Orijinalini görmek için tıklayınız : Sonradan Hız Sabitleyici Takılır mı ?
dün babama bi tane fiat linea aldık.. hız sabitleyici vs. tarzı donanımlar şart çünkü günde 130 km yol yapıyor.. ama bu donanımların oldugu aracın 1 ay sonra teslim edilecegini söyleyince adamlar babam da ben 1 ay araba beklemem dedi ve rengi hoşuna gidenini aldı cıktı :D
hız sabitleyiciyi sonradan takma şansımız var mı ? böyle birşey oldugunu duydugumu hatırlıyorum ama emin olamadım :)
Gaz kelebeği elektronikse, 1-2 aplikasyon ile olabilir... VW lerde öyle.
hasan çağri
16-07-2011, 10:06
Benznli aurislere takılabiliyor. belki linea ya da takılır beyni uygunsa...
Rstmania
16-07-2011, 10:09
Takılır. Beyin ona göre programlanıyor. Ama diğer şartların da aynı olması gerekmektedir.
elektronik gaz kelebegi var araçta..
Takılır. Beyin ona göre programlanıyor. Ama diğer şartların da aynı olması gerekmektedir.
şartlar derken ? bide beyin neye göre programlanıyor acaba ? herhangi bir elektrikçi yapabilir mi bu işi ?
dedebeto
16-07-2011, 10:11
bende 2006 astra vardı servıse gıttım taktırdım programladılar ona gore ozman ıcın 150 tl mı ne vermıstım
SekoLive
16-07-2011, 10:13
BMW e-36lara takan bir arkadasm var ama lineada durum nedir bilmiyorum :D
CasabLanca
16-07-2011, 10:13
vwlerde sabitleyici kolunu takıyorsunuz vagcomdan açıyorsunuz basit bir işlem
peugeot bipper varken katalogda sabitleyici gözüküyordu fakata araçta yoktu daha sonra yetkili servis ve özel servisleri araştırdım takmak mümkün değil dediler
Rstmania
16-07-2011, 10:22
şartlar derken ? bide beyin neye göre programlanıyor acaba ? herhangi bir elektrikçi yapabilir mi bu işi ?
ECU'ya cruise control olduğu bilgisi veriliyor. Elinde fiat orjinal cihazı bulunan biri yapabilir.En azından Ford'da öyle. Şartlar derken elektronik gaz kelebeği vs gibi. Yani cruise controla ait eksik parçalar dışında araçta olan parçaların cruise controllu bir araçla aynı olması durumunda..
BMW e-36lara takan bir arkadasm var ama lineada durum nedir bilmiyorum :D
e36 mekanik sistem Seko, yeni araçlar daha farklı.
Yeni tip araçlarda genelde cruse control özellikli kolu takıyorsun beyine yüklüyorsun, yüklü varsa aktif hale getiriyorsun.
e36 da kendi beyni ve mekanik sistemi var... Hepsini bir araya getirip daha sonra kuruyorsun.
İbrahim Erdem
16-07-2011, 11:16
Yakın bir arkdaşım 206 hdi a takmıştı. Bağdaş kurarak sürüyordu arabayı :D
Takılır abi ki lineanın donanımlısında varmış
Muhtemelen sinyal kolu değişir (Linea'da cruse nasıl açılıyor bilmiyorum gerçi.)
Cruse yazılımı eklentisi lazım o kadar :D
ulasoztas1
16-07-2011, 11:30
elektronik gazlı 206 ya da takılabilir o zaman dimi ? peki beyinden işlem yapılacağı için sonradan yapılan yazılım silinir mi?
Eray Yümsel
16-07-2011, 11:48
86 model e30 da bile var utanın bea :D
Takılır herhalde , bir kere audiye sorumuştuk a3'e takılabiliyordu :)
srcn-scr
16-07-2011, 12:02
bende servise sordum beyin programlanıcak yeni hat cekilecek fiyatı da 750 tl yi bulur cok uzun sürüyor dediler yada yapamıyacakları için de demişlerdir linealarda nasıl bilmiyorum belki vw ler gibi bir kol değiştirip calışabilir
ygtkrmdnz
16-07-2011, 12:29
pampa eğer o modelde kullanılıyorsa bağlanabilir hatırlıyorsan ergin abinin takla attığı eski combo'da hız sabitleytici vardı corsa dan uydurmuşlardı sorun olmadı yani :D
Ahmet Bby
16-07-2011, 13:22
Takılır diye biliyorum bizim transporter vardı arkadaşta o öyle yaptı ama aracına göre değişir
yoksa i30 unda dizeline takılabiliyor sonradan ama benzinlisine takılmıyormuş :D o tarz bişey olabilir
linea dizel se yüzde 90 beyinden destekliyordur ancak bazı araçlarda mesela corsa d de BCM modülü var ordanda desteklemesi gerekiyor genede en sağlıklı bilgiyi serviste cihaza baglanınca söylerler ama beyinden yana bir sıkıntı olmaz cruise için dizelse
multispace
16-07-2011, 15:27
peugeotta 206 307 partner gibi araçlara sonradan takılabiliyordu. muhtemelen lineaya da takılır