Orijinalini görmek için tıklayınız : Clio Rs e 205 taban lastik takan varmı?
orjinal 7j janta 205-45-15 lastık takan oldumu hiç.
sürtme flan yaparmı merak ediyorum.
Cliosportve
23-07-2011, 11:46
Bence sürtme yapmaz 17 inç. - 205-40-17 lerlen tam turda bile hiç sürtmüyor gibi birşey
mehmetRS
23-07-2011, 12:22
offseti geniş bir jantla kullanmak cok eğlenceli olabilir 205 45 15 ölçüsünü:) O.Z larda lastik içe dönük durabilir sadece.. hani şu kavun modelinin tersi durumdan bahsediyorum:)
ensoztrk
23-07-2011, 12:42
offseti geniş bir jantla kullanmak cok eğlenceli olabilir 205 45 15 ölçüsünü:) O.Z larda lastik içe dönük durabilir sadece.. hani şu kavun modelinin tersi durumdan bahsediyorum:)
:icon_tup: Evet tofaşçılar cms 40 alıp 205 lastik takıp aynı mevzuyu yapıyorlar:D
bence kayma yapar
o ne demek eser?
Orjinal jantınız 7" genişlikte değil mi. 6.5" te bile dediğinizi yapmıyor ki zaten 7" nerdeyse çoğu jant 205 lastik kullanıyor.
ayrıca sormak ıstedıgım bısey var.
195-50-15 orjınal olcunun yerıne 205-45-15 takınca dış çap %1.8 oranında küçülüyor.
burdan devırlenme ıcın bı avantajım olacak fakat yere temas eden alan artacagı ıcın yuksek suratte perf kaybı olurmu?
o ne demek eser?
yol tutuşun aksine orjınalınden daha kalın taban özellikle kafadan kayma yapar ibocum
Orjinal jantınız 7" genişlikte değil mi. 6.5" te bile dediğinizi yapmıyor ki zaten 7" nerdeyse çoğu jant 205 lastik kullanıyor.
evet 7jx15 jantlar. bence 195 tabanla hafıf kavun gıbı duruyor.205 tam oturur gıbı gelıyo bana jant.
ama asıl kafamdakı camurluga yada amortısore surtme ıhtımalıydı. selcuk 17 ler surtmuyo dıyosa 205 lerde surtmez bence
yol tutuşun aksine orjınalınden daha kalın taban özellikle kafadan kayma yapar ibocum
195 ten 205'e öyle bir etki yapmaz. Gidipte 225 yada 235 taksa dediğin olur.
suayb 205 tabanın yuksek suratte etkısı cok olurmu pekı
ben 185 ten 195 e geçtiğimde bariz hissetmiştim :S
ben 185 ten 195 e geçtiğimde bariz hissetmiştim :S
jant kucuk gelmıs olabılırmı eser.
Ek.Civic_Spoon
23-07-2011, 13:13
okanın ön tarafta çok basık olmasına rağmen 205/40/17 lerle sürtme olmuyordu taban genişliğide fazla büyümeyeceğinden kayma ve gidişte çok bir fark olacağını sanmıyorum 17 lerle bile yürümede çok fark yoktu sanki onda
jant kucuk gelmıs olabılırmı eser.
185/60/14 ten 195/50/15 e geçmiştim ibo :S
suayb 205 tabanın yuksek suratte etkısı cok olurmu pekı
205'den düşük taban ile kendimi pek güvende hissetmiyorum :) Zaten dikkat ediyorsan yeni çıkan pek çok araçta 205 ve daha üstü tabanları küçük jantlar ile veriyorlar. 225 lastikli 16 jantlı araçlar felan var hep. 205 iyidir.
185/60/14 ten 195/50/15 e geçmiştim ibo :S
Taktığın lastikten olabilir. 106da 195 45 15 yada 195 50 15 sorunlu bir ölçü değil.
mehmetRS
23-07-2011, 16:53
ben bunu tamamen kafamdan uydurdum, gerçekten:) şöyle bir gözümün önüne getirdim sadece, demekki yanlış bir varsayımda bulunmusum teşekkürler
super olur go kart modeli 5 te kesici videosu isteriz takarasan..
cabriolet
23-07-2011, 17:51
ben zamanında rs e orjinal lastik ebadıyla 1,5cm spacer takmıştım kw coilde vardı bayağı alçaktı anca 4 kişi binince arkalar çok az sürtüyodu 205 lastikle sürtme falan olmaz yani :)
guzel olur ibo yol tutusuda kivaminda olur kafadan kaymalari azaltir..
