Orijinalini görmek için tıklayınız : megane 3 klima motoru
megane 3 coupe aracım var. kliması diğer araçlara göre çok daha sesli çalışıyor ve çok güçlü üflüyor. çalışırkende performansta kayıp hissetmiyorum. sorum; megane larda klima için ayrı motor mu var, gücünü motordan çekmiyor mu?
güçlü üfleyen aracın fanıdır , performans düşürmesini beklediğiniz şey ise kompressör .. aracınız a/c sistemini bilmiyorum fakat eğer klima için ayrı bir elektrikli motor kullanılmış olsa dahi akımını alternatörden çekeceğinden performans kaybı yaşanacaktır tabi bu kompressör motorunun kw yada hp cinsinden değeriyle doğru orantılı olur , performans kaybı ancak kompressör için bir mazotlu motor kullanıldıysa olmaz
onurunal
09-08-2011, 21:36
kayıp olur kesinlikle bence biraz dikkatli incelersen sende farkedersin
Sabit devirle git klima acinca devir biraz asagi dusuyor boyle denemistim:)
anladım. her şekilde performans kaybı oluyorsa ben cok dikkat etmemişim o zaman. benzinli araçlarda bariz bir fark oluyordu dizelde yüksek torktan dolayı fazla fark edilmiyor heralde.
34mami34
06-09-2011, 15:42
merhaba bendede 2010 megane 3 1.5 dci var klima olayı uzun yolda iyi ama sehir içi dur kalklarda ufakta olsa dusme var
byspeedman
08-09-2011, 23:42
araçtaki klima kompresörü motordan hareket almaktadır ve ecu tarafından kontrol edilmektedir aracın devri düştüğünde veya ani güç kayıplarında kompresör devre dışı kalır bu yüzden pek hissetmeyebilirsiniz fakat motordan güç çalar şehir içinde spğutmadan memnun kalmayabilirsin ama uzunyolda iyi soğutur
FeaTuRiNG
10-09-2011, 11:02
şehir içinde dCi megane klima açıkken bariz araba hızlanamıyor...
bende bi soru sorayım,(konu kirliliği olmasın)
benim megane 3 de farın içinde uzun+kısa+park+sinyal ve 1 tane ampulu takılı bölme var.. bu ampülü takılı yeri bir türlü yakamadım.. bu nasıl yanar ? ?
Jeandan-R
11-09-2011, 01:43
şehir içinde dCi megane klima açıkken bariz araba hızlanamıyor...
bende bi soru sorayım,(konu kirliliği olmasın)
benim megane 3 de farın içinde uzun+kısa+park+sinyal ve 1 tane ampulu takılı bölme var.. bu ampülü takılı yeri bir türlü yakamadım.. bu nasıl yanar ? ?
308'de de öyle bir yer vardı, menüde gündüz farı diye birşey buldum meğersem o yanıyormuş. Sizde de böyle birşeyin olması mümkün mü?
FeaTuRiNG
11-09-2011, 12:15
308'de de öyle bir yer vardı, menüde gündüz farı diye birşey buldum meğersem o yanıyormuş. Sizde de böyle birşeyin olması mümkün mü?
Bizim menude yok, belki dedim belli bir hizdan sonra sag sol donuste yanar o da degil..
o gündüz farı, yerli üretim megane larda çalışmıyor, ithal gelenlerdede yol bilgisayarında ki menüden açılıp kapatılabiliyor.