PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : corsa C VS 206hdi

tool
26-07-2011, 11:12
ikisinden birini almak uzereyim,
corsa cdti icin en meshur sorun direksiyon kutusu gozukuyor, 206 icinse en fazla mazot pompasi hava yapabilir dendi...

sizin etrafinizda olup sorun yasayan arkadaslarinizin deneyimlerini paylasirsaniz sevinirim.

iki modelinde negatif yanlarini paylasalim lutfen...

Yogi
26-07-2011, 11:17
direksiyon kutusu sıkıntılıdır
ön takımı biraz narindir
birde forumlardan okuduğum kadarı ile volanı ile ilgili bir problem vardı titreme yapıyodu sanırım ama onuda sabit volan diye bir şeyle çözüldüğünü okumuştum

imhotep
26-07-2011, 11:18
amca puntodan once niyetlenmiş 206 ya ama vazgeçtim kapıları teneke gibi ayrıca yol sesını oldugu gibi içeri alıyor. guven hissi sıfır. tavsiye etmiyorum

corsa ya hiç binmedim yorum yapamayacagım.

punto neden bakmıyorsun draggerın arabaya bındım ıcı gayet genıs ve konforlu

palamut
26-07-2011, 11:30
corsa 206ya göre biraz daha oturaklı bir araç corsa c cdti ile 95bin kilometre yol yaptım sıfırdan itibaren kırsal motorinle 12000de iken booster tarafından chiplenmişti pert olana kadar 1 tl masraf çıkartmadı bana. direksiyon kutusu sorununu herhangi tornacı bile hallediyor artık. kaldıki ben çevremdeki corsalardan sadece 1.7 dti olanlarda o sorunu görmüştüm. corsanın minder gibi ve dar koltukları var birde biraz sert aksamlı başka bir kötü yanı var diyemem 206ya göre çok daha kaliteli bir araba ama iç ve dış tasarımı daha az cezbedici ve basit duran bir araç corsa. baskı balata sorunu dmf volanttan dolayı oluyor sürekli sıkıştırarak kullanımda 100bin kmde ben sorun yaşamadım dmf olmasına rağmen. ama sabit volanta çevirmek yinede mümkün.
206nın yürüyen aksamı daha narin şanzumanından 2 kere sorun yaşadık. 206 corsadan biraz daha az yakıyor ama iç aksam sesleri insanın canını sıkıyor. imalat kaliteleri bazı yerde çok düşük gibi geliyor özellikle kapı içleri ve kapıyı açıp kapatırken verdiği his kötü.

tool
26-07-2011, 11:34
amca puntodan once niyetlenmiş 206 ya ama vazgeçtim kapıları teneke gibi ayrıca yol sesını oldugu gibi içeri alıyor. guven hissi sıfır. tavsiye etmiyorum

var mi bildiginiz punto munto?

CasabLanca
26-07-2011, 11:36
corsanın iç aksamları bence 206ya göre daha kaliteli yolda giderken sessizlik bakımından corsa daha stabil

berkay_aydin
26-07-2011, 11:56
Corsa bence daha güncel 206 eskidi artık :D

FaBeRgE
26-07-2011, 12:00
amca ben her 2sini de kullandım Corsa C daha güzel ve daha iyi, herşeyi ile.

ykavcioglu
26-07-2011, 12:48
1.5 Sene önce hem corsa silverline cdti ım hemde 206 hdi ım vardı, corsanın dezavantajı yakıtı biraz fazla yakması direksiyon kutusu ve volan arızası, 206 nın sadece fitillieri ve plastik aksamıydı bana göre..

Berkan
26-07-2011, 14:09

her ikisinide çok kullandım tamamiyle kel beye katılıyorum :) .oldum olası ısınamadım 206 ya eli yüzü daha düzgün corsanın

Dragger
26-07-2011, 14:14
Corsa iyidir ;)

Punto da genelde ögretmenden askerden falan oluyor, geneli temizdir. Sen bak begen bikac tane düsük kmli dizel, burda servise de gösteririz.

mmustu
26-07-2011, 14:19
illa ikisinden biri olacaksa 206 corsanın iç mekanı falan bana çok ucuz ve boş geldi açıkçası

ama bunların yerine grande punto öneririm bende 6-7 ay bildiğin eşşek gibi kullandım amca dere tepe arazi aracı gibi :D

benim telkinlerimle özgürede aldık (imhotep) oda benden farksız arazi aracı gibi kullanıyor on numara beş yıldız olur

imhotep
26-07-2011, 14:24
var mi bildiginiz punto munto?

suanda yok ama sen bak netten istte filan bulursan gider bakarız

asot
26-07-2011, 20:06
her iki araca da sahip olmuş biri olarak yorumlarım.

