PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : soruna bak çay demle...

svtec
17-07-2011, 20:23
arabanın yağını 400 km önce değiştirdim.. yağ çubuğunu çekiyorum.. ki araba 2 saat yatmış oluyor yağ seviyesi alt çizgide.. normal değil diyorlar.. araba yakıyor olabilirmi dedim.. gazla gazla arkadan izliyorlar olduğu yerde bakıyoruz yok ne duman ne bişi..
bu yağ nerde :S demin yine baktım.. bu sefer hiç gözükmüyor... arabayı çalıştırdım.. sağlıklı sesi falan yağ ışığıda noraml sönüyor bekldim yanar belki diye bekledim 1saat cıks yanmıyor çalışırken çekiyourm çubuğu çubuk yağlı üzeri çıkıyor sonra stop edince bekliyorum yine yağ çok çok az gözüküyor.. bu normalmi ? her kafadan ses çıkıyor yok çubuk başkadır yok pompa bozuktur yok karter başkadır falan filan şuan görmeden tabi kimse bişi diyemez ama sizden yardım bekliyourm 3-4 kez daha önceki araçlarımda motoru eline alan bir kişi :rolleyes: olarak korkuyourm artık.. :soru: ne olabilir normalmi pimpirikmi yapıyorum..

oğuz
17-07-2011, 20:27
bu durum normal olamaz. ben bukadar yorum yaptım :D sorunu başkası yorumlasın

imparatoR
17-07-2011, 20:28
araç nedir,civic mi?

svtec
17-07-2011, 20:29
araç nedir,civic mi?

kusura bakmayın onu unuttum civic 98 1.4 is hb

gökan
17-07-2011, 20:29
şanzıman degstrmıstm demıstn kecelerı kontrel ettırdınmı yag sızıntısı varmı aracın altında baktınmı

svtec
17-07-2011, 20:30
yokmuş kaçak 400 km oldu daha yağı değiştiriken baktılar.. yok dedii ama ? bilemiyorum..

svtec
17-07-2011, 20:31
gözlede bişi gözükmüyor.. açıkçası.. birazdan yine bakıcam :) hatta bakmaya gidiyourm..

sinan-s
17-07-2011, 20:31
keçelerden alttan ust kapaktan yağ sızıntısı varmı

svtec
17-07-2011, 20:32
keçelerden alttan ust kapaktan yağ sızıntısı varmı

yok yaw üst taraf tertemiz hani terleme falan bile yok..

imparatoR
17-07-2011, 20:38
yağ filtre sini ustalar çakallık yapıp kimi zaman ilgisiz marka takıyorlar ve yağ kaçırabiliyor.
kontrol etmeli bence..

berkay_aydin
17-07-2011, 20:46
Söylediklerim saçma olabilir ama aracı park ettiğiniz yerde iz oluyormu? Normal su bölmesine yağ karışıyor olabilir mi?

svtec
17-07-2011, 21:09
yine baktım kaçak göçek yok... akıtma flan yağ su birbirine karışsa bu olayı fark edeli 2 hafta oldu şimdiye kadar olan olurdu_? yağ değiştirdikten sonra ilke kez baktım ve bugun çubugu yalama ettim :) olamaz böle bişi diye gazlıyoruz ama zaten 1.4 otomatik 170-180 anca görüyor sadece açık hava filtresi var ? o yapmasın :) çünkü bu emmeden yağ kaçırma diye bişiler durydum ama ... asparagas heralde.. napcam böle yaw yarın göstercem öle göz ucvuyla normal bu diyip yollar sa deli olurum..

