Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tamirci Ne Derse, Hangi Anlama Gelir?

MBuğra
18-07-2011, 19:18
Araba sahipleri, eger arabadan fazla anlamiyorlarsa, oto tamircilerinin refah kaynagi durumuna geliyorlar. Arabanizda bir sorun ciktiginda gittiginiz tamircilerin agzindan cikan cumlelerin aslinda ne anlama geldigini bilmeniz bu acidan cok yararli olacaktir.
Aslinda bu örnekleri diger tamirci esnafi icin de kullanmak mümkün. Buzdolabi, TV, bilgisayar, vs.
Çok eskiden Ankara'da Ahiler varmis, hergün ise baslamadan önce topluca dua ederlermis,”Allahim, kursagimdan haram lokma gecirme, beni aleme mahcup etme”diyerekten. Herhalde simdi mezarlarinda kemikleri catir catir sizliyordur gariplerin. Tabi isini dogru dürüst yapan tamircileri tenzih ediyorum.

ABI, HOSGELDIN.
Bu ilk uyaridir. Yasiniz ondan küçük oldugu halde”abi”diyorsa, sizi kaziklamaya hazirlaniyor demektir. Kacarcasina uzaklasin.

BU ARABA COK GUZEL ABI.
“Eh, her güzel seye sahip olmanin bir bedeli vardir ve sen bu bedeli çok agir ödeyeceksin.”anlamina gelir.

NEYSE, O.
Arabanizi tamamen uydurma olarak, hiçbir orjinal parça kullanmadan ve saglam olan parçalari da eskileriyle ve bozuk olanlarla degistirerek yapacak anlamindadir. Literatüre geçmis en tehlikeli laftir.

ABI, BIZIM FIYATIMIZ BELLIDIR.
Istemesi gereken fiyatin 5 katini isteyecektir. Yemeyin sakin, pazarlik yapin.

ABI, ARABA ÇOK GÜZEL OLDU.
Böyle bisey duyarsaniz hemen benzin döküp arabanizi yakin. Kullanmaniz emniyet açisindan son derece tehlikeli oldugu gibi, arabayi düzgün bir hale getirmek yenisini almaktan çok daha pahaliya çikacaktir.

(Favorim bu :D )
ABI, BU ARABALARDA BOYLE OLUYOR.
Yanlis birsey yaptiginin farkindadir, yapilan is külliyen yanlistir, yedirmeye calismaktadir. Arabayi bu sekilde kullanmaya tesebbüs dahi etmeyin.

ABI SEN BU ARABAYI SATMA, ÇOK GÜZEL BI ARABA.
Sizden çok memnun kalmistir, ayni memnuniyeti tekrar tekrar yasamak istemektedir. Cok fazla kaziklandiginiz anlamina gelir. Gecmis olsun.

ABI ÇOK UGRASTIM SENIN ARABAYLA.
Daha önce anlastiginiz fiyatin cok üzerinde bir fiyat isteyecektir.

ABI, NE YAPTIN BU ARABAYA, ÇOK KÖTÜ OLMUS.
Arabaniz sapasaglamdir. Hemen oradan uzaklasin.

ORJINAL PARÇADAN SASMA ABI.
Temenni babinda edilmis bir laftir. Ustanin arabanizi tamir etmeye çalisirken asla orjinal parça kullanmadigi anlamindadir.

ABI, MERAK ETME SEN. BIZ ÇOK YAPTIK BU ARABALARDAN.
Ustanin hayatinda boyle bir arabayi birakin tamir etmeyi; görmedigini belirten bir cümledir.

ABI SEN BEKLEME, BITINCE ARARIZ, GELIR ALIRSIN.
Eski tamir ettigi arabalardan söktügü parcalari sizin arabaya monte edip”orjinal yedek parca”ücreti alacagini; arabanizi 13 yasindaki cocuklara emanet edecegini; bu cocuklarin arabanizla Sanayide tur atip konfeksiyon atelyesindeki kizlara hava atacagini; yine bu cocuklarin arabanizla kaza yaptiktan sonra ortadan kaybolacagini ve sizin de Asliye Hukuk Mahkemesi'ne abone olacaginizi belirten en tehlikeli cümledir.

ABI, BIRAZ KULLAN BAKALIM, BIR SORUN OLURSA GETIR, BAKARIZ.
Tamir edemedigi arabayi, (parasini alip) size kakaliyor anlamina gelir. Sorun olsa bile, gittiginizde yine para alacaktir.

ABI, HAFTAYA BI DAHA UGRA, BI DE VITESE BAKALIM.
Sizi deniyor demektir. Herseye ragmen haftaya yine gelirseniz artik hertürlü kaziga müstahaksinizdir; bundan sonra artik hic cekinmeyecektir. Mevsimsel silecek suyu yerine musluk suyu koyacak, tekerinize hava basmaya bile para isteyecek, vs. Kendinizi kaz yerine koydurmayin. Günde 10 saat essek gibi calisarak kazaniyorsunuz o paralari.