corsa 1.3 cdti mükemmel bir motora sahip, hızlanması vs. inanılmaz. ekonomi desen bir depo ile uzun yolda 1000 km altına düşmek çok zor. bana yaşattığı birkaç sıkıntıdan dolayı araçtan soğuyup sattım. bir gün benzinlikte radyatör suyunu kontrol etmek için kapağı açtığımda suyun içinden korku filmi gibi yağ atıklarının taştığını gördüm, dayadım tazyikli suyu temizledim kendimce. :) sürmeye devam ettim. bu vurdumduymazlık bana 800 tl ye mal oldu. Sonra sıkıntım varmış gibi forumlarda kronik problemlerini araştırdım, ne güzel ben de olmuyo derken direksiyon kutusu bozuldu, tak tuk sesler gelmeye başladı. yine soluğu sanayide aldım.. tam herşey güzel oldu derken arabayı orta refüje çıkardım. yaptırdım ve sattım.

sonrasında 206 quiksilverım oldu. çok yıpranmış bir araba almama rağmen beni hiç üzmedi. iç donanım, yola oturuşu corsa kadar iyi değil ama görüntüsü bence hala daha güzel. zaten 207, 308 bu aracın birazcık makyajlanmış halinden başka bir şey değil gibi geliyor bana.

kronik problemler bence corsa c'de biraz daha fazla, ben olsam 206 derim.

Schumi
26-07-2011, 21:47
206'nın iç bakalit kalitesi iyi değildir. Sert plastik yüzünden ses yapar. Bunun dışında Corsa'nın bir üstünlüğünü görmedim. He Corsa daha konforlu olabilir yolda yumuşak amortisörlerinden. Ama şu yola oturma olayını bir ben göremedim herhalde Corsa'da. Aşırı hissiz, güvensiz, aşırı yumuşak, keyifsiz bir sürüşü var.

0k4N
26-07-2011, 22:16
1 seneye yakın 1.4 benzinli 206 kullandım :)

çok çok hoşuma gitti kullanım zevki , hızlanması felan bence parasına göre güzel araçlar :)

Ama arka koltuğa malesef 3 kişi oturduğumuzda kucak kucaga geliyorduk aşırı küçük arkası :)

Corsa hakkında pek bi bilgim yok :)

Schumi
26-07-2011, 22:24
206 SW tavsiye ederim birde SW olanlara bakın.

Low-Rider
26-07-2011, 22:31
206'nın iç bakalit kalitesi iyi değildir. Sert plastik yüzünden ses yapar. Bunun dışında Corsa'nın bir üstünlüğünü görmedim. He Corsa daha konforlu olabilir yolda yumuşak amortisörlerinden. Ama şu yola oturma olayını bir ben göremedim herhalde Corsa'da. Aşırı hissiz, güvensiz, aşırı yumuşak, keyifsiz bir sürüşü var.

İyi ki bir corsa sürdün hee :p *** atma arabama:D

Schumi
26-07-2011, 22:34
İyi ki bir corsa sürdün hee :p *** atma arabama:D

Ahuahuh. Valla senin arabayı aklıma getirerek yazmadım. Tek sürdüğüm Corsa o değil ki :D

FaTiH44
26-07-2011, 22:40
corsa daha kaliteli gibi ve multijet çok sağlam abi bu sebeple corsa diyorum:)

Ronin_
11-08-2011, 01:10
en boş paket alınıcaksa corsa dan uzak durun derim.. iç donanımı triptronik viteslerde kayma oluyor yokuşlarda.
en full paket alınıcaksa 206 değil 206+ yı öneririm

kaan megi
11-08-2011, 01:21
206 iyi diye düşünüyorum arkadaşımda corsa var ondan daha az yakıyo yol tutuş olarak 206 daha iyi diye düşünüyorum corsanın alt takımı çok narin biraz sert bi çukurda z rotları anında gidiyo 206 da da sölendiği gibi içinden gelen ses çok

gökh@n_gr
11-08-2011, 01:36
5 sene 206 hdi kullandım.Motor olarak beni hiç üzmedi.Çok az yakar.Alt takımı problemlidir ama parça fiyatları o kadar yüksek değil.Bir daha 206 hdi alır mısın derseniz almam çünkü değeri çok düşüyor.Aynı anda Corsa ve 206 yı 20.000 liraya alsanız 1-2 sene binseniz corsa 18-19 a gider ama 206 anca 16 eder malesef:) corsanın ayrıca vergi avantajı var.Ayrıca 206 içinde gerçekten çok ses oluyor:) Fiyatları afaki söyledim bu arada:)

oğuzk
11-08-2011, 01:42
206 yerine fiesta daha mantıklı olur.

206 sürmedim ama fiesta kullandım.

Performans haricinde fiesta daha iyi corsadan.

Corsanın direksiyonu çok yumuşak hızlı giderken güven vermiyor çok sekiyor.Fiesta üst segment gibi daha güvenli geliyor bana.

berkay_aydin
11-08-2011, 03:04
Bizim corsa'da da direksiyon değişik park ederken biraz fazla gaza bassam hememn taş gibi oluyor gaz tepkisine göre sertleşiyor heralde