Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 20' bin tl kadar yapacak iş önerisi?

emrah-58
29-07-2011, 13:12
Selamlar arkadaşlar bu sıralar iş kurmak gibi bir düşünce içerisindeyim , anladığım belirli bir iş yok , 20'bin tl kadar sermaye çıkarabilirim.. Yada işe güvenirsem imkanımı zorlar 30 binde cıkarırım sizce ne yapılabilir İstanbul avrupa yakasında.. Önerileriniz benim için çok önemli saygılar.

lnd_samet
29-07-2011, 13:13
şuanda ne yapıyorsun?

emrah-58
29-07-2011, 13:16
şuanda ne yapıyorsun?Meslek anlamında belirli bir mesleğim yok profesyonel olarak oyunculuk yaptım fakat.. Bu işlerdede süreklilik için ünlü olmak gerek. açıkcası bir umudum yok o işten

ömerve
29-07-2011, 13:22
oto yıkama işine girebilirsin o bütçeler ile,düzgünde yaparsan işini pişman olmazsın

emrah-58
29-07-2011, 13:23
oto yıkama işine girebilirsin o bütçeler ile,düzgünde yaparsan işini pişman olmazsıno işide düşündüm mantıklı bir iş ama , yerini iyi seçmek gerek diye düşünüyorum.

onursumer
29-07-2011, 13:25
oyunculuk dışında bilgili olduğun bir meslek dalı vs varmı ?

istanbulda 20bin tl civarına iş kurmak gerçekten zor iş diye düşünüyorum

RIDVAN
29-07-2011, 13:26
Eğer Çevrende Varsa Kesinlikle Oto Yıkama İşine Girmelisin Borca Koydu Derdi Yok Vs Sıkıntı Yok Peşin Para Ücret Belli Yapacağın İş Belli Ama En Önemlisi Yer.Semt ;)

Slmcnsl
29-07-2011, 13:27
büfe aç işin sürekli başinda durabilceksen

Frid
29-07-2011, 13:27
pazarda kıyafet satabilirsin elma armut kelmahmut gibi şeyler

svtec
29-07-2011, 13:28
bence çalışmaya devam et ... esnaf olmak is kurmak pek kolay değil heleki ekonomi bu durumdayken... seni vazgecirmek veya soğutcak deilim ama cidden zor..
1-iş yerin kira olacak + bunun stopajı olcak
2-istesende istemesende bağkurlu olucaksın..
3-buranın su + elektirik+ tel+internet + yemek vs. gibi masrafları olucak..
4-kurduğun işin yan malzemeleri + giderleri olucak + (her iş için değişir ama bir çok toptancı vs muattap oluncan paran olur sa iyi olmaz ise kötü olucan)
5-bankalarla muattap olucan pos vs. sonra sana çek benzeri öneriler yüksek limitli kartlar.. senet sepet olayı olur.. hepsi cazip gelicek..
6-işlerin durgunluğu anında ..
kira+muhasebe+aidat+kredi kartı +çek +senet +faturalar yığılacak + eleman olursa onunda giderleri derken liste uzacak sonra canın sıkılcak parandanda olucaksın...

bunlar tecrube ile sabit :D hee illa bir iş yapacaksan.. araba al sat kardeşim ... paranı belirli kısa vadede dönecek sana vergi yükümlülük çıkarmıcak işlerle uğraş..çanta sat al 5 ver 15 e her yerde seyyar takıl hiç mi veremedin 10 de en kötü aldıpın paraya ver ama esnaf lık mekan kurmak zor bu zmanda..aksi takdirde hep millete çalşırsın cebine giren parayı sadece cebinde hatırlarsın.. sen hariç herkes kazanır...

Günkut
29-07-2011, 13:34
bence çalışmaya devam et ... esnaf olmak is kurmak pek kolay değil heleki ekonomi bu durumdayken... seni vazgecirmek veya soğutcak deilim ama cidden zor..
4-kurduğun işin yan malzemeleri + giderleri olucak + (her iş için değişir ama bir çok toptancı vs muattap oluncan paran olur sa iyi olmaz ise kötü olucan)
5-bankalarla muattap olucan pos vs. sonra sana çek benzeri öneriler yüksek limitli kartlar.. senet sepet olayı olur.. hepsi cazip gelicek..
kira+muhasebe+aidat+kredi kartı +çek +senet +faturalar yığılacak + eleman olursa onunda giderleri derken liste uzacak sonra canın sıkılcak parandanda olucaksın...

bunlar tecrube ile sabit :D hee illa bir iş yapacaksan.. araba al sat kardeşim ... paranı belirli kısa vadede dönecek sana vergi yükümlülük çıkarmıcak işlerle uğraş..çanta sat al 5 ver 15 e her yerde seyyar takıl hiç mi veremedin 10 de en kötü aldıpın paraya ver ama esnaf lık mekan kurmak zor bu zmanda..aksi takdirde hep millete çalşırsın cebine giren parayı sadece cebinde hatırlarsın.. sen hariç herkes kazanır...

acı ama gercek ve net bir tespit :D

svtec
29-07-2011, 13:41
acı ama gercek ve net bir tespit :D

eyw. yalan sölicek halim yok esnaflık yapıyoruz işte 12. aya senetler var artı arada ufak tefek çekler.. ödenmemiş 2 aylık kira + ev kirasıda geldi vergi taksite bağladık 2 ayda bir 1200 tl kredi kartı geldi yine ... çaycı bile marka parası bekliyor.. şu anki aklım olsa 2003 senesinde ne bu işlere girerdim nede kendimi yakardım .. şimdi hem vergi borçlusu hem senet çek ve bankalarla sorunlu durumdayım..ayrıca işleri düzletyim diye çektiğim krediyi ödemeye çalışıyorum ... iş varmı yok.. burdan diyebileceğim tek şey ben yandım eller yanmasın :D

Slmcnsl
29-07-2011, 13:44
eyw. yalan sölicek halim yok esnaflık yapıyoruz işte 12. aya senetler var artı arada ufak tefek çekler.. ödenmemiş 2 aylık kira + ev kirasıda geldi vergi taksite bağladık 2 ayda bir 1200 tl kredi kartı geldi yine ... çaycı bile marka parası bekliyor.. şu anki aklım olsa 2003 senesinde ne bu işlere girerdim nede kendimi yakardım .. şimdi hem vergi borçlusu hem senet çek ve bankalarla sorunlu durumdayım..ayrıca işleri düzletyim diye çektiğim krediyi ödemeye çalışıyorum ... iş varmı yok.. burdan diyebileceğim tek şey ben yandım eller yanmasın :D

allah kolaylik versin kardeşim. bu zamanda esnaf olmak gercekten zor.

onursumer
29-07-2011, 13:44
kendi işini yapmaya devam ederken

ufak bütçelerle al sat yaparak sermayeni büyütebilirsin bence ;)

ufak bir şirket kurup home office modu yaparsın odanda vergi levhan olur faturada kesebilirsin alım satım işi yaparsın çok fazla masrafta gerektirmez bence başlangıç deneme için güzel tecrube edinirsin baktın yürüyor daha fazla para yatırıp işi büyütürsn

1 yılldır mekan kolluyorum bende daha sonuca varamadım :D

svtec
29-07-2011, 13:51
allah kolaylik versin kardeşim. bu zamanda esnaf olmak gercekten zor.

eleman işi kurmayı bırak ist terkeder ben biraz daha yazarsam :D zaten çıkmış forumdan.. biraz iç karartım ama gerçekler acı.. Sağol bu arada cidden zor Allahım herkese yardım etsin ramazan bolluk ayıdır ama Allahım affetsin daha bir durgun oluyor işler iice sarpa sarıcam ona korkuyorum ztaen zor tutunuyoz bakalım neler olcak...

tool
29-07-2011, 13:55
kendi işini yapmaya devam ederken

ufak bütçelerle al sat yaparak sermayeni büyütebilirsin bence ;)

ufak bir şirket kurup home office modu yaparsın odanda vergi levhan olur faturada kesebilirsin alım satım işi yaparsın çok fazla masrafta gerektirmez bence başlangıç deneme için güzel tecrube edinirsin baktın yürüyor daha fazla para yatırıp işi büyütürsn

1 yılldır mekan kolluyorum bende daha sonuca varamadım :D

20binlik butceyle ne sirketi yapilirki=?

