PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul Park takvimden çıktı

XoR
29-07-2011, 15:08
Formula 1 patronu Bernie Ecclestone'ın hazırladığı 2012 takviminde Türkiye Grand Prix'si yer almıyor. Ecclestone yaptığı açıklamada gelecek yıl Türkiye GP'nin yapılmayacağını söyledi.

Bu takvime göre gelecek yıl yarışlar 18 Mart'ta başlayacak. Bahreyn Grand Prix'si ise Kasım ayına alındı. Ayrıca Teksas'taki ABD Grand Prix, oldukça soğuk bir tarih olan 18 Kasım'da görünüyor.

Ecclestone'un hazırladığı takvimin son hali şöyle;

18 Mart: Australya GP
25 Mart Malezya GP
8 Nisan Çin GP
22 Nisan: Hindistan GP
13 Mayıs: İspanya GP
27 Mayıs: Monako GP
10 Haziran: Kanada GP
24 Haziran: Avrupa GP
8 Temmuz: İngiltere GP
22 Temmuz: Almanya GP
29 Temmuz: Macaristan GP
2 Eylül: Belçika GP
9 Eylül: İtalya GP
23 Eylül: Singapur GP
7 Ekim: Japonya GP
14 Ekim: Kore GP
28 Ekim: Abu Dabi GP
4 Kasım: Bahreyn GP
18 Kasım: ABD GP
25 Kasım: Brezilya GP

stanbul Park takvimden kt - Hrriyet Formula1 (http://www.hurriyet.com.tr/spor/formula1/18370648.asp?gid=381)

basar13
29-07-2011, 15:09
Ulkemizdeki piste adim atamadik serefsiz yuzunden

alperkirman
29-07-2011, 15:11
e noolcak koskoca pist harabe olmaya bırakılmaz heralde

fatiii
29-07-2011, 15:14
moto gp falan filandamı olmıyacak yoksa sadece F1 mi olmıyacak?

XoR
29-07-2011, 15:15
Formula 1 takviminden çıkarıldık sadece. Diğer aktiviteler için henüz bir değişim yok.

__FrK__
29-07-2011, 15:16
s.... gitsin o..... çocukları bize imkan verseler biz ona gerekl değeri veririz

ZaZy
29-07-2011, 15:17
F1'den başka ne aktivite var ki_? bilmediğmden souryorum.
saygılar

SekoLive
29-07-2011, 15:19
devlet hemen kenan sofuoğlunu çeksin moto gp den

:D

ya işin şakası bi yana çok sahip cıkılmadı bence f1 organizesine... inş bi sezonluk nadasa bırakma olayıdır seneye daha iyi şekilde döneriz....

aegean76
29-07-2011, 15:23
Elin kralı , cumhurbaşkanı , prensi kupa verirken sen gsgm genel müdürü yunus akgüle kupa verdirirsen..adama sen bizi istemiyon derler böyle...tamamen siyasi rant meselesi...bence pistin yerinde gözleri var kentsel dönüşüm falan...

CGR328
29-07-2011, 15:33
aman da aman çok da lazımlardı :S Türkiyenin istanbulun reklama ihtiyacı yok kıskanıyorlar ve ikinci neden de Türk ve müslüman olmamız yıllardır bu böyle

azrail
29-07-2011, 15:35
Aman ne üzüldüm. F1 organizasyonu olsun diye güzelim piste adama peşkeş çektiler. Kimse organizasyon yapamaz oldu. Umarım bundan sonra bazı şeyler değişir

MeRtCaN
29-07-2011, 15:37
f1 pisti alısverıs merkesı fuar alanı olacak
boyle bır haber cıkmıstı

Formula 1 pisti sklecek yerine fuar alan yaplacak! (http://www.emlakkulisi.com/formula_1_pisti_sokulecek_yerine_fuar_alani_yapila cak_-74294.html)

svtec
29-07-2011, 15:37
o pisti bu millete yar etmezler onu bilirim... yakarlar yıkarlar çürür pas tutarda içine birimizi almazlar..

