PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : LCD - LED TV Tavsiyeleriniz

BoraRS
31-07-2011, 15:15
LCD veya LED TV alacağım. Bir de ses sistemi kuracağım. Bütçem 1000 - 1700 TL arası. Büyüklük olarak en az 105 ekran istiyorum. Sizce LED mi yoksa LCD mi tercih etmeliyim? Bir de hangi markayı önerirsiniz?

hakan_akin
31-07-2011, 15:16
LG tek geçerim lcd olarak

sword
31-07-2011, 15:17
cık cık guzel bısi yap o rakamlara tam olmaz:)

bilalMW
31-07-2011, 15:18
aynı bütçeyle yeni eve bizde alıcağız inşallah takipteyim. :)

Bazı tecrübeli arkadaşlar samsung-lg yerine panasonic,sharp alın diyorlar daha kaliteli diyor.
Yalnız Samsung lcd leri pc gibi olmuş zamanla kendini güncelliyor gizli özellikleri v.s var. Dikkat çekici. :)

Berkan
31-07-2011, 15:19
Marka olarak Samsung

BoraRS
31-07-2011, 15:19
LED' in teknoloji olarak LCD den daha iyi olduğunu söylüyorlar. Neden LCD tercih etmeliyim?

onursumer
31-07-2011, 15:24
bence tv yi koyacağınız yer musaitse belirlediğiniz fiyat aralığında led lcd farketmez full hd çozunurlukte hdmi girişi fazla alabiliceğiniz en büyük olculu ürünü alın

lcd olarak 116 cm samsung 46D550 olabilir

106 ekranda LG 42LE5300 olabilir led olarak veya lcd 42LK530

bende lg nin modelini hatırlamadığım full hd bir modeli var 107 ekran çok memnunum usb den mkv falan da oynatıyor mat ekran olduğu için tercih etmiştim bendeki modeli

eğer tv koyucağın yer ışık alıyorsa kesinlikle mat modellere bakmanı tavsiye ederim

bilalMW
31-07-2011, 15:28
onur abi usb bellek hdd bağlayıp içindeki filmleri izletebilicek ürünler varmı? :)

sword
31-07-2011, 15:30
samsung ultra clear panellı 40yada 46 panel ve buyukluk onemlı dier ozellılerı pek kullanmıyorsun zaten gereklı olanalrında coğu var bu ebatlarda...

onursumer
31-07-2011, 15:33
onur abi usb bellek hdd bağlayıp içindeki filmleri izletebilicek ürünler varmı? :)

son zamanlarda piyasaya giren ürünlerin %80 usb den oynatıyor hdd falan farketmiyor

alırken en onemli noka bence boyut gerisini kullanmıyorsunuz zaten

ve insan gozuyle çok çok ayırt edilebilicek farklar yok :D

bilalMW
31-07-2011, 15:40
DVDrip filan oynatıyorlarsa altyazıalrıda gösteriyorsa çok iyi ya. :D

Shadow_Dancer
31-07-2011, 15:43
SAmsungtan şaşma derim. Ben 40C530 kullanıyorum şimdi çok daha iyi ürünler var. usb<den film oynatması felan çok iyi..

StyleALP
31-07-2011, 19:48
LG 'nin 42LD450 modelini kullanıyorum. 107 cm ekrana sahip. LCD monitörlerde görüntüyü büyüterek kalitesini bozma işi, aşırı şişman göstermeden tedirgin oluyordum. Gittim inceleyerek aldık, çok memnunum. Tavsiye ederim.

Kadyr
31-07-2011, 19:50
Sony pahali gereksiz.o civarda samsugn lg philips bunlarin arasindan ozelliklerine gore secebilirsin led tabiki daha iyidir

BAŞAR
31-07-2011, 20:01
kral led derim ve sony den almanı şiddetle tavsiye ederim...

