Orijinalini görmek için tıklayınız : Polo Gti - Golf 6 Tdi
Typerın yanına sıfır araba bakıyorum , günlük kullanıma uygun aynı zamanda anneminde kullanabileceği tarzda..Uzun uzun düşündüm ikisi arasında kararsız kaldım.
Aralarında benim için ciddi bir fiyat farkı var..Golf 6 tdi dsg tam dolu olunca 70 bin tl yi buluyor.Polo gti ise cam tavan 4 kapı vs. 55-56 civarı bir rakama alınabiliyor.
Golfu cazip kılan bir üst sınıf olması ve yakıt ekonomisi..Polonun avantajı ise performansı sayesinde sürüş zevkinin çok daha yüksek olması.Fabrika verilerine görede çokta aşırı bir tüketimi yok bu güçteki bir araç için.Hem annemde küçük bir araç istediğinden yakıt tüketimi haricinde polo bizim için daha makul görünüyor.
Şimdi gidip ikisinede bakacağız showroomda.
Sizinde fikirlerinizi almak istedim.
Polo Gti cok begendigim bir araç benm tercihim bu olurdu
moruk 70 verdkten sonra bıton araba var yapma gozunu sevıyıyım..gercı 2sı arasında oyle ucurum bı fıyat farkıda yok :D zor secım,ama polo dıyorum. :)
slowmotion
14-07-2011, 12:53
bence dizel golf 6
bencede golf 6 tdi, ama 70lira neymiş yahu :S
moruk 70 verdkten sonra bıton araba var yapma gozunu sevıyıyım..gercı 2sı arasında oyle ucurum bı fıyat farkıda yok :D zor secım,ama polo dıyorum. :)
70 verdikten sonra dizel full olarak hiç birşey yok onurcum :) Astra, megane, Giulietta :o
70 verdikten sonra dizel full olarak hiç birşey yok onurcum :) Astra, megane, Giulietta :o
o zmn golf6 al moruk,kendın vermıssın cevabı zaten :D
bencede golf 6 tdi, ama 70lira neymiş yahu :S
70 biraz sallamasyon oldu sanırım :) Şimdi gidince bununda fiyatını alcam..Ama xenon paketi sunroof park sensörleri vs. 65 in üstüne çıkar heralde.
POLO Gti tek gecerım bu ekonomı performans herseyden once zewk ıcın bence polo gtı daha cok daha keyıf werıcektır
sana polo ama anne olduu ıcın golf ıkınıze daha uyar
tayyar kalıcaksa dizel dsg mis gibi olur
Enesim bence 70 degil 60lık olsun ama golf tdi olsun ...
enes çok yol yapmıyorsanız polo derım, golfun artısı ıc mekanı ve konforu olucaktır, polo gercekten sık bı arac.
eğer golf 65+ olucaksa C4 Exclusive tavsiye ederim yeni model citroen ler eskiye göre ciddi kaliteli 54-55 olur ekranlı cam tavanlı olanı... ama illa bu iki araba ise amaç golf derim. şehir içi polo hiç yakmasa 9-9.5 yakar yine... Zaten bi tane hızlı araba var kenara yine benzinli daha yavaş bi benzinli almaya hiç gerek yok
Volkswagen Türkiye : Polo (http://binekarac.vw.com.tr/fiyat-polo.aspx)
Volkswagen Türkiye : Golf (http://binekarac.vw.com.tr/fiyat-golf.aspx)
punto_multijet
14-07-2011, 13:18
Lancia Deltada tavsiye edebilirim o rakamlara
70bin tl ye 1.6 dizel golf.. şaka gibi.
eğer golf 65+ olucaksa C4 Exclusive tavsiye ederim yeni model citroen ler eskiye göre ciddi kaliteli 54-55 olur ekranlı cam tavanlı olanı... ama illa bu iki araba ise amaç golf derim. şehir içi polo hiç yakmasa 9-9.5 yakar yine... Zaten bi tane hızlı araba var kenara yine benzinli daha yavaş bi benzinli almaya hiç gerek yok
C4 ün otomatiği çok kötüymüş , otomatikleştirilmiş manuel şanzıman :( Bende araba alırken aynı durumda kaldım ekonomik birşey almam gerekiyordu , Polo GTI yerine Golf bluemotion aldım ekonomisindende çok memnunum. Benzinli araç ne kadar az yaksada Dizel in yanına yaklaşamıyor ne yazıkki heleki anne de kullanacaksa illa full olmasına bakmadan otomatik bir Dizel Golf alınabilir.
mert_leon
14-07-2011, 13:28
golf 70bin lira benim gözümde hakkeden bi araba değil :S
Golf 1.6 tdi , tam günümüz aracıdır...Sessiz,ekonomik,kaliteli....
