Orijinalini görmek için tıklayınız : TA-technix coilover??
arkadaşlar aracima coilover takçam kismetse. sahibinden de taner erbay isimli bir üye var genelde fk coilover getiriyor. kendisine coilover için mail attim bugun , fk da 2 müşteride sorun yaşadigini , grande punto için ta-technix diye bir markayi getirebilecegini söyledi..
aslinda ingiltere forumlarda jom için iyi seyler duydum fakat onu getiremiyormuş sanirim...
Taner Erbay'dan yana sorun olmaz, o markalar arasinda da hepsi ayni pisligin laciverti oldugundan fark olacagini zannetmiyorum, varsa al gitsin :)
darkmann
26-07-2011, 12:33
salim abi ben geçen hafta sipariş verdim taner abiden corsa d için h&r 5 lik istediğim gibi düşürmedi benim arabayı bence bekle abi benim coilover gelsin sonra bakarsın öyle karar verirsin
taner erbay hangi ilde ilanın linki varmı
darkmann
26-07-2011, 12:36
istanbulda taner abi
Corsa D FK Coilover - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 44503116 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-corsa-d-fk-coilover-44503116/detay/?)
punto ile bizim araba aynı süspansiyonlara sahip onun fark etmiyomuş
salim abi ben geçen hafta sipariş verdim taner abiden corsa d için h&r 5 lik istediğim gibi düşürmedi benim arabayı bence bekle abi benim coilover gelsin sonra bakarsın öyle karar verirsin
bnde de hr50-40 var ztn su anda. lstik çamurluk arasi yaklaşik 3 santim açik su anda. kapatsin yeter bnm için. yanliz corsa ile grande puntonun düşüşü farkli oluyor diye biliyorum. tarigin corsa 3.5 lar ile dip olmustuç bnm grande punto 5 cm ile hala yüksek
darkmann
26-07-2011, 12:49
bnde de hr50-40 var ztn su anda. lstik çamurluk arasi yaklaşik 3 santim açik su anda. kapatsin yeter bnm için. yanliz corsa ile grande puntonun düşüşü farkli oluyor diye biliyorum. tarigin corsa 3.5 lar ile dip olmustuç bnm grande punto 5 cm ile hala yüksek
evet abi buluşmada bakmıştık senin arabaya önden yüksekti coilover tam kapatır arayı kesin rica etsem senin arabanın yandan yaylı bi resimini yollayabilirmisin bana
FK basic, TA-Technix(Ben 2 yıldır kullanıyorum çok memnunum), JOM, JAMEX, Raceland aynı çan-çin-çon 3'lüsünden alır. Gönül rahatlığıyla alın. Ben satışını da yapıyorum kimse de bu amortisörler kötü demedi. Tabi fiyat performans açısından söylüyorum.
Bunlar haricinde TÜV'süz ürün almayın derim! TÜV'lü başka üründe vardır yine aynı üçlüye yaptırıyorlardır. Eminim. :D
http://a1107.hizliresim.com/11/7/26/5461.jpg
konumda buldum . yaylari ilk taktirdigim hafta çekilmişti. hanirim hala bu yükseklikte
belki bi yarim santim kadar daha düşmüş olabilir.
darkmann
26-07-2011, 13:00
ben yaylarımı g puntosu olan bi arkadaşa sattım arabası fazla düşmemş corsada 1 parmak zor giriyordu araya
ben yaylarımı g puntosu olan bi arkadaşa sattım arabası fazla düşmemş corsada 1 parmak zor giriyordu araya
ne zmn takiyosun coiloverlari??
erol 5 likler biraz daha dolaşsaydın 10 gün kullandın çıakrdın hemen salim görmüştün onun arabayı lastik fln arası kapanmıştı ama bizimki fantazi arıyor:D bakalım ne olcak bence bekle erol sipariş vereli 1 hafta oldu 2 haftaya falan belli olur ne olcagı malın ona göre sende takarsın
darkmann
26-07-2011, 13:23
bir hafta önce siparş verdik büyük ihtmal gümrükte takılcak 20-25 güne gelirse geldiği gibi takıcam var epey daha
aposport
28-07-2011, 12:22
punto evo larada uyar mı bu coil kit acaba?
