Orijinalini görmek için tıklayınız : Bartın üniversitesi makine müh.
bu yıl üniversite sınavlarına girdim mf4 puanım 346 sıralamam 116 bin.
Makina mühendisi olmak istiyorum aramızda makina mühendisleri vardır.puanım bartın üniversitesine yetiyor gibi okursam iş bulabilirmiyim ne kadar maaş alırırm yardımcı olursanız sevinirim
makine guzel bolumde sevmez isen bitmez 3. sınıf kol gibidir giripte bitiremiyebilirsin once isteyip istemedigine karar ver sonrası kolay ..
kendini ne kadar gelistirirsen okadar cabuk siyrilirsin digerlerinin arasindan;
4 sene sonrasi icin is durumunu onceden bilecek biri varsa benim kahve falinada bakabilir...
Makine mühendisliğine hevesliyim otomotiv sanayide çalışmayı düşünüyorum
seviyorsan iş sıkıntısı çekeceğini sanmıyorum. söylenmiş zaten, iş alanı çok geniş.. her işte çalışabiliyosun neredeyse :D
bende g.antep makinedeyim
ayrıca konuyu takip edicem.. okul değiştirmek istiyorum bnde
Peki bartın üniversitesine girip notlarım yüksek olsa yatay geçiş yapabilir miyim daha yüksek yerlere?
yatay geçiş olayı filan çok zor oluyor notlarının çok iyi olması lazım bence düşünecegin en son şey yatay gecis olsun
bu arada yatay geçiş değilde öss'ye ertesi yıl olan puan kesintisi geçtikten sonraki yıl yeniden girip daha yüksek bi okula geçilse, sene kaybı yaşanırmı acaba derslerin ne kadarı tutar birbirini.. ? yaşanmazsa yatay geçişle ugraşmaya göre daha kolay bı yol
Peki bartın üniversitesine girip notlarım yüksek olsa yatay geçiş yapabilir miyim daha yüksek yerlere?
Üni okuduğu memlekete burun kıvırıp başka yere gitmek isteyen her öğrencinin hayali ama sonu hüsran :)
Emre İlbi
27-07-2011, 23:21
bu arada yatay geçiş değilde öss'ye ertesi yıl olan puan kesintisi geçtikten sonraki yıl yeniden girip daha yüksek bi okula geçilse, sene kaybı yaşanırmı acaba derslerin ne kadarı tutar birbirini.. ? yaşanmazsa yatay geçişle ugraşmaya göre daha kolay bı yol
gideceğin üniversitedeki hocaların insiyatifine kalmış bişey, net bişey söylemek neredeyse imkansız :rolleyes:
konu sahibi kardeşim, ben karabükteyim, Bartın'ın Karabüğe göre güzel bir şehir olduğu söyleniyor,ben hiç gitmedim (karabüğün havası,suyu berbat ötesi,şehir çok küçük),
bartınla ilgili bildiğim tek şey üniversitenin çok küçük olduğu,
karabükte çok küçük, zamanında bilgisayar müh. diye tutturmamış olsaydım,şuan daha iyi bir yerde olurdum, ve muhtemelen okul bitmek üzere olurdu,ama karabükte kaç yıl daha okumam gerekir hiç bir fikrim yok :cool:
bölüme çok takılma derim, dışarıyıda düşünme derim, ben inat ettim şehir dışı diye, ama pişmanım, iyi düşün, iyi araştır, sonrasında pişman olacağın bir yere gitme ;)
Yatay geçiş işi zor gibi gözüküyor iş görüşmesine gidildiğinde de tabiki daha iyi üniversiteden mezun olanı işe alıyorlar bir yıl beklemeyi de düşünmüyor değilim
herşey sende, ne kadar insan tanıdığına bakar...
illa makine müh. okumak istiyorum diyorsan bilemiyorum bölümde üst derecelere oyna en azından başka ünilerde başka bölümlere puanın yetiyorsa onlarla ilgilen derim. en azından yarın öbürgün yüksek bir ortalama ile mezun olup yurtdışında iyi bi ünide master yapma imkanın olur...
birde makine mühendisliği cidden kasış bir bölümdür iş sadece "makine" ile bitmiyor termodinamiği var bu işin hemde 2 sınıf akışkan mekaniği var var oğlu var :)
DogukanB
27-07-2011, 23:29
peki bartın şehir olarak nasıl, kampüsü nasıl, insanı nasıl?
tercih öncesi herkesin konusuna salça olayım :D
Emre İlbi
27-07-2011, 23:35
batı karadeniz insanı iyi, (karabükte ki uyanık ev sahiplerini saymazsak,300liralık evi öğrenciye 700-800liraya kiraya veriyorlar :ofk:)
bartın küçük, üniversite küçük, bende küçük bir şehirdeyim, bölümün hatrına okuyor gibiyim ama hiç mutlu değilim, onun için küçük şehir ve okulu tavsiye etmem...
