PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Klavye Tuş Takımı Sorunu

Evrenoz
12-07-2011, 13:44
Arkadaşlar gene enteresan bir sorunla karşı karşıyayım ancak sanırım bu sefer sorunuma çözüm bulamayacam..

Dün gittim bir dünya para verip Logitech K800 aldım.. ( Klavye mouse'a servet harcamak gibi bir manyaklığım var, öncesinde de MX5500 kullanıyordum ). Eve geldim, gayet sessiz, laptop klavyesi gibi tuş alt yapısına sahip, ışıklandırmalı cancanlı birşey..

Neyse biraz kullanmaya başladım ki klavyede tuşların üzerinde türkçe karakterler mevcut değil. Türkçe karakterlerin yanında tuşların üzerinde bulunanan ()?* gibi ibareler de tuşa uygun bir şekilde değil..

Şimdi bu lanetten nasıl kurtuluruz? Minik stickerlar yapsam ve üzerine yapıştırsam ışıklandırma özelliğini kaybederim...

Cihaz şu;
Wireless Illuminated Keyboard K800 (http://www.logitech.com/tr-tr/keyboards/keyboard/devices/7288)

http://cdn.ubergizmo.com/photos/2010/8/logitech-k800-keyboard.jpg

senna
12-07-2011, 13:53
geri verip türkçe karakterlerin daha iyi şekilde çıkabileceği bir zamanda alabilirsin bende klavyenin birinden bunun yüzünden vazgeçmiştim alacakken

Evrenoz
12-07-2011, 13:57
Ne zaman çıkacağı belli değil ki, çıkıp çıkmayacağı da belli değil.. Verirsem başka marka model almam gerekecek ama kahretsin ki logitech'e hayranım..

senna
12-07-2011, 13:59
logitechin klavyeleri ciddi iyi bende kullanıyorum ama türkçe :) eğer takmam diyorsan devam et bence

ProdriveSTI
12-07-2011, 13:59
Bazen ürünler sırf görsellikten dolayı çekici geliyor insanlara ama bir işe yaramıyor ufak eksiklikleri oluyor.
Abi bunu microsoft'un herhangi bir kablosuz ürünü ile değiş bence.Çok rahat Microsoft'un klavyeleri...

MiaMi
12-07-2011, 14:00
Evren eskiden daha ucuz diye abd garantili sony notebook satardık onları m.köyde empa diye bir firma getiriyordu galiba tuş takımı konusunda uzmanlar yardımcı olabilirler sana.

Evrenoz
12-07-2011, 14:09
hımm bir arayayım.. Peki varsayalım ki böyle bir tuş takımı yok. Işıklandırmaya zarar vermeden nasıl çözeriz bu işi?

Bu arada tuşlar çıkıyor, aynı laptop tuş takımı gibi bir tuş yapısına sahip. Harfler ve rakamlar şeffaf sadece, şeffaf olduğu için de alt ışıklandırmadan ışıklanıyor.

MiaMi
12-07-2011, 14:16
Kanka bi danış adamlar tuş takımı yapıp tr klavye ile piyasaya sürüyorlardı. Sony satıyorlar empa sony veya empa bilgisayar diye bi bak istersen ayrıca m.köy ve kadıköyde çözüm bulacağını düşünüyorum.

Ranthor
12-07-2011, 14:17
klavyeyi bana sat ben türkçe klavye kullanamıyorum terminalde:)

Evrenoz
12-07-2011, 14:17
Kanka bi danış adamlar tuş takımı yapıp tr klavye ile piyasaya sürüyorlardı. Sony satıyorlar empa sony veya empa bilgisayar diye bi bak istersen ayrıca m.köy ve kadıköyde çözüm bulacağını düşünüyorum.

Yok hacı artık empa o işi yapmıyormuş.. Acaba laptop tuşlarını söksem buna uyar mı :( Gerçi o zaman da laptop tuşu üstünde şeffaf alan olmadığından ışıklandırma yalan olacak...

Evrenoz
12-07-2011, 14:18
klavyeyi bana sat ben türkçe klavye kullanamıyorum terminalde:)

250'ye vereyim. Dün aldım, aldığım fiyat :)

Ranthor
12-07-2011, 14:28
çok pahalıymış yahu,
ben standart birşey sandım, param yok ki.
ama olsa alırdım, klavye hastalığı var bir ada 7-8 tane olmuştu şimdi max 3-5 tane var:D

Evrenoz
12-07-2011, 14:41
Pahalı malesef, rahatsızım kalvye konusunda.. MX5500'ede 360 vermiştim 3 sene önce

ef186
12-07-2011, 14:44
benim logi de ingilizce turkce kullanmiyorum o nedenle bole yaziyorum :D s c u o gibi harflerin noktalari olmuyo yazarken :D

trgy
12-07-2011, 14:46
logitech mk520 kullanıyorum sade ve şık.ama bu ışıklı olayı iyiymiş,keşke türkce karakter olsaymış.

türkce karakter olayına gelince para bandı kullansan abi,siyah tükenmez kalemle üstüne yazarsın sanırım olur:Dhemde ışıklardan ödün vermemiş olursun.

Eriador
12-07-2011, 15:03
Benim klavyede ingilizce , Ayarlardan Türkçe klavye seçeneğini seçtim rahat rahat kullanıyorum sanki Türkçe klavye gibi . Arkadaşlar geldiği zaman sıkıntı oluyor :) onlarda ? olan yer bizde . yada @ bulamıyorlar kafayı yiyorlar :) ilk başta biraz garip geliyorsa hemen alışıyorsun zaten yazarken klavyeye baktığımız yokki :)