Anıl E.
29-07-2011, 13:55
Nargile+türk kahvesi gibi bir mekan açabilirsin,sadece nargile ve türk kahvesi üstüne ..Ya da ne bileyim küçük bir büfe olur dışarıya atarsın küçük masaları tabureleri sosisli,ıslak hamburger vs..yaparsın

Oto yıkamada olur güzel bir işcilik yapılırsa ve reklam sayesinde para kazandırır.

01ASU
29-07-2011, 14:09
tek tavsiyem oto kiralama işi yap bence

nico
29-07-2011, 14:13
o sermaye ile angarya olarak görmezsen su satışı yapabilirsin. ufak bir bayilik alıp iyi paralar kazanabilirsin. sonuçta ekmek parasıdır, sermayen kuvvetlenince daha farklı sektörlerede geçebilirsin...

Onamdar
29-07-2011, 14:14
bardakta mısır işi iyidir

svtec
29-07-2011, 14:15
adamın başını yakmayın :) kardeş illa esanflık yapcam ticaret diyorsan.. araç al sat bugun oto yıkama açmak bile maliyet.. bugun o izin belgesini alayım desen.. 10000 liran gidiyor.. su deposu kanalı giderler su yalıtımı motor kompresör felan derken 30 u geçersin.. ee araçları kim yıkıcak kendim yapayım ark.lar falan yaparız insan 5 arabadan sonra daralıyor.. :D illa eleman alcan... 15 ten yıkasan.. günde kaçtane olcak.. sence 5 belki on araç 150 -200 günde masrafını çık felan derken.. bişi bırakmıcak... yatırım büyük paran çok olur ... her türlüüü gir ama rakam küçük olduğunda her zman sorun yaşarsın..

ACTPK
29-07-2011, 14:17
Kullanmadığım fazladan Lojistik şirketim var her dakka muhasebeci 400 liraya yakın para istiyor mail yoluyla. 2-3 ayda bir yatırıyorum. Bu durduğu halde bu kadar maliyetli. Kdv+sigorta+maaş+kira+stopaj+ açık hesap çalışırsan alacak peşinde koşması var, kendi borçların olacak piyasada cari olarak. 8 Aydır hiç para almadığım torbalı belediyesinden para alsın diye 1 kişi aldım işe. geçen gün yarısı anca yattı. Yanımızdaki taş ocağına malzeme verdim. 4 aydır peşinde koşuyorum. 3 aylık çek verse razıyım. 90+120 gün vadeye gelir bu da. Taş ocağını açtığımızda 45-60 gün arası vadelerle çalışıyorduk. Şimdi makas açıldı geçen gün küfür gibi suratıma 12. aya çek veren oldu. Yapabiliyorsan bi yerde işe girip önce iş üstünde kendini eğit. Mesela pazarlamacılık kadar geçerli bir meslek yok. Biraz olayı kaparsan pazarda limon bile satsan stratejine göre senin tezgahın dolar.

Anıl E.
29-07-2011, 14:17
bardakta mısır işi iyidir

Dışarda seyyar yapılan bardakta mısır fazla para getirmiyor,getirse bile çok fazla yapılmaya başlandı.
Bence dükkan tarzı bi yerde yapılırsa daha güzel iş yapar

bardakta mısırda olabilir ama yer güzel olmalı

SekoLive
29-07-2011, 14:18
serhat perpa gibi büyük iş merkezlerinde çay ocağı falan bak iyi iş olabiliyor yada esnafın cok oldugu sanayi gibi yerlerde ufak bir dükkanla esnaf lokantası tarzı bişey yap

bende 7 yıldır bir fiil çalısıyorm iş kurmak akıl karı deil bu zamanda... svtec yazmıs herşeyi... işyeri yöneticek kabiliyetim var az çok çevremde var ama batmayı göze alacak cesaretim yok bu işe başlarken 20-30 lira göçebilir diyede hayal etmeyi unutma soncda ticaret okadar para uçar üstüne bi okadarda borç yapabilrsin.

Ahmet Saraçoğlu
29-07-2011, 14:18
bi berber dükkanı açmak için ne kadar bütçe gerekir?

svtec
29-07-2011, 14:21
serhat perpa gibi büyük iş merkezlerinde çay ocağı falan bak iyi iş olabiliyor yada esnafın cok oldugu sanayi gibi yerlerde ufak bir dükkanla esnaf lokantası tarzı bişey yap

bende 7 yıldır bir fiil çalısıyorm iş kurmak akıl karı deil bu zamanda... svtec yazmıs herşeyi... işyeri yöneticek kabiliyetim var az çok çevremde var ama batmayı göze alacak cesaretim yok bu işe başlarken 20-30 lira göçebilir diyede hayal etmeyi unutma soncda ticaret okadar para uçar üstüne bi okadarda borç yapabilrsin.

:icon_tup::icon_tup: aynen 2003 te 25000 tl ile i,şe girdim bugun 75000 tk gibi bir borcum var ... yediğim içtiğim yattığım kar ... her türlü zarar dayım.. hee bherkes dicek yapma ama bırakıp gitmekte okdar kolay değil.. batmadım ama girenide çıkartamadım hala... :D

Emre Akçay
29-07-2011, 14:24
Arkadaşlar güzel tespitler de bulunmuş.Benim tavsiyem ise yurtdışından internet üzerinden mal alıp , Türkiye'de karını da koyarak yine internetten satman. İnternet ticareti yap. Hiçbir gideri yok. Vaktim olsa ve işim olmasa ben yapacağım yani. Veya toptancıdan al malları internet üzerinden sat. Dünya kadar tuning sitesi var adam gibi internetten alışveriş yapıp, ürünü alamıyoruz. Benim tavsiyem budur. Umarım hakkında hayırlısı olur.

Onamdar
29-07-2011, 14:24
Dışarda seyyar yapılan bardakta mısır fazla para getirmiyor,getirse bile çok fazla yapılmaya başlandı.
Bence dükkan tarzı bi yerde yapılırsa daha güzel iş yapar

bardakta mısırda olabilir ama yer güzel olmalı

aynen istanbulu çok bilmem ama dershanelerin yoğun olduğu bi yerde düşünülebilir sezon derdide olmaz eğitim sistemi *****:)
kar marjı çok yüksek maliyetle kıyaslandığında. İyi bi lokasyonda düşük bütçeyle denenebilir. fazla akarı kokarı yok :)

Spec.
29-07-2011, 14:27

Risk olmadan kazanç olmaz kendine güveneceksin sen dükkanı açarsın oturur koltuğunda beklersen olmaz yeri geleceK 2 ay 3 ay dükkan masrafına çalıcaksın imkanın varsa hiç durmayacan korkanın çocuğu olmazmış yoksa gider 750 800 çalış dur.

ceco
29-07-2011, 15:03
Risk olmadan kazanç olmaz kendine güveneceksin sen dükkanı açarsın oturur koltuğunda beklersen olmaz yeri geleceK 2 ay 3 ay dükkan masrafına çalıcaksın imkanın varsa hiç durmayacan korkanın çocuğu olmazmış yoksa gider 750 800 çalış dur.

