Orijinalini görmek için tıklayınız : Polo GTI vs A4 2.0 TFSI Quattro
2si de stock.
Polo GTI 1.4 TSI 180hp 250nm tork DSG (4 kapı + Cam tavan) (Yaklaşık 1350kg)
A4 2.0 TFSI Quattro 200hp 280nm tork Stronic (Yaklaşık 1500kg)
Kısada, uzunda her türlü deneyeceğiz. Sizce ne olur? :)
Gtı kısada alırda uzun konusunda kararsızım..
polo gti 1300 degil orda yanlisin var 1240kg mu ne oyle bsydi,200 e kadar cok rahat gti alir,uzunda tfsi yurur
Audi 2.0 TFSI Quattro'lar bildigim kadarıyla 211hp 350 Nm'de tork var diye biliorum.. Ayrıca aracın agırlıgı 1600lerde filan.. Yanlışım varsa düzeltin.
2.0tfsi lar sağlam 97 oktan aldımı dynoda 235hp veriyor bilginize..
düzeltelim b7 multitronic şanzıman;)
Quattro dezavantaj kısada çok kayıp verir.Uzunda alır ama doğru düzgün 2 sinide bilmediğimden dolayı pek emin değilim.
polo gti 1300 degil orda yanlisin var 1240kg mu ne oyle bsydi,200 e kadar cok rahat gti alir,uzunda tfsi yurur
normalde 1269 kg. cam tavan + 4 kapı olunca 1310kg oluyor..
Audi 2.0 TFSI Quattro'lar bildigim kadarıyla 211hp 350 Nm'de tork var diye biliorum.. Ayrıca aracın agırlıgı 1600lerde filan.. Yanlışım varsa düzeltin.
B7 kasa 2007 model
düzeltelim b7 multitronic şanzıman;)
Eyv. yiğidim.. :D
B7 kasa 2007 model
ok o zamn eyw :icon_tup:
dsg'nin farkıyla polo gecer,
Haha deneyip gormenin zamani geldi...:)) Yakinda gelirsem sivasa bi deneyelim su gti la ugrasma quattrolarla Onur Abi :):):):)
cok rahat alir polo a4ler o kda gitmiyor ama 200den sonra gelir 220 olmadan bence gecer,,
|| CaNeR ||
26-07-2011, 22:12
Burnuma mangal kokusu geliyor :D
Kaan abi polo sıkıntılı biraz hayırlısı bakalım:D
Haha deneyip gormenin zamani geldi...:)) Yakinda gelirsem sivasa bi deneyelim su gti la ugrasma quattrolarla Onur Abi :):):):)
Ben uğraşmayayım da kim uğraşsın Kaan'cım? :)
cok rahat alir polo a4ler o kda gitmiyor ama 200den sonra gelir 220 olmadan bence gecer,,
Ben 2'sinin de rahat edeceğini sanmıyorum.. ;)
Burnuma mangal kokusu geliyor :D
Ramazandan önce olsa harika olurdu aslında..
Kaan abi polo sıkıntılı biraz hayırlısı bakalım:D
Sıkıntı yok sıkıntı yok.. :)
devil_berk22
27-07-2011, 12:01
kısada polo uzunda a4 diyorum
Polo GTI diyorum. hemde 230-240 a kadar önde olur bence
.............................
bence kısadada uzundada a4 alır gibime gelio :)
Juggernaut
02-08-2011, 11:35
220-230 lara kadar A4 geçemez diyorum bende.
kısada polo uzunda a4 alır diyorum...
Dün denedik..
