Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbulda bu yolların hız limiti arttırıldı !

KA®ANLIK
27-07-2011, 13:03
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) şehir içi ulaşım yollarının bazılarında hız limitlerini yol şartlarına göre değiştirdi.

Trafik Yönetmeliği’nde hız kurallarını belirleyen maddesi ile kentteki yollarda uygulanabilecek en çok ve en az hız limitleri açıklanıyor.

Yönetmeliğe göre UKOME Belediye sınırları içindeki karayollarında otomobiller için hız sınırını 20 km/s’e kadar artırma yetkisini kullanarak Karayolları Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak bazı yollarda hız limitlerini arttırdı.

Yasal mevzuat çerçevesinde; bazı yollarda fiziki şartları, geometrik standartları ve özellikleri üzerinde yapılan incelemeler neticesinde, yol kesimlerinde mevcut yol özellikleri ve çevre şartları dikkate alınarak bazı yollarda azami hız limitleri şu şekilde oldu.

YOLUN ADI MEVCUT HIZ (KM/SAAT) / UKOME KARARI AZAMİ HIZ (KM/SAAT)

Polenezköy Köprülü Kavşağı -
Riva Bağlantı Yolu(Polonez Caddesi-
Elmalı Yolu-Riva Yolu) 50'den 70 e

Anadolu Yakası Sahil Yolu
(Bostancı-Tuzla Arası)(Turgut Özal
Bulvarı- Çetin Emeç Bulvarı-Pendik
Sahil Yolu-Sahil Bulvarı)) 50 den 70'e

Mahmutbey Kavşağı (İSTOÇ) -
Sultangazi İlçesi Bağlantı Yolu
( Mahmutbey Yolu) 50'den 70 e

Arnavutköy-Habibler Yolu 50'den 70 e

Metris-Malkoçoğlu 50'den 70 e

D-100 Yolu (Harem-Kocaeli İl Sınırı) 50 den 70e

Hadımköy Bağlantı Yolu (Kıraç-
TEM Bağlantı Yolu) 50'den 70'e

arttırıldı.

Hayırlı Olsun :D

Yigit-Y
27-07-2011, 13:06
bende 70 leri 90 yaptılar zannettim bir anda :(:(

Sercan K.
27-07-2011, 13:07
ne çok... :D

Ome_RS
27-07-2011, 13:08
sahil yolu hiz arttirimi guzel olmus gerci o yolda 50 ile seyir eden yoktuya neyse
o degilde d100 e5 oluyo e5de hiz siniri bugune kadar 50miydi

-ER-
27-07-2011, 13:08
allah aşkına şu hız sınırını ayarlayan kafalar bi gün çıksın ve o km hızlarla bütün yollarda kurallara uyarak gezsinler bi özellikle geceleri tavsiye ediyorum bomboş yolda 50 ile 70 ile hadi onu bırak otobanda E5 de 90 olan yerde 120 olan yerde bile insan darlanıyo ister istemez daralıyor yahu :D
Birde Otobanda sol şeriti sollama şeridi olduğundan bi haber insan topluluğunu sahipiz oda beni deli ediyoo ondan sonra neden makas atıyosun atarım kardeşim.
sol şeride oturmuş ikazlarımı takmayan bi şöför topluluğunda yol alamıyorsam makasta atarım bıçakta :Ç bu iğrenç oldu sinir oluyorum bu trafikteki öküzlere.
Saygılar

DENON
27-07-2011, 13:17
yaa varya benim şöyle bir tezim var :D

herkes hızlı gitse trafik hiç sıkışmaz :D :D

otuzdört
27-07-2011, 13:19
sultangazi ve habibler yolunda kimse görmedim 120 den asa giden. jilet gibi yol :D

ömerve
27-07-2011, 13:22
hacıosman bayırınıda yükseltsinler artık

ykavcioglu
27-07-2011, 13:23
polisler zaten sahilde 75 den sonra ceza yazmıyorlarmıydı?

KA®ANLIK
27-07-2011, 13:53
allah aşkına şu hız sınırını ayarlayan kafalar bi gün çıksın ve o km hızlarla bütün yollarda kurallara uyarak gezsinler bi özellikle geceleri tavsiye ediyorum bomboş yolda 50 ile 70 ile hadi onu bırak otobanda E5 de 90 olan yerde 120 olan yerde bile insan darlanıyo ister istemez daralıyor yahu :D
Birde Otobanda sol şeriti sollama şeridi olduğundan bi haber insan topluluğunu sahipiz oda beni deli ediyoo ondan sonra neden makas atıyosun atarım kardeşim.
sol şeride oturmuş ikazlarımı takmayan bi şöför topluluğunda yol alamıyorsam makasta atarım bıçakta :Ç bu iğrenç oldu sinir oluyorum bu trafikteki öküzlere.
Saygılar

al bende de o kadar,

bende
şu istanbul trafiğinde ve şehirlerarası yollarda 3 tip insana kılım...