:icon_tup: kafa benım kafa ;)

arkadasın sermayesı kısıtlı alternatıf fazla bı ıs yok.

bı ısyerı acarken yatırdıgın sermaye dısında senı en az 6 ay omortı edıcek sekılde kenarda paran olması lazım ki güçlüklerı asabılesın.

hakkında hayırlısı ...

svtec
29-07-2011, 15:11
:icon_tup: kafa benım kafa ;)

arkadasın sermayesı kısıtlı alternatıf fazla bı ıs yok.

bı ısyerı acarken yatırdıgın sermaye dısında senı en az 6 ay omortı edıcek sekılde kenarda paran olması lazım ki güçlüklerı asabılesın.

hakkında hayırlısı ...

haklısınız benim dediğim farklı bişi ..:rolleyes: 30000 çok büyük sermaye.. hemen açar istediği yeri ... ben dolaylı yoldan az sermaye ile bir yuer açarsa olanları anlattım.. yoksa ticarette cesaret olmasa hala esnaflık yapmazdım.. ben arkadaşın az olsan sermayesi yanmasın diye tavsiyede bulundum.. tabiki karar onun biz karışamayız...

svtec
29-07-2011, 15:13

doğru bu kadar kolay.. :icon_tup: risk almak ayrı birşey cahillik çok ayrı birşey...

c20let
29-07-2011, 15:17

kesinlikle katılıyorum

34btr1907
29-07-2011, 15:18
15 e araba al sarıya kapla taksi plakası kirala sabah kendin çalış gece söföre ver...yada al araba kirala çevrenden başla büyür gider 1 seneye zaten...

aphelion
29-07-2011, 15:28

Ne işle meşgulsün cok kolay anlatmışsın para kolay kazanılan birşey gibi

svtec
29-07-2011, 15:31

2-3 ayda sermayeyi geri toplayacak :rolleyes: ne olcakki dimi :)

RottingChrist
29-07-2011, 15:43
tek tavsiyem oto kiralama işi yap bence

sektör nasıl işliyor pek anlamam ama geçen gün bir araba lazım oldu nereyi arasam kimsede bana uygun araba bulamadım. sağdan soldan mı topluyorlar nasıl oluyor? kiralayan herkes polis sorarsa arkadaşın dersin diyor :) alengilli işlere kafa basmıyor pek. :o

onursumer
29-07-2011, 15:48
20binlik butceyle ne sirketi yapilirki=?

ticaret yapılabilir

web uzerinden satış vs gibi mekan tutmaz evini kullanır hem kendi işini yapar hem vaktinin bır kısmında ufak ufak iş yapar ;)

sedat s
29-07-2011, 15:55
3 senedır kendı dukkanım var.. eger hıc bı ısten anlamıorum fln ffılan dıosan be dukkan acmayı dusunuyosan bence gıt paranı fakıre fukuraya dagıt daha makbule gecer amac hevesını kırmak deıl ama ıstanbul pıyasası cok acımasız noldugnu anlamadan kapatırsın dukkanı malıyetler kıralar yuksek bel büküyo elınde bı kuurs para durmaz sureklı saga sola para ödemece bı gun cebınde 10 mılyarla gezıosun ertesı gun ödemeler bı gelıo sıgarayı bufeden veresıye alıosun
sen bence guzel bı ıs bul calıs daha tatlı para kazanırsın tıcaret zor. sermayen cok kuvvetlı olacak ayrıca yapacagın ıstende anlaman lazım
sımdıden hayırlı olsun

SekoLive
29-07-2011, 16:01
ya bide şunu es geçmeyelim trilyonunda olsa işin başında olmayacksan işi kovalayamayack durumda isen batmaya mahkumsun... çalıstıgın işde saatin biter gidersin (artık oda kalmadı insanlar 10 elle çalısıyorda) ama iş sahibiyken bazı zaman iş düşünmekden uyuyamazsn... kira cıkmadı diye sıkılırsın... işin cok iyi gider sevinirsin iyiki açtyım dersn ama iyiden yana kötüleri düşünüp gardını alman lazm bnlarda hazır ol serhat iş kuracak isen :)

abdullahçöllü
29-07-2011, 16:02
her cesaret ticaret midir bilmem ama ticaret risktir,para riskin içinde gizlidir. her arkadaşın yazdıkları da doğrudur burada.. bizde dükkanı şubatta kurduk.. aylık 1500 harcama diye hesapladık ama 2500 gidiyo her ay.. dükkan da kira.. ama çalışmadan olmaz işi kurmak yetmez. işi çevirmek lazım.. yıkama işi ile ilgili bende düşünmüştüm ama uzun soluklu bi iş değil. bilgin olsun..hakkında hayırlısı..

emrah-58
29-07-2011, 16:03
oto yıkama işi kafama yatıyor yeri iyi olursa bide işimizi düzgün yaparsak aç kalmayız sanırım , sonuçta insanımız arabasına cok değer veriyor düzgün yıkayan bir yerin müşterisi olur.

Spec.
29-07-2011, 16:04

kardeş kimi 10 20 binle iş kuruyor o adamın kapasitesine bakar dükkanı açar baba koltuğunda oturur gibi oturursa 3 ayda kapatır dükkanı ama çalışır uğraşır birşeyler yapar ufakta olsa olur gider dükkan açacaksan en az 10 sene tam verim alamazsın 10 yıldan sonra kaymağını yersın en basıtı ben arkadaşım 15 binle sanayiye çay ocağı açtı 2 3 sene dükkan kırası elaman parası su parası bağkur parası ucu ucuna yetiştiyordu 2 sene önce iyi bir ahçı buldu lokantaya çevirdi işi geliri mükemmel şimdi 15 binlik dükkan teklif veriyorlar şimdi 60 bin'e devralmak için can atıyorlar önemli olan mücadele etmek sebebini işleyeceksin.

svtec baba işinde çalıştığı çok belli.;)

34btr1907
29-07-2011, 16:10
aslında hep aklımda olan bir işti bu abd ye de gittim ama ordayken para anca yettiği için yapamadım vsvs hatta bi örnek veriyim iphone ilk çıktığı yıl ordaydım kuyruklar vs oluyordu storların önünde ev arkadaşım 1 tane aldı geldi nabız yoklamak için akşam sahibinden com a 1 tane iphone ilanı verdim tr ye kaç sene sonra geldi bu ürün herkez bilir...nickimin yazılı oldugu 1 kağıdıda telefonun yanına koyarak ilanın gercek oldugunu ispatlamıstım tr den 1 gecede 22 tane sipariş geldi ama tabi para yok yalan oldu ticaret...

