PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kisa bir hayat dersi....

Time-R
19-07-2011, 17:17
Arkadaslar dun kuzenin arabasi satildi, fakat Ankara'ya varmak uzereyken ariza yapmis, alan kisi diyarbakirdan gelmisti. Araci Ankara'da arkadasina birakip ucaga atlayip diyarbakira donmus ve alan kisi parasini geri istiyor, kuzenede gelin Ankara'dan arabayi alin arabaniz bozuldu demis.

Simdi diyecegim su, arkadasim biz sana arabayi saglam verdik, gonderdik, alirken madem bir problem gordun almayacaktin, madem aldin eyvallah deyip sahip cikacaktin, aracini yaptiracaktin.

Ama hata bizdeki aracin noter satisi yapilmadan, guvenip kisiye 3 gunluk vekalet vererek arac teslim edilmis, neden vekalet verdiniz diye sorarsanizda arac egzozdan ceza dolayisiyla trafik men ve aracin egzozunun degistirilip trafikten men kaydi silinirse satisinin gerceklesebilecegi soylenmis noterde, alan kiside trafik polisi arkadasim var diyarbakirda halleder diyerek guvenini kazanmis bizimkilerin ve parayi vermis vekaletide almis. Kuzene cok kizdim nasil boyle bir hata yapip vekaleti verirsin, neden satis yapmadin diye ama nafile.

Simdi su durumda artik para yok, para yatirilmasi gereken yerlere yatirildi, aracimiz ankarada ve hala bizim uzerimizde, nerede kimin ne sekilde kullandigi belirsiz, 19 temmuz yani bugun verilen trafikten men izni kalkiyor, arac resmen trafikten men, yakalanirsa baglanacak.

Ben anadoluda herkese guvenebilecegimi dusunuyordum megerse akrabalarimin sicak kanliligi ve safligi dolayisiyla bende herkesi oyle sanip guvenecegimi anlamisim.

Arac suan bildiginiz calinti konumunda, sahibi sahiplenmedigi gibide arkadasina birakip gitmis. Fakat para bizde ve yatirildi bi sekilde bi yerlere artik parada yok.

Acikcasi bu durum beni cok uzdu, arabayla hirsizlik mi yapiliyor, eds'den kirmizi isikta mi geciliyor, ceza mi yiyoruz bilmiyoruz, magduruz. Alan kisi ve arkadasi araci sorguluyordu forumda kendiside uye, nicki hakkinda bilgi vermek istemiyorum, sizin dusunceleriniz yetecektir.

SekoLive
19-07-2011, 17:22
vallahi şuan olay kötü niyete binerse arabayı alan adamları siz mağdur edersiniz bir noterden vekalet iptal ettirilir çalıntı ihbarı yapılır o araba ankarada bulunur adamlrda sizden tahminimce hukuken para tahsil edemez gelir vucud dili ve gücüyle elinden geleni yapar gibi.

depresif
19-07-2011, 17:25
Eğer sizde araçta sorun olduğunu bilerek arabayı sattıysanız bence burada sizdede hata var en azından etik değil ama eğerki araç sorunsuz ise doğal olarak adamın ne şekil davrandığını bilemessiniz. Ama sonuç olarak 2 taraftada hata var.

__FrK__
19-07-2011, 17:26
biz 2005 de 2000 model s320 aldık kolumanda baktırdık vs. vs. eve geldik arabada airmatıc arızası cıktı yaklaşık 6000 tl maaliyeti oldu aradık kolumanı bi avuç civata biz baktık sorun yoktu ama hıcbır zman olmıyacagı anlamınada gelmez dedi mal bizim olmuştu bi kere yapıcak hiç bişey yokdu eyvallah dedik yaptırdık ...

Type-R
19-07-2011, 17:26
Samet burda arabayı sorguladılar bir sürü yağlanıp bağlandırdınız motor şöyle motor böyle yürürü süper yeni motor yapıldı dediniz ? Ee nolduda araba arza verdi ne şekil arza verdi biraz daha açık anlatırmısın. ? Arabayı alanlarda arkadaşlarımız sende konuyu tam anlatınki bilelim.

Time-R
19-07-2011, 17:28
Eğer sizde araçta sorun olduğunu bilerek arabayı sattıysanız bence burada sizdede hata var en azından etik değil ama eğerki araç sorunsuz ise doğal olarak adamın ne şekil davrandığını bilemessiniz. Ama sonuç olarak 2 taraftada hata var.

