Orijinalini görmek için tıklayınız : Suzuki Swift Gti Hakkinda Bildikleriniz ..
Bu aralar ciddi sekilde dusunmeye basladim arkadaslar fakat biraz bilgiye ihtiyacim var sanirim 102 ps civarinda modlamaya acik oldugunu duydum yardimci olabilirseniz sevirnirim kronik sorunlar performans vs.tesekkurler
kronik sorunlardan çok temizini bulmak en büyük sorun diye biliyorum. araç hakkında bilgim yok.
fren denen bişy yok araçda ılk alındığı halde frenlerı daha ıyılerı ıle degısmek lazm
Teknik özellikleri aşağıdaki gibi. En büyük avantajı ağırlık Sadece 790 Kg. Bi ara ben de çok araştırmıştım ama cidden temizini bulmak imkansız gibi. Bir tane kaçırmıştım Ankarada ilk sahibinden. Modifiyem de bi arkadaş vardı 2 ad. swift gti ile uğraşan. Birini turbolamıştı diğerini de RWD'ye çevirmeye çalışıyordu sonu ne oldu takip etmedim. Sakarya da vardı birtane turbolanmış bordo sonra söktüler satılıktaydı sahibinden bi ara. Uğraşabilecek insanların elinde güzel işler çıkarabilir sanırım.
Motor
4 silindir
Motor hacmi
1299cc 16V
Eksantrik
Üstten çift eksantrikli
Besleme
Püskürtme
Maksimum Güç
115 HP / 7500 d/d
Maksimum Tork
110 Nm / 6500 d/d
Maksimum Hız
189 km/h
Hızlanma 0-100km/s
8,90 sn
Ağırlık
790 kg
Aktarma
Önden
Frenler ( ön / arka )
Soğutmalı Disk / Disk
Şanzıman
Manuel
1. Vites
3,416
2. Vites
1,894
3. Vites
1,375
4. Vites
1,03
5. Vites
0,87
6. Vites
Lastikler
175/60/14
Gövde Tipi
Hatchback
Bordo olanla çok uğraşıldı güzel de gidiyordu sonra bir kaç el değiştirdi en son gördüğümde de turbosuzdu galiba...
Tekirdağ'lı Gökhan Tekin var.. Swift gti ile en cok ugrasan o dur benim bildiğim...
FF'i MR'a çevirmişti ...
Kardeşinin sarı swifti de kendi swifti de turboydu... Sarı twin turboydu...
Daha sonra kendi swiftini sc'ye çevirmişti... Yine turbo oldu falan filan proje en son rafa kalkmıştı diye hatırlıyorum...
http://www.techturkey.com/forum/project-cars/13412-project-twin-turbo-suzuki-swift-gti.html
Bordo olanla çok uğraşıldı güzel de gidiyordu sonra bir kaç el değiştirdi en son gördüğümde de turbosuzdu galiba...
Tekirdağ'lı Gökhan Tekin var.. Swift gti ile en cok ugrasan o dur benim bildiğim...
FF'i MR'a çevirmişti ...
Kardeşinin sarı swifti de kendi swifti de turboydu... Sarı twin turboydu...
Daha sonra kendi swiftini sc'ye çevirmişti... Yine turbo oldu falan filan proje en son rafa kalkmıştı diye hatırlıyorum...
http://www.techturkey.com/forum/project-cars/13412-project-twin-turbo-suzuki-swift-gti.html
Aynen hocam bahsettiğim buydu. Arkadaş SAU de Mak. Müh. mezunu sanırım. Hiç sıkılmadan takip ettiğim bir konuydu. Her hafta baktığımda neredeyse yeni motor yapıyodu araca :) Kardeşin aracı bi ara SC lıydı.
Evet Saü'de mak.mühendisi idi geçen seneye kadar...
Sarıya hiç Sc takmadı yav :S Ben öyle hatırlıyorum...
Sarı önceden tek turboydu...sonra paralel twin turbo oldu daha sonra bindi gazladı etti sattı kardeşi serkan..
Sercan Keklik
17-07-2011, 19:49
güzel arabadır, orj parçaları cok pahalı, keyıflıdır standart haliyle proje halinde nolur bilemem ama 2-3 yıl bındım ben GTI a zamanında cok zevkliydi.
Atmosferik olarak zaten fabrikasyon limittedir. Birşey yapamazsın. İmkan varsa turbo....