şu an senin yerinde olsam abd ye turist vizesi alıp 10bin$ ile giderdim orda ross ve marshall tarzı burdaki migros gibi düşün ama sadece kıyafet ayakkabı parfüm bulundugunu düşün ve satılan markalar calvin klein.tommy,dkny,vsvs bu markaların ürünlerini bayan çantalarını,erkek ayakkabılarını özellikle converse 15$dan alabiliyorsun 3 4 bavul yapsan ki kıyafete gümrükte karışmıyorlar 2 laptop foto makınası vs cabası elektronikten %50 en az kar yapman garanti
(kıyafetlerden % 200 den fazla olabilir) fotolardaki ürünlerin hepsini ordan getırmıstım ve hepsını net üzerinden ve çevremdeki arkadaşlarıma sattım zamanında. kar oranını ordan biliyorum...
http://ressim.net/s/upload/39fabb59.jpg (http://www.ressim.net/i/4815793)

svtec
29-07-2011, 16:15
bir iş kurarken önce ben müşteri olsam ne isterimle başla..yıkamalar kuaför gibidir çoğumuz saçımızı başka yere kestirmeyiz kuaförümüz bakklımız benzincimiz genelde aynı yerleri kullanırız... çünkü hem güvenmişizdir hem rahat ediyoruz hatta bir ahbaplık olmuştur aramızda... ben rahat ettiğim yeri severim psikoljisi her zaman müşteri demektir..ben yıkamacıma gittiğimde kediminmiş gibi davranırım mesela şampuan istediğimi koyarım istediğim yeri kendim silerim.. lastik parlatıcım biter şişeye basar kendi verir.. bunlar örnek herks böle yapcak diye diil.. bir örnek vereyim... hangimize olmamıştır aslında basit bişi
yeni bir yere iç dış araba verirsin eğer özensizse parayı verirsin çıkarken yanında ki arkadaşına bakarsın.. bidaha buraya araba veririsem .. diye basarsın kalayı :D

bazende aga bi yıkama var bence git adamlar yapıyor özeniyor dene bence dedirtir..

kısacası yapıcağın işin fizibilitesini .çok iyi yap en ufak iş için bile zaman ayrımassan sonu hüsran olur... bazen elinde olmayan sebepler olur..her iş için yıkamöalar kışın haftasonu hariç pek iş yapmaz.. iş düzşer bunu göz önüne al ama hazırlığınıda yap.. ona göre.. mesela işyerine durgunluk olmucak bişi ekle elektirik bölümü mesela akü takviye zart zurt çok büyük olur bi büfeterya tarzı bişi ... ne biliyimmkafaya koyduysan araştır sağlam bir şekilde gir.. bakalım ne olcak..

svtec
29-07-2011, 16:20
kardeş kimi 10 20 binle iş kuruyor o adamın kapasitesine bakar dükkanı açar baba koltuğunda oturur gibi oturursa 3 ayda kapatır dükkanı ama çalışır uğraşır birşeyler yapar ufakta olsa olur gider dükkan açacaksan en az 10 sene tam verim alamazsın 10 yıldan sonra kaymağını yersın en basıtı ben arkadaşım 15 binle sanayiye çay ocağı açtı 2 3 sene dükkan kırası elaman parası su parası bağkur parası ucu ucuna yetiştiyordu 2 sene önce iyi bir ahçı buldu lokantaya çevirdi işi geliri mükemmel şimdi 15 binlik dükkan teklif veriyorlar şimdi 60 bin'e devralmak için can atıyorlar önemli olan mücadele etmek sebebini işleyeceksin.

svtec baba işinde çalıştığı çok belli.;)

beni az çok tanıyan vardır benim babam memur emeklisi ben çiçekçiyim.. ailemde hiç esnaf yok.. askerde biriktirdiğim para ve bir reno 9 brodwayımı sattım üstüne ihtiyaç kredisi çekip tek başıma işin içine girdim bugun benimle beraber 3 kişi burda çalışırak ekmek yiyor ... borçlu harçlı birşekilde olsada ... ben kafası rahat olsun iş güç yüzünden sıkılmasın diye girmesine sıcak bakmadım.. . 29 yaşına girdm... babamdan düğünüm hariç bişi istemedim istemeye gerek duymadım.. ekonomiyi ve ticareti iyi bilen kardeşim... sen bu yolda devam et ..klavuz u karga olanın..... he bide yazını yeni okudum ... burası istanbul konya değil.. sizin ilçe kadar insan bu bir sitede oturuyor... her sokakta her iş kolundan en az iki tane var ? ;) bizde ilçe başına iki tane alışverişmerkezi mahalle başına en az 3 tane süpermarket .. düşüyor burda cadde üstü dükkan kiraları en az 2000 den başlıyor.. oda büyüklüğe göre değişir ... ist ufak parayla ticaret sadee seyyar olur...burdaki avm lerde herşeyi bulursun bugun esnafın aldığı fiyata adamlar markette ürün satıyor sen neyin peşindesin.. gıda desen her yer Franchising o paralara anca çiğ köfte olur oda bişi bırakmaz... büfemi açıcan nereye açıcan sahilemi? otobüs durağınamı ? harektli yeremi arkadaş adam otobus duragının arkasında si,mit tezgahına 15 bün tl istiyor sen neyin peşindesin..

SekoLive
29-07-2011, 16:23
spec. konyada hayat specleri rahat sanırım? böyle baba işinde çalısıyo falan yazman hoşdeil aranda bukadar yaş farkı olan birisine. adam ben yandım eller yanmasın yazmıs daha acık varmı anlatcak bişey?

Low-Rider
29-07-2011, 16:24
Yıkama kışın para kazanmaz ama iyi işçilik ve çevre ile boya koruma ile güzel para kazanabilir

yasin_oguz
29-07-2011, 16:24
Ticaret Sünnettir. Mantıklı şekilde hareket edersen hiç korkma açacagın yerde olmayacak birşeyi denemelisin. Örnegin oturdugun semtte yoksa mesela Çiğköfteci açabilirsin. Gıda sektörü hiç bitmez bir sektör. Okulun bulundugu alanlar yada yaya trafiğinin yogun oldugu yerlerde büfe açabilirsin Allah hakkınızda hayırlısını versin

MBuğra
29-07-2011, 16:31
Üniversitede öğrenciyim. Eğer dükkan felan açmayacak isen,düşük meblağlar ile borsaya bak hafiften. Ufaktan göz gezdir. Ancak hemen girme. 1-2 kağıt takip et. 88'den alıp 89'a satsan bile örneğin 150 tl getirebilir sana günde. Ben harçlığımı borsadan çıkarıyorum bu aralar. :)

Anıl E.
29-07-2011, 16:31
Yiyecek-içecek ya da kıyafet üzerine yogunlaşmalısın,ikisininde sınırı yok .Biz de düşünüyorduk uygun rakama toptancılardan kıyafetler getirtip satmayı ama maddi durumumuz el vermedi.Kıyafet üzerine düşünüyorsan internetten toptan satan yerler var ,mesela tanesi 1 tl ye 200 tane t-shirt almanı şart koşuyor. (örnek verdim).Sen de 10 tl den satarsın ya da fiyat sana kalmış,tabi öncelikle sipariş ettigin malları satacagın yerleri iyi belirlemen lazım anlaşman lazım peşin parayla çalışman lazım.İlla dükkan vs.. açmana gerek yok bu sadece alternatif bir fikir .Artık bire bir çakma ürünler çogaldı kaliteside kötü degil ,çakma ayakkabıları al satacak yerler çok t-shirtler eşofman altları vs..İşin kurnazı oldugunda ve çalışma azmi içinde bulundugunda güzel paralar kazanabilirsin..

Gıda olarak üstlerde yazdıgım gibi,öyle bir mekan bulacaksınki atıyorum o mekanın çevresinde yakınında çigköfteci yok ,ya da küçük büfe halinde fast food yemekler satan yer yok ..at tabureleri dışarı içerde de yerin olsun sosisli ıvır zıvır yapıp satılabilir ..