Aracta sorun olsa zaten arac kendini belli eder, ben alirken herkes biner bi dolasir diye biliyorum, araba yolda kalsaydi istanbul'a gelip giderken kalirdi, extreme bir durum olmadikca o araba yolda kalmaz, zaten motor yeni yapilmisti ve rodaji bitmisti, referanslarda gosterdi ki aranip aracin durumunun ogrenilmesi lazimdi, ki ogrenildigini varsayiyorum ogrenilmese bile o arac o anda test edilip verilmis.

Zaten ben o an yoktum duyduklarimi anlattim burada, ama araci bende kullaniyordum sorun yarattigini hic gormedim

Time-R
19-07-2011, 17:31
Samet burda arabayı sorguladılar bir sürü yağlanıp bağlandırdınız motor şöyle motor böyle yürürü süper yeni motor yapıldı dediniz ? Ee nolduda araba arza verdi ne şekil arza verdi biraz daha açık anlatırmısın. ? Arabayı alanlarda arkadaşlarımız sende konuyu tam anlatınki bilelim.

Ne gibi ariza verdi bilmiyorumki ben kuzenimin annesiyle konustum sadece bildigim bu insanlarin magdur oldugu, yaglanip ballandirmadik neyse onu soyledik, arayip sorsaydiniz abicim mobil hondayi motoru onlar yapti, ki zaten baktiniz icinize sindiki aldiniz degil mi

depresif
19-07-2011, 17:32
Aracta sorun olsa zaten arac kendini belli eder, ben alirken herkes biner bi dolasir diye biliyorum, araba yolda kalsaydi istanbul'a gelip giderken kalirdi, extreme bir durum olmadikca o araba yolda kalmaz, zaten motor yeni yapilmisti ve rodaji bitmisti, referanslarda gosterdi ki aranip aracin durumunun ogrenilmesi lazimdi, ki ogrenildigini varsayiyorum ogrenilmese bile o arac o anda test edilip verilmis.

Zaten ben o an yoktum duyduklarimi anlattim burada, ama araci bende kullaniyordum sorun yarattigini hic gormedim

anladım bilmediğimden sordum sadece.

onursumer
19-07-2011, 17:33
ne gibi bir problemden yolda kalmış onu oğrenmek lazım ilk olarak

alan arkadaşında bu araç yolda kaldı bozuk gidin ankaradan alın demeside yanlış bence ...

oguzhan999
adamlarda haklı :(

Onamdar
Araç bu ne zaman ne çıkacağı belli olmaz benim aracın bakımını yaptırmıştım bütün kontrolleride yapıldı ertesi gün denize giderken direksiyon hidrolik pompası kilitlendi kayış koptu. Kim nereden bilicek böyle birşey olabileceğini. Hocam sizin tek hatanız satışı yapmadan aracı vermeniz olmuş. Bence karşı tarafla konuşun gelsin aracı birşekilde size bıraksın artık parayı alsın. Olmadı vekaleti iptal ettirip durumu polise anlatın

Type-R
19-07-2011, 17:36

alan arkadaşında bu araç yolda kaldı bozuk gidin ankaradan alın demeside yanlış bence ...+1 :icon_tup:

Time-R
19-07-2011, 17:38
+1 :icon_tup:

Peki neymis problem? Problemin ne oldugunun ne onemi var, araba satilmadi mi kardesim sonucta, parayi geri istemek yerine ufak bir insanlik namina yardim istenilebilirdi, "yolda kaldim bilindik cekici var mi buralarda" gibi

Type-R
19-07-2011, 17:41
Peki neymis problem? Problemin ne oldugunun ne onemi var, araba satilmadi mi kardesim sonucta, parayi geri istemek yerine ufak bir insanlik namina yardim istenilebilirdi, "yolda kaldim bilindik cekici var mi buralarda" gibine biliyim olm problem ne öğrenmye çalışıyoruz işte sizinde hatanız var onlarında burda herkez gibi bende aynı düşünüyorum.

Bide erhan gelsin ondan dinliyelim sıkıntının ne olduğunu

Time-R
19-07-2011, 17:44
ne biliyim olm problem ne öğrenmye çalışıyoruz işte sizinde hatanız var onlarında burda herkez gibi bende aynı düşünüyorum.

Neyse kardesim ben tatsizlik olsun diye konu acmadim, sadece bu olanlar bana ters gorundu ve daha once kac araba alip sattim hic karsilasmadim, duydugum hikayemi anlatip belki ileride baskasinin basina gelirse diye temkinli olsun istedim.

