Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : İç plastik aksam temizliği için ?

!KO
28-07-2011, 21:13
amway loc nasıl olur gögüs dahil kapı plastiklerini silicem

arac baya kırlı sole solıyım 1 senedır sanayıde yagın pasın ıcınde kapı plastikleri gogus filan alayına girisicem loc zarar verirmi ozellıkle goguse ?

loc zarar verıyorsa baska urun onerırmısınız

zarar vermıyorsa loc kullandıktan sonra parlaklık ıcın baska urun kullanmalımıyım ?

BARR
28-07-2011, 21:15
LOC'un sulandırılma oranı önemli zarar vermez.

Yoğun kirlerde 1/5 normal kullanımda 1/10 oranda sulandırılmış Meguiars APC genel kullanımda başarılı diyebilirim LOC'u ben pek sevemedim.

!KO
28-07-2011, 21:18
atas vinet die bı urun daha varmıs

loc apc vinet arasından hangısını secmelıyım :D

Ufuk
28-07-2011, 21:20
Atas'ı tek geçerim.İç mekan temizliğinde daha iyi olduğunu sanmam(ha elbette vardırda onlarda yabancı amcalarda bol şokomelli)
AG VRC de iyidir.
Auto glym vinyl&rubber care
apc sadece ismini satıyor he tamam iyi temizliyor orası ayrı ama bence atas

FaBeRgE
28-07-2011, 21:20
apc den şaşma :)

BARR
28-07-2011, 21:56
Atas'ı tek geçerim.İç mekan temizliğinde daha iyi olduğunu sanmam(ha elbette vardırda onlarda yabancı amcalarda bol şokomelli)
AG VRC de iyidir.

Atası forumlarda millet öve öve bir hale geldi. Bende de var Atasın birçok ürünü ama normal bir ürüb tek geçilecek bir yanını göremiyorum fiyatıda ucuz değil hani eskisi gibi APC yide aşağa yukarı aynı fiyata alıyorum ben.

Ayrıca forumlarda millet çatur çutur torpidoya oraya buraya Vinet APC vs tarzı ürünler kullanıyorlar.

Bu tarz ürünler her yıkamada temizlikte kullanılmaz aşındırıcıdırlar çünkü. Normal araç yıkama veya aylık temizliklerde standart bakım ürünleri Bakınız; Sonax Xtreme Torpido Mat Sprey vb. kullanmak gerekir.

Ufuk
28-07-2011, 22:55
Atası forumlarda millet öve öve bir hale geldi. Bende de var Atasın birçok ürünü ama normal bir ürüb tek geçilecek bir yanını göremiyorum fiyatıda ucuz değil hani eskisi gibi APC yide aşağa yukarı aynı fiyata alıyorum ben.

Ayrıca forumlarda millet çatur çutur torpidoya oraya buraya Vinet APC vs tarzı ürünler kullanıyorlar.

Bu tarz ürünler her yıkamada temizlikte kullanılmaz aşındırıcıdırlar çünkü. Normal araç yıkama veya aylık temizliklerde standart bakım ürünleri Bakınız; Sonax Xtreme Torpido Mat Sprey vb. kullanmak gerekir.

Bende az miktar var tam boy almadım.anadolu yakasındaki atas yıkamacısından şişeye doldurttum vineti.her yıkamada kullanmıyorum yılda en fazla 2 defa falan yoksa nemli mf bez forever.Zaten torpido kol dayama kapı içleri falan öyle aşırı kirlenmiyorki inceden tozlanıyor o kadar (ki evin 3. arabası 6 yılda sadece 33.000 km yapmış bir araç kirlenmiyor bile içi) Apc'nin ne kadar aşındırıcı olduğunu iyi biliyorum dw'de birisinin konsolunu görmüştüm zaten hiç kullanmadım.Vinet ve vrc benim en iyi ikilim vinet ile temizliyorum vrc ile koruyorum.Burda ürünler hakkında yorum yapıyorum diye hepsini çatur çutur aman orayada aman burayada sür gibi kullanmıyorum.Ayrıca o forumdada cidden çok abartılıyor.Kaplumbağa kabuğu yıkayan bile vardı.

ruudvan
28-07-2011, 23:04
AG VRC de iyidir.

atası hiç kullanmadım ama apc yi kullanmak sanattır rezilde eder vezirde ;)

Vtec
29-07-2011, 00:17
Hiçbirini bulamazsanız yapımarketlerden vs kolayca alabileceğiniz sonaxı deneyebilirsiniz.

