Orijinalini görmek için tıklayınız : ANKARA - ANAMUR Arası EN İDEAL İstikamet????
JapanVsGermany
16-07-2011, 00:15
Arkadaşlar 2 saat sonra yola çıkıyorum, ilk kez ankaradan Anamur'a gidiyorum, Konya Karaman Mut üzerinden gidicem ama MUT'tan sonrası muamma, bilen arkadaşlar yardımcı olursa yolda telefondan bakmak niyetindeyim...
Şimdiden teşekkürler
Muttan sonra silifke, silifkeden tasucu, tasucundan anamur;)
JapanVsGermany
16-07-2011, 00:22
Korhan Mut tam ortada hesap etsek silifke ile anamur tam ters istikametlerde kalıyor, google maps ten baktım az önce :)
Germanci
16-07-2011, 02:22
şiii taşucundan bide Kıbrıs yap ;)
timucintt
16-07-2011, 02:29
mutdan sonra gülnara girip aydıncıktan çıkabilirsin... ama oranın yollarıda köy yolu gibi... silifke üzerinden gidersen anamura 3 saatde varırsın silike-anamur arasını zorlanmadan....
CasabLanca
16-07-2011, 08:20
taşucu anamur yolu direk mideye tecavüz edecek bir yol
hayatımda o kadar virajlı bir yol görmedim arabanın viraja başı girince kıçı yoldan çıkıyordu :D
Antalya tarafından gitmekte kötü, Mersin tarafından da . Mersin üzerinden giderdim ben. Mümkün olduğunca gitmek istemezdim tabi bulantıdan. :)
mut-silifke-taşucu-anamur diye git.. mut-taşucu arasındaki en düzgün baglantı yolu silifke üstüdür.. muta varmadan göksü nehrini kuşbakışı izleyen mekanlardan birinde çig börek ye :)
tdipower
16-07-2011, 09:18
son model bir jiple bile midemin annesine tecavüz eden yoldur bu yol :D
CasabLanca
16-07-2011, 09:30
o yolda 3. vitesi gören olmuş mudur hiç :hehe: :D
sahil yolunu çok severim itina ile virajlara girilir:D en son 3 ay önce girdim tam 4.5 saat ızdırapppp o yolda kol kası yaptım :icon_wack :Deli: :D
tdipower
16-07-2011, 09:34
yol sonrası balık lokantasına girmiş bulunduk :D gerisini anlatmak istemiyorm :hahaha:
yol sonrası balık lokantasına girmiş bulunduk :D gerisini anlatmak istemiyorm :hahaha:+1 geçci göz bozukluğu yapıyor valla:D
CasabLanca
16-07-2011, 09:39
o yolda giderken 10 dk gider sonra yol kenarında meyve satan tezgahlara durur muz limon alırdım yerdim geri yola devam :D:D
aslında arkadan iter bi araban olacak o viraajlara yan yan girecen ne zevkli olur he:D Ama fazla yanı verirsen uçurumdan direk denize :D
yol eskisi kadar kötü degil arkadaşlar.. eskiden daha berbat haldeydi.. şimdi biraz toparladılar yine en azından :) 90-100 falan gidilen yerler var baya :D
Valla 5 yıl öncekiyle şuan ki yol arasında bayağı fark var.
Geçen yıl arabayla gittik , bu yılda arabayla gideceğiz.
Öyle aman aman dik viraj kalmadı :)
80-90 giriyorduk virajla , yürüme hızında döndüğümüz yerlerde oldu :)
Gayet eğlenceli ve zevkli bir yol :)
Çalışmalar biterse dahada süre kısalacak.
Geçen ay otobüsle gidip geldim hayatımda gördüğüm en kötü yol otobüsün tam manevra yaptığı virajlar var.Giderken iyiydi de dönerken elimde poşetle geldim Ankara'ya :D :D
CasabLanca
16-07-2011, 09:52
aslında arkadan iter bi araban olacak o viraajlara yan yan girecen ne zevkli olur he:D Ama fazla yanı verirsen uçurumdan direk denize :D
ver yanı ver coşkuyu kolonlar inlesin :hehe: yanlarken kıbrısdan çıkarsın :D:D
Evt dediğiniz gibi eskiden çok daha kötüydü şimdi yolları genişlettiler halada çalışmalar sürüyor azda olsa genişletmeleri iyi oldu tabi.:)
JapanVsGermany
16-07-2011, 10:52
mutdan sonra gülnara girip aydıncıktan çıkabilirsin... ama oranın yollarıda köy yolu gibi... silifke üzerinden gidersen anamura 3 saatde varırsın silike-anamur arasını zorlanmadan....
