilgi ykmu?
İphone'larda kolay kolay garantilik durum olmuyor..Ciddi uzun ömürlülükle tasarlanmış cihazlar.O yüzden çokda önemli değil
onursumer
19-07-2011, 09:39
garanti belgesinde uluslararası ibaresi varsa ve fatura varsa bakarlar yoksa kimse ilgilenmez kesin olan :)
Kesin bilgi var... Türkiyede apple'ın oficial store u yok. Bilkom ithalatçı firma o getiriyor. Kendi getirdiği ürüne garanti veriyor. Ancak bu iphone lar için geçerli değil... İphone 'u operatörler kendileri getiriyor. Kaydını ve garanti olayını kendileri hallediyor. Bu sebeple herhangi bir uluslararası garanti Türkiyede hiçbir apple ürününde geçerli değil...
İstisnai durumlar yaşandıysa bilemem ...
fatura olmadan garanti olmuyormu yani bi arıza çıktı yurtdışına bizzat gotursek ilgilenmezlermi lle faturamı derler ?
fatura olmadan garanti olmuyormu yani bi arıza çıktı yurtdışına bizzat gotursek ilgilenmezlermi lle faturamı derler ?
İngiltere'den alınan bir cihaz arızalandı bir abimizin. Tam takım istiyorlar fatura kutu vs. O şekil verip tamir görüp sıfırlanmış kutulu jelatinli telefonu veriyorlar. Al gülüm ver gülüm beklemek yok.
vodafone tahaütlü telefon ama onuda bulim bari ne olur ne olmaz sağlam telefon bişi olacağı tutar
kelalper
10-09-2011, 11:44
PS3 de aynı şekilde. İlk PS3 üm arıza yaptı Sony e götürdüm bu bizim cihazımız değil dedi. Bunun Sony olmadığını mı söylüyorsunuz dedim aptalladı. Yok biz getirmedik dedi. Siz Sony misiniz dedim. Evet dedi. Bu PS3 Nintendo mu Sony mi dedim. Sony dedi. Biz Sony Türkiyeyiz dedi. Burada satılanları siz mi üretiosunuz dedim yok ama dedi. 1 saat tartıştık en sonunda haklısınız ama tamire alamayız dedi.
onursumer
10-09-2011, 12:05
PS3 de aynı şekilde. İlk PS3 üm arıza yaptı Sony e götürdüm bu bizim cihazımız değil dedi. Bunun Sony olmadığını mı söylüyorsunuz dedim aptalladı. Yok biz getirmedik dedi. Siz Sony misiniz dedim. Evet dedi. Bu PS3 Nintendo mu Sony mi dedim. Sony dedi. Biz Sony Türkiyeyiz dedi. Burada satılanları siz mi üretiosunuz dedim yok ama dedi. 1 saat tartıştık en sonunda haklısınız ama tamire alamayız dedi.
sony garanti belgesine bolge veya ülke yazıyor
only USA gibi :D o yüzden bakmıyorlar :D
Low-Rider
10-09-2011, 12:08
Sirkeci'de ki tamron serviside spot piyasadan alınmış lensi almamıştı servise tamir için , adamlar bir yönden haklı.Gel bendne al sonuna kadar al hizmetini diyor
Alt bilgi vereyim Yurtdisi cihazinizi yurtdisina tamirede gonderemiyorsunuz. Yurtdisina tamire gondermek icin telefonun bataryasinin cikarilmasini istiyor ups, e bataryayi sokmek icin cihazin acilmasi gerekir. Servisin acmadigi cihazda garanti disi kalir :D kardesim upste 1-2 kere boyle musteri diyalogu yasamislar :D
1 sene uluslararası garanti mevcut ama TR'de apple store mağazası olmadığı için garanti hakkı yurt dışından gelen cihazda yok. Ama TR'de bir Vodafone, Turkcell'den aldıysanız farklı bir prosedür var.
onursumer
10-09-2011, 12:27
1 sene uluslararası garanti mevcut ama TR'de apple store mağazası olmadığı için garanti hakkı yurt dışından gelen cihazda yok. Ama TR'de bir Vodafone, Turkcell'den aldıysanız farklı bir prosedür var.
vodafone uygulamasını bilmiyorumda
turkcell de benim kontratlı aldığım iphone4 bozuldu 2 gün once telefon açtım musait olduğum gunu sordular pazartesi günü gelip benden alıcaklar tamir olunca geri getiricekler
ve kullanmak içinde iphone bırakıcaklarmış :D sadece onda bazen yoğunluktan yedek telefon kalmadığından temin edemiyebiliyorz diye not duştuler
vodafone uygulamasını bilmiyorumda
turkcell de benim kontratlı aldığım iphone4 bozuldu 2 gün once telefon açtım musait olduğum gunu sordular pazartesi günü gelip benden alıcaklar tamir olunca geri getiricekler
ve kullanmak içinde iphone bırakıcaklarmış :D sadece onda bazen yoğunluktan yedek telefon kalmadığından temin edemiyebiliyorz diye not duştuler
Yurt dışından almış olsaydınız oraya gönder bir de derdini anlat, bekle Allah bekle :) Turkcell'de kendi getirdiği için servisle kendisi muhattap oluyor :)
Tel bulamamalarida kotu ya. Allah korusun benim ip4 bozulsa bu cuk kadar sim karti hangi tele takabilirim ben :D
İngiltere'den alınan bir cihaz arızalandı bir abimizin. Tam takım istiyorlar fatura kutu vs. O şekil verip tamir görüp sıfırlanmış kutulu jelatinli telefonu veriyorlar. Al gülüm ver gülüm beklemek yok.
şu hususu detaylı olarak anlatabilirmisin,
bahsettiğin algülüm vergülüm olayı ingilteredemi oldu yoksa TR demi,
telefonu nereye hangi firmaya teslim etti yeri zamanı, emsal teşkil etmesi için detaylandırabilirsen sevinirim
Ama alınan yeni cihazı TR'de kaydettirmek sıkıntı oluyor diye duymuştum böyle bir şey var mı?
onursumer
10-09-2011, 14:25
Ama alınan yeni cihazı TR'de kaydettirmek sıkıntı oluyor diye duymuştum böyle bir şey var mı?
onun proseduru var btk dan bilgi alınabilir
değişim yapılan cihazın imei si gonderdiğinzi cihazınki ile sistemde değiştiriliyor tekrardan işletmek zorunda kalmıyorsunuz