Shadow_Dancer
28-07-2011, 12:31
Selam, ben kullanıyorum arabamda gayet memnunum. Sekme konusunda diger coiloverlar kadar sekiyor.. Ön arka yükseklik ayarı mecvut. Yol tutuş konusuna zaten girmiyorum hakkını veriyor fazlasıyla. Hayırlı olsun şimdiden. Soracagın bişe olursa pm atarsın.
Selam, ben kullanıyorum arabamda gayet memnunum. Sekme konusunda diger coiloverlar kadar sekiyor.. Ön arka yükseklik ayarı mecvut. Yol tutuş konusuna zaten girmiyorum hakkını veriyor fazlasıyla. Hayırlı olsun şimdiden. Soracagın bişe olursa pm atarsın.
ilgin için teşekkür ederim. 15 ler ile su anda oldugundan basik olurmu sence? lastik camurluk arasi tamamen kapanirmi?
Shadow_Dancer
28-07-2011, 16:19
ilgin için teşekkür ederim. 15 ler ile su anda oldugundan basik olurmu sence? lastik camurluk arasi tamamen kapanirmi?
valla kapatır diye tahmin ediyorum. tabii lastik yanagı da önemli bu durumda..
Edit: ben ingilterede jom kullanan bi elemanla baya bi sohbet ettim, t.a technix ile arasında hemen hemen hiç fark yok. zaten tüv onaylı malzeme kalitesi felan ortalamalarda.
Bahsedilen markalar hepsi aynı kalitede aynı ayarda, hatta bazılarında sadece renk ve logo farkı var denebilir.
Fiyatlarının uygun olması durumu cazip kılıyor ama amortisörlerinin pek iyi oldugunu düsünmüyorum. Sorun yasayan birkac arkadasımız da var amortisörleriyle ilgili.
Sekme konusunda da bana göre cok daha fazla sekiyorlar kendi coiloverlarıma göre kıyaslarsam...
Low-Rider
28-07-2011, 16:36
FK'da ben ve emre ses sorunu dışında bir sorun yaşamadık ama çıkarttığı sesde çok rahatsız edici.
Onun dışında yol tutuşu baya iyi oldu üstünde ki lastiklere rağmen.
Benim aracım fk ile çok fazla sekmiyor , boğaz köprüsü gibi zeminlerde fena sekiyor tabi:D ama genel olarak sekme çok çok az
Shadow_Dancer
28-07-2011, 16:43
Bu işlerde ne kadar ekmek o kadar köfte.. Gidip kw variant 3 almayacaksan,bu tarz ürünlere yönelmek mantıklı.Kamber kaster gibi ayarlara da ihtiyacın yoksa seni tatmin eder. X sanayi de Y ustanın yaptıgı coillerden çok daha güvenilirdir bana göre en azından işin içinde bi mühendislik ve tüv onayı var.
Benim aracım fun kasa, sanırım sen active kullanıyosun.. fun kasanın süspansiyonu biraz daha sert olmasına ragmen standartında yol tutuşu kötü bana göre.. sanırım italyada biraz daha yükseltip gönderiyorlar. O açıdan, bu coillerden sonra yol tutuşundan çok memnun kalırsın.
darkmann
28-07-2011, 18:15
valla bende fiyatı nerdeyse sanayideki ustaların yaptığı coillere yakın diye tercih ettim standart amortisöre 5 lik yay taktım araba çok sertleşti bana göre bide istediğim gibi düşmedi direk bu coillere yöneldim
valla bende fiyatı nerdeyse sanayideki ustaların yaptığı coillere yakın diye tercih ettim standart amortisöre 5 lik yay taktım araba çok sertleşti bana göre bide istediğim gibi düşmedi direk bu coillere yöneldim
benim arabayı kullanıp hala sert diosan o yaylara pes:D ama düşme konusuna bişi diemem 1 hafta takılı kaldı arabanda
darkmann
28-07-2011, 18:46
hacı beni sertliği aslında fazla sekmesinden dolayı rahatsız etti senin arabada dizel yayı var ondan esnemiyodu birde arkadaşlar bi kaç kişiden corsa d nin arka tarafa coilover takılamıyor dendi sebebi ise salıncak olmasıymış ramo falan arkalar torsiyon dedi bu işin aslı astarını daha detaylı bilen varsa aydınlatırsa sevinirim ben punto ile aynı diye biliyorum puntoya oluyosa buna niye olmasın?