Orhan
29-07-2011, 15:38
belki bana kızacaksınız ama iyi olmuş keşke komple çıksakta pisti diğer spor dalları için kullansalar amatörlerde kullanabilse
Hiç değilse ülkemizdende iyi pilotlar çıkmaya başlar

NETMAR
29-07-2011, 15:40
ya atmasyon haberlerle asılsız konuşmayın adamlar kendi yaptıkları pisti ne diye bozsunlar

1-2 yıl iki taraf da posta koyacak birbirine demekki. belki daha da hayırlı olur ufak ve büyük organizasyonlara kiralanır

onursumer
29-07-2011, 15:42
pisti uygun fiyata kiralasalar veya güzel organize uçuk fiyatlı olmayan time trial etkinlikleri yapsalar daha çok iş gorur para bırakır bence o pist :)

trgy
29-07-2011, 15:47
buğra abi goşşşşşşşşşşşşşşşşş,pisti sana bırakmışlar güzel organizasyon yapıyorsun diye:D

şakası bi yana belki şimdi amator kuruluşlar tarafından daha cok kiralanıp halka acılabilir.

imhotep
29-07-2011, 15:51
geçmiş olsun

XoR
29-07-2011, 15:52
Gece falan çaktırmadan girip iki sıkıp çıkmak lazım şimdi :hehe:

Yada gidip çıplak oturma eylemi yapalım pisti bize verin diye :D

Quantum
29-07-2011, 16:02
O araziyi baya Fuar alanı yapıp satacaklar metrekaresini 100-200euro dan.. Para basmayı hedefliyorlar.. İstanbulda pist olmuş olmamış kimsenin umrunda değil..

Fuar alanı yapmakta ne var.. Bas asfaltı altına, kur çelik konstrüksiyon yapıları üzerine, ölç metre metre içini, sat sonra.. Binaların çevresine de biraz çim satın al, döşe onları da miss.. Al sana fuar alanı, gelsin paralar..

imhotep
29-07-2011, 16:10

motorsporları bolumunde geyik yapma arkadasım..:Deli:

JapanVsGermany
29-07-2011, 16:10
inşallah artık halka açılır pist...

XoR
29-07-2011, 16:12
O araziyi baya Fuar alanı yapıp satacaklar metrekaresini 100-200euro dan.. Para basmayı hedefliyorlar.. İstanbulda pist olmuş olmamış kimsenin umrunda değil..

Fuar alanı yapmakta ne var.. Bas asfaltı altına, kur çelik konstrüksiyon yapıları üzerine, ölç metre metre içini, sat sonra.. Binaların çevresine de biraz çim satın al, döşe onları da miss.. Al sana fuar alanı, gelsin paralar..

Oteller malesef gayet yakın zaten çevresinde, e havalimanıda tamam herşey hazır geçmiş olsun.

driftboy
29-07-2011, 16:18
inşallah artık halka açılır pist...

Herşeyi yaparLar, kapıya kilit vurur ne kadar polis jandarma varsa dizerler etrafına yine bizi almazlar içeri..

Burak İ
29-07-2011, 16:18
Buradaymış demek aklıma gelmedi :D ilgisizliğimizin sonucu bence . Yetersiz tanıtım boş tribünlere oynar mı koca f1 dünyası .

ef186
29-07-2011, 16:21
buğra abi goşşşşşşşşşşşşşşşşş,pisti sana bırakmışlar güzel organizasyon yapıyorsun diye:D

şakası bi yana belki şimdi amator kuruluşlar tarafından daha cok kiralanıp halka acılabilir.

Devlete yaklaşan her malın fiyatı yükselir .
Tecrübe ile sabittir .(körfez pistinin güncel kira bedeli kapanmadan önceki halinin 5 katı olucak mesela...)

Gitmemeliydi f1 bence çok yazık ettile bizim yöneticiler . adam karşısında muhattap bulamadı türkiyede konuşup ortak payda bulacak, sonuçta liste dışı kaldı istanbul park olay bukadar trajikomik tam bir Türk filmi ...