Taktığın lastikten olabilir. 106da 195 45 15 yada 195 50 15 sorunlu bir ölçü değil.
106 da değildi önceki aracım clio da orjinal ne lastik vardı üstünde hatırlamıyorum fakat aldıgım lastikler sıfır goodyear eagle F1 dı :S
Dış çap 195/45/15 ile aynı olmaz 205 taban takınca.Ufak da olsa lastik omuz atar çap biraz daha genişler.
205 ile de görüntüsü daha oturaklı olur o da ayrı tabi :)
dizel clioya taktım 205 40 17 ön 7.5 arka 4.5 cm basık sürtme falan yaşamadım rs de hiç bi sıkıntı olmaz heralde :)
ön den bırakma mevzusu kafamı karıştırdı çünkü benim araba hep önden bırakıyo arkadan daha hiç bıraktığını görmedim direksiyon vursan bile önden gidiyosun demek ki geniş tabandan :D ben lastiğin dandikliğinden sanıyodum :D
dizel clioya taktım 205 40 17 ön 7.5 arka 4.5 cm basık sürtme falan yaşamadım rs de hiç bi sıkıntı olmaz heralde :)
ön den bırakma mevzusu kafamı karıştırdı çünkü benim araba hep önden bırakıyo arkadan daha hiç bıraktığını görmedim direksiyon vursan bile önden gidiyosun demek ki geniş tabandan :D ben lastiğin dandikliğinden sanıyodum :D
Fotoğraftaki araç ise seninki senin Clio ile önceki kasa Clio'ların alakası yok. Ayrıca sadece 205 taban kafadan kaymaya sebep olmaz.
Fotoğraftaki araç ise seninki senin Clio ile önceki kasa Clio'ların alakası yok. Ayrıca sadece 205 taban kafadan kaymaya sebep olmaz.
Alakası olmadığını bende biliyorum kendi kullandığım arabam ama dikkat edersen dizel clio ile rs gibi bi benzetme yaptım anlaman için tekrar açıklıyorm hani normal binek bi arabada sürtme yapmıyosa rs gibi spor bi arabada yapmaz gibi bi tahmin yürüttüm ;)
kafadan bırakma mevzusunaa gelince benim aracım orjinal jantları varkende basıktı o zaman böyle bi problem yoktu ne zaman 17 jant 205 lastiğe geçtim kafadan bırakmalar başladı.ben lastiğin dandikliğinden sanıyodum ama yukarda bi arkadaşımız geniş taban kafadan bırakmaya sebep olur yazmış ki mantklı geldi benm aracımın kafadan bırakmasınn sebebi büyk ihtimal geniş taban lastik ;)
Alakası olmadığını bende biliyorum kendi kullandığım arabam ama dikkat edersen dizel clio ile rs gibi bi benzetme yaptım anlaman için tekrar açıklıyorm hani normal binek bi arabada sürtme yapmıyosa rs gibi spor bi arabada yapmaz gibi bi tahmin yürüttüm
İki farklı şase farklı yükseklik farklı damlumbazlı ve birisi binek birisi spor araç bahsi mevzusu geçen.
ogunozcan
26-07-2011, 23:20
205 45 15 lastık cogu markada bence zor bulursun veya fıyat olarka ne hıc baktınmı?
205 45 15 lastık cogu markada bence zor bulursun veya fıyat olarka ne hıc baktınmı?
toyo buldum 165 tl.
gecen lastıkcılerı dolastım baya.baska marka buldummu hatırlamıyorum ama vazgectım 205-45-15 ten.
dedıgın gıbı az bulunan bı lastık.lastıkcının bırısı lastıgın bırıne balon yaparsın yada yararsın tek lastık bulamazsın sonra dıyınce ıyıce sogudum:)
gercı coguda elınde olmadıgı ıcın kotuledı:)
195-50-15 alıcam gene. kumho ku31 cok kafamı karıstırdı.alsammı almasammı dıye baya dusundum ama son kararı mıchelın pılot ezalto dan yana kullanacagım.
chiefkadir
26-07-2011, 23:55
İbo bugünde konuştuk 205 alma orjinalden şaşma ..