BU urunlere sert sekiyor diyenler en yumusak ayari icinmi diyorlar acaba? yol tutus acisindan koni yayli bir uygulamadan ustundur herhalde deilmi? dusurmeside fena deilse tercih edilebilir aslinda..
BU urunlere sert sekiyor diyenler en yumusak ayari icinmi diyorlar acaba? yol tutus acisindan koni yayli bir uygulamadan ustundur herhalde deilmi? dusurmeside fena deilse tercih edilebilir aslinda..
bahsedilen ürünlerde sertlik yumusaklik ayari yok sanirim..
bahsedilen ürünlerde sertlik yumusaklik ayari yok sanirim..
Aynen oyle bir ayar yok FK-Jom-TA'da..
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting (http://img10.imageshack.us/my.php?image=dsc02685c.jpg)
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting (http://img26.imageshack.us/my.php?image=s6300097ss.jpg)
konuyla alakasız olacak belki ama 1.2 benzinli 3.5cm h&r yay dizel corsada böyle duruyor. başka bir arkadaşımda dizel puntosunda 5cm lik h&r yayı kullanmıştı sanırım o da benzinli yayıydı onunda lastik çamurluk içindeydi. foto bulursam eklerim
taner erbay ne dıyorsa ben kefılımm sonuna kadar kullanıcı yorumlarını bı sey dıyemem kullanmadıgım ıcın bılmıyourm ;)
emresener
24-01-2012, 09:26
Yeni konu açmıyım dedim
Bitane ta-technix coil var. ön 20-120mm arka 20-80mm olarak acaba Eski Ventodaki gibi bi basıklık elde edebilirmiyim eski coil canturk yapımı idi ?
önceki arac bu ;
http://i730.photobucket.com/albums/ww303/emresener/DSC_0060.jpg
12 santim ciddi rakam. murat abininki kdar basik olacaktir kanımca..
emresener
24-01-2012, 15:02
12 santim ciddi rakam. murat abininki kdar basik olacaktir kanımca..
500tl artı sökme takma parası istio arkadaş anlaşırsam alıcam gibi bakalım..
burak_2885
23-04-2012, 12:16
Arkadaşlar konu biraz eskimiş ama benim merak ettiğim bi konu var sizede sorayım dedim.
Golf mk5 im var üzerinde 5cm eibach spor yay var görüntüsü aşağıdaki gibidir.
Ben coil kullanmak istiyorum ama çok fazla masraf yaptığımdan eibach, kw tarzı markalara uzanamıyorum :)
Güvenle kullanılabilir mi bu marka yolda kırılma çıkma tarzı sorunlar çıkartırmı.. :/ golf 5ine kullanan varmıdır nedir, bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.
Şuan ki görüntü bu..
http://i42.tinypic.com/35kud8j.jpg
İstediğim alçaklık bu..
http://i43.tinypic.com/2mov19k.jpg
raceland golf ler için iyi düşüren coiller üretiyor. sahibinden de vardi bikaç tane. fiyatlari da oldukça uygun diye biliyorum
raceland leonda tam hüsrandı sanırsam alanlar hemen satmıştı yanlış hatırlamıyosam bu golf lede leon yayları uyuyo raceland bence düşürmüyodur bukadar zaten aksarayda satan arkadaş 6 cm yada 8cm den filan bahsetmişti
hazır konu varken burdan sorayım bende.Bazı markaların coilleri focus-c-max aynı bazılarında ise farklı adaptasyonda.Focusun coili ile c-maxinki farklı.
Doğrusu nedir?
özellikle o.b.k'dan yorum bekliyorum.
alperkirman
23-04-2012, 14:52
arkadaşlar 5lik eibach yay ve bilstein spor amortisörle yukardaki golf 5 gibi bir alçalma yakalamak mümkünmüdür??okadar olmasada ona yakın olsun yeter önlerin biraz çamurluk içinde kalmasını istiyorum
Osman Bahadır
23-04-2012, 20:09
hazır konu varken burdan sorayım bende.Bazı markaların coilleri focus-c-max aynı bazılarında ise farklı adaptasyonda.Focusun coili ile c-maxinki farklı.
Doğrusu nedir?
özellikle o.b.k'dan yorum bekliyorum.