Bu istikameti kullandim , hanim kayinwalide we bebek midelerinin yarisini dogaya biraktilar, silifkeye oranla daha yakin ama towbe donuste o yolu kullanmam ;)
Herkese tesekkurler,ben bir denize gireyom artik ;)
Bu arada ewimin kapisindan burasi tam600 km sürdü, tam yarim depo ile geldim, 500 km sini 140 ortalama, wirajli yerleri de 2.vites ortalama ile geldim, icimdeki almana tesekkur ettim ;) 210tl ye dolan deponun yarisi duruyor.. Acciordla gelseydim 280 tl ye dolan depo bitmisti, STI ile gelsem germamci kuzenimin kredi kartina tecawuz ederdim sanirim ;)
CasabLanca
16-07-2011, 11:17
Bu istikameti kullandim , hanim kayinwalide we bebek midelerinin yarisini dogaya biraktilar, silifkeye oranla daha yakin ama towbe donuste o yolu kullanmam ;)
Bu arada ewimin kapisindan burasi tam600 km sürdü, tam yarim depo ile geldim, 500 km sini 140 ortalama, wirajli yerleri de 2.vites ortalama ile geldim, icimdeki almana tesekkur ettim ;) 210tl ye dolan deponun yarisi duruyor.. Acciordla gelseydim 280 tl ye dolan depo bitmisti, STI ile gelsem germamci kuzenimin kredi kartina tecawuz ederdim sanirim ;)
abi moralini bozmak gibi olmasın passatların depo L şeklinde göstergeye aldanma 2. yarı daha hızlı düşer :D ama yine az yakmıştır her türlü ortalama passatlarda şaşmaz
Aman yarabbi cocuklugumun kabusu o yollar yol aklima gelince yine midem bulaniyor :)
kaynana ile ne işin var la lala ? bide burhana laf atıon :)
JapanVsGermany
16-07-2011, 17:02
Yazlik kaynananin hacım ;)
mad_max1978
16-07-2011, 17:04
off bi kere gittim bidahada gitmem anamura.ne yollar var oralarda evliya çelebiye dönüyo insan.Allah kolaylık versin.
JapanVsGermany
16-07-2011, 17:09
Bu arada az once ogrendim ki donuste uzun olmasinA ragmen sirf o wirajli yoldan donmemeknicin tercih edecegim silifke yolunda calisma warmis, anamura gelecek warsa gelmesinler...
Yolu bilmeyen arkadaslar inanin anlayamazlar o yolun cilesini, yok wirajli yollari sewerim, yok wirajlarda estiririm diyen warsa, bir geljn de hele önce...
1.5saaten daha fazla zamanda insan isyan ediyor emin olur
Bu arada az once ogrendim ki donuste uzun olmasinA ragmen sirf o wirajli yoldan donmemeknicin tercih edecegim silifke yolunda calisma warmis, anamura gelecek warsa gelmesinler...
Yolu bilmeyen arkadaslar inanin anlayamazlar o yolun cilesini, yok wirajli yollari sewerim, yok wirajlarda estiririm diyen warsa, bir geljn de hele önce...
1.5saaten daha fazla zamanda insan isyan ediyor emin olur
kanka sende bodrum uzerinden gel ( yol birazzzzzzzz uzarrrrrrr amaaaaa ) hem bi ziyaret etmiş olursun :) nasıl olsa ben daha burdayım :D
timucintt
16-07-2011, 22:46
yahu yolu ne kadarda kötülediniz ya :) bence çok zevkli bir yol ben mutlaka yılda 2 3 kere kullanırım o yolu ve zevkle arabamı denerim o yolda virajları çok zevklidir... tek kötü yanı yolun bazı çalışma yapılan yerlerde asfalt olmaması ve taşlı tozlu yerlerden geçiyor olman.. onun dışında kesinlikle çok zevkli ve eğlenceli bir yol...
SubieGuy
09-08-2011, 00:55
Yaklaşık 18 yıldır o yolları gidip gelirim, STi ile de gittim, başka Subarular ile de, tek başına olunca çok zevkli, arabada birileri varsa bitmek bilmez...
STi'ın asıl zevki o yollarda çıkıyor diyebilirim, hele ki Gülnar'a Göksü'dan çıkan ve Aydıncık'a inen dağ yolları hem manzara hem de sürüş zevki olarak harika, artı karşıdan gelecek araçları birkaç viraj öteden görebiliyor olmak ta ayrı avantaj...
Kız arkadaşım antalyada oturuyor ve ben o yolu fiestam varken kaç kere gittim geldim:)
Bende birçok kişinin aksine o yoldan zevk alanlardanım:D Dümdüz yol sıkıyor beni..
Fiesta 5 cm presli ve çok konforluydu hayatta arkasını bırakmıyordu acayip zevk alıyordum ne uykum geliyordu ne birşey kendimi kaptırıyordum bazen rallici moduna giriyordum:D
Ama beni tek sıkan biton yol gittin sanıp km tabelasına baktığında sadece 10km gitmiş olduğunu görmekti.. Tabelalara bakmıyorum artık km sıfırlıyorum saat başı km saatine bakıyorum:)