70'in altında bastığımızda Polo yarım boy geçiyor. 70'te ve 80'de A4 yarım boy geçiyor. Sonra 240'a kadar öyle kalıyoruz. :)
Güzel ve zevkli bir deneme oldu ama video çekemedik. Bu denemeye video yakışırdı ama bir dahakine inşallah.. :)
Maşallah araçlara tekrardan .güzeldi ama video olsaydı keşke:)
KA®ANLIK
03-08-2011, 08:21
la onur ben olsam yakardım arabayı...
istanbula geldiğinde görüşelim ;)
olmadı burda yaktırırız arabayı :D:D
CeM öZeR
03-08-2011, 10:51
Sivas yollarında top speed i görebileceğiniz bir yol yok sanırım. O yüzden polo gtı diyorum. 2.0 tfsi 2007 a4 ün ciğerini bilirim 200 km altı herhangi bir denemede kafa bile çıkartamaz. Eylül 15 gibi Kayseriye yerleşiyorum bende denemek isterim. 4 kapı cam tavanın 1310 kilo olduğu nerde yazıyor acaba ? O kadar ağır olsaydı aracım 1185 kiloluk ibiza cupranın 1-2 boy önünde yürüyemezdi. Benimkide 4 kapı cam tavan.
Sivas yollarında top speed i görebileceğiniz bir yol yok sanırım. O yüzden polo gtı diyorum. 2.0 tfsi 2007 a4 ün ciğerini bilirim 200 km altı herhangi bir denemede kafa bile çıkartamaz. Eylül 15 gibi Kayseriye yerleşiyorum bende denemek isterim. 4 kapı cam tavanın 1310 kilo olduğu nerde yazıyor acaba ? O kadar ağır olsaydı aracım 1185 kiloluk ibiza cupranın 1-2 boy önünde yürüyemezdi. Benimkide 4 kapı cam tavan.
adamlar denemıs cem yukarda yazıo sonuc
hangi araba bu sivasta? doktor arkadasın aracı mı?
CeM öZeR
03-08-2011, 11:18
adamlar denemıs cem yukardo yazıo sonuc
iki arabanında ruhunu gidişini,gaza verdiği tepkilere kadar biliyorum. A4 2.0 tfsı arıyorum o zaman denemek için. Sonuç bana hiç normal gelmedi.
KA®ANLIK
03-08-2011, 12:10
iki arabanında ruhunu gidişini,gaza verdiği tepkilere kadar biliyorum. A4 2.0 tfsı arıyorum o zaman denemek için. Sonuç bana hiç normal gelmedi.
polo yu kullanan şöför dandiktir belki :icon13:
hangi araba bu sivasta? doktor arkadasın aracı mı?
Yok hayır o deil dediğiniz 26 plaka sanırım doktor arkadas olan:)
Mehmet Gazihan
03-08-2011, 17:23
edit; denemis herifler
herzamanki gibi hacim kazanmış
63owen63
03-08-2011, 17:31
a4 ün denildigi gibi yürümesi şaşırttı, gti'dan daha iyi performans beklerdim, a4 200 den sonra gelir diye düşünüyordum.
:alright:
1310 kg direkt kantar verisidir..
Belki bnm arabam sıkıntılıdır.. :)
Kayseri'ye geldiğinizde inşallah biz de bir Kayseri turu yaparız A4'le, deneriz kafanızdaki soru işaretleri silinir..
edit; denemis herifler
herzamanki gibi hacim kazanmış
1400cc 180hp 250nm tork 1310kg
2000cc 200hp 280nm tork 1500kg
Sonuçta 2 araba da 1boy fark atamadı. Değerlere göre bunda çok da anormal bir durum yok sanki..
Niye yakıyorsunuz abi güzelim arabayı canavar maşallah:D
Ben kilo olayına takıldım, ölçtüğünüz kantarda bi hata olmasın?
Cam tavanlı 4 kapı polonun hakkı 1200 1220 kg bence.
CeM öZeR
03-08-2011, 19:09
inan ben senden daha fazla takıldım.
Birde şöyle bir durum var biz Kayseride benim 1-2 boy geçtiğim ibiza cuprayla komple iskender egsozlu filtreli 2009 TT 2.0 tfsi s-tronic denemesinide yaptık yani ve 2. Vites 60 vesaire hızlarda denendi ve 160-170 den önce kafa çıkartamadı TT. Videoları mevcut. A4 stock değil sizin dediğiniz şartlarda.
Buyrun video. Ve unutmadan TT 2.0 TFSI ön çekiş 4 çeker değil ve iskender egsoz turbo-back.
www.youtube.com/watch?v=8eE451xDaKg&sns=fb
yorum sizin.