(Alıntıdır)

bugra_0101
18-07-2011, 19:21
iyimiş yaa :D

umitgt
18-07-2011, 19:29
ABI, BIRAZ KULLAN BAKALIM, BIR SORUN OLURSA GETIR, BAKARIZ.

Kaç usta değiştirdim bu nedenle :D

Onurkk06
18-07-2011, 19:30
iyiyimiş wallaha doğru çoğu :D

Onamdar
18-07-2011, 19:34
yetkili servisler bana kalırsa daha tehlikeli
sanayide iyi bir ustanız varsa size ne problem olduğunu neyin değişmesi gerektiğini söyler.
tanıdığı parçacılardan aldığı fiyatı ve seçenekleride söyler parçayı ya siz alırsınız yada birlikte alırsınız hiç bir problem olmaz :)

h.guroglu
18-07-2011, 19:35
valla ben parçalarımı hep kendim alırım ustaya parça parası vermem sadece işçilik veririm yaptığı işe görede bir işçilik fiyatı vardır

Day Walker
18-07-2011, 19:36
Guzel konu paylasim icin tesekkurler :D

Onamdar
18-07-2011, 19:40
valla ben parçalarımı hep kendim alırım ustaya parça parası vermem sadece işçilik veririm yaptığı işe görede bir işçilik fiyatı vardır

En sağlıklısı o zaten bende bulabidiğim kadarıyla kendim alırım ufak tefek şeyleri ustaya bırakırım sadece ama gözüm kapalı güvenirim ustama :)

Boost Up
18-07-2011, 19:46
ABI ÇOK UGRASTIM SENIN ARABAYLA.
Daha önce anlastiginiz fiyatin cok üzerinde bir fiyat isteyecektir.

harbiden he uahduashdasd

BRETE
18-07-2011, 19:52
vallaa hepsi doğru bunların kime güvenecez anlamadım herkes kasnaklama derdinde :)

AhmetYılmaz
18-07-2011, 19:56
Belli bi usta olmalı ve parçaları kendin alıp ona götürmek en iyisi. Ve beraber yapmak. :)

erdem325
18-07-2011, 20:02
ABI SEN BEKLEME, BITINCE ARARIZ, GELIR ALIRSIN.
Eski tamir ettigi arabalardan söktügü parcalari sizin arabaya monte edip”orjinal yedek parca”ücreti alacagini; arabanizi 13 yasindaki cocuklara emanet edecegini; bu cocuklarin arabanizla Sanayide tur atip konfeksiyon atelyesindeki kizlara hava atacagini; yine bu cocuklarin arabanizla kaza yaptiktan sonra ortadan kaybolacagini ve sizin de Asliye Hukuk Mahkemesi'ne abone olacaginizi belirten en tehlikeli cümledir.

isin en tehlikeli kismi burasi iste :D

cem
18-07-2011, 20:04
hepsi "abi" ile baslamis , abi demiyorsa sıkıntı yok o zaman :D

elpadre
18-07-2011, 20:08
en saglıklısı kendı ısınıı kendın goruceksınn :)

musty01gtc
18-07-2011, 20:14
abi senin favorin benim de favorim ya " bu arabalarda böyle oluyor" yapılmadıgı zaman hep aynı laf gelir :D

CKN
18-07-2011, 21:00
Borcumuz ne usta diye sordugunuzda, ellerinin yağını beze silmeye basladıgında bilin ki usta dürtecek..

emr_
18-07-2011, 21:07
Bizim servistekiler cok acık sözlü on kere cektim konustum yok....Direk dediği abi bu şanzuman yar... yemiş netcez :D

h.guroglu
18-07-2011, 21:09
hepsi "abi" ile baslamis , abi demiyorsa sıkıntı yok o zaman :D

ya öle düşünmeyin geneli hep abi der saygıdan ötürü sonuçta müşterisin yaşıtında abi der baban yaşındaki adamda der

abi lafına pek takılmayın bence

Bluttbeton
18-07-2011, 21:15
yetkili servisler bana kalırsa daha tehlikeli
sanayide iyi bir ustanız varsa size ne problem olduğunu neyin değişmesi gerektiğini söyler.
tanıdığı parçacılardan aldığı fiyatı ve seçenekleride söyler parçayı ya siz alırsınız yada birlikte alırsınız hiç bir problem olmaz :)

tamamen olmasa da katılıyorum
yetkili servisler biraz kazık olabilir ama adamlar işlerini çok iyi yağıyorlar(benim gittiğim servisler için söylüyorum TOYOTA servisleri)
bende genelde değişecek parçayı markasını vs araştırıyorum sonra ustaya danışıyorum gidip ustamın parça aldığı yere siparişi veriyorum.

