PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kat iptali ???

cliver
09-08-2011, 15:43
orjinal bi araçta kat iptali söküldüğünde yakıt sarfiyatı artarmı azalırmı arkadaşlar??

DENON
09-08-2011, 15:45
arıza ışıgın yanmıyosa kat iptalınden dolayı artmaz

1.8 turbo
09-08-2011, 15:48
ben cumartesı gunu kat ıptalı yaptırdım yakıtı olcemedım en kısa zamanda olcup buraya yazarım

cliver
09-08-2011, 15:59
arıza ışıgın yanmıyosa kat iptalınden dolayı artmaz

yusuf abi daha söktürmedim ama arıza ışığının yanıp yanmayacağını bile bilmiyorum ama arabayı sıkıyor belli orjınal kat var orta susturucu var son susturucu var en azından şimdilik kat ı iptal etsem rahatlar diye düşündüm ama yakıt artarmı aklıma takıldı :soru:

cliver
09-08-2011, 16:00
ben cumartesı gunu kat ıptalı yaptırdım yakıtı olcemedım en kısa zamanda olcup buraya yazarım

saol hocam rahatlama oldumu aracında iptal işleminden sonra performans bakımından da?

S.Mert
09-08-2011, 16:03
kanka yakıt ister istemez artıyor ama bir o oranda gidişi değişiyor arabanın, bmwde öyle oldu en azından

omerta.
09-08-2011, 16:05
aynı konudan sorayım bende. Istanbul'da nerede ? kaca yaptırabılırız ? Arac mk1 Doblo 1.9 dızel ( bu konıuda hıc bılgım yok )

Saygılar.

DENON
09-08-2011, 16:07
kanka yakıt ister istemez artıyor ama bir o oranda gidişi değişiyor arabanın, bmwde öyle oldu en azından
yav neden yakıt artsın bree arkadaşlar arac rahatlayınca sen daha az gaza basacan neden yakıt artıyo, yakıt ne zaman artar sen kat ıptalı yaptın o2 sensöründen dolayı arac arıza verır o zaman artar yakıt , onuda bır sensör yanıltıcı takarsın ecu kat varmış gibi görür sorun sıkıntı olmaz , senelerdır benım araclarımda kat ıptal hiçte yakıt artmadı

cliver
09-08-2011, 16:08

kanka yeni aldım aracı orjinal fitresi katı susturucuları duruo üstünde orta ile kat ı iptal ettirmeyi düşünüyorum yada sadece kat ı yada sona hks tarzı bi eksoz koyup katı sölüp ortayada spor bi susturucu koymayı düşünüyorum (aslında şuda aklımda geçmiyor değil kat ın başladığı yerden itibaren orjinalindeki gibi 51 lik boru çektirip üzerine ufak bı orta susturucu+sona güzel bi eksoz koydurup orjınal boru ve susturucularıda ellemeden sadece muaynede direkman al tak şeklinde yapmakta mantıklı geliyor ama bu kadar fantezi yapacağıma arıza ışığı sorunu olmadan sadece kat ı iptal etsem daha mantıklı olucak sanırım :)

cliver
09-08-2011, 16:18
yav neden yakıt artsın bree arkadaşlar arac rahatlayınca sen daha az gaza basacan neden yakıt artıyo, yakıt ne zaman artar sen kat ıptalı yaptın o2 sensöründen dolayı arac arıza verır o zaman artar yakıt , onuda bır sensör yanıltıcı takarsın ecu kat varmış gibi görür sorun sıkıntı olmaz , senelerdır benım araclarımda kat ıptal hiçte yakıt artmadı

yusuf abi iyi güzel diyorsunda kat ın ıcındekı delıkler mınnacık mınnacık yanı gazın belli bir bölümü yanma odasına tekrar dönüyor ama diger türlü dönmicek böylece yakıt artıcak gibi düşünüyorum ben:beuj:

DENON
09-08-2011, 16:23
yusuf abi iyi güzel diyorsunda kat ın ıcındekı delıkler mınnacık mınnacık yanı gazın belli bir bölümü yanma odasına tekrar dönüyor ama diger türlü dönmicek böylece yakıt artıcak gibi düşünüyorum ben:beuj:yanma odasına gerımı dönecek böyle bişeyın ımkanı varmı , senın o dediğin işi yanı patlamadan sonra cıkan egsoz gazını tekrar yanma odasına egr valfi gönderir kat o işi yapmaz , motor çalışma prensıbını bıraz daha çalış bence sen :D

cliver
09-08-2011, 16:27
yanma odasına gerımı dönecek böyle bişeyın ımkanı varmı , senın o dediğin işi yanı patlamadan sonra cıkan egsoz gazını tekrar yanma odasına egr valfi gönderir kat o işi yapmaz , motor çalışma prensıbını bıraz daha çalış bence sen :D

abi oruçlu insanla uğraşma bu kadar :D tmm doğru söylüyosun peki sadece katı iptal etsem belli bi rahatlama olurmu ortayıda iptal ediyımmı yoksa ama bağırsında isteimiyorum fısır fısır gidiyo araç şu an maşallah :)