Mutu
29-07-2011, 16:21
.............

Orhan
29-07-2011, 16:22

sen çıplak eylem neyin yapma bi de namus belasıyla uğraştırma beni :D

Frid
29-07-2011, 16:23
vay arkadaş bir kere bile kapısına gidemek :D

Brs_eg
29-07-2011, 16:24
Tecrübe ile sabittir .(körfez pistinin güncel kira bedeli kapanmadan önceki halinin 5 katı olucak mesela...)

Gitmemeliydi f1 bence çok yazık ettile bizim yöneticiler . adam karşısında muhattap bulamadı türkiyede konuşup ortak payda bulacak, sonuçta liste dışı kaldı istanbul park olay bukadar trajikomik tam bir Türk filmi ...

rakami salliyorm 2 iken 10 olacaksa bizim korfeze girmemizde zor olacak gibi gozukuyor :S

Quantum
29-07-2011, 16:28
Formula 1 pisti sökülecek yerine fuar alanı yapılacak! | Ücretsiz Emlak Danışmanlığı (http://www.emlakal.net/haberler/formula-1-pisti-sokulecek-yerine-fuar-alany-yapylacak-2906.html)

TUZLA Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Formula 1 pistinin sökülerek yerine fuar alanı inşa edilmesi için proje hazırlayıp Başbakan Erdoğan’ın onayına sunduklarını açıkladı…

Best Fm’de yayınlanan Konuşan Türkiye programında Star İstanbul yazarı Özay Şendir’in konuğu olan Yazıcı, “İstanbul’da yılda bir kez kurulan bir organizasyon için iki yüz milyon dolarlık bir yatırım aslında çokta doğru değil. Biz buranın bir fuar alanına dönüştürülmesi için gerekli çalışmaları yaptık. Boş alanları ve alt yapısı dahil bölgeyi içine alan, 3. Köprü yolu, TEM, E-5, Sabiha Gökçen Havaalanı gibi her şeyiyle hazır projeyi Başbakana sunduk.” dedi. Pist alanı dışında yer alan biri yüz yetmiş diğeri iki yüz dönümlük iki arazinin fuar için tünellerle birbirine bağlanacağını da belirten Şadi Yazıcı, yeni kuracaklar AVM’yle ilgili de açıklamalarda bulundu. Yazıcı, “Bizim AVM mantığımız bir alışveriş merkezinin deniz üzerinde kurulması, balık şeklinde 320.000 metrekarelik bir alanda deniz üzerine kurulmuş bir marina projesi.” diye konuştu.Star

Tüm altyapı hazır ki.. Herşey.. Geçmiş olsun.. İstanbulda 2 tane Fuar Merkezi var..
3 günlük ve 30.000 ziyaretçisi olan, tek hall de yapılan bir fuar sonunda ne kadar para kazanıyor bilginiz var mı?
Söyleyeyim.. 2.000.000 TL.- (ya da iki trilyon diyeyim)
3 günde kazanılan para bu.. Ne yapıyorsun? Yer kiralıyorsun.. 10m2 sana, 50mt2 sana diye.. bitti gitti..

1 hafta ya da 15 gün süren, 100.000 üzerinde katılımcısı olan, 5-6 hall de yapılan fuarlar var.. 10 hall kapatılıyor.. Oranlayın.. Ve yılın her haftasında fuar var.. Boru fuarından tut teknoloji fuarına kadar avcılık fuarından tut bilmem ne fuarına kadar.. 365 gün dolu.. Çakışmalar bile var aynı anda 5-6 tane fuar oluyor..

Birilerinin iştahlarının kabarması normal değil mi?

ef186
29-07-2011, 16:31
rakami salliyorm 2 iken 10 olacaksa bizim korfeze girmemizde zor olacak gibi gozukuyor :S

bakalım görücez hepberaber ...