Oto yıkama sadece yazları güzel para bırakır ,o da ismini iyi duyuyursan ..Boya koruma ve diger işlere de girilirse kışlarıda iş yapabilir.Bence oto yıkama riskli elinizdeki para az para degil bütün parayı oto yıkamaya şimdiden dökmek hata olabilir.
Küçük bütçelerle büyük paralar kazanmaya çalışın ondan sonra devamı gelir.
Umarım hakkınızda hayırlısı olur

svtec
29-07-2011, 16:34
spec. konyada hayat specleri rahat sanırım? böyle baba işinde çalısıyo falan yazman hoşdeil aranda bukadar yaş farkı olan birisine. adam ben yandım eller yanmasın yazmıs daha acık varmı anlatcak bişey?

eyw.hacı istanbulu konya zannediyor ... :D o onun görüşü inan bana kendisi bir işin ucundan bile tutmuyordur.. işsizdir.. :) bu işşer böle uzaktan davulun sesi hoşgelir..

svtec
29-07-2011, 16:40
ya sabaha kadar anlatsak anlamıcak kimse büyük balık olmadıktan sorna sermaye sağlam olmadıkça hiç bişi yapamassınız.. bunu herkes biliyor bukadar zman boşa kürek çekmedik biz... ticaret zor iş.. (ufak ticarete lafım yok alsat ver gitsin olur ama büyük olmaz ) mekancılık bitti artık adamlar heryere avm market açıyor peynir ekmek gibi herşey mevcut oralarda millet bakkaldan sadece gazete ekmek büfeden sigara alıyor ... diğer herşeye ailesiyle oralara gidiyor.. orda hem vakit geçiiriyor hem alışveriş yapıyor.. adamlar şimdi zincirlikuyuda bir yapı yapıyor gördünüz dimi.. sözleri şu burda ev alanlar kesinlikle dışarıya çıkmaya gerek duymucak ... ee yani çevre esnaf mokoko... hee dicenki öle avm de yer alalım.. git al bakayım adamlar daha inşaatı bitmemiş yere 50.000 euro depozito biçiyor..

Anıl E.
29-07-2011, 16:43
ya sabaha kadar anlatsak anlamıcak kimse büyük balık olmadıktan sorna sermaye sağlam olmadıkça hiç bişi yapamassınız.. bunu herkes biliyor bukadar zman boşa kürek çekmedik biz... ticaret zor iş.. (ufak ticarete lafım yok alsat ver gitsin olur ama büyük olmaz ) mekancılık bitti artık adamlar heryere avm market açıyor peynir ekmek gibi herşey mevcut oralarda millet bakkaldan sadece gazete ekmek büfeden sigara alıyor ... diğer herşeye ailesiyle oralara gidiyor.. orda hem vakit geçiiriyor hem alışveriş yapıyor.. adamlar şimdi zincirlikuyuda bir yapı yapıyor gördünüz dimi.. sözleri şu burda ev alanlar kesinlikle dışarıya çıkmaya gerek duymucak ... ee yani çevre esnaf mokoko... hee dicenki öle avm de yer alalım.. git al bakayım adamlar daha inşaatı bitmemiş yere 50.000 euro depozito biçiyor..

Abi söylediklerine çok ama çok katılıyorum,ancak her kesim de avm'lerden alışveriş yapamıyor bu da bir gerçek.Haa haklısın yeni yapılan marketlerde her türlü çeşit var manavına kasabına sigarasına ıvırına zıvırına kadar.Ben buna çok karşıyım bu oluşum yüzünden küçük esnaf denen bir şey kalmadı.Manavı dükkan kapatıyor kasabı dükkan kapatıyor,zaten bakkal denen bir şey kalmadı..Cümlemin başında dedigim gibi her kesim avm lerden alışveriş yapamıyor ,kalan küçük kısımda bakkaldan vs..alıyor ama eskisi gibi bir kazanç yok küçük esnafta.Küçük esnaf olma dönemi bitti bana göre ,mali müşavirlik işleriylede ugraştıgımız için biliyorum biraz biraz para kazanayım muhabbeti dönüyorsa al-sat başka çare yok

osman 1.8t
29-07-2011, 16:45
oto alıp satarsın o paraya başka birşey olmaz

svtec
29-07-2011, 16:51
Abi söylediklerine çok ama çok katılıyorum,ancak her kesim de avm'lerden alışveriş yapamıyor bu da bir gerçek.Haa haklısın yeni yapılan marketlerde her türlü çeşit var manavına kasabına sigarasına ıvırına zıvırına kadar.Ben buna çok karşıyım bu oluşum yüzünden küçük esnaf denen bir şey kalmadı.Manavı dükkan kapatıyor kasabı dükkan kapatıyor,zaten bakkal denen bir şey kalmadı..Cümlemin başında dedigim gibi her kesim avm lerden alışveriş yapamıyor ,kalan küçük kısımda bakkaldan vs..alıyor ama eskisi gibi bir kazanç yok küçük esnafta.Küçük esnaf olma dönemi bitti bana göre ,mali müşavirlik işleriylede ugraştıgımız için biliyorum biraz biraz para kazanayım muhabbeti dönüyorsa al-sat başka çare yok

bende onu diyorum işte sakın diyourm öle dükkan felan açmasın yazık olur bitti o devir :( ne yazıkki al sat yapcak en temizi araba al sat yani ne gerek var... kendini üzcen mali müşavirlikteysen bilirsin bugun sanan aylık muh. parası ödeyemen kaç esnaf var... bir yığın vergi borcu olan batık olan kaç tane esnaf var.. ben bunların farkındayım o da bu kervana katılmasın diye dedim.. yoksa sıkıntı yok.. para olursa kolay.. haa param olur.. gidrim bir avm ye alırım otopark işini kurarım yıkamayı otur bekle illa bir yerde kar edersin.. ama yatırdığın para baya yüklü olur..

volume81
29-07-2011, 16:55
format atmayı biliyosan bilgisayarcılık yap piyasa zaten hep öyleleri ile dolu gelen bilgisayarlara çak formatı gönder olmuyosa parça satarsın daha iyi para kazanırsın

SuperCorr
29-07-2011, 17:16
mantı, sarma, ev böreği ev yemekleri üzerine siparişle iş yap,,

gelen alıp gidecek oturma vs. yok , yerleşimin yeni yeni başladığı yerlerde olacak

1 yıl sıkacaksın dişini

lezzet iyi olursa para basarsın

sermayesi yormaz. 2.el pastaneden çıkma fırın vs.

abdullahçöllü
29-07-2011, 17:31
istanbul elbette farklı bi yer.karşılaştırmak için demiyorum ama 10 000 e yer tuttuk 6500 tadilatına harcadık. 10-15 000 tl likte mal aldık. tabi malı borca aldık. yani senin düşüncede başladık işe ama şehrimiz farklı.. belliki sen baya niyetlisin iş kurma olayına.. hesabını ii ayarla. ticari zekan iise korkma. biz yola neyimiz varki kaybedecek diyerek çıkıtk. gidiyoruz şu an şakır şukur.en azından niye yapmadım demezsin.. her halukarda bi şey kazanacaksın. TECRÜBE...para da kazanırsan fena mı olur ?