Dizel araç alınması en mantıklı seçim olacaktır...
1.2 tsi alan 2 arkadaşımız 20 bin km olmadan satıp yeni jetta'larını bırakıp 1.6 tdi aldılar bayii'den...
C4 ün otomatiği çok kötüymüş , otomatikleştirilmiş manuel şanzıman :( Bende araba alırken aynı durumda kaldım ekonomik birşey almam gerekiyordu , Polo GTI yerine Golf bluemotion aldım ekonomisindende çok memnunum. Benzinli araç ne kadar az yaksada Dizel in yanına yaklaşamıyor ne yazıkki heleki anne de kullanacaksa illa full olmasına bakmadan otomatik bir Dizel Golf alınabilir.
Otomatiği çok kötüymüş derken dsg kadar iyi değil tabikii zaten aynı sınıf arabalaradan c4 daha donanımlıyken 15 bin tl daha ucuz...şunuda unutmamak lazım arıza çıkardığı takdirde dsg den daha ucuza tamir çözümleri olan bi şanzıman. çok fazla performans beklememek lazım ama insanların abarttığı kadar da kötü bi şanzıman değil...
Otomatiği çok kötüymüş derken dsg kadar iyi değil tabikii zaten aynı sınıf arabalaradan c4 daha donanımlıyken 15 bin tl daha ucuz...şunuda unutmamak lazım arıza çıkardığı takdirde dsg den daha ucuza tamir çözümleri olan bi şanzıman. çok fazla performans beklememek lazım ama insanların abarttığı kadar da kötü bi şanzıman değil...
Vallahi kendim kullanmadım , auto show testini okudum ... Tam bir rezalet diyordu otomatiği için mpv midir nedir...manuel 112 c4'e varım ama :)
polo dizel otomatikleri ne durumda?
Lancia Deltada tavsiye edebilirim o rakamlara
Deltaya baktımda hem minivan görüntüsü soğuttu hemde içmekanı puntoyla aynı kalitede.Birde ikinci el olarak vw daha değerli , bana göre değil yani :)
Mantıklı yaklaşırsak golf dediğin gibi daha mantıklı gözüküyor.
Fransızlara pek kanım kaynamadı zaten vag grubu harici otomatik almam.
Enesim bence 70 degil 60lık olsun ama golf tdi olsun ...
Senin tercihlerine güvenirim her zaman bu konularda bro :)
enes çok yol yapmıyorsanız polo derım, golfun artısı ıc mekanı ve konforu olucaktır, polo gercekten sık bı arac.
Dizel oldumu üç dört günde bir doluyor deposu açıkcası :) Benzinli araç hep kısıtlıyor özgürlükleri :D
polo dizel otomatikleri ne durumda?
Hesaplamıştım bir ara bütün donanımları seçince 52 bin lira filan oluyor :icon_wack
DetailEF
14-07-2011, 13:50
Hesaplamıştım bir ara bütün donanımları seçince 52 bin lira filan oluyor :icon_wack
Konuyla alakası yokta başlığı okurken nickini okudum Honda NSX gibi geldi eNeS-X :D
Konuyla alakası yokta başlığı okurken nickini okudum Honda NSX gibi geldi eNeS-X :D
esprisi orda zaten nickin :D
SekoLive
14-07-2011, 13:55
ikisininde şekli şemali çok güzel yerinde olsam en az hangisi yakıyorsa onu alırım :)
1.5 ay önce ben bakarken sunrooflu, DSG'li 1.6 TDi Polo 43 liraya geliyordu, cruise, sensörler vs. vardı içinde de, şimdi baz fiyata 3 lira zam geldi o sürede :D
Görkem'in dediği gibi 60 olsun ama Golf olsun, dizel olsun derim Enescim :icon_tup: Veya Polo TDi da tavsiye ederim, benimkinden kullan bak istersen, güzel araba ben memnunum baya.. İmkan varken Golf daha iyi gelir tabi
Bu benzin fiyatlarıyla GTi alsan, bi gün "lan keşke dizel alaydık" dersin, hem type-r varken gti da neymiş :D
gti ruhu kalmamışki polo gti'ın
dikiz aynasından gördüm geçerken sesi nasıl dedim camı açtım
1.4 polodan farksız geçti gitti
golf 6 tdi kullanıyoruz. dsgyle başarılı vites geçişlerinde ilk tepki hissiz sadece birz
Shadow_Dancer
14-07-2011, 14:21
Sen zaten tayyarda stressini atıyosun Enesim, Golf 6 al hem sen hem validen rahat eder. kaldı ki tasarımı felan çok şık bi araba.. 2 benzinli olmasının bi alemi yok..