ZaZy
19-07-2011, 17:48
hocam sizde araç aldınız az çok bilirsiniz; aldığınız ilk hafta diken üstünde yaşarsınız acaba si sorun çıkacak mı diye_? çıkarsadda hemen pişman olursunz zaten, bu işlerde namus deyip sahiplenilir mi _? siz yapar mıydınız_? Bence karşı tarafada biraz hak vermek lazım.
Saygılar

Time-R
19-07-2011, 17:53
hocam sizde araç aldınız az çok bilirsiniz; aldığınız ilk hafta diken üstünde yaşarsınız acaba si sorun çıkacak mı diye_? çıkarsadda hemen pişman olursunz zaten, bu işlerde namus deyip sahiplenilir mi _? siz yapar mıydınız_? Bence karşı tarafada biraz hak vermek lazım.
Saygılar

Karsi tarafa elbette hak veriyorum abicim, ama bu denli degil, araba geri iade edilmekten ve borclara yatirilan paranin geriye iadesi isteniyor.

Elbette araba aldiktan sonra sknti cikarsa pisman olurum ama acikcasi aldigim adama al arabani geri diyemem dersem adamin edecegi laflarida biliyorum. Ben olsam kader kismete inanip kismette buda varmis deyip sorun neyse yaptirip aldigim adamida bilgilendirirdim ne olup ne bittigini ne zorluklar cikdigini anlatip acima ortak ederdim.

ömerve
19-07-2011, 17:57
aynısı benim başıma geldi,adama sattım arabayı 2 hafta kullandı,bi sabah işe gidecekken araba çalışmadı diye bana getirdi geri verdi arabayı.
bunu yapan adamda yıllardır tanıdığım arkadaşımdı.

kimse kimseye zorla mal satamaz,araba alıyorsun..alırken git baktır sağa sola içine sinmediyse alma zaten,ama alıpta araba arızalandı al bunu geri diye bişey yok.

Time-R
19-07-2011, 18:01
aynısı benim başıma geldi,adama sattım arabayı 2 hafta kullandı,bi sabah işe gidecekken araba çalışmadı diye bana getirdi geri verdi arabayı.
bunu yapan adamda yıllardır tanıdığım arkadaşımdı.

kimse kimseye zorla mal satamaz,araba alıyorsun..alırken git baktır sağa sola içine sinmediyse alma zaten,ama alıpta araba arızalandı al bunu geri diye bişey yok.

Ben dedimki kuzenimin annesine (bu islerdende hic anlamaz, cok guvenir herkese), dedim soyle arkadasa arabanin incigine boncuguna cincigine ayri ayri baksin, ustalara baktirsin arabayi gozden her sekilde gecirsin. Cunku en sevmedigim sey "kandirilmak, aldatilmak" kimse kandirilmayi ve aldatilmayi haketmiyor. Zorla satilmadi bu araba, hatta birde soyle uyar dedim kuzene, "icine sinmediyse alma" diye soyle arkadasa dedim, cunku ne zaman ne olacagi nasil olacagi hic belli olmuyor.

umitgt
19-07-2011, 18:05
Yaklaşık 1 ay kadar önce, İzmir'den 3 adet araç aldım. Geri dönüyoruz. Denizliye 60km kala Burhaniye de aracım fan açmamış hararet yaptı conta yaktı vs. Bana maliyeti de yüksek oldu. Ondan ziyade gece saat 3te yolda kalıp rezilliğimize mi yanayım harcanan paraya mı?..Hal bu ki biz İzmirden çıkmadan fan ı da kontrol ettirmiştik. Ama bunlar olabilecek şeyler mekanik nihayetinde..

Ama ben arayıp dedim ki abicim bildiğiniz bir sıkıntı var mıydı araba da ? Çünkü sürekli alışveriş yaptığım bir esnaf.. Başka da denecek birşey olmaz etik olarak. Parayı verdin mi? Aracı aldın mı? O iş bitti..

Yalnız sizin tek sıkıntınız satışı vermemiş olmanız , bence siz bu sorunun çözümüne bakın. Gerisi için Kısmet demek lazım..

