Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uydu recevier lnb problemi

despe
27-07-2011, 10:09
Arkadaşlar evi taşıdım ve taşındığım yerde çatıda türksata bakan çanak var ve üzerinde çift çıkış lnb mevcut. benden önceki ev sahibi kullanıyormuş.

kablonun birisi ön odaya diğeri arka odaya gidiyor.

problemim ise şu,

dreambox dm 500s kullanıyorum. server üyeliğim yok. normalde receiverım çalışıyo yani çalışırken söktüm.

uydu kablosunu receiver e takıyorum görüntü geliyor problem yok, fakat kanal değiştirdiğimde servis bulunamadı diyor. arkadan uydu kablosunu söküp taktığımda görüntü geliyor fakat yine kanal değiştirdiğimde yine servis bulunamadı diyor. öndeki ve arkadaki kabloda da aynı problemi yapıyor. problemin kablodan kaynaklı olduğunu sanmıyorum öyle olsa hiç görüntü alamam.

uydu işlerinden anlayan arkadaşlar varsa yardım bekliyorum. bikaç yere sordum kimisi lnb den diyor kimisi receiver den diyor, bende lnb yi değiştirmeden önce bide tt ye sorayım dedim :D

senna
27-07-2011, 10:14
lnb yada çanak dönmüş olabilir farklı bir uydu aleti ile dene diseqc kullanıyormuydun daha öncesinde belki vardır kablo üstünde oda bozulmuş olabilir lnbyi çevir ilk başta ntv açık olsun ntvde sıkıntı yoksa hiçbirinde olmaz, makine ile ayar yapmıyorsan eğer

depresif
27-07-2011, 10:14
Kablo yada LNB, birde ucundaki connector u biras geriden kes tekrardan bağla bazen şase problemide yaratabiliyor. Tabi bunları senin receiver ının sağlam olduğunu varsayarak sölüorum.

metin
27-07-2011, 10:18
dreambox ların problemidir lnb ile uyumsuzluk var buyuk ihtimalle ben frekanslarıı 1 sayı artırıp veya azaltıp (hangisinde gelirse sinyal artık) çözmüştüm uydu forumlarını araştırırsan çeşitli çözümleride mevcuttu

despe
27-07-2011, 10:32
lnb yada çanak dönmüş olabilir farklı bir uydu aleti ile dene diseqc kullanıyormuydun daha öncesinde belki vardır kablo üstünde oda bozulmuş olabilir lnbyi çevir ilk başta ntv açık olsun ntvde sıkıntı yoksa hiçbirinde olmaz, makine ile ayar yapmıyorsan eğer

yok hayır diseqc kullanmıyorum, arada bir bağlantı sözkonusu değil.

makinanın ayarlarını eski evdeyken yaptırmıştım dediğin gibi ntv açıkken yapılmıştı.

despe
27-07-2011, 10:50
şunu ekleyeyim. daha önceden tek çıkışlı lnb kullanıyordum. üzerindeki mevcut ayarlarla çift çıkışlı lnb ye bağladım.

daredevil
27-07-2011, 14:08
çift çıkışlı lnb veritikal ayrı horizantal ayrı olmasın baktın mı yani santral lnb olabilir o zaman bazı kanal gösterir bazı göstermez birde disec moduna bak A,B olmasın

CinAli_06
27-07-2011, 14:14
valla bildiğim kadarıyla dreamboxlar lnb uyumsuzluğu olabiliyor. ama öncesin de kablonun uçlarını biraz geriden kesip yeniden bağlamayı deneyin.

birde cihazın menüsünden ayarlarına bir bakın.

cem06
27-07-2011, 14:16
receiever alırken satan arkadas dremboxlar lnb diseqc secer hepsiyle uyumlu degil demisti ondan olabilir...