Normalde oem parça numaraları farklıdır. C-max'ların parça kodları 3M51 diye başlarken focus'larda parça numaraları 4M51 diye başlar. Ama yan sanayi amortisörler genelde aynı üretilir. Mekanik olarak amortisörler birbirine uyar. C-max'a focus amortisörü takılabilir yani. Ama focus amortisörünün c-max'da ağırlık farkından dolayı genelde daha erken patladığı yönünde şikayetler de var.
c-max
ön 3M51 18B038/9
arka 3M51 18B080 AA
focus
ön 4M51 18B038/9
arka 4M51 18080BAD
Coilover uyar. Mekanik uyum konusunda sıkıntı olmaz. Ama coilover üreticisi firma ağırlık farkını dikkate alıp da ona göre üretim yapmışsa fark oluşabilir. Örneğin koni gibi kaliteli üreticiler farklı ürün geliştirebilirler. Ama tayvan, çin menşeili ürünlerde genelde focus=c-max olarak ele alınır.
Focus Coilover'ı kullanılabilir. Zaten coiloverda sert amortisör ve sert yay olması lazım. O da +200kg'a rahatlıkla dayanır.
burak_2885
23-04-2012, 23:25
raceland leonda tam hüsrandı sanırsam alanlar hemen satmıştı yanlış hatırlamıyosam bu golf lede leon yayları uyuyo raceland bence düşürmüyodur bukadar zaten aksarayda satan arkadaş 6 cm yada 8cm den filan bahsetmişti
Aynen leonla golf süspansyonları uyuşuyor zaten leondan çıkma spor yayları coilleri golflerde kullanan var tanıdığım. 6 cm pek bişey farketmez ama 8 cm baya düşürmesi lazım yani benim arabanın şuan ki alçaklığından +3 cm demek oda lastiklerin çamurluğun içine girmesi demek :) Ama korkuyorum ne yalan söylim çünkü kaliteli bi coil markası golf 5 ler için 3bin lira falan.
raceland golf ler için iyi düşüren coiller üretiyor. sahibinden de vardi bikaç tane. fiyatlari da oldukça uygun diye biliyorum
Fiyat baya uygun ama nekadar sağlıklı olur diye merak ediyorum bende..
ta-technixlerden memnun olan duymadim henuz :) bastiginizda resmen suspansiyon ozelligi yok oluyor, o kadar sertlik cekilmez
Seat Ibiza'da tecrube ettim, Polo 6R'da takili araci gorenlerin yorumu zip-zip gittigi yonunde
Biri de Corsa D'ye takip memnun kalmadigi icin satmisti diye hatirliyorum
Aynen leonla golf süspansyonları uyuşuyor zaten leondan çıkma spor yayları coilleri golflerde kullanan var tanıdığım. 6 cm pek bişey farketmez ama 8 cm baya düşürmesi lazım yani benim arabanın şuan ki alçaklığından +3 cm demek oda lastiklerin çamurluğun içine girmesi demek :) Ama korkuyorum ne yalan söylim çünkü kaliteli bi coil markası golf 5 ler için 3bin lira falan.
Fiyat baya uygun ama nekadar sağlıklı olur diye merak ediyorum bende..
nihayetinde tüv lü bir ürün. gidip karakantürk , namiştayinspor takacagima raceland takarim ben aracima misal. zaten fiyatlari garip bir şekilde yakin oluyor birbirine=)
playhard
24-04-2012, 21:42
amortisör sertlik ayarı yokmuş sanırım ta technix te
nihayetinde tüv lü bir ürün. gidip karakantürk , namiştayinspor takacagima raceland takarim ben aracima misal. zaten fiyatlari garip bir şekilde yakin oluyor birbirine=)
2 arabayi da kullaninca lanet olsun markasina diyorsun ama oyle bir sey de var :)
amortisör sertlik ayarı yokmuş sanırım ta technix te
aynen sertlik yok.
ben kendi aracımda kullanıyorum gayet memnunum hatta binen arkadaslarıma soruyorum sürekli rahatsız ediyormu diye rahatsız olan yok. en azındna sacma sapan hoplaması zıplaması yok
mehmetRS
25-04-2012, 07:57
clio da bu markayı tecrübe edinen varmı acaba?