Spec.
29-07-2011, 17:55

Abi kusura bakma yaşına bakmadım buyugumsun saygım sonsuz burası forum herkes fikrini yazar tartışılır takıp ediyorum senı her konuda dalga geçer gibi konuşuyorsun insanlarla sana ters birşey soylemedik fikrin hakkında yorum yaptım çok büyük konuşuyorsun ayrı bir hava var.

serkan_2120
29-07-2011, 18:21
Tavsiyem büyük bir firmanın bayliğini alın ne iş yaparsanız yapın ama bayilik şeklinde yapın bakkal ahmet devri bitti ahmet marketler zinciri devrindeyiz

Onamdar
29-07-2011, 18:21
abicim ben mısır bardakta mısır işinde ısrarcıyım :D

küçük çay ocağı tarzı bir dükkanda olur gençlerin yoğun olduğu bi yerde yada 2 tane seyyar tezggah alırsın 300-1000 tl arası değişiyor 2 tane eleman koyarsın ufak ufak kazanırsın bişeyler

svtec
29-07-2011, 18:31
Abi kusura bakma yaşına bakmadım buyugumsun saygım sonsuz burası forum herkes fikrini yazar tartışılır takıp ediyorum senı her konuda dalga geçer gibi konuşuyorsun insanlarla sana ters birşey soylemedik fikrin hakkında yorum yaptım çok büyük konuşuyorsun ayrı bir hava var.

makara yampadan vakit geçmez ama aile iş ülke meselelerinde dalga geçen bir mesajım yoktur.... insanlarda burda vakit geçiriyor.. herkes bişiler paylaşıyor...bizde öyle...

onursumer
29-07-2011, 18:39
ben istanbulda ilk başta herzaman yer açmama taraftarıyım

ufak ticaretlerle çok güzel paralar kazanılabilir

en yakın ornek arkadaşım beni arıyor özellik belirtiyor adet olarak 900tl bütçem diyor mesela toplamda 12 diyor

ben 880 e mal ediyorum 900 e ona fatura ediyorum 1 saatte 240tl para kazanmış oluyorum

bunun gibi şeylerle başlanırsa haftada boyle 2 iş yapsan ayda 1400tl para yapıyor :) küçümsemeyin bence :D

streetracer_nos
29-07-2011, 21:08
valla şu aralar bayan çanta ayakkabı olayını düşünüp duruyorum.Ağustosta istanbula ürünlere bakmaya bi gitcem.Kızılay , tunalı ya da bahçeli tarafında da bi işporta kapatırsak :) denemiş olurum en azından maaşla bi yere varılmıyo :)

yolgezer
29-07-2011, 21:17
Selamlar arkadaşlar bu sıralar iş kurmak gibi bir düşünce içerisindeyim , anladığım belirli bir iş yok , 20'bin tl kadar sermaye çıkarabilirim.. Yada işe güvenirsem imkanımı zorlar 30 binde cıkarırım sizce ne yapılabilir İstanbul avrupa yakasında.. Önerileriniz benim için çok önemli saygılar.

Kardeş şimdi biz senin daha önceki iş deneyimlerini ve yeteneklerini bilmiyoruz bu durumda önerilerimiz tamamaen sallama olur ve yanlış olur hani derlerya sen neiş yaparsın oda ne iş olsa yaparım der bunun gibi sen kendini ve elinden ne iş iyi geldiğini bizden iyi bilirsin en iyi kararı kendin verirsin kolay gelsin umarım iyi bir tercih yaparsın

AEAlmas
29-07-2011, 21:38
=) 20 milyarla cok iş yapilir gücü 2 ye böl ama kafana yatan neyse onlari sirala maliyet gider hesabi yap para gücünü 2 ye bölünce gelir 2 kat olur =)

GokhanRS
29-07-2011, 21:46
mesela entel pazarları 3 aylık 200 lira gibi bir fiyat söyledi belediyenin biri yoğun bir sahilde. millet almış yeri atmış tezgahları. gel 5 lira al 5 lira diye bir sürü penye şort ne varsa satıyorlar ürün mbaşı 3-4 lira kalıyor günde kaç tane satıyor sayamam o kadar cok satıyor adamlar.

mantıklı gelirse pazarcılık iyidirr. bakma iş yok derler yüzde 80inin neden apartmanın var lafına cevapları yok yaptıkları pazarcılık işinden başka.

bilalMW
29-07-2011, 21:51
ps3 kafe diyorum. :)

d16y4
29-07-2011, 21:58
anlamadığın işten zarar edersin kardeşim. aklına yatan işe paranın birazını yatır tutarsa tutar tutmazsa yatar . ama tek tevsiyem tüm gücünü anlamadığın bir işe yatır sıkıntı çekme :) en akla yatan bakkal işi 500 ekmek satsan akşama kadar 25 krş x 500 = 125 tl yapar sigarası var çayı var bir sürü bişey var yani para kazanılacak iş bence ama ailendeki büyüklerine akıl danış.

not : sakın ortak iş yapma

zübeyir
29-07-2011, 22:00
bence ufak bır seyın franchise ını alıp.onu yapaılırsın.10 15 bınlık sermayelerle o tarz şeylerı alıp alısverıs merkezlerınde felan yar ayarlayop satabılırsn..

mrtysn
29-07-2011, 22:18
Tavsiyem büyük bir firmanın bayliğini alın ne iş yaparsanız yapın ama bayilik şeklinde yapın bakkal ahmet devri bitti ahmet marketler zinciri devrindeyiz

Hangi buyuk firma 20k tl'ye bayilik veriyo acaba ? Buyuk firmalar franchise vermek icin bile metrekare lokasyon gibi sartlar koyarken siz 20k ya hangi firmanin franchiseini alip da mekan acicaksiniz ?

Abi guzel biyer ayarlarsan oto yikama - Ps3 kafe uyar gayet de tutar . Ama en akillisi onursumer'in dedigi sey . Ayarla yaptir gonder kârini al gerisine de karisma .

onursumer
29-07-2011, 22:27
anlamadığın işten zarar edersin kardeşim. aklına yatan işe paranın birazını yatır tutarsa tutar tutmazsa yatar . ama tek tevsiyem tüm gücünü anlamadığın bir işe yatır sıkıntı çekme :) en akla yatan bakkal işi 500 ekmek satsan akşama kadar 25 krş x 500 = 125 tl yapar sigarası var çayı var bir sürü bişey var yani para kazanılacak iş bence ama ailendeki büyüklerine akıl danış.

not : sakın ortak iş yapma

bakkal bence hiç mantıklı değil 7 gün tatili yok izni yok kendine vakit ayırabiliceği bir durumu yok ki istanbul gibi her koşe başı avm market vs olan biryerde çok zor

svtec
29-07-2011, 23:04
bakkal bence hiç mantıklı değil 7 gün tatili yok izni yok kendine vakit ayırabiliceği bir durumu yok ki istanbul gibi her koşe başı avm market vs olan biryerde çok zor