Corollalarda vardı bir ara halada varmı bilmiyorum. DSG ile zaten uzaktan yakından alakası yok. Araç vitesleri sanki manuelmiş gibi değiştiriyor viteş geçişleri 2 saniye falan gazı kesıyor vitese geçirip tekrar alıyor gazı tamam ekonomik yönden normal otomatklerden daha iyi yakıt ntüketimi sağlıyor ama öyle bir şanzıman gerçekten insanı yorar. Bu arada bir araç donanımına rağmen muadillerinden ucuza elbet bir eksiği varıdır kalite bakımından , ben bunu Insignia ile anladım.
Seat leon 1.6 lt TDI CR 105 hp DSG Style 53.000 TL ... bence bi araştır
hasan çağri
14-07-2011, 15:15
Abi 70bine golf alınmaz cidden ya. Akıllarını kaçırmışlar gibi geliyor bana o fiyatlarla... Hani sadece golf değil focusta uçmuş auris te uçmuş vs.
yani 70 liraya dizel bmw ye binerim rahat rahat sıfır olmaz ama bmw olur yani :)
Vallahi kendim kullanmadım , auto show testini okudum ... Tam bir rezalet diyordu otomatiği için mpv midir nedir...manuel 112 c4'e varım ama :)
adamlardaki fiyat farkları bizdeki kadar çok değil... Türkiye ye gelirken 1000 euro olan fark vergiler yüzünden oluyor 6-7 bin tl o yüzden adamlar ona göre konuşuyorlar. Dsg ile mcp yi kıyaslamam dsg çok daha iyi ve üst düzey ancak muy 37 nin dediği gibi 2 saniye beklemeler sarsıntılı geçişler ilk versiyonlarda sensodrive diye geçen şanzımanlarda kaldı şuan oldukça rahat geçişleri var... ama bana 65-58 bin tl ye golf mantıksız geldiği için öneri olsun dedim aralarında nerden baksan 13 bin tl fark var bi üst sınıfa çıkıyorsun direkt
Abi leon 2004 den beri bildiğin patates kasa bedava verseler almam :) yoksa leonda 2.0 fr tdi var efsane motor.
Şimdi gittik baktık vw rekora golf 66.750 tl polo 55.200 oluyor.İki arabada ***** istediğimiz opsiyonlarda yok.130 gün sonra teslim tarihi veriyorlar daha da azalabilirmiş bu süre filan falan :D İnsanı soğutuyorlar vw den...
Gözünün önünde 60.000 tl cikardim konfigurasyonda hangi 70.000 enes :D
C segmenti bir arabaya 70000 tl çok fazla bencede, dizelin amacı ekonomi de o parayı verdikten sonra ne anlamı kalıyor?
Golfle kalite olarak alakasız bir araba :(((
Gözünün önünde 60.000 tl cikardim konfigurasyonda hangi 70.000 enes :D
C segmenti bir arabaya 70000 tl çok fazla bencede, dizelin amacı ekonomiei de o parayı verdikten sonra ne anlamı kalıyor?
Euro kaç para oldu haberin var mı :D 61.800 golf , sunroof + far paketi 66 oluyor işte :D
Dün 72 binliraya ilan vardı tam benim istediğim donanımda yani sıfır fiyatı 66 bin lira olan donanım :D Satılmış bugün o golf..
