Orijinalini görmek için tıklayınız : Plaka Taşıma Hakkında Yardım
Arkadaşlar herkese iyi günler.benim bir sorum olcak.geçenlerde yeni araç alan bir arkadaşım bana noterdeyken soruyorlar plakanı istiyormusun diye ve evet dersen o plakayı belli bir süre içinde yeni aldığın araca takıyosun dedi.eğer gerçekten bu böyleyse benim plakası için almış olduğum bir araç var onu satıp yeni bir araba alıp ona geçirmek istiyorum.bu arada Ankarada oturmaktayım.değerli bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim
SekoLive
02-08-2011, 10:58
arkadasınız yanlıs anlamıs onun düşündüğü şekilde deil bu olay. siz evet değişicek derseniz alan kişinin ikametine göre bir plaka veriyorlar aracdaki plaka boşa cıkıyor. boşa cıkanı almak içinde tanıdık yada para sokuyorsunz araya.
Seko , o zaman şehiriçinde plaka değişimi yapılabiliyor mu demek oluyor bu artık ?
Benim istedigim plakaları zaten ikamtimin oldugu yer verdiği için şehiriçi satışta plaka değişecek dersem baglı oldugum şubeden yeni plaka mı alıyorum ?
Bende sizin söylediğiniz gibi olduğunu söyledim ama yok illa öyle değil böyle dedi.bende baya heveslendim iş kolaya bindi diye valla :D
SekoLive
02-08-2011, 11:07
aynen anıl :) şahin varken olmuyordu ama sanrım son 1 yıldır işller bu sekilde :)
yusufaltintepe
02-08-2011, 11:13
evet plaka değişimini noterde soruyorlar alıcı plakanın değişmesini isterse kendi ikametgahındaki plaka grubundan alıyor ve aracın üstündeki plaka boşa çıkıyor yalnız şöyle bir durumda var aracın üstündeki plaka hangi şubeye bağlıysa o şubeden ikametgah ayarlamanız lazım :D
SekoLive
02-08-2011, 11:14
evet plaka değişimini noterde soruyorlar alıcı plakanın değişmesini isterse kendi ikametgahındaki plaka grubundan alıyor ve aracın üstündeki plaka boşa çıkıyor yalnız şöyle bir durumda var aracın üstündeki plaka hangi şubeye bağlıysa o şubeden ikametgah ayarlamanız lazım :D
bknz SRK laguna :D
yusufaltintepe
02-08-2011, 11:17
aynen serkan :D
şu şehiriçinde plaka değişimi çok iyi oldu da bide ikamet olayını eskisi gibi kaldırsalar çok iyi olur..
yalnız şöyle bir olay da var. eğer plaka alacaksanız noterde satışı yapmadan ikametinizi o plakanın olduğu ilçeye aldırın yoksa aynı işlem tekrarlanıyor. ben önceki aracımı şehirdışından almıştım ve noterde satışında bakırköy ikameti olduğundan önce bakırköyün plakasını almak zorunda kaldım sonra istediğim plaka için ikameti değiştirip tekrar yeni plaka aldım. bu işlemlerde de iyi muameleci bulun.. ben 3 hafta uğraşmıştım bunlar için. ama şuan baktığında araba da gitti plaka da :) değermi değmez mi ayrı bir soru...
hiç bir şeye acımam arabasıydı eviydi yatıydı yazlığıydı satarım ama benim plakam için değer.hikayesini anlatsam roman olur :) ankarada bu işlere koşturan birileri varsa tanıdığınız numarasını veya iletişim adresini verirseniz sevinirim
araç satılırken plakanı boşa çıkarttırıyorsun, eğer sattığın adamda razıysa tabi, satışı yaptıktan ertesi gün hemen plakanın bağlı olduğu şubeye gidip plakanın cezası neyse ''tekrar'' ödemesini yapıyorsun. Yeni araç aldığında tanıdık vs varsa o semtte onun üstüne alıp plakanı alıyorsun sonra aracın satışını tekrar üstüne alıyorsun. en basit ve güvenli yol budur :)
neden başkasının üstüne alıyorum onu anlamadım hocam?
kendi ikametini değiştirmekle uğraşmamak için
yazmışım nedenini işte plakanın olduğu semtte birinin üstüne. ikametgah değiştirmekten kat kat kolay ve hızlı..
KuBilaYY
02-08-2011, 15:16
Cevaplayan herkez istanbuldan. Ankaradada bu isler ayni sekildemi halloluyo ?
aşağı yukarı aynı sanırım
Masterpiece
28-06-2014, 20:43
Güncel soru.
Pazartesi aracımın satışını vereceğim , aynı gün de başka bir araç alacağım , şuan aracımdaki plakayı bağış ile almıştım , yeni alacağım araç da da bu plakayı kullanmak istiyorum.
İzlememiz gereken yol nedir ?
SekoLive
28-06-2014, 20:59
Araci satmadan git emniyetten plakayi alabileceğinin okeyini al sonra satisda plaka degisicek diceksn. Alan koso plakasini degistginde sen eski plakani alabilirsin
volkan_gs
28-06-2014, 21:00
Muhtemelen yine bağış isteyecekler, çünkü kısa bir süre de olsa boşa çıkıyor plaka.