Orijinalini görmek için tıklayınız : Hyundai accent egzoz tavsiyesi
2004 model LPG li full stock hyundai accent 1.3 aracım var.Hem performans hemde güzel bir ses alabileceğim egzoz istiyorum ne yapmalıyım hava filtresi egzoz chip falan neler yapılabilir yardımcı olursanız sevinirim.
mechanic
30-07-2011, 10:53
ben birşey söylemek istiyorum. açık filtre yaparsan benzini su gibi içiyor.
egzos yaparsan hacim küçük nasıl bir ses olur bilemedim ama yazılımda sorun yaşayabilirsin lpg var işin içinde..
kutu içi perf. orjinal bir filtre takmakla başlayabilirsin.
öncelikle ne eklersen ekle, aracın devirlenme sürelerini ölçerek sürekli karşılaştır 60-200 vb... artı mı eksi mi oldu ölçtüğün zamana göre karar ver.
WarmongeR
06-08-2011, 01:45
bence önce açık hava filtresiyle başla derim, hem pahalı bir şey değil hemde memnun kalmazsan istediğin an eski filtrene dönebilirsin. benzinde belki biraz artış olabilir ancak su gibi içme durumu olmaz. eğer üst devirlerde çıkacak ses hoşuna giderse sonra kat iptali, ara boru ve egzoz yaptırırsınız.
Fazla fazla beygirler beklemek düş olur sadece..Yapacaklarınızla aracınızın gidişine çok büyük farklar yaratmasa da rahatlatabilirsiniz..
Açık hava filtresi yakıt tüketimi bir anda arttırmaz.. Kişinin kullanımına göre değişir.. Filtre takıp aynı oranda gezen araçlarda var. Filtre taktıktan sonra insanlar basar sesi duymak için.. Bu da yakıt tüketimini arttırır.. Sakin kullanımda öyle aman aman bi fark olmaz..
Bunun devamında katı iptal edebilirsin.. Yukardaki arkadaşın dediği gibi bi düz boru çektirilir aşağı.. Sonada bi egzos ile ses alabilirsin..
Sadece ses almak istiyorsan şu da yapılabilinir.. Arkadaşım 99 corollaya sadece egzos taktı.. Motor stock.. Öyle 60-70 Tl'lik bir egzosdu.. Gayette tok bi ses veriyordu.. Denemek lazım..
onn_dear
06-08-2011, 08:15
Fazla fazla beygirler beklemek düş olur sadece..Yapacaklarınızla aracınızın gidişine çok büyük farklar yaratmasa da rahatlatabilirsiniz..
Açık hava filtresi yakıt tüketimi bir anda arttırmaz.. Kişinin kullanımına göre değişir.. Filtre takıp aynı oranda gezen araçlarda var. Filtre taktıktan sonra insanlar basar sesi duymak için.. Bu da yakıt tüketimini arttırır.. Sakin kullanımda öyle aman aman bi fark olmaz..
Bunun devamında katı iptal edebilirsin.. Yukardaki arkadaşın dediği gibi bi düz boru çektirilir aşağı.. Sonada bi egzos ile ses alabilirsin..
Sadece ses almak istiyorsan şu da yapılabilinir.. Arkadaşım 99 corollaya sadece egzos taktı.. Motor stock.. Öyle 60-70 Tl'lik bir egzosdu.. Gayette tok bi ses veriyordu.. Denemek lazım..
kesinlikle katılıyorum hatta eğer ses duyacağım diye sürekli basmazsan normal kullanımda açık hava filtresi olan araç 1 depoda 30-40 km.fazkla bile yol yapar yani daha rahat nefes aldığından daha verimli yanma gerçekleşir ve bu da yakıt ekonomisine katkıda bulunur.
güzel soğuk hava emişi olan bir hava filtresi ve kat iptali ile başla, sonrasında ara boru ve egzoz yaparsın önce filtrenin tadını al.
doch olsaymıs tadından yenmezdi :)