Geçmiş olsun tekrar her iki tarafa da

Time-R
19-07-2011, 18:07
Yaklaşık 1 ay kadar önce, İzmir'den 3 adet araç aldım. Geri dönüyoruz. Denizliye 60km kala Burhaniye de aracım fan açmamış hararet yaptı conta yaktı vs. Bana maliyeti de yüksek oldu. Ondan ziyade gece saat 3te yolda kalıp rezilliğimize mi yanayım harcanan paraya mı?..Hal bu ki biz İzmirden çıkmadan fan ı da kontrol ettirmiştik. Ama bunlar olabilecek şeyler mekanik nihayetinde..

Ama ben arayıp dedim ki abicim bildiğiniz bir sıkıntı var mıydı araba da ? Çünkü sürekli alışveriş yaptığım bir esnaf.. Başka da denecek birşey olmaz etik olarak. Parayı verdin mi? Aracı aldın mı? O iş bitti..

Yalnız sizin tek sıkıntınız satışı vermemiş olmanız , bence siz bu sorunun çözümüne bakın. Gerisi için Kısmet demek lazım..

Geçmiş olsun tekrar her iki tarafa da

Sanada cok gecmis olsun kardesim, hic hos seyler yasamamissin ama bunlar olabilitesi yuksek seyler, onune gecemezsin, kul yapimi, acikcasi bu hikayenin sonunu merak ediyorum

Day Walker
19-07-2011, 18:11
Gecmis olsun :(

imparatoR
19-07-2011, 18:18
2 tarafıda tanımam.

aracı kontrol ettirdin veya ettirmedin aldın(senin seçimin) ;
içine sindide parasını verdin aldın..ne ***** kullanıma bağlı bi sorun çıkmadığı??
misal hararet yaptırdın farketmedin..
yalan dolan sezdiysen o kısımdaki mağduriyeti karşılığı rakam taleb edersin..
benim bildiğim olması gereken budur..

şahsen ben parayı geri iade etmezdim..

0M42
19-07-2011, 18:31
Benim anlamadığım husus arabayı veriyorsun adam parasını verip alıp arabayı gidiyor.Sonra araç arıza yapıyor arabayı ankaraya kime bırakıyor belli değil ve sana telefon açıp araban arıza yaptı ankaraya bıraktım gel aracını al paramı da geri ver diyor öylemi ? Neden söylemedin demedin ki tamam kardeşim araç arıza yaptıysa aracımı bana bir şekilde geri getir paranı da al ?

Geri getirme masraflarını yarı yarıya bölüşürdünüz hiç böyle bir sorun kalmazdı yanılıyormuyum ?

Omak
19-07-2011, 18:32
şimdi alanıda tanımam satanıda ama ben hiç birşey anlamadım bu olaydan biri bana açıklarsa sevinirim.

1-alan kişi arabayı bırakıp gittiyse yolda satan kişi aracını teslim almadan niye parayı iade ettiki? (iade edilip edilmemesi kişilerin bileceği iş ben fiziken mal gelmeden para geri verilmesini soruyorum)
2- 3 günlük vekalet olayı nedir? adamın verdiği parayı 3 gün içinde geri alabilmesimi? böyle birşey duymadımda kusura bakmayın öğreneyim bari.

ama arızada çıksa irtibata geçilip yüzyüze halledilmeliydi diye düşünüyorum aracın bırakılıp gidilmesi paranın geri alınması satan taraf arabası nerde bilmiyor arıyor ne biliyim biraz acaip bir olay. geçmiş olsun diyim artık nediyim.

h.guroglu
19-07-2011, 18:39
adamn yaptığı gerçekten ayıp sonuçta aracı beğenmişin parasını ödiyip alıp gitmişin yolda arıca yapmış o aracı aldığın kişiyi etkilemez sonuçta sen teslim ettiğinde araç sağlamdı ve yürür vaziyetteydi

her kim olursa olsun 40 yıllık arkadaşım olsa dahi vekalet vermem ben aracı almasını biliyorsa üstünede almasını bilecek yok satıcakmış yok denicekmiş beni ırgalamaz.

sizinkilerinde araç geri gelmeden parayı yatırmaları çok yanlış olmuş.

aracı alan arkadaşla irtibata geçin aracı nereye kime bırakmış öğrenin kişinin adres bilgilerini telefon numarasını alın kendisiyle irtibata geçin sonra gidip aracınızı geri alın alırkende aracı iyice bir inceleyin bakalım araç neden yolda kalmış

senna
19-07-2011, 18:42
Bilmemde kimse para verdigi malı ortada bırakmaz okudum ama göremedim noter satışı yapildimi?

umitgt
19-07-2011, 18:44
Bilmemde kimse para verdigi malı ortada bırakmaz okudum ama göremedim noter satışı yapildimi?

