Orijinalini görmek için tıklayınız : CRX'e PR4 Beyin+çip işlemi
Arkadaşımızın crx e çip yapalım dedik ve herkesin yaptığı gibi PR-4 integra Beyini aldık.Çip soketini yaptık,SST27SF512 Flash aldım,ECtune ile hazırlanmış yazılımı Wellem eprom cihazı ile Eproma yükledim.Epromu beyne monte ettim beyni araca takıp marşa basıtığımızda arıza lambası hiç sönmüyor.Araç çalışıyor.AFR den Çok zengin olduğunu görüyorum zaten değerler 10 AFR de sabit kalıyor.böyle oluncada hemen kapatıyorum aracı.Beyinin üzerindeki Epromu söküp epromsuz taktığımda bile araç çalışıyor.Yani beyin bozuk olsa araç çalışmaz.Daha önce bu işlemle uğraşan oldumu? Bu epromu değiştirmekten başka değişmem gereken devre elemanı varmı?yada iptal etmem gereken direnç Jumper vs.
mustafa_KYR
13-07-2011, 09:49
ne oldu mkt bulamadın mı sorunu :D ulen hangi işim rast gidiyor ki bu gitsin :D
kanashibari
13-07-2011, 09:52
Ben bir forumda yanılmıyorsam hondatech te görmüştüm beyni karşımıza alında üst tarafta bir kaç direnç diyot iptali yapılıyordu yanımlıyorsam bulursam linkini gönderirim.
[QUOTE = viper_aydin; 2435609] ne oldu mkt bulamadın mI sorunu: D Ulen Hangi işim rast Gidiyor ki bu Gitsin: D [/ QUOTE]
sizi takipteyim umarım güzel olur
ectunede yazılmış programı direk atamazsınız turboedit kullanıcaksın mustafa..
Cem abi daha iyi bilir ben PR4 beyini ondan almıştım o yazmıştı.. Turboedit programını kullan çok daha rahat ve kolay.. ve sana tavsiyem Ostrich kullan ucuz yollusunu yapmak istiyorsan RTP destekli cihazdır..
Base map ne kullanıyorsun ? Rom NG61 mi kullandın ? Nette bulabileceğin base mapler var onları da deneyebilirsin..
Evde bilgisayarda dökümanlar vardı PR4 için iptal etmen gereken sadece eprom diye biliyorum ama üzerinden çok zaman geçti tekrar bakmam gerekiyor..
RottingChrist
13-07-2011, 14:56
bu konudan ben de nasiplenmek istiyorum.
ectunede yazılmış programı direk atamazsınız turboedit kullanıcaksın mustafa..
Abi turboeditle yeni bir eprom daha hazırladım.onuda deneyecem.buda olmadı ben bu beyine benzin döker yakarım
Cem abi daha iyi bilir ben PR4 beyini ondan almıştım o yazmıştı.. Turboedit programını kullan çok daha rahat ve kolay.. ve sana tavsiyem Ostrich kullan ucuz yollusunu yapmak istiyorsan RTP destekli cihazdır..
Base map ne kullanıyorsun ? Rom NG61 mi kullandın ? Nette bulabileceğin base mapler var onları da deneyebilirsin..
Evde bilgisayarda dökümanlar vardı PR4 için iptal etmen gereken sadece eprom diye biliyorum ama üzerinden çok zaman geçti tekrar bakmam gerekiyor..
Çok teşekkürler.bugün de biraaz uğraş verelim bakalım.nasıl olacak.Eprom olmadan arabayı çalıştırıyor bu beyin.İnanmayanlar oldu ama Yaptım OLDU :)
Kolay gelsın mustafa
cem abının dedıgı gıbı
turbo edıt veya crome kullan
yazılımsal problem gıbı gozukuyor
osrıch varsa real tıme ayar yapıp chıp e yazdırırsan super olur :)
Elimde crome ile hazırlanan MAP i turboedit ile açıp değişiklik yapmadan SaveAs yapmam yetermi peki? başka bir ayarı varmı bunun abi?
İnşallah hayırlısı olur..
Elimde crome ile hazırlanan MAP i turboedit ile açıp değişiklik yapmadan SaveAs yapmam yetermi peki? başka bir ayarı varmı bunun abi?