Kantar doğru, tankerimiz de aynı kantara çıkar devamlı..
Birde şöyle bir durum var biz Kayseride benim 1-2 boy geçtiğim ibiza cuprayla komple iskender egsozlu filtreli 2009 TT 2.0 tfsi s-tronic denemesinide yaptık yani ve 2. Vites 60 vesaire hızlarda denendi ve 160-170 den önce kafa çıkartamadı TT. Videoları mevcut. A4 stock değil sizin dediğiniz şartlarda.
Buyrun video. Ve unutmadan TT 2.0 TFSI ön çekiş 4 çeker değil ve iskender egsoz turbo-back.
‪Audi TT Roadstar vs Ibiza Cupra Tsi 180‬‏ - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=8eE451xDaKg&sns=fb)
yorum sizin.
TT, o işlemlerin hakkını vermemiş diyebiliriz bu videodan sonra. Ya da TT olmamış..
Bunun en güzel yolu benim denediğim A4'le sizin de denemeniz. Hatta sizle de denemek isterim, merak ettim sizin Polo'yu.. :)
valla tt de bir sıkıntı var herhalde s-tronic şanzıman bide o işlemlerleden sonra baya gitmesi gerekirdi tutunamamış bile baya arkada kalmış ilginç.A4 de de hiç bir işlem falan yok zır stock.:)
CeM öZeR
04-08-2011, 00:19
valla tt de bir sıkıntı var herhalde s-tronic şanzıman bide o işlemlerleden sonra baya gitmesi gerekirdi tutunamamış bile baya arkada kalmış ilginç.A4 de de hiç bir işlem falan yok zır stock.:)
Kusura bakmada sıkıntı var dediğin TT , kpro +headers+filtre+egsozlu ep3 HY 444 type r ın 1 boy önünde yürüyordu ;) a4 te var bişey ama hayırlısı. Yada gerçekten polo gti kafasına esince iyi kafasına esince kötü yürüyen bir araba. Anlam veremiyorum sonuca.
O zaman ibiza kpro headers filtre egzozlu typerdan 180 e kadar hızlı valla çok ilginç:D
CeM öZeR
04-08-2011, 00:59
O zaman ibiza kpro headers filtre egzozlu typerdan 180 e kadar hızlı valla çok ilginç:D
zaten aradaki uyuşmazlıklar kafamı kurcalıyor. Aynı speclerdeki diğer type r vardı unuttum plakayı ama sonu 444 tü gri sonradan beyaz vinly kaplı. O da 150 de kafa çıkartıyodu cupranın yanında. Dediğim olay sanırım 1.4 tsı grubu havasında olursa iyi,olmazsa kötü gidiyor. Anlayamıyorum.
Lafı ağzımdan aldın.. :D
zaten aradaki uyuşmazlıklar kafamı kurcalıyor. Aynı speclerdeki diğer type r vardı unuttum plakayı ama sonu 444 tü gri sonradan beyaz vinly kaplı. O da 150 de kafa çıkartıyodu cupranın yanında. Dediğim olay sanırım 1.4 tsı grubu havasında olursa iyi,olmazsa kötü gidiyor. Anlayamıyorum.
Bence en iyisi 2 poloyu denemek..
pek net değil ama..
--------------------------------------------------------------------------------
Video - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting (http://tinypic.com/player.php?v=2dt20ir&s=7)
Video - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting (http://tinypic.com/player.php?v=a4mmvq&s=7)
‪Audi TT Roadstar vs Ibiza Cupra Tsi 180‬‏ - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=8eE451xDaKg&sns=fb)
yorum sizin.
o zaman senin hesabına göre sen bu tt ye 4 boy atarsın rahat rahat.
Ne polo gti mış arkadaş :) O tt normal yürümemiş yarışan arkadaşı tanıyorum safa onun bana söylediğine göre tt de komple düz boru varmış. o da zaten sonuca şaşırmıştı.. Ne gti ne cupra kafa kafaya gider belki ama öyle egsozlu tt ye boy boy ayırabilecek araçlar değiller
CeM öZeR
05-08-2011, 13:58
o zaman senin hesabına göre sen bu tt ye 4 boy atarsın rahat rahat.
Ne polo gti mış arkadaş :) O tt normal yürümemiş yarışan arkadaşı tanıyorum safa onun bana söylediğine göre tt de komple düz boru varmış. o da zaten sonuca şaşırmıştı.. Ne gti ne cupra kafa kafaya gider belki ama öyle egsozlu tt ye boy boy ayırabilecek araçlar değiller
ben tt yi geçerim demedim ama yine 180 km hıza gelindiğinde illaki kafası önde olan o olacaktır. Safayla Kayserideyken yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez. Kardeşimdir. Ama A4 karşılaştırmasına halen kafam karışık.
Merhaba cem bende balıkesırlıyım benım kafam oncekı sayfalarda yazdıgın bıseye takıldım benzın fazlası yan koltukatı adamın dıger aractakınden agır olması polonun 300km cıvarında olup cupranın 30k da olması bıryana vıdeoların tamamı seyredıldıgınde 2 boyluk fark hıc gorunmemesıne ragmen neye dayanarak 2 boy fark attıgınızı soyledınız ıyı gunler
CeM öZeR
06-08-2011, 16:23
Merhaba cem bende balıkesırlıyım benım kafam oncekı sayfalarda yazdıgın bıseye takıldım benzın fazlası yan koltukatı adamın dıger aractakınden agır olması polonun 300km cıvarında olup cupranın 30k da olması bıryana vıdeoların tamamı seyredıldıgınde 2 boyluk fark hıc gorunmemesıne ragmen neye dayanarak 2 boy fark attıgınızı soyledınız ıyı gunler
5 tane video var. İyi incelersen farkları görebilirsin. Bende 1-2 boy önünde yürüyor dedim. Ki öyle de zaten. Neyse konu dağılmasın.
http://www.youtube.com/watch?v=uBO52YK253Q
http://www.youtube.com/watch?v=26lgI3_sy7Y&NR=1
ben 2 boy fark goremıyorum ayrıca 2. vıdeoda ılk 2 denemede fark gozukuyor ama cupra hem on camın arkasından baslıyor hemde gaza gec basıyor bunu kendıde belırtıyor zaten ayrıca hem polo gtı ı hemde ıbıza cuprayı test ettım fark degerler aynıydu hatta ben dogus oto satıs temsılcısıne sordugumda 0-98 6.9 0-100 7.1 oldugunu kendılerının yapmıs oldugu testte her ıkısınınde 6.7 sn de 100 cıktıgını soyledıler zaten motor dıslı oranları aynı olan aracın 2 boy farklı cıkması gercekten abes
CeM öZeR
06-08-2011, 16:47
‪10' İbiza Cupra TSİ vs 11' Polo GTİ TSİ Roll (5) @Kayseri‬‏ - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=uBO52YK253Q)
dostum paylaştığın şey herneyse telefondan baktığım için göremiyorum. Ama cupranın yapılan 15 denemeden sadece birinde öne geçtiği videoysa o 1. Vites rolling ve benim aracım orda çok fazla patiye yattı. Tavsiyem diğer tüm videoları izle. Kardeşim kullanıyordu aracı ve daha o zaman tam anlamıyla tanımıyordu aracı. İbiza da 25.000 km de 30 k bakımı yapılmıştı. Farkındaysan kardeşim erken devirlerde vites atarsa ibiza gelebiliyor. Açıklamaya gerek duymuyorum daha fazla 5 tane video var sırayla izleyebilirsin. Aracım 4 kapı,cam tavan bunu da göz önünde bulundur. Yakıtım 95. Hadi sen değerlendir. Benim yakıtım çeyrekle yarının ortası,cupranın yarımla 3/4 ün ortası. İyi seyirler.
ben zaten burda cupranın gectıgını ıddaa etmıyorum bır vıdeoda gecmesı benım ıcınde bırsey ıfade etmıyor ancak butun vıdeoları ızlememe ragmen zaten ortada 2 boy fark yok hatta acılmıs olan farkta gaz tepkımesının gec yapılmasından dolayı bu kadar basıt zaten bırcok yabancı sıtelerdede yapılan rollerın sonucları aynı olarak gecıyor neden bu kadar kucuk soruya bu kadar hırcınlastınız onuda anlamıs degılım 2 aracta gayet guzel gule gule kullanın
CeM öZeR
06-08-2011, 17:18
ben zaten burda cupranın gectıgını ıddaa etmıyorum bır vıdeoda gecmesı benım ıcınde bırsey ıfade etmıyor ancak butun vıdeoları ızlememe ragmen zaten ortada 2 boy fark yok hatta acılmıs olan farkta gaz tepkımesının gec yapılmasından dolayı bu kadar basıt zaten bırcok yabancı sıtelerdede yapılan rollerın sonucları aynı olarak gecıyor neden bu kadar kucuk soruya bu kadar hırcınlastınız onuda anlamıs degılım 2 aracta gayet guzel gule gule kullanın
Sanırım oruç başıma vurmuş. Kusura bakmayın. Sağolun Allah razı olsun.
Dogru ben oruc olayını unutmusum tok karınla sızle tekrardan konusmak ısterım Allah kabul etsın :P
CeM öZeR
06-08-2011, 17:27
Dogru ben oruc olayını unutmusum tok karınla sızle tekrardan konusmak ısterım Allah kabul etsın :P
Amin. Sağolun Allah razı olsun.
:)
Bu arada bizim denemede benim depo fulldü, yani 50lt'den fazla. Artı olarak ben 130kg, Çağatay 70kg. Yani neredeyse ağırlıklar eşitlenmişti..
(Tok karnıma yazıyorum) :D
berkayGLRN
07-08-2011, 01:50
gtı bencede..
CeM öZeR
07-08-2011, 03:28
:)
Bu arada bizim denemede benim depo fulldü, yani 50lt'den fazla. Artı olarak ben 130kg, Çağatay 70kg. Yani neredeyse ağırlıklar eşitlenmişti..
(Tok karnıma yazıyorum) :D
Sen getir A4'ü bana orta dolulukta bir depo ve aracımda ekstra ağırlık olmadan ben 75 kilo bir deneyim. Polo GTI'ın yarım boyluk namusunu kurtaralım. :) güzel bir videoda çeker koyarız hayırlısıyla Kayseriye gidiyimde. A4 e oy veren arkadaşlarda görsünler. :) bu arada depomuz 42 litre felan ama sen genleşme tankını da dolduruyorsan 50 litre felan sanırım.
polo gti bencede alır ancak ne kadar sure denenecek o onemlı cunku cok fazla basınca gtı ın turbosu asırır ısınacaktır bosluk olacaktır yuksek hacım alır gıbı gelıyor ama baslangıcta acılacak farkı ne kadar surede kapatır audı onu kestıremıyorum
m-power07
07-08-2011, 23:04
Polo diye düşünüyorum bildiğim kadarıyla daha seri ve istekli hızlanma konusunda 200 e kadar net polo olur :)
Polo diye düşünüyorum bildiğim kadarıyla daha seri ve istekli hızlanma konusunda 200 e kadar net polo olur :)
önceki sayfaları okursan yazdıgın sonucun ne oldugunu bulabılırsın.. deneme yapılalı kac gun olmus polo dıosunuz ya:)
m-power07
07-08-2011, 23:48
önceki sayfaları okursan yazdıgın sonucun ne oldugunu bulabılırsın.. deneme yapılalı kac gun olmus polo dıosunuz ya:)
bütün sayfaları okumamıştım 1 2 sayfa baktım :D dostluk kazansın...
bütün sayfaları okumamıştım 1 2 sayfa baktım :D dostluk kazansın...
hacı alem adamsın ya:D dostluk kazanalı 5 gun olmus:D
Dostluk kazandı zaten, arabalar da abi-kardeşin.. ;)
FalconTURBO
09-08-2011, 15:53
polo kullanmıştım gerçekten çok seri audi polo kadar seri olabilirmi bilmiyorum kararsız :D
kelalper
20-08-2011, 15:56
hehehe koptum. Adamlar denemiş olay bitmiş Audi geçmiş hala yazıyolar Polo kullandım çok seri Audi o kadar seri olabilir mi diye. E audi kullanmadıysan ne yorum yazıosun. O zaman olay da audi yerine F430 olsa gene kararsız olacaksın kullanmadığın için.
Biride polo farklı alır demiş. Bir konuya yazmadan önce geçmişi okuyun ondan sonra duruma göre sallayacaksanızda ona göre sallayın hiç değilse. Komik oluyor sonra.
CeM öZeR
20-08-2011, 16:12
hehehe koptum. Adamlar denemiş olay bitmiş Audi geçmiş hala yazıyolar Polo kullandım çok seri Audi o kadar seri olabilir mi diye. E audi kullanmadıysan ne yorum yazıosun. O zaman olay da audi yerine F430 olsa gene kararsız olacaksın kullanmadığın için.
Biride polo farklı alır demiş. Bir konuya yazmadan önce geçmişi okuyun ondan sonra duruma göre sallayacaksanızda ona göre sallayın hiç değilse. Komik oluyor sonra.
öyle diyenlerde var farklı geçer diye evet sadece polo gti kullanmış arkadaşlar audiye ağır araba ve eski şanzuman gözüyle bakıyorlar. Ama ben iki arabayı da çok çok iyi tanıyan biri olarak yazıyorum. Polo gti a4 2.0 tfsi quattroyu geçer,durur bir daha geçer. 220 den sonra top speede doğru a4 uzar. Stock ibiza cuprayla komple iskender egsozlu TT denedik 180 den önce kafa çıkartamıyor ve tt s-tronic. Daha önce 2 arkadaşımdada a4 2.0 tfsi vardı ve hantal araba 200 hp lik bir araba değil stock iken. Ben Onur du ismi yanlış hatırlamıyorsam jocco nickli arkadaşın. Kendisine yazdım geçilmesinin tek sebebi roll e D'de başlamış olmasıdır. Belirli süre sakin gidince ekonomi moduna alıyor araba kendini. Varsa stock b7 a4 2.0 tfsi quattro kanıtlayım.
kelalper
20-08-2011, 16:24
Sende inanmışsın demek ki. Arkadaşım 2 tane videoda kaç kere denemişler işte sonucu belli daha neyin iddiasındasın. Hala A4 yürümez diyo ya.
CeM öZeR
20-08-2011, 16:36
Sende inanmışsın demek ki. Arkadaşım 2 tane videoda kaç kere denemişler işte sonucu belli daha neyin iddiasındasın. Hala A4 yürümez diyo ya.
Evet. Aynı araçla özellikle bende deniycem.
polo gti iyi gider seridir lakin segmenti belli..golf r değil , scirocco r değil...
b segmenti araçlarda belirli bir hızdan sonra araç yapısı + aero vs derken üst segmenti aramaya başlarsınız bir süre sonra....
kelalper
20-08-2011, 20:18
Evet. Aynı araçla özellikle bende deniycem.
iyi iyi inanmak başarmanın yarısıdır ama öteki yarıyı tamamlamak içinde bazı şeyler gerekir.
CeM öZeR
21-08-2011, 00:22
iyi iyi inanmak başarmanın yarısıdır ama öteki yarıyı tamamlamak içinde bazı şeyler gerekir.
Gerekli şeyler mevcut. Pilotajım,aracımın kondüsyonu yerinde. Nerde hangi devirde nasıl vites atıcağımı arabamı nasıl iyi yürütüceğimi biliyorum. A4 b7 2.0 tfsi quattro stock aracı geçtiğim zaman video çeker yayınlarım. 220 de a4 kafa çıkartmaya başlayacak bunuda kabul ediyorum. Ruhunu biliyorum.
nerede yazıyor a4 geçmiş diye?
Neyse yorumlar boş, konu kilitlenebilir..
kelalper
21-08-2011, 10:09
nerede yazıyor a4 geçmiş diye?
Neyse yorumlar boş, konu kilitlenebilir..
Yaw video var neden bahsediosun.