Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Konya?

Spawn
22-07-2011, 19:37
Selamlar arkadaşlar , iş dolayısı ile totalde yaklaşık 6 ay konyada bulunacağım , şimdilik bir 20 gün buradayım , anıt taraflarından ev tuttum , nalçacı dediler fakat oralarda eşyalı ev bulamadık .

konyada gidilmesi gereken tavsiye edebileceiniz yerler var mı ? yemelik içmelik yöresel yemek yapan .

teşekkürler şimdiden

srdralc
22-07-2011, 19:38
Kesinlikle Mevlana'dan başla derim.

Drag yarışlarına izlemeye gittiğimizde bir tek oraya gittik oda fena etkiledi.

Mevlana'nın karşısında Konya Etli Ekmek felan yapan yerler var Semazen mi ne öyle bir yeri tavsiye etmişlerdi.

Birde orada meşhur bir çorbacı var bir Konya'da sabah orası açıktı ama yerini gitsem bilmem.
Ayrıca zatende hiç beğenmedim çorbasını Antepli olarak , Arap Aşı diye birşey var çok acı dedi durdu şekerden yapmışlar sanki :D

Selman
22-07-2011, 19:39
Geldinmi efe haber etmedin hiç:)

Spawn
22-07-2011, 19:40
Geldinmi efe haber etmedin hiç:)

dostum , h.içi diye rahatsız etmek istemedim . yarın arayacaktım .

Selman
22-07-2011, 19:45
dostum , h.içi diye rahatsız etmek istemedim . yarın arayacaktım .

msn'e gel:)

GökhanAk
22-07-2011, 20:07
anıt tarafı iyidir yaa :) dsi nin önünde geceleri kokoreçci duruyor bence şahane ordan başka biryerde de yiyeceğimi pek sanmıyorum.. bu arada konyalı olarak yapabileceğim varsa p.m atabilirsiniz

kellepaca
22-07-2011, 22:34
KuleSite'nin en üst katında ayrı bi girişi olan Sini Restaurant var, orayı tavsiye ederim. Yöresel bir yer değil ama manzarası ve yemekleri güzel.

İbrahim Erdem
22-07-2011, 22:47
Etliekmek olarak Havzan veya Cemo ya da mevlana caddesi üstündeki bolu lokantası.

Nargile olarak osmanlı tophane ve bezmigah iyidir. üçü de birbirine yakın yerler Alaaddin tepesi etrafında.

Çay bahçesi olarak Eyliya çelebi(Meram yeni yolda) kamelyasında yada şark köşesine semaver kurarsınız veya Huzur cafe Akyokuştan sac böreğinizi yiyerek konyaya tepeden bakarsınız :)

Döner Konya lezzet güzeldir. Sürekli soğanlı soğansız diyen elemanları ayrıca güzeldir :)

Çay içecekseniz de Aziziye camisi karşısında Nasip çay evi. Odun ateşinde süper çay yapıyorlar.

sanctuary35
22-07-2011, 23:11
merkezde biyerde tam bilmiorm ali baba fırın kebabı var et yemek istiorsan mutlaka git bide konya ev yemeklerimi mutfağımı ne var oraya git
ayrıntılar için
‪Konya.. Ali Baba Fırın Kebabı‬‏ - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=qi8WPIts1Uc)

doush
22-07-2011, 23:14
Adana'ya gelecektin diye duymuştum abi..

ArMy
22-07-2011, 23:49
Etli ekmek için kesinlikle bolu lokantası tavsiye edilir.
Alaaddin kampüs tarfına gelirsen öğrenciyim bizde yardımcı oluruz..

aron76
23-07-2011, 12:52
şu an konya dışındayım
ama yöresel yemek için konya mutfağını tavsiye ederim. yeni yerinde her yemekten küçük porsiyonlar halinde servis yapıyorlar. böylelikle her yemeğin tadına varabiliyorsun.
yeni adresi koyuncu petrolden başkent hastanesine giderken sağda altanlar petrolün içinde. afiyet olsun.
akşam akyokuşa çıkıp konya yı izleyebilirsin. hatta huzurevinin orda nargile, konya seyri yapabilirsin.
ayrıca kulenin terasına çıkıp tüm konya yıda seyredebilirsin.
iyi eğlenceler...

Ludacris
23-07-2011, 13:00
Etli ekmek için kesinlikle bolu lokantası tavsiye edilir.
Alaaddin kampüs tarfına gelirsen öğrenciyim bizde yardımcı oluruz..

Aynen oyle daha 1saat once ordaydim :)

başalp
23-07-2011, 13:47
konyanın yöresel yemeğini yemek istiyorsan konda mutfağında yiyeceksin, konya mutfaıda bir kaç yerde var en iyisi mevlana civarında üçler mezarlığının arkasındaki yerdir. ordan güzelini bulamazsın... diğerleri bahsettiğim yer kadar güzel yapamıyor... eğer etliekmek yemek istersen cemo etliekmek en güzelidir... meram yeni yol üzerindeki yer güzeldir... adana tarzı bişeyler yemek istersen tren garının karşısında istasyon kebap evi vardır orasıda güzeldir... cafe tarzı yerlere yakınmışsın zaten zafer civarında olur. bütçene göre bir mekan bulunur her zaman... kaliteli bir yerler istersen meram tarafında güzel cafeler vardır... akşam ve gündüz vakti akyokuştan konyaya bakmanı tavsiye ederim... yardımcı olacağımız bir durum ollursa elimizden geldiğince yardımcı oluruz...

EmrahERKAN
23-07-2011, 13:48
Mithat Tirit Buraya Gidip mutlaka Tirit yemelisin.

mmustu
23-07-2011, 13:51
ya zeytinburnunda konya mevlana diye bi mekan vardı adamlar bir çorba yapıyordu resmen aşıktım acaba konyadaki mevlanadada öylemi

vtecburhan
23-07-2011, 16:13
h.geldin arkadasım

meram yenı yol caddesınde havzan etliemek var ılk gıtmen gereken yer orası olmalı :)
1.5 mt boyu :D

Spawn
23-07-2011, 19:42
yazan herkeze teşekkürler arkadşlar , tek tek deneyeceğim yazılan yerleri , uzun süre buradayım :)

bütçe ile ilgili sıkıntı yok - şirket sağolsun - her türlü fikire açığım.

iki bira yuvarlayacak yer yokmuş şöyle güzsel müzik çalan . ona üzüldüm

Schumi
23-07-2011, 20:23
ya zeytinburnunda konya mevlana diye bi mekan vardı adamlar bir çorba yapıyordu resmen aşıktım acaba konyadaki mevlanadada öylemi

Valla doğru. 1 senedir gitmiyorum ama çok lezzetliydi yemekleri.

ArMy
23-07-2011, 23:26
yazan herkeze teşekkürler arkadşlar , tek tek deneyeceğim yazılan yerleri , uzun süre buradayım :)

bütçe ile ilgili sıkıntı yok - şirket sağolsun - her türlü fikire açığım.

iki bira yuvarlayacak yer yokmuş şöyle güzsel müzik çalan . ona üzüldüm

Aynen o yok sıkıntısını çekiyoruz.Bosna tarafında 2 discosu var.Merkezde de alkollü mekan vardı ama müzik tarzı pek nahoş diyordu arkadaşlar..
Pavyon bol uyarsa şehire girer girmez gözüne çarpmıştır :D