..... esnafın birde o yönü var işte tatil vakit sosyal hayat yok.... unut ya her dakka bişiler olurmu işgelirmi is yetişdtimi vs vs bir yere gitsen kime bıraqkcan bıraktın diyelim gittin sonra iyi bir müşterin gelcek adam seni biliyor o kişiye seni sorcak oda seni arıcak snde ark. yardım eder dicen o kişi yi ve istediği işi sen biilyorsun o yapamıcak mıçtın.. ya ark. yormayın beni bırakın çocugu kendi yolunu çizssin :) tamam çalışman lazım para kazancan ama ya büyüğün yanında olcan yada büyülerden olcan.. yoksa zaman para kaybı başka bişi değil.. araba al sat bence kardeşim hiç kaybın olmaz... kimseyi dinleme pzarları pazara gidersin ntte ilan veirisin cbeinden ulaşırlar verirsib gider.. satamadınmı git galeriye ver tanıdığa ucuza ver yi,ne para :) ama paranı işe yatırsan geri gelme olasılığı % 0 :D

streetracer_nos
29-07-2011, 23:40
..... esnafın birde o yönü var işte tatil vakit sosyal hayat yok.... unut ya her dakka bişiler olurmu işgelirmi is yetişdtimi vs vs bir yere gitsen kime bıraqkcan bıraktın diyelim gittin sonra iyi bir müşterin gelcek adam seni biliyor o kişiye seni sorcak oda seni arıcak snde ark. yardım eder dicen o kişi yi ve istediği işi sen biilyorsun o yapamıcak mıçtın.. ya ark. yormayın beni bırakın çocugu kendi yolunu çizssin :) tamam çalışman lazım para kazancan ama ya büyüğün yanında olcan yada büyülerden olcan.. yoksa zaman para kaybı başka bişi değil.. araba al sat bence kardeşim hiç kaybın olmaz... kimseyi dinleme pzarları pazara gidersin ntte ilan veirisin cbeinden ulaşırlar verirsib gider.. satamadınmı git galeriye ver tanıdığa ucuza ver yi,ne para :) ama paranı işe yatırsan geri gelme olasılığı % 0 :D

svtec sende çok karamsar bakıyosun olaylara sen belki kazanmıyo olabilirsin.Ama bir sürü para kazanan insan var.Bu işler biraz çalışma biraz takdir meselesi.He şöylede bişey var.Memurada sorsan esnafada sorsan hepsi dert yanıyo ama esnaf adamın standartları hep daha iyi:icon_tup:

TheAce
29-07-2011, 23:56
çok büyük ustalık gerektirmeyen bir iş, bitane yanında maaşla çalışacak adam bul tesisat denetleme cihazlarının setini al (xray gibi çalışan ve tesisat içine kamerayla giren) git milletin evinde tıkanan patlayan çatlayan tesisatları tamir et.

çok ama çok revaçta bir iş, tesisatlar genelde mutfak ve banyodan geçtiği için bütün fayansları kırıp bi ton tadilat gerektiriyor işler ama eğer dedektörlerin var ise ki bana gelen müşterilerden hiçkimsenin yok, sadece bir bilemedin 2 fayansla bütün işi halledebiliyorsun. sabit mekan açmana gerek yok, vergi sistemiyle çalışmana gerek yok...

Mivec_4G63
30-07-2011, 03:41
2.el pc aldım 300 liraya , 512 ekran kartı taktım ona da 50 lira verdim. 500 fiyat koydum anında satıldı. Bu işte iyi para var ama kelepir pc her zaman düşmüyor

Mr.K
30-07-2011, 04:50
Pazarda tezgah kiralayıp,pazarları kovalayıp.Merterden(attım kafadan yada x bıyerden) replica,yada guzel kalıtelı baskılı falan tshırtler satabılırsın.Hatta tek bir tip üzerine yoğunlaşıp o işin ehli olup,pazarda xxx emrah'tan alınır moduna sokabılırsın kendını..Her aıle ferdı pazara cıkar,bende cıkyıorum..İllakı domatescım var,bıbercım var..tshırtcum yok:D(makaradegıl:D) ama ıllakı ıs yaparsın..Tanesı 1liradan 80kurustan,ihraç fazlası 2~5 liradan bir tezgahı doldurcak kadar her hafta mal alsan,1ay denesen ..2.ayda ufaktan cozsen,1yıl sonra saglam paran olur dıye dusunuyorum.Pazarcılık dıye dusunme,tıcaret tıcarettır.Yapabiliyosan hatta limon sat,ama eger deneyımın yoksa gıt kapalıcarsıda bı pazarlama ögren:) ALLAH sonunu/muzu hayır etsin.Amin

serkan_2120
30-07-2011, 07:56
Hangi buyuk firma 20k tl'ye bayilik veriyo acaba ? Buyuk firmalar franchise vermek icin bile metrekare lokasyon gibi sartlar koyarken siz 20k ya hangi firmanin franchiseini alip da mekan acicaksiniz ?

Abi guzel biyer ayarlarsan oto yikama - Ps3 kafe uyar gayet de tutar . Ama en akillisi onursumer'in dedigi sey . Ayarla yaptir gonder kârini al gerisine de karisma .

avmlerde küçük yerleri kiralarsınız bardakta mısır çiğköfte parmak patates yada bujiteri markalarının bayiliğini alıp yapabilirsiniz bütçeniz yeterlidir bu iş için bilmemek değil sormamak öğrenmemek ayıp sakin ol biraz sor söyleyeyim şuna bayilik sistemi ile bujiteri işi yapıyom öyle metrekare lokasyonu falan bişey istemediler gittik oturduk konuştuk anlaştık açdık

pazarcılık mantıklı bir iş bi ara bende yaptım 1.5 tan aldım 7.5 tan sattım güzelde iş yaptım özellikle tatil bölgelerindeki gece pazarlarını takip et çok güzel iş yaparsın oralarda şort mayo bile satsan yeter çok bi sermayede gerektirmez 5 bin paran olsun yeter ama gene vergiye tabi olacan bi muhasebeci el fişi şart

h.guroglu
30-07-2011, 08:49
çırağı olmadığın işin patronu olamazsın ;)

lnd_samet
30-07-2011, 09:12
çırağı olmadığın işin patronu olamazsın ;)
+LND...

o yüzden elindeki paraya hurda altın al.
yada bankadan altın hesabıyla altın al gir bi işe(severek çalışacağın) çalış 2-3 yıl.
bana kalırsada madem iş kurma hayalin var-beyaz eşya servislerinde iş bak.
elinden tamir tamirat geliyor meslek sahibi ol-kalifiye eleman olursan iş bile kurmak istemezsin bir süre sonra:)

halilcan9455
30-07-2011, 09:35
giyim işi olabilir.
sahibinden.com'a girin giyime girin.vem fiyat aralığına maximum 3 lira yazın.
neler neler göreceksiniz.adam 0 formayı 1 tl den satıyor.ama en az 20 tane alıcaksın diyor.
20 tane alsan eder 20 lira.
hiç satmasan 10 liradan satarsın. 9 lira kar.

S.Saka
30-07-2011, 17:08
bu konunun takipçisiyim bende bu tür bi atılım yapmak istiyorum ama ne yapıcağim konusunda fikrim yok pek :S

mrtysn
30-07-2011, 18:35
avmlerde küçük yerleri kiralarsınız bardakta mısır çiğköfte parmak patates yada bujiteri markalarının bayiliğini alıp yapabilirsiniz bütçeniz yeterlidir bu iş için bilmemek değil sormamak öğrenmemek ayıp sakin ol biraz sor söyleyeyim şuna bayilik sistemi ile bujiteri işi yapıyom öyle metrekare lokasyonu falan bişey istemediler gittik oturduk konuştuk anlaştık açdık

Buyuk kavramlarimiz farkliymis o halde :) Ben Starbucks - Burger ya da Ykm'nin franchiselarindan bahsediyodum

PROMINENT
30-07-2011, 18:47
pazar işi iyidir..yada biryerde bayan çocuk kıyafet sat bir dükkan tutup .. ama önce pazar ticareti malı öğrenirsin neyi nerden kaça alacağını öğrenirsin.. fason diken fabrikaları araştır.. orjinalleri az defolu kapmaya çalış.. kg ile.. belediyeden ziyade pazarın içerisinde de tanıdık bul.. yerini sağlamlaştırmaya bak.. işin iyisi kötüsü olmaz gururuda olmaz... aslan gibi para kazanırsın.. 1 seneye dükkana bile geçersin.. zarar desen zararı yok daralsan pazardaki başka tişörtçüye bile malını satar çıkarsın işin içinden.. avm de takı boncuk işide olabilir.. ama bilmiyorsan hedef malı alamazsan elinde kalır sağlam zarar edersin..

