PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ön camda kurumuş kalmış, noktalar şeklinde vernik tozu

mehmetRS
24-07-2011, 00:30
Arkadaşlar merhaba,

kışın tamponumu boyatırken uçuşan vernik tozu, kalıntısı v.s. öm cama yapışmıştı, ihmalkarlık nedeniyle o an ilgilenemedim ve şu an ne yaptıysam o noktacıkları cıkaramıyorum. ufaktan tinerle bile denedim.. yok!

Önden güneş vurdugunda yada gece karşıdan gelen aracın farı vurdugunda belli olan ve sinir bozan ve elimizi sürtdüğümüzde, dıştan milimlikde olsa hissettiğimiz bu noktacıklara ne yapılabilir?

Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkürler

mehmetRS
24-07-2011, 15:05
arkadaşlar hiç fikri olan yokmu? yada başına benzer bir olay gelen?

yan53
24-07-2011, 15:28
tam bilmemekle birlikte kil'le cıkabilir...

Murat Özcan
24-07-2011, 17:52
tiner çıkarmıyor mu yaw

mehmetRS
24-07-2011, 19:21
kil'i denemedim ama.. tinerle beceremedim,, bayada güç uyguladım hatta ama sonra tırstım camdan olurum diye.. acaba bir polisaj makinesiyle felan? böyle sağlam bir aşındırıcı çizermi? yada sulu 3000 gridli zımpara v.s.?

ruudvan
24-07-2011, 19:29
kil'i denemedim ama.. tinerle beceremedim,, bayada güç uyguladım hatta ama sonra tırstım camdan olurum diye.. acaba bir polisaj makinesiyle felan? böyle sağlam bir aşındırıcı çizermi? yada sulu 3000 gridli zımpara v.s.?

yazmıyım yazmıyım dedım ama en son yazdıgın 3000 zımpra kelımesınden sonra yazıyım dedın kil ile kalıntıları cıkartırsın sakın aşındırıcı fln uygulama yapma cama helekı zımpara hıc yapma tıner yap daha ıı .forumda daha onceden cok kez solendı bu kil ne işe yarar nerelerde kullanılr die bi kez daha söliyelim kil camdaki yapışkan izlerini boya kalıntılarını ıvırı zıvırı temizler.

Ufuk
24-07-2011, 19:29
Kil ile çıkar diye inanıyorum.size benim olayımı anlatyım;
Binanın dış cephesi boyandı ancak araçların üstüne dış cephe boyası gelmiş kış olduğundan araba zaten çamur içinde belli olmuyordu.Yazın temizleyip parlatınca o boyalar neredeyse 1-1,5 metre uzaktan görülüyordu ve o şekilde 2,5 yıl kaldı(2yıl 8 ay aslında) sonra forumdan rıdvan(ruudvan)abiden kil aldım.Hiç umudum yoktu bir baktımki 2,5 yıllık boya kalıntıları elime geliyor.
Bilmem sizinkini çıkarırmı emin değilim..
Edit: Rıdvan abi yazdı zaten .

mehmetRS
25-07-2011, 01:04
yazmıyım yazmıyım dedım ama en son yazdıgın 3000 zımpra kelımesınden sonra yazıyım dedın kil ile kalıntıları cıkartırsın sakın aşındırıcı fln uygulama yapma cama helekı zımpara hıc yapma tıner yap daha ıı .forumda daha onceden cok kez solendı bu kil ne işe yarar nerelerde kullanılr die bi kez daha söliyelim kil camdaki yapışkan izlerini boya kalıntılarını ıvırı zıvırı temizler.
Sonunda dayanamadınız yazdınız:) sağolun gerçekten, yoksa yarın itibariyle abanacaktım ön cama zımpara v.s. ile.. kil ile denemek farz oldu, umarım çözüme ulasır, teşekkür ederim tekrar

Kil ile çıkar diye inanıyorum.size benim olayımı anlatyım;
Binanın dış cephesi boyandı ancak araçların üstüne dış cephe boyası gelmiş kış olduğundan araba zaten çamur içinde belli olmuyordu.Yazın temizleyip parlatınca o boyalar neredeyse 1-1,5 metre uzaktan görülüyordu ve o şekilde 2,5 yıl kaldı(2yıl 8 ay aslında) sonra forumdan rıdvan(ruudvan)abiden kil aldım.Hiç umudum yoktu bir baktımki 2,5 yıllık boya kalıntıları elime geliyor.
Bilmem sizinkini çıkarırmı emin değilim..
Edit: Rıdvan abi yazdı zaten .

bu benim noktacıklar uzaktan yada ortalama bir yakından belli olmuyor fakat, ışık karşıdan vurunca, gözümün önünde patlamısda sönmek üzere ulan havai fişek etkisi yaratıyor, cok rahatsız edici gerçekten, sizede gecmiş olsun. bende yarın bu kil işine koyulacağım artık, sonuctan haberdar ederim herkesi

mehmetRS
25-07-2011, 01:05
peki rıdvan hocam, kili cama uygulama için özel önerebileceğiniz birşey varmı? şöyle yapalım yada böyle yapalım diye?

tdipower
25-07-2011, 01:06
kil ile temizleyebilirsin :)

ruudvan
25-07-2011, 01:39
peki rıdvan hocam, kili cama uygulama için özel önerebileceğiniz birşey varmı? şöyle yapalım yada böyle yapalım diye?

özel bişey yok kili bastıra bastıra uygulıcaksın .
eger kil su ile kayıyorsa suyla .kaymıyorsa sabunlu suyla uygulayabılırsın.temiz ve yeni kil kullan.

slhdmr34
25-07-2011, 08:47
Al bi tane permatik tek bıçaklı, ucundaki plastigi kır, cok fazla degil ama yine de bastırarak tatlı tatlı cıkartırsın kardes, hem camı cizmez hem de cok ugrastırmaz

erhann
25-07-2011, 09:01
neden macera araniyor anlamadim tinerle halledilecek basit bir durum ha cami cizmek istiyorsaniz o baska

Ufuk
25-07-2011, 09:06
neden macera araniyor anlamadim tinerle halledilecek basit bir durum ha cami cizmek istiyorsaniz o baska

Tinerle denenmiş ama olmamış..

erhann
25-07-2011, 09:11
Tinerle denenmiş ama olmamış..

akrilik tinerle cikmasi lazim benmde basima gelmisti tineri surup bekledim cozdu hemen sonra pamukla temizledim hatta once aseton denemistim tiner daha etkili oldu gene tiner surup kaportacilarin raspa denilen hani macun karisrirdigi alet onun ince olani var onunla kaziyabilirsiniz

mehmetRS
25-07-2011, 10:39
akrilik tinerle cikmasi lazim benmde basima gelmisti tineri surup bekledim cozdu hemen sonra pamukla temizledim hatta once aseton denemistim tiner daha etkili oldu gene tiner surup kaportacilarin raspa denilen hani macun karisrirdigi alet onun ince olani var onunla kaziyabilirsiniz

selülozik ilede akrilik ilede denedim, beklettim denedim, direk uyguladım denedim fakat önceden tırnağımla oynayınca cıkan şeyler tineri yiyince dahada sertleşiverdi.. bakalım kil uygulayacağım artık

oguzhan89
27-07-2011, 00:33
sirke ya da kola ile silerseniz eğer gayet işe yarayacaktır...