2 arabayi da kullaninca lanet olsun markasina diyorsun ama oyle bir sey de var :)
ahha=) at arabasi diyorsun yani=)
DogukanYILDIZ
25-04-2012, 14:37
Bende taner abıyle konustum urun hakkınd bılgı aldım Polo 6r aracım ıcın dusunuyorum.cok sert olurmu dıe sıze danısmak ıstedım...yardımcı olursanız sevınırım
burak_2885
25-04-2012, 20:07
Aynen tüvlü diye cezbediyor insanı. Şahsen sanayide yaptırmaktan iyidir gibime geliyor dediğiniz gibi :)
Aynen tüvlü diye cezbediyor insanı. Şahsen sanayide yaptırmaktan iyidir gibime geliyor dediğiniz gibi :)
aynen kardeşim boşver. hatta sanayi malindan daha da sert olsa , daha da dandik olsa da gider marka olani takarim. bnm sanayi mali coilden agzim yandi bi kere=)
aynen kardeşim boşver. hatta sanayi malindan daha da sert olsa , daha da dandik olsa da gider marka olani takarim. bnm sanayi mali coilden agzim yandi bi kere=)
iste olay burada kopuyor :) kisisel tecrubelere dayali tamamen, kimseye bir sey dayatamayiz
playhard
26-04-2012, 02:51
iste olay burada kopuyor :) kisisel tecrubelere dayali tamamen, kimseye bir sey dayatamayiz
aynen burda kopuyor:D:D o o şekil alçaltır bu bu şekil:D
http://www.youtube.com/watch?v=kuAURNwt7jc
bu 50 kere konusuldu.
Tüv denien zımbırtı insanların saglıgını etkıleyecek maddelere bakar.
mısal coıloverın demırı paslanıodur el degerse kalıcı tahrıbat yapıodur buna onay vermez .
bakar herhangı bır alerjıye maruz bırakmıo dogaya carbondıoksıt salınımı yapmıyor yok ne bıleyım saglıga cevreye dunyaya karsı bı zararı yok onay verıyor.
tuvun olayı bu muayene ıstasyonu gıbı degerlendırmeyın tüv ü istediği kadar tüv logosu olsun muayeneye gıdıp standartlara uymayan tadilat die muayeneden de kalabilirsiniz.
Osman Bahadır
26-04-2012, 10:03
bu 50 kere konusuldu.
Tüv denien zımbırtı insanların saglıgını etkıleyecek maddelere bakar.
mısal coıloverın demırı paslanıodur el degerse kalıcı tahrıbat yapıodur buna onay vermez .
bakar herhangı bır alerjıye maruz bırakmıo dogaya carbondıoksıt salınımı yapmıyor yok ne bıleyım saglıga cevreye dunyaya karsı bı zararı yok onay verıyor.
tuvun olayı bu muayene ıstasyonu gıbı degerlendırmeyın tüv ü istediği kadar tüv logosu olsun muayeneye gıdıp standartlara uymayan tadilat die muayeneden de kalabilirsiniz.
Ürün güvenliği ile ilgili olan bahsettiğin sertifika veya onay CE belgesidir. CE belgesi CE işareti ce nedir ce belgelendirme ce nasıl alınır? ce uygunluk belgesi ce isareti ce işareti direktifleri ce markası CE İşareti (belgesi) CE Sertifikası ce işareti markası CE(Güvenlik Belgesi) (http://www.kascert.com/goster.aspx?metin_id=262)
TÜV sertifikası ürünün kalite sertifikasıdır. Ve ürün, türüne göre belirlenen testlere tabi tutulduktan sonra başarılı olursa verilir.
TÜV Rheinland Group - Sertifikalı ürün nedir? (http://www.tuvdotcom.com/what_is_a_certified_product?locale=tr)
aynen sertlik yok.
ben kendi aracımda kullanıyorum gayet memnunum hatta binen arkadaslarıma soruyorum sürekli rahatsız ediyormu diye rahatsız olan yok. en azındna sacma sapan hoplaması zıplaması yok
bende tafonun arabada gördükten sonra almaya karar verdim... normal basıklık seviyesinde stocktan farkı yok yol tutuşuna zaten laf yok...
bende tafonun arabada gördükten sonra almaya karar verdim... normal basıklık seviyesinde stocktan farkı yok yol tutuşuna zaten laf yok...