Mr.K
30-07-2011, 18:49
Buyuk kavramlarimiz farkliymis o halde :) Ben Starbucks - Burger ya da Ykm'nin franchiselarindan bahsediyodum

adam 20mılyar butce dıyo sen gıdıp 500milyardan franc. kapı acan fırmalardan bahsedıyosun.Bence sen okulunu oku 17 yaşında bılmıslık taslama ;)

_sinan_
30-07-2011, 20:17
ufak sokağa koyulan oyuncak makinalarına bak özellikle patsonun orda var çok iş yapıyo..

edit : böyle bişey gördüm fiyatı indirebilirsen bide yer ayarlayabilirsen olabilitesi var..

YETİŞEN ALIR SON 1 TAKIM ÇARPIŞAN BOT - Hobi ve oyuncak çeşitleri Türkiye'nin ücretsiz ilan sitesi sahibinden.com'da - 19796487 (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-hobi-oyuncak-ticari-oyun-makineleri-cocuk-eglence-makineleri-2010-kazanc-yili-carpisan-botlar-artik-turkiyede/detay/?source=promotion_hpva)

baretta
30-07-2011, 20:28
İş kurmak zor iştir , benimde hedeflerim arasında çok önemli bir yeri vardır... İş önerisi olmasa da sevdiğim bir iki söz vardır onları paylaşayım istedim , okuduğum iş kitaplarından edindiğim...

"Ticaretteki en önemli şeylerden birisi de , cesaretle yaratıcılığı buluşturmaktır."

Zeki Başeskioğlu

Size üç seçenek :

Sadece size gösterilenlere bakabilirsiniz.

Belki geleceği de görmeye çalışabilirsiniz.

Ya da geleceği şekillendirmeye çalışırsınız."

Ahmet Şerif İzgören

"Hedeflere giderken sıkılmayacaksın. Hedeflerin olacak , rüyanda onu göreceksin , sabah kalktığında düşüneceksin. Para kazanmalı diyeceksin."

Zeki Başeskioğlu

Low-Rider
30-07-2011, 22:06
Pazarda bayan üzerine tişört,body'de ciddi güzel para var

senelerce önce bir arkadaş yardım için 1gün yeşilköy pazara gitmiştim.karşı tezganımızda sadece düz body satan adama 5tl'de 200tane falan satmıştı rahat

mrtysn
30-07-2011, 22:28
Anil abi bu da benden gelsin o halde :)
Bir adam sadece para kazanmak fikriyle işe başladıysa, büyük ihtimalle, yapamayacaktır. Joyce Claude Hall

adam 20mılyar butce dıyo sen gıdıp 500milyardan franc. kapı acan fırmalardan bahsedıyosun.Bence sen okulunu oku 17 yaşında bılmıslık taslama ;)

Ben gidip 300k ya mado ya da starbucks franc. alin mi yazdim ? Hayir . Bilmislik taslamak ? Abi yapma . Buyuk firmalar diye bi ibare kullanilmis mi ? Kullanilmis.Bunu ben mi soyledim ? Hayir. Buyuk firma denince senin aklina ne gelir allah askina ha hatam varsa ozur okey .Okulumu zaten en iyi sekilde okuyorum sıkıntı yok orda .17 yasinda olunca konusma yasagi falan mi var da haberim yok ?Cumhurbaskaninin oglu 19 yasinda Daily Fresh'in ve parayi dupeduz basan bi Burger King subesinin ortagi olabiliyo da 17 yasindayken ben bayilik kovalayinca burda franchise muhabbeti yapinca bilmislik taslamis oluyorum, pes .Finansal destegine kadar saglamisken yurtdisindan getirlilen ickiye gelen katma deger ve ozel tuketim vergileri- ruhsatina cartina curtuna gelen abarti zam olmasaydi bugun kendi ayarladigim is sayesinde bulusmalara otobus yerine ehliyet yasim uydugu icin motorumla gelirdim :) Mekan ve nakit derdim olmasa bugun gorusecegim franchise de bellidir. Yazdigimda bi hata bi saygisizlik varsa affola , yasima (!) verin .

Ronin_
30-07-2011, 23:00
altın al, ocak ayına kadar bekle... 200TL altında olucağını hiç zannetmiyorum çünkü..

daha 10gün önce 132 lira olan çeyrek 144 lirayı geçermi ya ?

pitstop
30-07-2011, 23:32
Kişi en iyi kendisini gene kendisi tanır son son ne iş yapacağını sen bilirsin.Ama nacizane tavsiyem ne iş yaparsan yap bence 20-30 gibi rakamlarla şu şartlarda dükkancılığa girme.Sonunda üzülmen yada keşke demen kuvvetlle muhtemel bence.Arkadaşların dediği gibi şu an 2 şeye yoğunlaşman hayırlı olur gibi.Onlarda ayak üstü al sat işi yada sıkı bi şekilde internet üzerinden bişeyler kovalaman.Sermayenin büyük kısmı gücün yada el sanatın değilse(kaporta,mekanik,taş mıhlama yada çekirdekten gelme vs.vs)bu paralarla dükkancılığa girmen çok ama çok riskli olacaktır.Kaldıki şu zamanda el sanatkarı bile olsan genede kenarına 20bin lira gibi bi para olması lazım seni ayakta tutabilmesi için.Eğer bide el sanatın falan yoksa,sen kıyasını yap.Büyük tabiki konuşmuyorum nihayetinde Allah herşeyi istediği gibi yaratır.Bütün burda yazılanlar nihayetinde tavsiye ve tecrübedir hepsi bu.Allah muvaffak etsin.

Tugral
30-07-2011, 23:43
geçmişimi gördüm sende. Biz iş yapıyorduk ama esnaflığın bize göre olmadığını anlayıp distiribitör firmamıza devrettik dükkanı. Sadece para kazanmak dükkan çevirmek değil esnaflıkta zor bir zanaat .

svtec
31-07-2011, 12:12
geçmişimi gördüm sende. Biz iş yapıyorduk ama esnaflığın bize göre olmadığını anlayıp distiribitör firmamıza devrettik dükkanı. Sadece para kazanmak dükkan çevirmek değil esnaflıkta zor bir zanaat .

katılıyorum.. insanlarla uğraşmak bir hayli zor... sadece dükkanı ayak ta tutmak değil zaten konu her türlü insanla muattap olucan başına gelmeyen kalmıyacak.. neyse ya zaten yorumların çoğu aynı seviyede arkadaş kendinide biliyordur.. bence en doğru kararı kendi verecek.. biz görevimiz olan tecrübelerimizi yazdık o bunlara göre kendine bir yol çizecektir... bir küçük hikaye vardı... adam biri iş yeri kuruyor yanında müdür olarak daha önceden aynı işi yapmış ve batmış birini buluyor.. herkes adama veryansın ediyor.. niye böle bir iş yaptın neden o adamı yanına aldın diye.. adam ilerleyen zamanda işlerini iice büyütünce.. herkes şaşırıyor.. nasıl oldu felan diye.. bir anda böle.. adam arkadşlarına... sizin o batmış dediğiniz adamdan nasıl battığını dinledim sürekli... o anlattı ben yol çizdim .. onun yaptıklarını yapmamamk için ondan yardım aldın.. tecrübesinden faydalandım.. demiş ve bu sayede o hatalardan erken döndüm.. herşey onun tecrübesi sayesinde .. diyerek özetlemiş... olayı...