DENON
09-08-2011, 16:27
yaa ne düşünüyon iptal et gıtsın :D

BlackEmperor
09-08-2011, 16:38
yusuf hoca sendekı kat iptal aparatlarından kaldı mı hala? bu arada o2 senseoru senın actıgın deliğe göre okudugundan azda yaktırabilir cokta deliğe göre değişir :p

Schumi
09-08-2011, 16:40
yusuf hoca sendekı kat iptal aparatlarından kaldı mı hala? bu arada o2 senseoru senın actıgın deliğe göre okudugundan azda yaktırabilir cokta deliğe göre değişir :p

Kat iptal aparatının takıldığı ikinci o2 sensörü yakıt yada performans ile alakası yoktur. Yaptığı iş ilk o2 sensörü ile arada ne kadar fark olduğuna bakıp ona göre katalizörün iş yapıp yapmadığını ölçmektir. :)

DENON
09-08-2011, 16:40
var var lazımmı ??

DENON
09-08-2011, 16:41
Kat iptal aparatının takıldığı ikinci o2 sensörü yakıt yada performans ile alakası yoktur. Yaptığı iş ilk o2 sensörü ile arada ne kadar fark olduğuna bakıp ona göre katalizörün iş yapıp yapmadığını ölçmektir. :)o zaman ikinci oksijen sensöründen dolayı yüksek gaz geçişi okununca yakıtla alakası olmayacak diyemı anlamalıyız ???

Schumi
09-08-2011, 16:47
o zaman ikinci oksijen sensöründen dolayı yüksek gaz geçişi okununca yakıtla alakası olmayacak diyemı anlamalıyız ???

Valla cümlen biraz karışık olmuş ben tam anlayamadım demek istediğini. Kat iptalinin yakıta etkisi ise motoran motora değişir. Back pressure seven araçların alt devirlerde ihtiyaç duyduğu back pressure eksoz manifoldundan sonraki ilk durak olan katalizör tarafından sağlanır. Eğer katalizör yerinde yoksa motor ihtiyaç duyduğu back pressure alamadığından alt devirlerde hissizlik hissedersin. Alt devirde hareket kazanmak için daha çok gaza basman gerekir. Ama bu her motorda aynı değildir. Yanlız alt devirde ne kadar işe yararsa yarasın üst devirlerde o kadar çok işe yaramaz hatta aracı tutan bir parçadır katalizör. Katalizörün ilk çıktığı yıllarda katalizör eklenene araçların 3 ile 10 hp arası güç kaybettiğinin düşününce etkisi anlaşılır. :)

DENON
09-08-2011, 16:51
demek ıstedıgım anlaşılamamış eger kat iptal edilipte sensör kat olmadan geçen gazın mıktarını fazla okuyunca 1. o2 sensörüyle yaptıgı hesap yanlış olacak ve yakıt artacak mı demek ıstediniz bende orayı anlayamadım ?

BlackEmperor
09-08-2011, 17:52
Kat iptal aparatının takıldığı ikinci o2 sensörü yakıt yada performans ile alakası yoktur. Yaptığı iş ilk o2 sensörü ile arada ne kadar fark olduğuna bakıp ona göre katalizörün iş yapıp yapmadığını ölçmektir. :)

bana etkilermiş gibi geliyor ama yorumlarından sonra sana inanasım geldi :p

var var lazımmı ??

Lazım ama şimdi değil yazılım yapmadan önce ucuracam katı

Schumi
09-08-2011, 18:06
demek ıstedıgım anlaşılamamış eger kat iptal edilipte sensör kat olmadan geçen gazın mıktarını fazla okuyunca 1. o2 sensörüyle yaptıgı hesap yanlış olacak ve yakıt artacak mı demek ıstediniz bende orayı anlayamadım ?