Crome OBDI edit programı diye aklımda kalmış.. OBD0 için Turboedit ideal programdır.
Sen en iyisi iyi bir base map bul ama asıl önemli olan Benim araştırdığım zamanlarda ROM NG51 ve deneme versiyonu NG55 vardı şimdi NG61 stabil diyorlar.. Haritaların ayarların ne kadar düzgün olursa olsun ROM düzgün değilse hata verir..
Sorduğun soruya gelince Crome üzerinde hazırladığın haritayı excele kopyala sonra Turboedit üzerinde yapıştırabilirsin.
kardeşim epromsuz beyin çalışır araba limp modeda çalışıyo aşırı derecede zengin ve avans kısık yaklaşık 3 bin devirde çalışır ..pgmfi org dakileri kullansanda araba direk arıza yakar genelde enjector hatası ve eld arızası direk verirler sen biraz daha pgmfi oku bakalım ama bunu ayarlarken dikkat et 1 derece avans değişikliği bile çok fark eder obd1 gibi değildir çok zordur yine olmazsa telim var sende.kolay gelsin..
mkt benden map istiyosun, obd0, obd1 olup olmadığını söylemiyosun burda kafa patlatıyosun. sen ne kullanıyosun bizede söyle bizde kullanalım hangi kafada yaşıyosun?
bizde mal gibi crome ile sana map yaptık olaya bak :D neye inandın bilmiyom sen.
http://www.xenocron.com/downloads/TurboEdit-2.6.1.zip
turbo edit diye beynimi yedin. al indir.
sana haftalık 10 tane hazır map göndermekten bıktım arkadaş kendin uğraş yeter yaaa :D:D
bütün takımı taklavatı göndercem adanaya az kaldı gardaşş...
mkt benden map istiyosun, obd0, obd1 olup olmadığını söylemiyosun burda kafa patlatıyosun. sen ne kullanıyosun bizede söyle bizde kullanalım hangi kafada yaşıyosun?
bizde mal gibi crome ile sana map yaptık olaya bak :D neye inandın bilmiyom sen.
http://www.xenocron.com/downloads/TurboEdit-2.6.1.zip
turbo edit diye beynimi yedin. al indir.
sana haftalık 10 tane hazır map göndermekten bıktım arkadaş kendin uğraş yeter yaaa :D:D
bütün takımı taklavatı göndercem adanaya az kaldı gardaşş...
mapları hala sen mi yolluon la?
o zaman mepıd bay son çare denir :D
makat bu cozer ısı :) adamım yapta bızde nasıplenelım :)
olm gönderdiğim map turbo edit ile açılmıyor.basemap indirdim ordan yeniden yaptım.çok geciktin bebeim benim. okadarcık da nazımızı çeken olm.Bak o avans sensörünü sana takar avans verrim sana :D şakır şakır vurdurrum ona göre:D bi map istedik 15gün ekmeğe dilendirdin bizi.nasıl Adaşsın sen yaaa
Xenocron PGMFI BIN Download Zone (http://www.xenocron.com/bins/)
burdan hazır olan bir çok map var incele turbo edit bölümündeki mapleri,
Bre
Crome
Hondata
Turboedit
Uberdata
megasquirt
çoğu hazır mapler var, biraz uğraş takıldığın yerde ara beni, aracın specleri olan bü sürü yazılım var, az çok turboeditin mantığını kavrarsın en azından.
azcık kas olum yiyip içip yatma tosunum :D
olm gönderdiğim map turbo edit ile açılmıyor.basemap indirdim ordan yeniden yaptım.çok geciktin bebeim benim. okadarcık da nazımızı çeken olm.Bak o avans sensörünü sana takar avans verrim sana :D şakır şakır vurdurrum ona göre:D bi map istedik 15gün ekmeğe dilendirdin bizi.nasıl Adaşsın sen yaaa
hahahaha 15 günmü :D:D:D
bi sensör istedik 15 günde ben bekledim (şaka allah razı olsun kardeşim saolasın)
sensörü benmi imal ettim olm.adamların elinde yoktu nasıl edek şimdi :)