Orijinalini görmek için tıklayınız : egzoz ve ses sorunu
Jeandan-R
13-07-2011, 22:26
Merhaba;
97 model civic 1.4 ej9um var. Bugun bir arkadasim markasiz(tiger marka) bir ekzoz bulmus, para vermeden taktik. Aracta yanlizca katolizor iptali var, ekzozla ilgili baska birsey yok. Ve ses suan acayip rahatsiz ediyor. Bu sesi nasil azaltabilirim? Bu arada egzoz oval, silencer yok diye biliyorum. Simdiden tesekkur ederim
Ortaya susturucu sart o eksoz arabanı tutabılır tıkalı olabilir yakıtın artablir bunlar olabilir :D
orta susturucu takarsan sesi azalır ama çok ta azalmaz..En iyisi orjınalı geri takıcaksın..
Jeandan-R
13-07-2011, 23:05
Valla egzoz denilene göre 1 aylıkmış, artık bu işe girdik adam gibi bir çözüm bulmadan bırakmayacağım peşini. Susturucu çok kesmez diyorsunuz peki, maliyeti çok hırpalamadan ne marka egzoz önerirsiniz? Veya bir vti, s2000 egzozu felan mı alayım
s2000 egzozu çok ucuz bişey değil ki. hakeza typer egzozu da öyle. seni anca ss magnum keser. onun da izmir işi replikaları var. typer ve s2000 egzozundan daha ucuz ve en azından freeflow.
Jeandan-R
13-07-2011, 23:16
O da freeflow olmasından dolayı baya gürültülü olmaz mı? Kafam kazana döndü egzoz yüzünden kusuruma bakmayın :(
Jeandan-R
13-07-2011, 23:31
orta susturucu takarsan sesi azalır ama çok ta azalmaz..En iyisi orjınalı geri takıcaksın..
Üstündeki egzoz da orjinal olmayan, kötü bir egzoz çıktı işin kötüsü. Tam çöp kutusu yapmalık :(
O da freeflow olmasından dolayı baya gürültülü olmaz mı? Kafam kazana döndü egzoz yüzünden kusuruma bakmayın :(
yok ss magnum freeflow olmasına rağmen gayet sessiz. internette video sitelerinde aratın izleyin. orijinalden biraz sesli sadece o da üst devirlerde :D
Jeandan-R
14-07-2011, 13:36
Bostancı sanayi yapayım o zaman ben, orada bulurum umarım
Emir_b16a
14-07-2011, 14:02
orta susturucu cızırtıyı keser sesi çok azaltmaz :)
Merhaba;
97 model civic 1.4 ej9um var. Bugun bir arkadasim markasiz(tiger marka) bir ekzoz bulmus, para vermeden taktik. Aracta yanlizca katolizor iptali var, ekzozla ilgili baska birsey yok. Ve ses suan acayip rahatsiz ediyor. Bu sesi nasil azaltabilirim? Bu arada egzoz oval, silencer yok diye biliyorum. Simdiden tesekkur ederim
aynı durumdaydım, 4000 devirden sonra coşan kaliteli bir egzost(hks, remus tarzı) veya silencerli bir egzostdan başka sanırım çözüm yok.
aynı şeyler benim de başıma gelmişti.
clio rsi'a egzoz takmıştım ses ses ses bıktırdı en son.
bu tür araçlarda orjinal egzoz olmasa bile bi üst aracın (VTI,type-r)
egzozlarını takmak en güzeli olur.
o da olmazsa yan sanayi bi civic egzozu taktır kafan rahat etsin.
hem de özellikle düşük devirlerde daha iyi gider araç..
her zaman son devir bandında daha iyi gitmesi gerekmez..
hem de son derece ucuz olur kanımca..
http://egzozal.com/urun/147/Honda-Civic-si---Arka-Egzoz--1.6-i--Sedan.html
canozcan
26-07-2011, 23:59
kazanı orjinal eksozundan birazda ufak uyumlu biaracın eksozunu takabilirsin. ve giriş çıkış çaplarınıda orjinal eksozunda biraz daha büyük olanı tercih edebilirsin.
enginetune
27-07-2011, 09:11
Üstündeki egzoz da orjinal olmayan, kötü bir egzoz çıktı işin kötüsü. Tam çöp kutusu yapmalık :(
Elimde istediğin tipte bişiler var düşünürsen yardımcı olurum :) Kendi tasarımımız egzozlar alt devirlerde daha az ve tok ses üst devirlerde biraz daha fazla ve tok ses :) 3 tane civic olan müşterim var memnun kaldılar :)
WarmongeR
03-08-2011, 23:38
ben iyice bütçeyi açayım o zaman (: varex al istediğinde istediğinde sessiz :P şaka bir yana herhangi bir egzozcuya git, öyle üstünde aslan kaplan yazmayan düzgün bir egzoz taktır, ses mes kalmaz. hondalara şahin egzozu takmayın yazıktır.
Jeandan-R
07-08-2011, 05:07
Sorun çözülmüştür, teşekkürler ilgilenen herkese :)