İkinci o2 sensörü geçen gazın miktarını fazla okuyunca şu oluyor. Öndeki O2 sensörü ile arkadaki O2 sensörü arasında ön gerilen aralıkta bir ofset oluşmaz ise araç katalizör arıza lambasını yakıyor. Olay bu. Çok az araçta limp mode denilen aracın kendini korumaya aldığı moda geçer. Yoksa araç sadece öndeki 1inci O2 sensörünü hesaplama için kullanır. İkinci o2 sadece katalizörün arızası yada varlığının kontorlü için gözlenir. Herhangi bir hesaplamaya katılmaz.

exca
09-08-2011, 18:15
bu güne kadar yaptığım denemelerde aldığım sonuçlar
-sadece performans son susturucu takınca : sadece normal bir egzos sesi
-sadece performans son susturucu + orta iptal : gürültülü güzel bir ses
-son susturucu + ne var ne yok iptal (orta ve kat iptal) : WRC arabası sesi olduğu yerde show amaçlı gaz verdiğimde müthiş ses , ancak 1 hafta dayanabildim e5 de normal giderken insanlar bakıyordu + bnde rahatsız oldum .
-kat iptal + ortaya ufak susturucu + performans son = işte aradığım şey buydu demiştim.

bu kadar varyasyonda aracımın yakıtında hiç bi zaman fark göremedim tamamen bana endeksli ancak kat iptali yapınca çekişi bir nebze arttı diyebilirim ama bunu fark ettim diyebilecek adam tanımam

-şu an kat iptal gerisi stock kullanıyorum kat varken hiç sesi olmayan arabam biraz homurtulu bu bi gerçek yerine bi susturucu koyulabilir tabi ayrı ama en az yakıtı bu şekilde ölçtüm.,

velhasıl katı sök gitsin :)

cliver
09-08-2011, 22:45
bu güne kadar yaptığım denemelerde aldığım sonuçlar
-sadece performans son susturucu takınca : sadece normal bir egzos sesi
-sadece performans son susturucu + orta iptal : gürültülü güzel bir ses
-son susturucu + ne var ne yok iptal (orta ve kat iptal) : WRC arabası sesi olduğu yerde show amaçlı gaz verdiğimde müthiş ses , ancak 1 hafta dayanabildim e5 de normal giderken insanlar bakıyordu + bnde rahatsız oldum .
-kat iptal + ortaya ufak susturucu + performans son = işte aradığım şey buydu demiştim.

bu kadar varyasyonda aracımın yakıtında hiç bi zaman fark göremedim tamamen bana endeksli ancak kat iptali yapınca çekişi bir nebze arttı diyebilirim ama bunu fark ettim diyebilecek adam tanımam

-şu an kat iptal gerisi stock kullanıyorum kat varken hiç sesi olmayan arabam biraz homurtulu bu bi gerçek yerine bi susturucu koyulabilir tabi ayrı ama en az yakıtı bu şekilde ölçtüm.,

velhasıl katı sök gitsin :)
:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup: :icon_tup::icon_tup:

tolgakaynak
09-08-2011, 23:15
bende hiç artmadı hatta çok daha iyi gidiyorum ve aynı yakıtı yakıyorum :D

alpeRS
09-08-2011, 23:48
Kat bence en gereksiz parca aracta durmasi zarar :)

Ome_RS
10-08-2011, 00:26
ben headrs duzboru son susturucu yaptım acık filtrem de var normal kullanmda hiç artmadı diyebilirim belki düşmüştür bile yakıt degerimi duyanlar sasırıyor.

Murat Özcan
10-08-2011, 01:01
yakıt falan artmıyor ya ne artması,yakıtı harcayan sistem motorun iç tarafları havayı çeken fıltre headers falan kat alt tarafta nasıl arttırcakmıs yakıtı,yakıtın allta ne işi var

Ome_RS
10-08-2011, 01:03
yakıt falan artmıyor ya ne artması,yakıtı harcayan sistem motorun iç tarafları havayı çeken fıltre headers falan kat alt tarafta nasıl arttırcakmıs yakıtı,yakıtın allta ne işi var

filtre head boru eksozdan sonra ama rollinglerde orj sistemde yaktıgımdan daha fazla yakıyorum bunu nasıl acıklıcaksın

freelife
10-08-2011, 01:05
bendede sadece son susturucu var ve artma söz konusu değil...( normal kullanımda )

RcK4MiL
10-08-2011, 11:44
İkinci o2 sensörü geçen gazın miktarını fazla okuyunca şu oluyor. Öndeki O2 sensörü ile arkadaki O2 sensörü arasında ön gerilen aralıkta bir ofset oluşmaz ise araç katalizör arıza lambasını yakıyor. Olay bu. Çok az araçta limp mode denilen aracın kendini korumaya aldığı moda geçer. Yoksa araç sadece öndeki 1inci O2 sensörünü hesaplama için kullanır. İkinci o2 sadece katalizörün arızası yada varlığının kontorlü için gözlenir. Herhangi bir hesaplamaya katılmaz.