Tayfun-E30
31-07-2011, 20:06
Samsung 128 ekran d550 plazma oneririm butcenizin biraz ustunde ama hem 128 ekran hem 35 destekli. Tum multimedia ozellikler var ben kullanicisi olaraak cok memlunum 2011 model plazmalarin teknolojisi eskiler gibi degil bir inceleyin derim...

akay
31-07-2011, 20:14
az daha bütçeyi artırıp led almak en iyisi. led teknolojik olarak çok daha üstün lcd den. üstelik çok daha az elektrik harcar..

streetracer_nos
31-07-2011, 20:23
philips 40PFL6605 bulabilirsen 40PFL7685H. led tv

TheAce
31-07-2011, 20:37
sana tek söyleyebileceğin dostum vatan bilgisayarın kampanya durumlarını bekle, vatanda ayın bazı günlerinde bir yada 2 günlük yüzde 25 indirim oluyor, ben 32" toshiba full hd led 100hz tv mi 849 tl ye satın aldım o bahsettiğim indirimden... vatan bilgisayarın sitesini hergün bi tıkla ayın son 2 günü ve ay içersinde bir gün indirim yapıyorlar ve cidden piyasanın çok altında ürünler alıyorsun...

benim tavsiyem led almandır hem sarfiyatı hemde kontrast oranları harika oluyor philips samsung ve lg piyasaya hakim markalar, philips tercihim olurdu

Type-R
31-07-2011, 22:38
Lcd & led tv arasında ne fark var tam olarak ?

streetracer_nos
31-07-2011, 22:52
Aslında çok bi fark yok.Arka aydınlatma birinde florasan diğerinde led ampul.Siyah sahnelerde florasanlar tam sonmediği için led tv ler siyah renklerde , ledler parlaklık olarak da florasan dan daha iyi olduğu için beyaz renklerde biraz daha iyi.Birde bölgesel karartmalı sahnelerde led tv ler daha etkili

Omak
01-08-2011, 10:48
bende geçenlerde çok muallakta kalmıştım 40" samsung alıcaktım 40ud6000 mıydı neydi hatta vatanın internet sitesinden siparişi verdim vericem ramak kalmıştı bir abim dedi gel gidelim mağazaya hem gezmiş oluruz dedi hemde ürünü canlı görelim dedi.

sitede kampanya yazıyordu %25 indirim fiyatlarda çok iyiydi meğersem 1 gunluk kampanya imiş saat 21:45 mağaza tıklım tıklım.
samsungu izledim hiç hoşuma gitmeti yanında sharp var lg var ortada samsung var samsung bariz göze batıyor iğrenç bir görüntüsü vardı. hareketli oynatımlarda çizgilerde bozulma görüntüde parazitlenme gibi çok kötüydü iyiki gidip görmüşüm almamışım.

onun yerine 2.alternatif olarak lg 42lv4500 led tv not etmiştim ona baktım gayet iyi hemde 42" di hemde fiyati daha iyiydi 15xx tl idi.oradaki tv departmanında çalışanlşarada sorduk heryönden lg dediler. aldık geçtik.

insanın kafası çorba oluyor arkadaş omu iyi bumu iyi onda bu var şunda o var o öyleymiş bu böyleymiş. iyi araştırmak gerekiyor ve vatanda dediğim gibi güzel kampanya oluyor. ogun bana denk geldi birde vatandaki tv lere bakiyim demiştim fiyatları gördüm nette araştırıyorum araştırıyorum yanına yaklaşan fiyat bile yok. 3 tane seçtim kendime 1. seçenek canlı görünce beğenmedim 2. seçeneğe geçtim canlı gördüm güzel aldım geçtim.

1. tavsiyem ilk olarak su an piyasadaki mevcut modellerden en az 2 tane kendine model seçmen (kesinlikle ama kesinlikle o ürünleri bir yerde canlı gör izle teşhir edilen bir mağazaya git bak.)
2.tavisyem sonra o 2 modelin indirimli kampanyalı fiyatını araştırman takip etmen devamlı.:icon_tup:

onursumer
01-08-2011, 10:51
benim kullandığım lg modeli sanırım 42LD550 olcak devamı olabilir emin değilim :D