Harunum cihanla baya yol yaptik onada sor
Ürün güvenliği ile ilgili olan bahsettiğin sertifika veya onay CE belgesidir. CE belgesi CE işareti ce nedir ce belgelendirme ce nasıl alınır? ce uygunluk belgesi ce isareti ce işareti direktifleri ce markası CE İşareti (belgesi) CE Sertifikası ce işareti markası CE(Güvenlik Belgesi) (http://www.kascert.com/goster.aspx?metin_id=262)
TÜV sertifikası ürünün kalite sertifikasıdır. Ve ürün, türüne göre belirlenen testlere tabi tutulduktan sonra başarılı olursa verilir.
TÜV Rheinland Group - Sertifikalı ürün nedir? (http://www.tuvdotcom.com/what_is_a_certified_product?locale=tr)
bu testler TÜV test laboratuarlarında gerçekleştirilir .alıntı yaptım verdıgın lınkten dayanıklılık deıldı bahsettıgım .ınsan saglıgına zararı faydası vs olayları.tüv bi yayın 300 kg basınca saglam durdugunu olcmez dolayısıyla coıloverın nerede patlayacagını bılemez tüv onayını herhangı bır tehlıkesı yoktur seklınde verır.
gıdıpte bu yay kırılmaz omur boyu garantılı demez.
burak_2885
26-04-2012, 19:50
Forever 5 cm eibach :))))
aynı şekil devam edicez desenize :)
ta tecnıx coilover dusunenler elımde var bılgınız olsun. golf jetta leon rokko e46 sımdılık bunlar var.fiyat 950 TL.
GokhanK.
28-04-2012, 22:53
ta-tecnix olarak farklı marka otomobillerde kullanan arkadaşlarım var.hepsi memnun.fakat bu işler şans... ama yinede tavsiye edilebilecek seviyede bir marka.alınabilir..
erhanarici18
29-04-2012, 10:25
leonda tecrübe eden varmı bunu
TanerErbay
30-04-2012, 22:34
Merhaba Arkadaslar,
sorularinizi PM den atabilirsiniz
Bende e92 taktiriorum önleri bitirdikte geç oldu arkalar yarına kaldi tecrübe eder yazarım.kullanicagim 4. Farklı coil tein d2 kw ve son olarak ta-technix ortalama bir karsilastirma yaparım.
Ertug_T.
30-04-2012, 23:32
Fiyat ve kullanislilik konusunda iyi bence kardesim..ilk ta technix coilleri ben getirttim tr ye hatta su an soner abi kullaniyordu..
wolkanku
10-05-2012, 09:12
Bende e92 taktiriorum önleri bitirdikte geç oldu arkalar yarına kaldi tecrübe eder yazarım.kullanicagim 4. Farklı coil tein d2 kw ve son olarak ta-technix ortalama bir karsilastirma yaparım.
e92'de nasıl bir izlenim oluşturdu ta technix'ler ?
e92'de nasıl bir izlenim oluşturdu ta technix'ler ?
Ben şu anda en aşağıda kullanıyorum,geçen pazar pistteki tepkileri inanılmaz iyiydi.Bende beklemiyordum açıkçası bu kadar.Fakat şehir içinde inanılmaz sert ve sekiyor.Bir şekilde biraz yumuşatmam lazım nasıl yapıcağımı bilmiyorum,çok az kaldırsam düzelir muhtemelen de bu seferde h&r larla aynı hizaya gelicek,bir esprisi kalmıcak coiloverın.Genel anlamda parasına göre başarılı.
Totalde şu ana kadar en memnun kaldığım coil kw nın...
wolkanku
10-05-2012, 09:42
Ben şu anda en aşağıda kullanıyorum,geçen pazar pistteki tepkileri inanılmaz iyiydi.Bende beklemiyordum açıkçası bu kadar.Fakat şehir içinde inanılmaz sert ve sekiyor.Bir şekilde biraz yumuşatmam lazım nasıl yapıcağımı bilmiyorum,çok az kaldırsam düzelir muhtemelen de bu seferde h&r larla aynı hizaya gelicek,bir esprisi kalmıcak coiloverın.Genel anlamda parasına göre başarılı.