3 günlük vekalet almış , alan kişi.. :)

Onamdar
19-07-2011, 18:48
sanırım para iade edilmedi o parayla borçlar filan ödenmiş galiba kullanılmış yani para

aTaBeY
19-07-2011, 19:03
Gerçekten zor bir durum yani kimde az kimde çok hata var bilmiorum şahıslarıda tanımıyorum ama bana aracın yolda bozuldu git al demesi biraz saçma geldi. Geçmiş olsun 2 tarafada gerçekten.

Burak K.
19-07-2011, 19:15
Bence çok saçma. Kul yapısı sonuçta bende bozulmaz bozulmaz satarım adam 1-2 km gider arıza yapar bunu kimse bilemez. Araba alıp-satarken zaten bu mantıkla satılır. Sende arabayı alırsın aldığında arızası yoktur,binersin evine giderken yolda kalırsın. Bunun içinde satıcıyı suçlayamazsın.

ErenErdem
19-07-2011, 19:25
Esnaflar bilir, hayırlı olsun dendikten sonra araç satılmış sayılır.

Ortada da böyle bir durum var, alan aracı almış üstüne üstlük 400km kadar yol gitmiş, ne derseniz deyin bence acemi birisi 400km de bir araca arıza yaptırtabilir.

Üstelik sıfır araçta almıyorsun, ikinci el araç alırken hem süprizlere açık olmak gerekiyor, hem sıfır beklentisi aramamak...

Arabanı al, paramı ver demek ticari ahlaka kesinlikle sığmayan bir hareket.

Şunu dese yine belki ok denebilir, aracın arıza çıkardı, ustalar 1000lira diyor, yarı yarıya verelim 500 senden çıksın vs vs. Bu bile yine satıcının insiyatifinde olabilir.

snan1910
19-07-2011, 19:28
sıfır araba alıyosunuz plazadan çıktıktan sonra arıza veriyor yine iade edemiyorsunuz aracı, ikinci elde nasıl bi mantıktır anlamadım..

onur_S
19-07-2011, 19:37
sizde haklısınız ama adamda haklı.sonucta sizi tanımaz etmez sorun çıktıysa nasıl güvensin size belki satılsın diye emaneten yaptırdınız geçtiniz,bilemez ki,adam kontrol ettiriyor fakat yolda bozulacağını bilemez ki.
biz 2001 senesinde 2001 model 2.el mercedes e200 komp almıstık.ankaradan eskişehire getirdi babamlar, 2 gün sonra iade ettiler.araba sağa çekiyormus.servise bi götürüyorlar,arabanın ağır bi kazası varmıs.yine vermeye calısmamıslar ama mercedes bayisi de eskisi gibi olmaz yine cekme yapar,deyince verdiler geri aracı
sizde haklısınız,iyice kontrol ettirip alsaymıs o zaman orası da var :)

Bayrampaşalı
19-07-2011, 19:51
bende 1 ay önce motor aldım zeytınburnunda ıkı tane motorcuya gosterdım hıçbi sorunu yok
saglam dedıler aldım noter satısı yaptım geldım evın onunde arıza yaptı bıda calısmadı motor
sevıse goturdum conta yakmıs yagla suyu bırbrıne karıstıryomus motor parası kadar masraf yaptım adamı arayıp hıçbısey sölıyemedım cunku motor alındı bakıldı saglam dedıler olan bıze oldu sızın yerınızde kım olsa almaz arabayı gerıye dogru olanda budur bana göre

Starion
19-07-2011, 20:59
Unutulmamalıki, kanunları yanımızda hissedebilmek için önce kanunların uygulanabilmesine destek olmalıyız. Resmi satış prosedürlerini yapmadan araç teslim etmek çok riskli bir davranış. Ayrıca binlerce lira verilerek alınan araçların 150 TL'lik satış masrafını ödemekten kaçınılması iyi sonuçlar doğurmuyor işte.. Geçmiş olsun diyelim, umarım büyük bir problem olmadan çözülür sıkıntı.

driftboy
19-07-2011, 21:10
Kısacası anladığım şu, aracı birileri gelip alıyo ankarada arac arızalanıyo ve arabayı orda bırakıyo sizde adamın parasını geri gönderiyosunuz.