CGTY
17-07-2011, 21:12
Yağ çubuğu orjinal mi ?

svtec
17-07-2011, 21:15
orjinal heralde :S hiç dikkat etmedim ama bildiğiniz turnucu honda yağı çubugu şimdi gitcem resim çekcem..

ulasoztas1
17-07-2011, 21:36
araç sağlıklı dediğine göre akla ilk gelen çubuğu farklı olabileceği yada karterin sonradan değişip farklı takıldığı. Bana sorarsan aracın yağını tekrar değiştir ve tekrar olucakmı olmicakmı onu öğrenirsin, eğer gene aynı şey olursa ilk yazdıklarıma yoğunlaşırsın ;)

PPR engineering
17-07-2011, 21:39
yağ cubuğuda olabilir baska bi cunuktur belki ona bi bak bence
???

Schumi
17-07-2011, 21:50
Başka bir araçtan yağ çubuğu alıp tak. Ne yağ koydunuz ? Hiç sabaha kadar bekleyip baktınız mı. 2-3 saat sonra değilde.

Ayrton Senna
17-07-2011, 21:54
Aracını yenimi aldın?
hayır ise daha evvel ki değişimde varmıydı böyle bir sorun?
sonra 400 km evvel değiştirdim diyorsun ama şunu gözlemlemedinmi yani 400 km evvel o yağ çubuğu normaldide her geçen günmü eksilme yaptı yoksa ilk değiştirdiğin günde eksikmiydi;

Bunu acaba yağ çubuğu kısamı oem değilmi gibi şüphelerine istinaden soruyorum....

Yıllar evvel eg hb aracımda aynı sıkıntıyı birdenbire olmak üzere bende yaşamış ve aynı senin gibi şaşırıp kalmıştım ki ben defalarca değişim yaşayıp kontrol etmeme rağmen hiç olmayan bu sorun birdenbire başlamıştı,çözüm olarak ben o tarihte aracın yağını zamanından çok çok erken olmasına rağmen filtre dahil elf moligraf 10/40 ile değiştirmiş ve sorun kendiliğinden çözülmüştü,bir dahada böyle bir sıkıntı yaşamamıştım, değişimde bir sorun olabileceğini düşünüyorum bence durumun var ise hemen değiştir, yağı ve filtrenide kendin al...
geçmiş olsun

Spawn
17-07-2011, 22:03
en kötü ihtimal araba soğukken alttan bi tıpayı açın yağ çıkacak mı içinde gerçekten . bence çubuk yada karter , eğer herhangi bi yerde hata yoksa eğer

svtec
17-07-2011, 22:13
Başka bir araçtan yağ çubuğu alıp tak. Ne yağ koydunuz ? Hiç sabaha kadar bekleyip baktınız mı. 2-3 saat sonra değilde.

yarın sabah ilk yapacağım önce çubuk sonra yağ markası eneos diye marka benim araca honda ferit bakıyor göztepe sanayide... yağı ve filtreyi gözümün önünde sıfır kutusundan çıkardı.. ondan şüpğhem yok.. şimdi beklicem yarın sabah tekrar bakıcam belki tamlanır.. çok sağolun ilginize teşekkür harbiden çok şaşırdım.. şaçma bir durum gibi geliyor bana çünkü kaçak yok gözle göremedim.. terleme vs yok duman atma yağ yakma en azından biz bildiğimiz yöntemlerle baktık yağ yakma durumu yok.. bir tek çubuk ve karter kalıyor herlade.. diğer kaçak kaçırma yağ su karışma olsa 2 haftada zaten pert olurdu.. yarın bkıcam inş. normal bir durumdur...

ef186
17-07-2011, 22:22
1- Araca yag koyulurken aracin yanindamiydiniz tam olarak kac litre kac gram yag koyuldu ve yag filtreside bu degisimde degistimi ?
2- Ilk yag koyulduktan sonra yag cubugunda ne gorunuyordu ?
3- Arac duz bir yerdemi ?
4- Arac yag cubugunu kontrol etmek icin 15-20 dakika bekliyormusunuz ? yoksa hemen kontak kapa bakmi yapiyorsunuz ?
5- Nekadar zamandir o yag cizgisi ayni seviyede yani bunu nezaman ( kac km ) farkettiniz ?