Totalde şu ana kadar en memnun kaldığım coil kw nın...
yorum için teşekkürler.
ben leon'a raceland almıştım.
tepkiler inanılmazdı. resmen araç gövdesiyle hareket ediyordu. ama hergün geçtiğim sokaktan zıp zıp zıplayarak geçtim.şaka değil 30 km hızla, resmen göğüslerim sekerek gidiyordum..18 saat sonra söktürüp koni amortisör + -5 eibach kombinasyonuna geri dönmüştüm.
bunda da aynı hikaye olur mu diye çok korkuyorum.
hem 4 amortisörüm yenilensin hem yol tutuşum artsın, hem görünüşü değişsin istiyorum ama konfor konusunda ciddi şüphelerim var :)
En dipte kullanıcaksan muhtemelen aynı sıkıntıları TA ile de yaşayacaksın. :(
wolkanku
10-05-2012, 09:52
En dipte kullanıcaksan muhtemelen aynı sıkıntıları TA ile de yaşayacaksın. :(
iki alternatifim. var
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-ta-technix-golf-4-5-coilower-81023565/detay
esasında amaç lastiği çamurluk içine sokmak değil.
aracın içine ben oturduğumda, çamurluk tam lastiğin hizzasına gelsin benim için yeterli.
en dip basınca lastik çamurluk içine giriyor mu?
bir diğer alternatifim de
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-koni-strt-audi-a3-8l-on-arka-amortisor-seti-dd-tune-84521215/detay
625 TL'ye sertlik yumuşaklık ayarı yok ancak 4 yeni amortisör ve + bir yol tutuş almış oluyorum..zaten -4 yaylarım var.eski usul konileri millerden çok az kısaltıp -4'lük yayları da üzerine takarsam çok konfor kaybı olmadan istediğim görünüşü elde ederim diye düşünüyorum.
Benimkinde girmedi,dediğin gibi çamurluk lastik hızasında ama içine beş kişide otursan aynı çünkü hiç esniyecek düşücek yeri kalmadığından hep aynı seviye araba :)
Bende H&R coiller var yol tutuş inanılmaz iyi fakat önlerde acayip bir ses var :(
Sanırım coil işi şans işi
kemal_koker
04-08-2012, 19:52
hort :D
ben de ta technix coil satın aldım. bundan önce eibach yay kullandım otobanda ki dalgalanmalarda ki sarsıntı çok rahatsız ettiği için sattım hele bir de ta technix kullanalım . kullanıcı yorumlarımı bu başlıktan paylaşacağım
9 ay ta-techix kullandim.
Istedigim gibi dusurmustu aracimi ama cok konforsuzdu. Sekme fazlaydi.
Yol tutusu basariliydi ama otoban haric keyifli degildi.
Bazen yay takarsiniz ve o sekme hissi keyif verir ama bu aci cektirtiyordu.
Istanbulun yollarinda yumusaklik ayarli amortisor sart.
H&R ile Ta technix arasında bir kıyaslama olursa hangisi daha iyi konfor/performans açısından. Fiyatları hemen hemen aynı.
kemal bekliyoruz bende meraktayım . Diğer coil lere göre fiyatları uygun perfomans verilerini bekliyorm
kemal_koker
04-08-2012, 20:09
piyasa da adı geçen custom coil yerine bunu tercih ettim umarım pişman olmam
kemal_koker
04-08-2012, 20:10
9 ay ta-techix kullandim.
Istedigim gibi dusurmustu aracimi ama cok konforsuzdu. Sekme fazlaydi.
Yol tutusu basariliydi ama otoban haric keyifli degildi.
Bazen yay takarsiniz ve o sekme hissi keyif verir ama bu aci cektirtiyordu.
Istanbulun yollarinda yumusaklik ayarli amortisor sart.
eibach da hayal kırıklığına uğramıştım özellikle 110dan sonra hop hop hoplamalar vardı. umarım ta technix de hüsrana uğratmaz :confused:
merak etme kemal pişman olmicaksın, ben ta-technix li coil olan başka poloya bindim, gayet iyi tepkileri.