Shadow_Dancer
14-07-2011, 16:27
Enes jetta sordun mu ? 1.6 dsg, belki vardır ellerinde.
devil_berk22
14-07-2011, 16:29
o paraları verdikten sonra audi a3 1.6tdi dsg alırım
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-auto-store-2011-audi-a3-dizel-tiptronik-dogus-cikisli-51959919/detay/#
A3 ün golf kadar dolusu 85 bin lira
Enes jetta sordun mu ? 1.6 dsg, belki vardır ellerinde.
Abi jetta çok büyük o yüzden onu direk eledik..
Dolu Golf te ne var merak ettim açıkçası ?
çünkü yağmur ve far sensörü nü dahi anca highline da alabiliyorsunuz
yani Golf Comfortline dediğimiz araba nerdeyse tüm marka,modellerin baz donanımından dahada düşük donanımla geliyor..
Extra olarak xenon.,sunroof falanmı isteniyor highline a ek olarak ?
az once yaptım highline 73bin lira çıktı hey maşallah yazık günah .bir dizel lazım her eve ama yazık günah başka araçmı yok 50civarlarında otomatik dizel sırf bu iki seceneginmi var ?
Dolu Golf te ne var merak ettim açıkçası ?
çünkü yağmur ve far sensörü nü dahi anca highline da alabiliyorsunuz
yani Golf Comfortline dediğimiz araba nerdeyse tüm marka,modellerin baz donanımından dahada düşük donanımla geliyor..
Extra olarak xenon.,sunroof falanmı isteniyor highline a ek olarak ?
Highline Donanım (http://binekarac.vw.com.tr/golf-donanim.aspx) +
http://i1107.hizliresim.com/2011/7/14/6332.jpg
Yok artık 72 bin TL :)
Megane coupe EDC (DSG kadar başarılı çift kavramalı bir şanzıman)
Xenon,cam tavan,navigasyon full 58 bin TL
Hiç düşünmeyin bile..
Shadow_Dancer
14-07-2011, 17:09
şaka gibi yaaa.. geçenlerde de olmuştu konusu.; mercedes bmw alamayan vw'ye yöneliyor.. adamlar prestij hissi satmaya başladı resmen.
Yok artık 72 bin TL :)
Megane coupe EDC (DSG kadar başarılı çift kavramalı bir şanzıman)
Xenon,cam tavan,navigasyon full 58 bin TL
Hiç düşünmeyin bile..
nerde hocam?renk,birde bu meganlarda sıra varmı+xenon standartmı?deri koltuklusu varmıdır?
nerde hocam?renk,birde bu meganlarda sıra varmı+xenon standartmı?deri koltuklusu varmıdır?
Xenon,cam tavan,navigasyon 58.100 TL liste fiyatı var
Deri koltuk 3150 TL daha..
İnceleyebilirsin sırayı bilmem ;
Renault-Modeller-Binek Araçlar-Megane Coupe-Fiyat Araştır (http://www.renault.com.tr/page.aspx?id=711)
biliyorum ,bakmak lazım araştırırım yakında hazırda varmı yokmu,bi genç için mantıklı araç.
Xenon,cam tavan,navigasyon 58.100 TL liste fiyatı var
Deri koltuk 3150 TL daha..
İnceleyebilirsin sırayı bilmem ;
Renault-Modeller-Binek Araçlar-Megane Coupe-Fiyat Araştır (http://www.renault.com.tr/page.aspx?id=711)
bixenon standart yanlız opsiyonda tavan navi ve deri var sadece
araç Modeli : Megane Coupe 1,5dci 110 hp Impressor
Estetik ve Dış Ekipmanlar
Gövde Rengi Tamponlar S
Gövde Rengi Yan Aynalar S
Elektrikli ve Isıtmalı Yan Aynalar S
Ön Sis Farları S
Yan Aynalara Entegre Sinyaller S
İlave Viraj Lambalı Bi-Xenon Farlar + Far Yıkama Sistemi S
Krom Kaplı Kapı Kolları S
"Schuss" Tipi Alüminyum Alaşımlı Jantlar (205/50 R17) S
Dediğim gibi fransızlara karşı ön yargılıyım.