ömerve
29-07-2011, 18:03
ciddi kayıp bana göre,ve tamamen düzgün organize olamadığımız için çıkarıldık takvimden.pahalı bilet fiyatları yetersiz reklam ve pazarlama sonucunda hedeflenen ilgiyi görmedi ülkemizde f1.
üzerine düşülseydi eğer biraz çok faydasını görücektik,hem ülkemizin reklamı hemde gelen turistlerin burdaki harcamaları avantajdı hep bizim için.
yazık oldu diyorum

tool
29-07-2011, 18:05
araplar mi alacakmis?

azrail
29-07-2011, 18:36

O zaman istanbul parkın kirası eskisi gibi pahalı gelmez gözümüze. Hani körfeze bu kadar para istenilirken İstanbul park a bu para az bile deriz :)

Berkan
29-07-2011, 19:27
araplar mi alacakmis?

kurtkoy akfiratin alıp veremedigi var araplarla :) Viaport (istanpul park ile 3 dk mesafese) saolsun cayır cayır turist geliyo günübirlik turlarla arap ülkelerinden gün gectikcede yayılıyo büyüklüğü otelini falanda açtı busene sahibini unuttm suan ama iktidardan saygıdeger bir milletvekilimiz olması gerekiyor.

ef186
29-07-2011, 20:04
O zaman istanbul parkın kirası eskisi gibi pahalı gelmez gözümüze. Hani körfeze bu kadar para istenilirken İstanbul park a bu para az bile deriz :)

yok okadar olmasada eskisi gibi olmayacağı kesin .
Sonuçta pistin kalitesi istanbul park gibi şuan .

istanbul park 5 km körfez 2 km zaten kaç kişinin otomobili istanbul parkta 5 km pistte zaman çıkartmak için gazlayabilir ? fiyatından falan değil 5 km lik pistte süre çıkartmak hem otomobilin çok iyi olmasını gerektirir hemde sürücünün ...

kurpat
29-07-2011, 20:58
isabet olmuş, bundan sonra ne yapacağımıza bakalım.. olayı fırsata çevirmek lazım

pist hala bernie'de mi kalacak mesela?

RR-V8
29-07-2011, 21:46
Öncelikle herkese merhabalar foruma yeni üye oldum adım Emir.Bugün radyoda Mümtaz Tahincioğlu'nun açıklamasını dinledim.Onun dediğine göre Formula 1 için bizim ödediğimiz bedel 13 milyon dolar.Bernie Ecclestone'nun istediği bedel ise 26 milyon dolarmış.İstanbul Park'tan daha sonra yapılan pistlerden istenen bedel ise 40 milyon dolarmış ve yeni yapılan pistler de sonuç olarak takvime girmek için can atıyorlar.Aslında iki tarafta kendine göre haklı biz ödediğimiz bedelin 2 katını ödemek istemiyoruz.Bernie Ecclestone da 40 milyon dolar almak varken daha düşük meblağlarla uğraşmak istemiyor.Ama daha çıkarıldığımız kesin olarak belli değilmiş.Yeni spor bakanı ile bir görüşme yapılacakmış ve son teklifimiz Bernie Ecclestone'a bildirilecekmiş.Ben yine de artık takvimden çıktığımızı düşünüyorum ama umarım ülkemiz hayırlı olan olur.Olan Formula 1 severlere ve izleyicilerine oldu.

Saygılar

Sportivo
29-07-2011, 22:30
ben yazacaktım tam arkadaşımız belirtmiş daha önceki taslak takvimde 6 mayıs Türkiye GP olarak görünüyordu, kesin konuşmak için eylülü bekleyeceğiz...

Swift
29-07-2011, 23:17
di montezemolo istanbul park için uğraşıcam diyordu bakalım bernie moruğunu ikna edebilecek mi

CTG
30-07-2011, 00:09
Kesin takvim 23 eylulde...
Ama bize f1 cok fazla ;)

BaDCaT
30-07-2011, 06:02
Bugun ve yarin Turkiye Motorsiklet Pist Şampiyonası var İstanbul Park'ta 2.ayak olarak..yavaştan türk sporuna açılıyor pist işte ne güzel dandirik F1 olsa nolur olmasa nolur..eski tadi tuzu yok zaten formula 1'in..