1. hiçbir amacı yokken 70-80 ile giderken sağ şeritleri boşken orta veya sol şeritte giden şöförlere

2. şehir içinde hele ki uzun yolda arka sislerini yakan saygısızlara

3. bunlardan daha çok kıl olduğum tipler ise, yağmurda 50-60 ile tüm şeritler boş iken en sol şeritte giden tipler

tüm bu 3 tipten daha da gıcık olduğum tipler ise yağmurda arka sislerini yakan düşüncesiz tipler...

kendileri hiç denk gelmiyorlarmı arka sis yakan bir arabanın arkasına, yoksa bu durumdan bir tek rahatsız olan benmiyim anlamıyorum vallahi billahi...

poseidon
27-07-2011, 13:58
Avrupa yakasi e5 de ya 90 olsun ya da kameralari koysunlar
Ne olacagi belli değil kamera koyulacak mı koyulmayacak mı kuzu kuzu 70le gidiyoruz darlaniyorum artik

-ER-
27-07-2011, 14:14
al bende de o kadar,

bende

1. hiçbir amacı yokken 70-80 ile giderken sağ şeritleri boşken orta veya sol şeritte giden şöförlere

3. bunlardan daha çok kıl olduğum tipler ise, yağmurda 50-60 ile tüm şeritler boş iken en sol şeritte giden tipler

tüm bu 3 tipten daha da gıcık olduğum tipler ise yağmurda arka sislerini yakan düşüncesiz tipler...

kendileri hiç denk gelmiyorlarmı arka sis yakan bir arabanın arkasına, yoksa bu durumdan bir tek rahatsız olan benmiyim anlamıyorum vallahi billahi...

yok tek değilsin aynı duyguları paylaşıyoruz.

adamın önüne geçip ben arka sisimi yakıp söndürüyorum ama pek anladığını sanmıyorum.
sinyal birde dönmek için bekliyorum adam geliyo gelio sonra dönüyo işte o an inip o silicek kolunu kırıp eline vermek istiyorum al bunu g..e sok arabada bi işe yaramıyo zaten demek istiyorum :D

bugra_0101
27-07-2011, 14:23
çok yükseltmişler yahu Allah razı olsun :D

ToNy
27-07-2011, 14:25
2011 Yılının teknolojisindeki araçları E-5 gibi bir yolda 70 Km hızla gitmeye zorlayan zihniyeti kınım kınım kınıyorum...

joker
27-07-2011, 14:28
bu hızlar genelde x2 arkadaşlar :) 70 se istanbulda o 140 dır.

Jehuty
27-07-2011, 14:35
Saygılar

al bende de o kadar,

bende

adamın önüne geçip ben arka sisimi yakıp söndürüyorum ama pek anladığını sanmıyorum.
sinyal birde dönmek için bekliyorum adam geliyo gelio sonra dönüyo işte o an inip o silicek kolunu kırıp eline vermek istiyorum al bunu g..e sok arabada bi işe yaramıyo zaten demek istiyorum :D

Bu söylediklerinize katılmamak elde değil demek ki herkesin çektiği aşağı yukarı aynı şeyler özellikle sinyal kullanmayı bilmeyenlerin hepsine aynı taktiği uygulamak lazım kesinlikle katılıyorum.. :icon_tup:

Cliosportve
27-07-2011, 14:48
Bir ara ne güzel 110 KM yapmışlardı E5 i herkez misler gibi gül gibi geçniip gidiyordu
Şimdi hız sınırını 70 yaptılar neye göre anlamadım
Kaza oranı çok artmış aalcagına eskiye nazaran

BlackEmperor
27-07-2011, 15:46
yaa varya benim şöyle bir tezim var :D

herkes hızlı gitse trafik hiç sıkışmaz :D :D

yavaş gidene ceza kesseler ... :)

HaKo
27-07-2011, 15:57
hadımköy tem bağlantı yolunda limit 50 miymiş :) ordan 50 ile gideni hiç görmedim ki ben her gün kullanıyorum o yolu genelde 80-120 kmh ile giderim hep :) Bende e-5 i 70 den 90a çıkardılar diye sevinmiştim ki olması gereken budur. 90 limit 99 tolerans limiti..

KA®ANLIK
27-07-2011, 16:00

aynen:)

arkasından bende ön sislerimi yakıp söndürüyorum, anlamadığını düşünerek önüne geçip, arka sislerimi yakıp söndürüyorum sonra bakıyorum anlamamış hödük diyorum :D

VTec_king
27-07-2011, 16:22
hahahaha d100 e güldüm bayağı 110 la gitmeyeni dövüyorlar polisler bile ortalama 120 ile gidiyorlar gıkını bile çıkarmıyorlar kimseye
sahil yolunda 91 le radara girdim dikkat
90 limit..

cabriolet
27-07-2011, 16:28
hadımköy tem bağlantı yolunda limit 50 miymiş :) ordan 50 ile gideni hiç görmedim ki ben her gün kullanıyorum o yolu genelde 80-120 kmh ile giderim hep :) Bende e-5 i 70 den 90a çıkardılar diye sevinmiştim ki olması gereken budur. 90 limit 99 tolerans limiti..

Valla o yolda bende 120den assagi gitmiyorum ama bazen radar oluyo kesiyo hemen cezayi :)

HaKo
27-07-2011, 16:47
Valla o yolda bende 120den assagi gitmiyorum ama bazen radar oluyo kesiyo hemen cezayi :)

öğlen vakti oluyor genelde radar bende bi kaç kez denk geldim. Sabah Akşam iş gidiş dönüş saatlerinde yok neyseki :)