Diş fırçası ile fırçalayıp bez ile temizlendikten sonra :

http://img692.imageshack.us/img692/7074/ncesi.jpg

http://img10.imageshack.us/img10/3808/sonrass.jpg

<<buğra>>
29-07-2011, 00:50

apc plastik aksamıma sıçtı desem yeridir, öyle beyazlatmışki zor düzeldi :)
daha amatör ne kullanabiliriz?

BARR
29-07-2011, 10:29
Az sulandırmışsınız sanırım APC de sulandırma ve uygulama çok önemli malesef çünkü gayet güçlü bir temizleyici.

Ufuk
29-07-2011, 10:48

Abi bendeki az miktar ürün duruyorsa getiriyim istersen.

fasterhan
30-07-2011, 00:26
valla gecen hepsiburadadan toplu sipariş gecerken sonaxın seffaf şişede olan iç mekan temizleyicisini aldım bide bulaşık süngeri aldım baya işe yarıyor gibi ama temizlendikten sonra sanki psikolojik midir nedir eskisinden daha cok toz yapışıyor hissi yarattı bende :D :D

ruudvan
30-07-2011, 02:35
apc plastik aksamıma sıçtı desem yeridir, öyle beyazlatmışki zor düzeldi :)
daha amatör ne kullanabiliriz?

apc temizleyıcı oldugundan yıllarca arabanın çeşitli aksamlarına yapışan kiri pası temizler temizleyıncede kuruyunca ufaktan tortu bırakır bu tortuda nemlı bezle cıkar temızlemek ıstıyorsan bunu yapmak zorundasın ama tozunu alıyım dıosan amator kullanııc ıcın nemlı bez ıyıdır.

!KO
30-07-2011, 10:57
atas vinet

atas plak2 yle girisicem yarın bakalım

Low-Rider
30-07-2011, 16:34
apc loc falan uğraşma hiç , hızlı ve kolay şekilde tertemiz yapmak istiyorsan bunu öneriyorum

Hepsiburada.com : Macota Roby İç Döşeme Yenileyici,Temizleyici Köpük 500 Ml.+(100ml hediyeli) 0418210 | Oto Aksesuar (http://www.hepsiburada.com/Liste/macota-roby-ic-doseme-yenileyicitemizleyici-kopuk-500-ml100ml-hediyeli-0418210/ProductDetails.aspx?productId=otev0418210&categoryId=20035746&SKU=OTEV0418210)

benim kapı içleri komple plastik,a sutunu ve kemer kısmı krem rengi plastik ve heryer kapkaraydı

bunu sıkıp 10saniye bekleyip nemli bezle sildim pırıl pırıl oldu ki 1hafta önce loc ile çok daha fazla uğraşıp temizliyememiştim

!KO
30-07-2011, 17:05
apc loc falan uğraşma hiç , hızlı ve kolay şekilde tertemiz yapmak istiyorsan bunu öneriyorum

Hepsiburada.com : Macota Roby İç Döşeme Yenileyici,Temizleyici Köpük 500 Ml.+(100ml hediyeli) 0418210 | Oto Aksesuar (http://www.hepsiburada.com/Liste/macota-roby-ic-doseme-yenileyicitemizleyici-kopuk-500-ml100ml-hediyeli-0418210/ProductDetails.aspx?productId=otev0418210&categoryId=20035746&SKU=OTEV0418210)

benim kapı içleri komple plastik,a sutunu ve kemer kısmı krem rengi plastik ve heryer kapkaraydı

bunu sıkıp 10saniye bekleyip nemli bezle sildim pırıl pırıl oldu ki 1hafta önce loc ile çok daha fazla uğraşıp temizliyememiştim

nerden temın edebılırım bunu elden almam lazım ? :D

bilalMW
30-07-2011, 18:13

abi bu tavan halısında çalışırmı? :D

Low-Rider
30-07-2011, 20:05
nerden temın edebılırım bunu elden almam lazım ? :D
bauhasus tekzen gibi yerlere bak eğer acil lazımsa , yoksa biraz bekle hb'den al tavsiye ediyorum gözü kapalı:)

abi bu tavan halısında çalışırmı? :D

ürün açıklamasına göre döşemede kullanılabilri yazıyor,tavandada kullanılır heralde ben döşemede denemedim daha

!KO
11-08-2011, 16:19
macota yı bulamadım atas vinet le bi deneme yaptık fırcalamadık bile sadece mf bezle sıldık ustune plak2 on numara oldu yarın fırca ile gırısıcez komple içine :)