Bendeki Champiro 195/50/15 W serisi lastikleri gördün ben memnunum bulabilirsen tavsiye ederim W serisi pek bulunmuyo,
Toyo pek kalmadı, michelin iyi bence bide conti bak:icon_tup:
İbo bugünde konuştuk 205 alma orjinalden şaşma ..
Bendeki Champiro 195/50/15 W serisi lastikleri gördün ben memnunum bulabilirsen tavsiye ederim W serisi pek bulunmuyo,
Toyo pek kalmadı, michelin iyi bence bide conti bak:icon_tup:
kadır abı sport contact modelı yoktu galıba bu ebatta.baska bı modelı vardı onuda gozum tutmadı.
mıchelın ın senın champıro kadar tutmayacagına adım kadar emınım ama marka işte.
mıchelını sırf keske mıchelın alsaydım dememek ıcın alıyorum:)
chiefkadir
27-07-2011, 00:08
Hayırlısı bro al bakalım michelin lastiğin mercedesi :D
kadır abı sport contact modelı yoktu galıba bu ebatta.baska bı modelı vardı onuda gozum tutmadı.
mıchelın ın senın champıro kadar tutmayacagına adım kadar emınım ama marka işte.
mıchelını sırf keske mıchelın alsaydım dememek ıcın alıyorum:)
al sen al miclenleri memnun kalcaksın ;)
Champiro nedir arkadaşlar varmı aydınlatıcak olan ?
Champiro nedir arkadaşlar varmı aydınlatıcak olan ?
Gt radial champiro :)
@kadir abi
225/40/18'i var bizim megane da yola yapışan bir lastik değil açıkcası ve kolay abs'ye düşüyor araba ..
fantazi yapmadım gene orjınal olcude aldım 195-50-15 mıchelin pilot exalto.
soguk bastım ılk baya moralım bozuldu lastık yolu tutmayınca:)
ama bıraz ısınınca kendını gostermeye basladı. fren sogukken bıle ıyı.
bakalım kullandıkca ogrenıcez nasılmış.
Birde bu sıcakta aşırı ısındıktan sonraki halinede bak. Havalar çok kötü asfalt kaynıyor.
Birde bu sıcakta aşırı ısındıktan sonraki halinede bak. Havalar çok kötü asfalt kaynıyor.
lastıgı takar takmaz bastım bıde saat 9:30 du hava hafıften serınlemıstı.
2 nın basında bıraz tutundu ama 1 komple sardı.
5 km normal tempoda gıttıkten sonra gaz vererek kalktıgım halde neredeyse hıc sarmadı.
ozanbulbul
28-07-2011, 22:38
fantazi yapmadım gene orjınal olcude aldım 195-50-15 mıchelin pilot exalto.
soguk bastım ılk baya moralım bozuldu lastık yolu tutmayınca:)
ama bıraz ısınınca kendını gostermeye basladı. fren sogukken bıle ıyı.
bakalım kullandıkca ogrenıcez nasılmış.
2. kez michelin pilot exalto 195-50-15 v sınıfı kullanıyorum çokta memnunum bence sende memnun kalırsın.ha ayrıca yanakların güçlendirilmiş ve yana doğru baya bi çıkık olması büyük bir avantaj janta zarar gelmemesi açısından
lastıgı takar takmaz bastım bıde saat 9:30 du hava hafıften serınlemıstı.
2 nın basında bıraz tutundu ama 1 komple sardı.
5 km normal tempoda gıttıkten sonra gaz vererek kalktıgım halde neredeyse hıc sarmadı.
hayırlı olsun ibo,,,,,teste erken başlamışsın :) yeni lastik ilk 400-500km tam performans göstermez hatta bildiğin baya kötüdür ;) biraz sabırlı ol sen bu gördüğün hali en kötü hali o lastiğin :icon_tup: