Orijinalini görmek için tıklayınız : UNO 1.4 i.e atmosferik yukleme?
OverDose
26-07-2011, 15:23
Arkadaslar uno 1.4 i.e atmosferik olarak yuklemek istiyoruz bu motora neler yapabiliriz ne kadar guc alabiliriz yardimlarinizi bekliyorum... Sahin 1.6 blog ve pistonlarini koyup dereceli egzantrik headers komple egsoz dusunuyoruz extra olarak ne yapariz yada daha farkli ne takabiliriz tesekkurler...
DetailEF
26-07-2011, 15:27
Öncelikle o arabanın arka kısmını sökün hafiflik hedefleyin, aracı alçaltın, Yazılımı var mı bilemiyorum ve headerstan öte kendi manifolduyla birlikte 42 lik düz boru yaptırın sonada free flow bişeyler koyun. El yapımı headers ile verim alamazsın kendi manifoldu yeterli zaten gereğince, o headers işi sonraki iş. Colombo'nun sitesine bakın, kendinize uygun abartısız lift duration ı olan bi eksantrik seçerek sert yay çelik şapka ve 0.2mm + genişlikte bir supap ile birlikte kapağınızı port polish yaptırın, aynı anda emme manifoldunuda polishletin ve benzinle binin, tüp varsa tüpü sökün. Bu şekilde çoğu arabaya şaka yaparsınız.
overblack
26-07-2011, 15:35
bence o arabayı hemen satın onun içinde ölürsünüz.uno gördüğüm en zayıf arabalardan birisi.makinayı yükleyip yukardaki arkadaşın dediği gibi hafifletirseniz çok riskli olur.şahin alıp yüklemek bile çok daha mantıklı
DetailEF
26-07-2011, 15:37
bence o arabayı hemen satın onun içinde ölürsünüz.uno gördüğüm en zayıf arabalardan birisi.makinayı yükleyip yukardaki arkadaşın dediği gibi hafifletirseniz çok riskli olur.şahin alıp yüklemek bile çok daha mantıklı
Alacak paraları yoksa eğer bunu banka hesabınızdan bol 0 lı rakamlarla tazelemeye ne dersiniz öyleyse :D
turbo yapsalar t3/t4 motor yapıp
overblack
26-07-2011, 15:53
Alacak paraları yoksa eğer bunu banka hesabınızdan bol 0 lı rakamlarla tazelemeye ne dersiniz öyleyse :D
şakamı yapıyorsun mesaj sayını yükseltmek içinmi sürekli yazıyorsun.adam bişi sormuş yol göstermeye çalıştık.şahin ile uno aynı paralara satılan arabalar.benim banka hesabımla alakası yok.seninlede yok.bu forumda insanlar birbirine yardımcı olmaya çalışıyor birbirlerine laf sokmaya çalışanlar kısa süreli tatillere çıkıyorlar.bunu göz önüne al istersen yazarken.
mehmetRS
26-07-2011, 15:59
arkadaşlar.. arkadaşlar.. birbirimizi yemeyelim:)
benim ilk arabam unoydu 1.4 ie 98 model bir araçtı.. gerçekten emniyetsiz bir araba ama hafifliği ile ciddi avantajı vardı fakat gerçekten sakat denebilecek nitelikte bir araba..
söylemek istediğim ise bu konu ile ilgili olarak, bu kasalara bir şekilde tipo yada tempra 2.0 litre motorların oturtulabildiği yönünde aldıgım duyumdu.. belki bir fikir verebilir.
teşekkürler
"unodan kurtulun, yoksa o sizden kurtulur"
DetailEF
26-07-2011, 16:01
şakamı yapıyorsun mesaj sayını yükseltmek içinmi sürekli yazıyorsun.adam bişi sormuş yol göstermeye çalıştık.şahin ile uno aynı paralara satılan arabalar.benim banka hesabımla alakası yok.seninlede yok.bu forumda insanlar birbirine yardımcı olmaya çalışıyor birbirlerine laf sokmaya çalışanlar kısa süreli tatillere çıkıyorlar.bunu göz önüne al istersen yazarken.
Yok ben ciddi ciddi yazdım mesaj sayımı niye yükseltmeye çalışayım öyle olsam her üye olan adamın konusuna yazarım gördün mü yazdığımı :)
Fevri olmanın gereği yok bence abim yaşında adamsın ben sana saygısızlık yapmak istemedim öyle anladıysanda olayı yüksek nem ve sıcaklara bağlarım :)
Uno'dan alınacak verim ile Şahin'den alacağın verim aynısı olmaz kesinlikle. Uno ile çok şaka yaparsın. Uno yerine Tipo dersin Tempra dersin bunlarda aynı paralara satılan arabalar. Tipo'da Tempra'da kesinlikle Şahin'den daha sağlam araçlar hiç olmazsa kapı içlerinde olsun şase uçlarında olsun çelik lateral barlar var. FWD'de ve kilosuz araçta verim daha kolaydır. RWD ve bu 3 araçtan bariz ağır olan bir araçsa bence en zorudur. Parça kolaylığı bakımından önde olunabilir fakat yapılmak istenen bir başka şey :)
Karşımızdaki insan Uno alabilmiş bunun üzerinden keyfini almayı eğlenmeyi mutlu olmayı düşlüyor. Bence elindeki araba hakkında fikriyat versek daha mantıklı yoksa bunu sat bu olmaz git başka al demek kolaycılığa işarettir. Şahin'i herkes yapıyor bi çeşit olsun Uno yapsın uno yapan çok yok neticede Şahin kadar :)
Öncelikle o arabanın arka kısmını sökün hafiflik hedefleyin, aracı alçaltın, Yazılımı var mı bilemiyorum ve headerstan öte kendi manifolduyla birlikte 42 lik düz boru yaptırın sonada free flow bişeyler koyun. El yapımı headers ile verim alamazsın kendi manifoldu yeterli zaten gereğince, o headers işi sonraki iş. Colombo'nun sitesine bakın, kendinize uygun abartısız lift duration ı olan bi eksantrik seçerek sert yay çelik şapka ve 0.2mm + genişlikte bir supap ile birlikte kapağınızı port polish yaptırın, aynı anda emme manifoldunuda polishletin ve benzinle binin, tüp varsa tüpü sökün. Bu şekilde çoğu arabaya şaka yaparsınız.
arı olarak;
karbüratörlüsünü tercih edip 80'lik diye tabir edilen werber marka karbüratör takın.. güzel hava avans ayarı yaptırın gayet zevkli bir raç çıkar ortaya tahminimce.. kalkışta çoğu 1.4 1.6 hatta 2.0 makinaya nal toplatır hafifliği büyük avantaj sağlar zaten.. :icon_tup:
mehmetRS
26-07-2011, 16:15
Unonun kalkışı stock haliyle bile sağlam sayılabilir gerçekten.. ( gerçi benim o zaman kullandıgım biraz garabet birşeydi.. bir depo ile ankaraya gidemiyordum misal..)
OverDose
26-07-2011, 16:34
Elimizdeki arac bu hafif olmasi buyuk avantaj bizim icin suanda bilegideri guzel AMA iste heves biraz yukleyelim diyoruz colombonun egzantriklerinin fiyati ne kadar acaba su anda tel den giriyorum bakma imkanim yok Sahin blogu icin ne diyorsunuz mantiklimi sizce sorun yasarmiyiz ayrica 2.0 emme genis gaz kelebegi birde alternatif piston ne takabiliriz Bu arada arac benzinli
By_HaNNibaLL
26-07-2011, 16:47
Motorun durumu nedir önce bi kompresyon tesine sökün sonucu kötüyse bence komple motora girin ki cok para tutmaz bugun bi şahin yüklemeye kalksan cok iyi bir atmosferik motor 1liraya malolur.
OverDose
26-07-2011, 16:48
simdi baktimda colombo bariani egzantrik fiyatlar pahalı 477 euro :) 1000 lira gibi bir fiyat cıkıor okadar parayı egzantrige vermeye gerek yok huner camshaft felan arastıracagım egzantrigi
OverDose
26-07-2011, 16:50
Motorun durumu nedir önce bi kompresyon tesine sökün sonucu kötüyse bence komple motora girin ki cok para tutmaz bugun bi şahin yüklemeye kalksan cok iyi bir atmosferik motor 1liraya malolur.
motor durumu gayet ıyı aracın bende ondan bahsedıyorum da bılgısı olan pek yok herhalde motor ıcıne ne yapabılırız aracın 1.6 sahin blogu ve pistonlarına alternatif olarak ne takabılırız
By_HaNNibaLL
26-07-2011, 16:52
motor durumu gayet ıyı aracın bende ondan bahsedıyorum da bılgısı olan pek yok herhalde motor ıcıne ne yapabılırız aracın 1.6 sahin blogu ve pistonlarına alternatif olarak ne takabılırız
bu işin ustasindan güzel bi yorumla Pm aticam size daha yorum gelecektir ama güzel bi ustam var perşembe gunu konuyu tanişip yazarim size
otuzdört
26-07-2011, 16:53
zıpzıp harun bakar konuya görürse :)
OverDose
26-07-2011, 17:12
bu işin ustasindan güzel bi yorumla Pm aticam size daha yorum gelecektir ama güzel bi ustam var perşembe gunu konuyu tanişip yazarim size
beklıyorum ozaman :)
slowmotion
26-07-2011, 17:23
İllede uno diyorsaniz portlari genisletin 50nc siboplari takin headers 4.2.1 ve orta susturucu iptali yapin. Sona guzel bir susturucu alin. Araci biraz dusurun. 13 hafif bir jant ve 175 60 lastik alin. Piston sonraki is ve maliyetli olur. Ustteki siyah filtre kutusunu sokun tipo 1.4 kapagini takin onuda boruyla destekleyerek sicak hava cekmicek bir yere acik filteyi yerlestirin. Birde unonum benzin pompasi zayiftir onuda degistirin. Benim tavsiyelerim bunlar
Yıllar öncesi sitemize uye 16V nickli umut arkadaşımız yapmıştı.Marea 16v 103 hp lik motor swaplamıştı.çift weber karbürator vardı ve tam bi şaka makinesi idi.
Marea motoru swaplanabilir denildiği gibi hata 2.0 olanı (hgt) bile koyulabilir.
mert_leon
26-07-2011, 20:03
1.6 motor tipoylada uğraşılmazmı sonuçta hafif bi araç o bizde vardı ruhsatta 990 kg yazıyordu. hava yastıklı ve abs li modelleri vardı hatırladığım kadarıyla.
berkay_aydin
26-07-2011, 20:25
Güzel br yürüyen aksam modifiyesi ile neden güvensiz olsun ki?
hiç orjınal motorunu söküp swap yapmana gerek yok sen karburatorlumu istiyosun tek nokta enjektorlumu 4 nokta enjektorlumu öncelikle bütçen ne kadar ne kadar zorlayabilirsin onu söyle daha iyi olur ? güç tork sıkıştırma sürekli şehir içi binmek içinmi yoksa hafta sonu arabasımı ona göre setup hazırlamak lazım senın araban için aftermarket ne arıyosan war stroker kiti dahi var biraz araştırmanı tavsiye ederim 146A kodlu motoru googleden , örnek bi resim koyuyum itb li
http://i52.tinypic.com/jhg3mu.png
Marea motoru swaplanabilir denildiği gibi hata 2.0 olanı (hgt) bile koyulabilir.
sıgmıyor.. :icon_tup:
hiç orjınal motorunu söküp swap yapmana gerek yok sen karburatorlumu istiyosun tek nokta enjektorlumu 4 nokta enjektorlumu öncelikle bütçen ne kadar ne kadar zorlayabilirsin onu söyle daha iyi olur ? güç tork sıkıştırma sürekli şehir içi binmek içinmi yoksa hafta sonu arabasımı ona göre setup hazırlamak lazım senın araban için aftermarket ne arıyosan war stroker kiti dahi var biraz araştırmanı tavsiye ederim 146A kodlu motoru googleden , örnek bi resim koyuyum itb li
http://i52.tinypic.com/jhg3mu.png
atmos nokta dağılın arkadaşlar olay budur be :)
arkadaşımız ufak bütçe ile birşeyler yapmak istiyor. hem araba biraz hızlansın vakit geçirelim eğlenelim istiyor. ama siz swap yaptınız itb koydunuz :D
abim doru söyluosun itb koyduk :D beyın yaptık vs vs ama ufak şeylerle bu gibi arabalardan fazla bişi alamazsın bunu herkez bılıyor gunluk yaşantıda arkadaşlarım da arar sorar 2-3 mılyara X arabasıyla onu nasıl geçerim vs vs örnekler çok ama yaa tam yapcan yada hiç uğraşmıcan çunkü küçük işlerle motor modifiyesine başlayanlar zamanla çevrede geçen muhabbet budur : şunu da alalım arkadaş bunu tak dedi o olmazmış araba gitmiyor , bugun araba patırdadı, benz,n yetmıyor, beyin lazımmış , bide almışken wideband al , bu eksoz olmaz , sana bronz lazım , tüh ya conta yandı :D anlatabildimmi sonra defteri bi açıyor maliyet olmuş 6-7 lira
OverDose
27-07-2011, 11:38
Yorumlar icin tesekkurler butce 2.500 tl itb swap felan okadar giremeyiz zaten istedigimiz gunluk olarak sorunsuz kullanip bastigimizdada 1.6 araclardan daha iyi gitsin istiyoruz sahin blogu 250 300 pistonlar 220 tl hem hacim arttiracigiz hemde1.4 kapak ile sikistirmayi artticagiz iscilik dahil maliyeti 1000 tl yi bulacak geriye kaldi 1500 bununla ne yapabiliriz ? Butce sinirli
sıfır 1.6 i.e tipo motoru al ankarada 1.250 tl civarı sonra headers , güzel bi filtre ve kazan 51 lik düz boru , short shift, spor yay lpg iptal benzinle bin , birde eğer paran kalırsa 50 hp nos tıslat tadına doyamazsın
bence öncelikle injeksiyondan kurtulup karbüratöre dönmeye çalışın sonuçta karbüratör oynamaya daha yatkın ;)