Orijinalini görmek için tıklayınız : golf r dsj yazılımla ilgili
typermelih
29-07-2011, 21:09
arkadaşlar aracım 6800 çeviriyor son vitesimde (6.) 7400 kesiciye giriyor,normalde setabımda aracım 500 hm üstü vermesi gerekırken daynoda 466 nm verdi tork...sebebi dsg yazılımın limitörlü olması 3071 kit var bende ve bu turbo da 7400 çevirmem gerekırken orjınal 6800 çeviriyor,buda torku lastıklere aktaramamama sebep oluyor,ne yapmam lazım bayçu revoyla görüşmüş yokmuş...viezu diye bir marka var bayi izmirde sahibiyle konuştum olumlu bakıyor ama bunlar hassas işler bir marka daha varki oda hpa diye bir markada var bunları duydunuzmu referans verebılen varmı başka marka da bilen...
Teknik kısımlarını bir kenara koyarsak ne kadar kaliteli olursa olsun otomatik vites bir araçta kanaat etmek lazım. 40 nm tork için şanzımandan olmakta var. Araçta bir sorun yoksa bence böyle kalsın derim.
typermelih
29-07-2011, 21:17
en buyuk sorunum devir cevirememem
onursumer
29-07-2011, 22:16
hpa yı sadece gt5 deki araçlarından biliyorum sanırım vw audi uzerine ciddi çalışma yapan firmalardan
dsg için yazılım yapabilirz istersen..
DSG yazilimi vs konusunda bilgim yok yorum yapamam fakat eger dondugun devir artinca torkun artar diyen bir arkadas varsa tamamen yanlis bilgi veriyor, tork limiti olabilir ki var, o ayri konu ama devir donmek ile tork artisinin hic bir alakasi yok. Daha yuksek tork istiyorsan maksimum hp yi daha dusuk devirde alabilme yollarini arastirman lazim.
Bir diger konuda dunyanin diger ulkelerinde 500 nm veren bir setup veya yazilim TR pompa benzini ile kesinlikle 500 nm veremez. Bunu soyledigim zaman cevap hep methanol kullaniyoruz oluyor fakat temel yakit olan benzin cok cok daha onemli, oradaki adamda zaten methanol kullanarak aliyor o ilan edilen gucu ;)
Eyup Duygun
30-07-2011, 00:18
Vag grubu araclarda DSG sanzumanlar programlanabılıyor dogru bilgi bu.İşin teknik kısmı sizlere kalmıs + devir tork egilimi vsvs..
+ devir tork egilimi vsvs..
derken neyi kastediyorsunuz?
HPA bilgidiğim kadarıla çok iyi bir marka. Amerikan firması. Şuanda 3.2 V6 TT 640hp dsg kitleri var. Ama hangi tip dsg bilmiyorum?
chiple 7400 hadi dönmeyi planlıyorsun da motorun dönebilecek mi? keşke yazdığın gibi olsa her şey bu iş sadece yazılımla olmaz ki khan'ın dediği doğru torku nasıl maksimum devirlerde alacaksın anlamadım
typermelih
30-07-2011, 08:36
maksimum devirlerdeğil...turkıye bayısı olan baycu bıle 425 hp ye 466 torkun az oldunu sebebın dsg den kaynaklandını soyluyor
dsg ye yazılım yapılmadıgı takdirde motor gucunu dusurebiliyor..
melih erhanla grüş muhakkak.. istediklerine en iyi cevap verecek kişi erhandır ;)