şunu unutmamak lazım ; kullanıcıdan kullanıcıya sertlik hissiyatı yada dalgalanma hissiyatı değişir, ben yıllarda 200sx kullandım coilover lı, ama poloya bindiğim zaman bana baya komforlu geldi..
neyse kemal takıp deneyip burda paylaşırsın bilgileri..
kemal_koker
04-08-2012, 20:34
paylaşırım Gökhan abim :) inşaallah sükut'u hayale uğramam :D
uğrayacağını pek sanmıyorum.. fiyatına göre gayet mantıklı bi coil over gibi gözüküyo.
kemal_koker
04-08-2012, 20:39
tek merakım otobanda ki dalgalanmaları hissetmemem. eğer onu hissetmezsem yere göğe sığdıramam
arac farki da oluyor kemal. ben kaymak asfalt denilen asfalttaki butun dalgalari hissediyordum.
yani benim icin kaymak asfalt yoktu :)
kendin deneyip test etmeden olmaz, tak gez keyfini cikar. skilinca sokersin :)
kemal_koker
23-08-2012, 11:19
beyler ta technix montajı yapıldı :)
fazla basmadım önler 1 cm arkalar 3,5 cm basıldı şimdilik sıkıntı yok
eibach a göre iyi , orjinal amartisöre göre 1 nebze daha kötü
http://img171.imageshack.us/img171/7715/23082012328.jpg
http://img860.imageshack.us/img860/2341/23082012329.jpg
http://img651.imageshack.us/img651/1631/23082012330.jpg
http://img201.imageshack.us/img201/4630/23082012331.jpg
http://img820.imageshack.us/img820/3841/23082012332.jpg
burakJDM
15-09-2012, 14:07
ben de aracıma uygun Taner Erbay'dan ta-technix coil buldum 400€ fiyat verdi bu da 1175 tl yapıyor fakat Kayseri'de aynı marka sıfır ta-technix coil buldum o da 800 tl istiyor arada tam olarak 350 tl fark var sizce coiller arasında da bir fark var mıdır?
Ferhat_V
19-09-2012, 23:42
ben de aracıma uygun Taner Erbay'dan ta-technix coil buldum 400€ fiyat verdi bu da 1175 tl yapıyor fakat Kayseri'de aynı marka sıfır ta-technix coil buldum o da 800 tl istiyor arada tam olarak 350 tl fark var sizce coiller arasında da bir fark var mıdır?
taner abıye sorman lazım bence vardır :)
bende ta-technix kullandım cok memnun kaldım fıatına gore super;)
Murat Özcan
20-09-2012, 01:00
Bizim arkadaş ies te kullanyor bunları iyi hoş ama sekme gene yapıyor yanı tek avantajı ındır kaldır baska bırsey yok yanı
ilker AKTAŞ
20-09-2012, 01:11
ürün markalarını kalitelerini bilmem ama Taner abiye alışveriş konusunda hertürlü kefil olurum sakın korkunuz olmasın almanyadan getiriyo gümrüğe takılır dolandırılırım vs die taner abi istanbulda yaşıyo herhangi birsey danışmak alışveriş yapmak isteyen olursa numarasınıda verebilirim the-tuning olarakda internetten araştırabilirsiniz kesinlikle kan bağım yoktur ama kendimde alışveriş yaptım benim dışımda yapanda cok duydum daha tek bir kişi bile ters bişey söylemedi
wolkanku
20-09-2012, 07:41
beyler ta technix montajı yapıldı :)
fazla basmadım önler 1 cm arkalar 3,5 cm basıldı şimdilik sıkıntı yok
eibach a göre iyi , orjinal amartisöre göre 1 nebze daha kötü
eibach yay'a göre iyi derken, eibach ile birebir aynı yüksekliğe mi ayarladınız, farklılığı ne oldu?
en dip basıklıkta konforuna bakma şansınız olursa buraya yazarsanız seviniriz.
Arkadaşlar başka konu açmamak adına buraya yazıyorum.
Benim sorunum şu;
Yeni kasa opel corsa kullanıyorum 1.3 cdti. Daha önce H&R nin coiloverlarını kullanıyordum ses haricinde bi sorunum yoktu fakat daha sonra ta-tecnix aldım ve onu kullanmaya başladım. Sonuna kadarda bastım ve doğal olarak negatif bir kamber aldı. Şimdi yolda seyir halinde ( hız 30 km ) iken ıslak bir zeminde arabanın ön tarafı kendi kendine sağa sola hareketleniyor. Acaba bunun nedeni ne olabilir???