Hüseyin
18-07-2011, 21:18
favorim budur.2 defa yedim bu numarayı bir daha olmaz :D:D

NEYSE, O.
Arabanizi tamamen uydurma olarak, hiçbir orjinal parça kullanmadan ve saglam olan parçalari da eskileriyle ve bozuk olanlarla degistirerek yapacak anlamindadir. Literatüre geçmis en tehlikeli laftir.

can_ksk
18-07-2011, 21:53
Borcumuz ne usta diye sordugunuzda, ellerinin yağını beze silmeye basladıgında bilin ki usta dürtecek..

bu hareketi çok iyi biliyorum:) o zaman ki yüz ifadesi direk belli eder aslında, kafada karma yuvarlak bir hesap yapar söyler:)

gambit49
18-07-2011, 22:37
benimde favorim bu modeller boyle lafi :)

VtecPower
18-07-2011, 22:46
çok güzel elinize sağlık... :D

mar1lyn
18-07-2011, 22:52
ahahah beni bnden aldı :)

Ae86
19-07-2011, 09:39
Benim çevremdeki ustalar mekanik olsun boya olsun döşeme olsun birşey yaptırmaya gittiğimde beni görünce s.k git sonra gel diyorlar.Neden diye sorduğumda senin gibi deli ile şuan uğraşıcak vaktim yok cevabını alıyorum. ahahahaha :) Sanırım fazla kılım :)

aLperTunga
19-07-2011, 09:47
ALLAHA ŞÜKÜR öyle bi derdim yok arabamı okadar iyi çözdümki her sorununu ben buluyorum ve biiliyorum bi arıza oldugunda değişecek parçayı alıyorum ustama gidiyorum şu değişecek diyorum ve sorun çözülmüş oluyor..çoğu şeyinide kendim yapıyorum zaten ;)

pepecura
19-07-2011, 10:33
buda benim başıma gelen birşey çok komik ama inanın yarım saat güldüm,

aynı araca bi arkadaşım xxxx ustada yaptırmış sen yapabılırsen sen yap başkasına gıtmım. arkadaş 70 tl ye yaptırmış ama. tmm abı sen gel hallederiz

iş biter borcum ne kardeşim abı senden 300tl alalım. :)

palamut
19-07-2011, 10:40
"at bişeyler abi" lafını kullanan iyi niyetli ustam da silindir kapağı söküp kapak rektefiyesi yaptırıp topladığı accordcu müşterisinin çıkartıp 25 tl vermesiyle bi hafta kendine gelememişti.

oğuzk
19-07-2011, 10:40

:D :D :D:hahaha:

ömerve
19-07-2011, 14:56
"abi çok uğraştım senin arabayla" tek geçiyorum :D

ygtkrmdnz
19-07-2011, 15:21
güzel paylaşım :)

aknnn
19-07-2011, 15:28
Bez konusu farklı bi konu şimdi orda hem bezle elini siler hemde yalandan yere arabanın sağını solunu silerse tehlikenin en büyüğü :D mesela ben gms ahmete arabaya herhangi bişey yaptığında bezle temas ettirmiyodum :D:D:D:D

x_power
19-07-2011, 16:20
slm arkadaşlar ben tamirciyim:heyoo:

overblack
19-07-2011, 16:46
diyaloglar güzel.gerçekten sanayide geçen konuşmalar olmuş ;) ama şu abi ile başlayan muhabbeti yapan ustaya direk şu şekilde giriyorum lafa .. abinin a... koydurtma lan :D sanayide kopuk olmazsanız çok ama çook kazık yersiniz..

oguzhan999
19-07-2011, 16:59
valla beni tosba zamanında çok düdüklediler , hemen hemen her iş yaptırdığım yer :)

öncesinde ufak işleri yaptırdığımda bitince " abi ellerine sağlık borcumuz ne kadar die sorunca " hep aynı cevap at bşyler :D ulen at bşiy ne demek abi olmaz öyle şey fln 30-40 işte at bşy :D

ama artık "abi ellerine sağlık çok güzel oldu Allah a emanet diyip " binip arabama gidiyorum önceki verdiklerimden güç alarak bşyde diyemiyorlar demesinlerde :)

Murat Özcan
19-07-2011, 17:25
yazı çok guzel olmus,çok kurnaz ustalarda var çok zeki müşterilerde var :D

TolgaEsentepe
19-07-2011, 17:38
zamanında çok çektim ustalardan ama şuan bitane kaportacım var akraba gibiyiz :) ailesi ailem gibi. mekanik yürüyen kaporta boya hepsini birlikte ikimiz yapıyoruz :) yemek ısmarlıyorum arabasına yakıt alıyorum hiç olmadı akşam bi mangal yapıyorum çözüyoruz borcum ne usta mevzusunu :D