4 kapı şartı var ve megane ın 4 kapısıda patates cipsine benziyor :)
Şu teslim tarihini yakınlaştırcak kimse yok mu aramızda golfe yazılsak :)
kelalper
14-07-2011, 20:53
Ep3 ü sat Polo GTI al Golf e vereceğin parayla kendine Evo 9 falan al. Bence çok daha mantıklı. İki taraftanda kazançlı çıkarsınız bence.
wv kendini premium sandi fiyatlari iyice sisirdi tabi bu bizim mantalitedende kaynaklaniyor..
golfu begenmEYEN bi benmi varim kutu gibi geliyor tasarimi cok sade..o paralara bi ust segment kesinlikle.. 55 ustu gereksiz o sinifa..
öylede artık hepsi yükseldi eurodan dolayı.pahalı araclar.160 scirocco 66 liraydı gecen gördüm
Dediğim gibi fransızlara karşı ön yargılıyım.
4 kapı şartı var ve megane ın 4 kapısıda patates cipsine benziyor :)
Şu teslim tarihini yakınlaştırcak kimse yok mu aramızda golfe yazılsak :)
Hakkaten görsel göreceliymiş bir daha anladım ..
Ep3 ü sat Polo GTI al Golf e vereceğin parayla kendine Evo 9 falan al. Bence çok daha mantıklı. İki taraftanda kazançlı çıkarsınız bence.
Mantıklı bir denklem gibi gözüküyor ama Evo nun sesi uzaktan hoş gelir :) Hergün marş yapmazsam rahat edemiyorum o yüzden evoya gücüm yetmez ,kaldı ki typera verdiğim emeğin değeri herhangi bir para birimiyle ölçülemez :) ep3 evlat benim için..
Teşekkürler fikir için.
http://image.motortrend.com/f/auto-news/its-official-after-leaks-renault-finally-unveils-2009-megane-five-door/10387240+cr1+re0+ar1/2009-renault-megane-side-view.jpg
II.el temiz 106dci İTHAL tavsiye edebilirim , kullananlarda varsa ederler zaten
ithal olduğunu dijital kadrandan mı anlıyoruz?
Low-Rider
14-07-2011, 21:56
73bin lira ve golf , çok ilginç gerçekten
golf 7 liste fiyat baz donanım 60bin olur herhalde
ithal olduğunu dijital kadrandan mı anlıyoruz?
Biraz karışık aslında , boyasından bile anlaşılıyor :)
digital kadrandan anlaşılır(yerlilerde sport edition modeli çıkarttılar ondada digital var),kapı altındaki çıtalar siyah plastik rengidir ithallerde...daha alçaktır...yerlilerdeki gibi sunroof değil cam tavanları vardır... vs vs .. ama kesinlikle aracımı golf'e değişmem...
Low-Rider
14-07-2011, 22:08
Tavan farkı vardı birde galiba? ithal olanların tavanında plastik bant yoktu diye biliyorum
Tavan farkı vardı birde galiba? ithal olanların tavanında plastik bant yoktu diye biliyorum
Tabi .. Bizdeki eski tip kaynak makinaları sağolsun.
Epey bir fark var, yani golf 6'dan daha yüksek viraj limitlerine sahip bir araç megane III yerliler için konuşmuyorum.Önyargı var lakin konuşanların çoğu ithal III binip test etmemiş kişiler bindiklerinde bu kadar beklemediklerini felan söylüyorlar.kendi çevremden söyleyeyim.
Elinizde zaten performansa hitap eden bir araç varken yeni alacağınızın ekonomiye yönelik olması bana kalırsa daha cazip görünüyor, tamamen farklı tatlar, bu nedenle bence golf tdi...
kelalper
15-07-2011, 07:17
Mantıklı bir denklem gibi gözüküyor ama Evo nun sesi uzaktan hoş gelir :) Hergün marş yapmazsam rahat edemiyorum o yüzden evoya gücüm yetmez ,kaldı ki typera verdiğim emeğin değeri herhangi bir para birimiyle ölçülemez :) ep3 evlat benim için..
Teşekkürler fikir için.
Evoyuda gırtlaklamadığın sürece günlük sıkıntısız kullanabilirsin. Arkadaşım TME ile hergün Akatlardan Kayışdağına gidiyordu iş için. TME hala duruyor. Şimdi Passat TDI kullanıyor daha konforlu diye bide çocuk falan oldu arada tabi.