Peki eger yanlış anlamadıysam bişi sorcam siz arabanızı gidip ankaradan almadan neden parayı geri yatırdınız ki ? Arabayı alıpta bozuldu gel bunu al paramı ver gibi bişey ben yeni gördüm gidip iyice baktırsalardı. Sonucta verirken bişey yokmuş. Belki arızayı kendi yaptı ?

zıpzıp
19-07-2011, 21:10
satılan mal geri alınmaz yok öyle bir dava...

emr_
19-07-2011, 21:28

alan arkadaşında bu araç yolda kaldı bozuk gidin ankaradan alın demeside yanlış bence ...

Aynen böle saçmalık olamaz...

bence bu işte bi iş var kim aldıgı araba bozuk diye koyup telefon acar paramı istiyorum diye...istanbuldan cok araba getirdik geldiği aksam kece yakan piston kıran şanzumanı döken oldu malımız dedik yaptırdık bu nasıl bi anlayış bence olay dahada boklanmadan bi caresine bakın...

By_FresH
19-07-2011, 21:34
samet kardeşim geçmiş olsun olay çok enteresan :(

mgnPower
19-07-2011, 21:39
izmirden arabayi aldik servise gosterdk ufak tefek eksiklikleri tespit edildi. icimize sinerek parasini odedik noterden satisini aldik satan kisinin ailesi ile tanistik oturduk yemek yedik muhabbet ettik tanistik kaynastik yola ciktik 50 km sonra aldigimiz yakit yuzunden yolda kaldik gece tanidik bildik olmadigindan satan kisiyi aradik Allah razi olsun yardimci oldu kalkti geldi oda yanimiza 50-60 km gecenn bir yarisi sorunu cozene kadar yanimizda kaldi evine davet etti gece konaklamamiz icin esi yerimizi falanda hazirlamis hatta coluk cocuk yolda kaldigimizi duyunca... Halada gorusuyoruz telefonla. Kendisininde bilmedigi degistigi sandigi ama degismeyen trigeri vs. kendisi ile paylastim oda uzuldu ama mali geri al parami ver demek olmaz. bugune kadar onlarca arac sahibi oldum hic birinde yasadigim sorunda saticiyla papaz olmadim bilgilendirme amaci ile telefonlastigim oldu ama.

doush
20-07-2011, 17:44
Belki tapagaz gitti gideceği yere kadar ya da yanlış vites attı bir şeyi yanlış yaptı arıza verdi ? Hala aracı ve sorunu bilmediğimiz için sağlıklı yorum da olmuyor.. Ben galeriden aldım, adam ne zaman istersen aracını 1 milyar altına alırım dedi sattığım fiyatın.. Sorunun ne olduğu önemli değil dedi.. Ben Adana'ya girdikten 15 saat sonra arıza yaktı araba o2 sensörü bozulmuş.. 10 yıllık sensör, ne yapayım adamı mı arayım ? Şu an aracım satışta 1-2 eksiği var ilana yazmadım çünkü insanlar çok çabuk vazgeçiyor daha sorunu görmeden.. Hala biri aramadı, arasa söyleyeceğim :D

ALPER-VNS
20-07-2011, 18:44
iki tarafı da tanımam ama mekaniktir sonuçta şans meselesi geri al demek olmamış (eğer bilinen bir arızası saklanmamışsa arabanın).. bu durumda da mağdur olabilecek taraf siz değilsiniz bence.. sonuçta para da sizde satış da sizde..

KÖROĞLU
20-07-2011, 19:32
Bir çok araç alıp sattık El sıkışıp parayı aldıktan sonra anahtarı verdiysem tabiri caizse Babamı tanımam. Allah yapısı değil bu sonuçta. Köşeyi dönersin araç yanmaya başlar o artık seni ilgilendirmez alanın sorunu. Ki anladığım kadarıyla siz araçla ilgi olan biteni anlatmışsınız, karşı taraf ta baktırmış alan - veren razı bir durum var. Bence kesinlikle taviz vermeyin karşı tarafa bu konuda. Konu bu forumda olduğundan ve araçla ilgili egzost mevzusuda geçtiğinden aracın spor bi model olduğunu tahmin ediyorum bu durumda risk (Bana göre) normal kullanılan bir aile aracına göre daha fazladır. Sizin açınızdan en kötü kısımı Vekalet vermeniz olmuş. Ben olsam parayı yatırdım derim ödemeye de gücüm yok. Hukuki olarak bir hak iddia edemez. Hatta elinizde expertiz raporu vs var ise saklayın. Geçmiş olsun tekrar.