1249 TL ye almıştım hiçbir eksiği yok

dediğim gibi led lcd hiç farketmez en büyüğünü al :D

kaiser_soze
01-08-2011, 11:11
görüntü kalitesi arıyorsanız, doğal renkler arıyorsanız, sd yayında da yüksek kalite arıyorsanız panasonic'in plazma 42G20, 46G20 serilerini mutlaka görün ve araştırın. 3 aydır 50G20 kullanıyorum çok ama çok memnunum. almadan önce bi 2-3 ay araştırıp aldım. Plazma eski teknolojidir falan diyenlere de pek inanmayın halen en yüksek görüntü kalitesi tüplü crt tv lerde vardır onlardan sonrada plazmalarda. İlla LED olsun diyorsanızda Philips in 8000 ve 9000 serilerini gündeme alın. Bu modellerde kullanılan paneller sharp ın orjinal japon panelleridir.
Benim fikrim televizyonda önemli olan görüntü kalitesidir, onu da oynatsın bunuda çevirsin gibi şeyler ikinci plandadır. Çok gerekirse 200 tl ye alıyorsun bi media oynatıcı, her bişeyi oynatıyor.
(Panasonic tercihiniz olursa, G, GW, GT ve V serilerine bakın. Örneğin S serisini kesinlikle tercih etmeyin) ("Plazma çok elektrik harcıyor" muhabbeti ise ancak her gün minimum 10-12 saat tv acıyorsanız faturada ufak bir oynamaya sebep olur.)

TheAce
01-08-2011, 12:25
görüntü kalitesi arıyorsanız, doğal renkler arıyorsanız, sd yayında da yüksek kalite arıyorsanız panasonic'in plazma 42G20, 46G20 serilerini mutlaka görün ve araştırın. 3 aydır 50G20 kullanıyorum çok ama çok memnunum. almadan önce bi 2-3 ay araştırıp aldım. Plazma eski teknolojidir falan diyenlere de pek inanmayın halen en yüksek görüntü kalitesi tüplü crt tv lerde vardır onlardan sonrada plazmalarda. İlla LED olsun diyorsanızda Philips in 8000 ve 9000 serilerini gündeme alın. Bu modellerde kullanılan paneller sharp ın orjinal japon panelleridir.
Benim fikrim televizyonda önemli olan görüntü kalitesidir, onu da oynatsın bunuda çevirsin gibi şeyler ikinci plandadır. Çok gerekirse 200 tl ye alıyorsun bi media oynatıcı, her bişeyi oynatıyor.
(Panasonic tercihiniz olursa, G, GW, GT ve V serilerine bakın. Örneğin S serisini kesinlikle tercih etmeyin) ("Plazma çok elektrik harcıyor" muhabbeti ise ancak her gün minimum 10-12 saat tv acıyorsanız faturada ufak bir oynamaya sebep olur.)

plazma çok elektrik harcamasının yanında fena şekilde ısınıyor çok geniş olmayan bir odayı ısıtabiliyor 600 wattlık bir plazmanın leddeki karşılığı 60-70 watt olunca sarfiyatta ona göre değişiyor tabi...

kaiser_soze
01-08-2011, 14:25
plazma çok elektrik harcamasının yanında fena şekilde ısınıyor çok geniş olmayan bir odayı ısıtabiliyor 600 wattlık bir plazmanın leddeki karşılığı 60-70 watt olunca sarfiyatta ona göre değişiyor tabi...

600w diye bir plazma sarfiyatı yok hocam. Benim 50" panasonic in etiketinde 375w. yazıyor. Dinamik çözünürlükte (ki çok aşırı parlak oluyor normalde asla izlemem bu mod da) ben ölçüm yaptım (işim elektronik) 290w. civarı sarfiyat gösterdi. Ledlerde de öyle 60- 70w. olmaz mutlaka daha yüksektir (tahminim min. 150-200w).
Isınma olayı ise doğru plazmalar daha fazla ısınır ve ısı yayar. Ortam çok küçükse ısıtır.
Ama dediğim gibi iyi bir tv ve home cinema izleyicisi olarak benim önceliğim görüntü kalitesi olduğu için tercihimi ben bu yönde kullandım. Ayrıca PS3 falan gibi konsollarda da müthiş bir resim oluyor.