Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Chipli olan bir beyinde?

OnurD.
03-08-2011, 09:22
Bir A araci dusunelim, serviste guncel orjinal yazilim yukleniyor seri nosu vs. Kenara not ediliyor lazim olur diye. Daha sonra X firmasi aractaki bahsi gecen yazilimi alip chipliyor(artik hernedeniyorsa, bilemedim ismini) ve sonra araca bunu yukluyor. Buraya kadar skinti yok. Biz baska bir gun tekrar servise gittigimizde cihaza bahlanip yazilim kontrol ediliyor(seri numarasi falan yazili bir kenarda mevcut) ve servisin yuklediginden ne bir uyari olarak(deger degisikligi, hata vs.) ne de seri numarasi olarak orjinalinden hic farkli birsey gozukmuyor.

Bilmedigimden soruyorum hor gormeyin Beni :) bu normal midir yoksa illaki bir farklilik olmasi lazim miydi ?

yusufcan_k
03-08-2011, 09:46
Bir A araci dusunelim, serviste guncel orjinal yazilim yukleniyor seri nosu vs. Kenara not ediliyor lazim olur diye. Daha sonra X firmasi aractaki bahsi gecen yazilimi alip chipliyor(artik hernedeniyorsa, bilemedim ismini) ve sonra araca bunu yukluyor. Buraya kadar skinti yok. Biz baska bir gun tekrar servise gittigimizde cihaza bahlanip yazilim kontrol ediliyor(seri numarasi falan yazili bir kenarda mevcut) ve servisin yuklediginden ne bir uyari olarak(deger degisikligi, hata vs.) ne de seri numarasi olarak orjinalinden hic farkli birsey gozukmuyor.

Bilmedigimden soruyorum hor gormeyin Beni :) bu normal midir yoksa illaki bir farklilik olmasi lazim miydi ?

bildiğim kadarıyla serviste yazılım oldugu anlaşılmıyo zaten kendileri güncelliyorlar :) ve üstündeki yazılımı gidiyordu :o

punto_multijet
03-08-2011, 09:55
normal yazılım gozukmuyor serviste

OnurD.
03-08-2011, 09:56
bildiğim kadarıyla serviste yazılım oldugu anlaşılmıyo zaten kendileri güncelliyorlar :) ve üstündeki yazılımı gidiyordu :o

Yok guncelleme islemi yapilmiyor benim dedigim olayda, sadece gormek amacli bakiliyor. Hic bir fark gorulmuyor ne degerlerde nede yazilimin seri nosunda. Bu normalmi onu merak ettim :)

GokhanG
03-08-2011, 11:33
yazılım ile seri numarası değiştirilmiyor... aracın avans ayarı ile oynanıyor hava benzin karışımı değiştiriliyor birde devir limitörü varsa o açılıyor başka bi oynama yapılmıyor atmasforik araçlarda benim bildiğim kadar ile...

OnurD.
03-08-2011, 12:09
Devirde degisme yok yine 6700gibi kesiyor. Demekki ayni gorunmesi normal ozaman.

GokhanG
03-08-2011, 12:12
Devirde degisme yok yine 6700gibi kesiyor. Demekki ayni gorunmesi normal ozaman.

avans ayarı ile hava benzin karşımı değerleirnede bakmak lazım

OnurD.
03-08-2011, 12:34
avans ayarı ile hava benzin karşımı değerleirnede bakmak lazım

Usta cihaza bagladiginda bir fark goremedim, ama yaniliyorda olabilirim dedi

ulasstoprak
03-08-2011, 14:08
Serviste degerleri bi mapper gibi okuyamazlar.. Anca çok kıllanırsa veya özellikle istenirse bir dizi test var onları yaparlar onun içinde servis adli bi durum olmadıgı sürece o kadar vakit ayırmaz..

SifirinciMurat
03-08-2011, 14:15
Servisin neyi okuduğuna göre değişir bunun cevabı. EPROM'un spesifik bir adresinde yazan versiyon bilgisini okuyorsa, bu da "çiplendikten" sonra değişmediyse fark edilemez. Eski ve yeni yazılımları EPROM'dan okuyup byte byte karşılaştırırsan ancak o zaman farklı olduğu görülebilir.

onur_S
03-08-2011, 14:28
Yok guncelleme islemi yapilmiyor benim dedigim olayda, sadece gormek amacli bakiliyor. Hic bir fark gorulmuyor ne degerlerde nede yazilimin seri nosunda. Bu normalmi onu merak ettim :)

gayet normal.gözükmez,adamlar aynı yazılımı alıp onun üzerinden sadece acacagı değerleri değiştiriyor,orada oynayacağı 3-5 yer varsa onu değiştiriyor ve geri yüklüyor,remap.

OnurD.
03-08-2011, 15:32
Degisiklik gormemesi normal ozaman, zamandan ziyade bizim usta okadar ayrintili anlamaz chipliymis degilmis :) sadece aa hani siz yazilim yaptirmistiniz benim attigim duruyor hale diyince Bende sormak istedim

GokhanRS
03-08-2011, 15:35
o öyle sanmıştır. chiptuning yapılırken yakıt hava avans v.s gibi bazı kısımlar değişiyor beyinden. yani seri numarasına kod kutusuna şuna buna hiç bişeye elleşilmiyor.

yani anlayamamaları gayet normal. zaten bu sayede chiptuning garantiyi bozmuyor.

Ozzy45
04-08-2011, 01:54
Dizellerdede durum aynı ozaman diymi ?

punto_multijet
04-08-2011, 12:35
Dizellerdede durum aynı ozaman diymi ?

evet aynı.......