Kahraman castle
30-07-2011, 08:35
zaten formula için bu kadar masrafa girmeye değmez.
yap drag pistlerini,memleketimiz kazansın.

KingoAtmo
01-08-2011, 12:32
İstanbul park'ın Start finish düzlüğünde Amma drag yaparız :)

overblack
01-08-2011, 12:52

valla ben soyunurum hava çok sıcak bahane olmuş olur :D

individual
02-08-2011, 21:09
Formula 1'e yeni formul bulundu
TOSFED Başkanı Tahincioğlu, "Bakan Kılıç, Formula 1'in Türkiye'de kalmasını istiyor. Ecclestone'a 13.5 milyon doların üzeri için 100 bin seyirci garantisi vereceğiz" dedi.

http://www.techturkey.com/forum/motorsporlari/90862-istanbul-park-takvimden-cikti-3.html

Eriador
03-08-2011, 03:03
Pist halka açılacaksa F1 feda olsun ama gene halka koklatılmaycaksa çok yazık olmuş ...

CRUEL
03-08-2011, 08:11
normal zaten söylemişlerdi böyle olucağını. bomboş pistte yarıştı adamlar bidaha gelirmi? gelmez.. tabi biletlerde pek uygun değildi etkendir:)

ahmet3425
03-08-2011, 09:14
turkiye gibi bir ulkede bronz tribun bileti 100 tl den satılırsa tabiki seyirci gitmez. o pist icin harcanan maliyete yazık.

kifanhom
03-08-2011, 09:34
halka da açılsın o pist

bugratemel
03-08-2011, 12:53
kentsel gelişme ile alakalı kapanıp fuar olcaksaa keşkee izmire yapılsaydıda sahip çıksaydık dedim kendi kendime bildiğim kadar izmir veya istanbul arasında kalıp enson istanbula karar vermişlerdi
şöyle düşünün f1 in tr de olmaması bnce bi eksiklik sonuçta yılda 1de olsa gelen turist haracamaları otell harcamaları şehirde harcadıkları yada takımların ikaameti ile ilgili paralar belki az ama olsun sonuçda ülkemize ++ bir gelir di hemde dünyanın okdar ülkesinden sadece ilk 20 si arasına girmekde güzel bişey diğer aktiviteler hakkında yorum yapamam çünki bilgim yok

individual
03-08-2011, 16:25
formula 1'in türkiyeden gitmemesi gerek hatta WTCC Superbike motogp falanda gelmesi gerek dünyadaki sayılı güzel pistlerden biri hem teknolojik olarak hem tasarım olarak.

Macaristan pistiyle ilgili pilotlar açıklama yapmışlar pist çok kötü asfalt kötü reklam panoları kötü yarışı anlatan serhan acar twitterdan yazmıştı anlatım odalarında hala tüplü tv varmış bizim pist takvimden çıkarsa çok yazık olucak bence.

SErhat.
10-10-2012, 13:24
Arama yaptım forumda ama ilgili konu bulamadım.

Pist kiralanmış.

İto başkanı yazmış Twitter'da..

Murat Yalcintas ‏@myalcintas
Istanbul Park (Formula Pıstı) ısletme hakkı ıhalesını yıllık 9.100.000 TL kıra bedelıyle Istanbul MC Yarıs Sporları ltd sırketı kazandı

ice
10-10-2012, 13:29
Bu vesile ile pist halka açılır umarım...

KingoAtmo
10-10-2012, 13:36
stanbul Park' MC Yarlk kazand - Hrriyet EKONOM (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/21665371.asp)

aslan
10-10-2012, 13:36
Yıllık olarak çok ciddi bir para halka açılsa bile kişi başı fiyatlar çok yüksek olur kanımca