CinAli_06
27-07-2011, 23:42
Valla kardeşim makine çok güzel bölümde en kazıkta bölüm haberin olsun gözünü korkutmak istemem ama cidden çok seviyorsan ve istiyorsan yaz derim.
bartindaki universite normalde zonguldak karaelmas universitesine bagli idi, 2007de basbakan tarafindan(!) kurulan. sonra her ile universite ayagina bolduler kaldi universitenin bir kismi orda.
her ne kadar okumaya geliyor olsanizda bartinda sıkılma olasiliginiz daha fazla, puaniniz yetiyorsa karaelmas'i tercih edin, daha fazla bolum oldugu icin daha farkli arkadasiniz olur. okul cevresinde gece 12ye kadar yemek bulabilirsiniz, burgerking'den ayri kalmazsiniz. liman arkasinda kafanizi dagitirsiniz falan filan.
daha girmeden maaş diyorsan olmaz o iş:) araştır bari ne iş yapabilirsin nelerden hoşlanıyorsun ona göre yaz dal seçimi vs varmı unide
makine mühendisliğini sevmezsen bitmez o okul çok arkadaşım var şu an 7+ senelerde devam eden sevmen lazım
onursumer
28-07-2011, 11:36
makine muhendisliği oyle tarih edebiyat gibi bir bolum değil en başta sevmen lazım ayrıca kendini geliştirip denilen gibi sıyrılman lazım birçok kişiden
o yüzden tercih yaparken iyi düşün
babamın yanına birçok stajer geliyor makien muh. oğrencisi hiçbirşey bilmiyorlar oyle olursan iş konusu sıkıntı ;)
19gokhan90
28-07-2011, 11:46
ben de deu makinedeyim yatay geçiş, 2 sene sonra yeniden sınava girme işleri yaş bölüme başlayınca hepsini unutuyorsun. Bölümünü sevceksin başka yolu yok :D 3 yıldır 1. sınıfı okuyan arkadaşlarım var daha kötüleri de .. sen istekliysen gerisi gelir
ben de seviyorum ama 4 olduk hala 1. sınıftan bile ders var.. ona göre hazırlıklı ol derim ben :)
Bartın;
Ufak şehir ama insanı iyidir (mesela ben :D )
Fazla iş imkanları olmadığı için fazla gelişemiyor. Ama 2-3 tane sahili ve Amasra çakraz gibi tarihi mekanları var. Ama gece 9 dan sonra en işlek yerde bile hayat durur :) kafamı derslerime vereceğim dersen sıkıntı olmaz ama sosyal imkanlarfazla yok :)
ProdriveSTI
28-07-2011, 23:53
daha girmeden maaş diyorsan olmaz o iş:) araştır bari ne iş yapabilirsin nelerden hoşlanıyorsun ona göre yaz dal seçimi vs varmı unide
makine mühendisliğini sevmezsen bitmez o okul çok arkadaşım var şu an 7+ senelerde devam eden sevmen lazım
+ 555 :icon_tup:
1sene daha deneme imkanın varsa dene derim. Ben ilk girişte olcak diye direttim Çorum'da kimya muh. Okuyorum. Makinadan 6 arkadasım bıraktı. Küçük sehirde okumak zor saat 8-9 da hayat durur. Psikolojisi bozuluyo insanin büyük sehirden gidince. Ayrıca Statigiydi akiskanlariydi çok zorlar. Su an B'nde bırakmayı düşünüyorum. Sene basında herkesin hayali yatay geçiştir ama ilk vizelerden sonra hayal olduğunu anlarsın. Ayrıca makinalarda 7 seneden fazladır okuyan bile vardı. Yani girersen yatayi flan unut madem otomotivde çalışmak istiyosun sıkı çalış ODTÜ otomotivi tuttur ;)
timucintt
29-07-2011, 00:14
direkt maaş ve iş bulabilirmiyim dersen bulamazsın diyim açık açık... makineyi seviyorsan bilginde az çok varsa kendine güveninde varsa gir derim... işi bilen kendini geliştiren her mühendis maaşıda bol olur işide.... ama sadece okulda teorileri ezberlemek olmasın derdin... yağlanacaksın kirleneceksin yoksa sırf hesap kitap yapılarak mühendis olunmuyor... pratik şart...
Bende karabükte Mak müh okuyorum.İş olanaklarını biraz araştır kafana yatıyorsa yaz derim.