Bizim araçlarda bu sistem mevcut dimi :)

M.Sözge
10-08-2011, 12:01
bendede kat iptali ve son susturucu iptali var yakıt olarak basmassan yakıtta bir problemi yok ama sesi duyucam diye basarsan hem güzel gidiyor hemde yakıt olarak artıyor.kullanım çok önemli

cliver
10-08-2011, 12:14
peki kat ile orta susturucuyu söksem sonda orjinal kalsa nasıl olur ????

burak_skry
10-08-2011, 12:14
katı iptal etmek benimde aklımda aracım 1.3 cdti backpressure olayına ihtiyacı var diye biliyorum alt devirleri daha da öldürmemek için iptal edemiyorum birtürlü yoksa söküp atasım var sizce ne yapayım kat iptali ortaya spor susturucu ve sonu boş mu bıraksam?

cliver
10-08-2011, 12:15
bendede sadece son susturucu var ve artma söz konusu değil...( normal kullanımda )

orta susturucu ıle kat yok mu?

cliver
10-08-2011, 12:15
katı iptal etmek benimde aklımda aracım 1.3 cdti backpressure olayına ihtiyacı var diye biliyorum alt devirleri daha da öldürmemek için iptal edemiyorum birtürlü yoksa söküp atasım var sizce ne yapayım kat iptali ortaya spor susturucu ve sonu boş mu bıraksam?

bence siz sadece katı sökseniz aracınız için en hayırlısı olur hocam

burak_skry
10-08-2011, 12:19
işte alt devirler kafamı çok kurcalıyor gazihan yazılım var araçta birde kn kutu içi ama bazen kalkışta ve 2. vites hızlanmaları kanser ediyor diyebilrim:)

cliver
11-08-2011, 10:57
biz mi yanlış biliyoruz yoksa eksozcu arkadaş mı yanlış biliyor ismini vermıyımde bursada bi eksozcuya gittim dedimki katı söksem nasıl olur ''oo dedi performans kaybı olur'' bana pekte mantıklı gelmedi ama adam 10 yıllık eksozcuymusta fln filan.. kafam karıştı şimdi =(

Schumi
11-08-2011, 12:46
Bizim araçlarda bu sistem mevcut dimi :)

Evet ama senin sensör bozuk. Sensör bozuk olunca direk limp mode. :)

deniz06
11-08-2011, 13:15
bende egzoscuya sordum arac rahatlar dedi birde o parçayı atmayın muayenede geri takılabilir.

cliver
12-08-2011, 10:41
bende egzoscuya sordum arac rahatlar dedi birde o parçayı atmayın muayenede geri takılabilir.

yok yok kesinlikle atmam o parçayı sonra muaynede 1000 lıra yenısıne vermek enayilik olur şu konuya düzgün bir açıklama getirebilicek kimse yokmu arkadaşlar kat+ortayı söksem performans alırmıyım yoksa kaybedermıyım adam 25 yıllık eksozcuymuş ne yapıcam bilemedim =(

BlackEmperor
12-08-2011, 11:00
egsoz borusu üzerindeki dirençleri ne kadar azaltırsan akış o kadar hızlanır. Yani performans alırsın. Bunu komple yaparsan max performasn ,kat+orta yaparsan biraz daha az performans elde edersin.

gokhan035
12-08-2011, 11:09
katalizörü sök yerine düz boru çektir, orta susturucu yerine de içi düz (yiv vs olmayan) bi orta susturucu tak, güle güle kullan.

cliver
12-08-2011, 11:50
katalizörü sök yerine düz boru çektir, orta susturucu yerine de içi düz (yiv vs olmayan) bi orta susturucu tak, güle güle kullan.

bencede gayet mantıklı :icon_tup: ama ortanın yerine birşey takmasamda güzel olucak gibi zaten sonrakı susturucu yeterince kesiyor sesi

cliver
12-08-2011, 11:51
egsoz borusu üzerindeki dirençleri ne kadar azaltırsan akış o kadar hızlanır. Yani performans alırsın. Bunu komple yaparsan max performasn ,kat+orta yaparsan biraz daha az performans elde edersin.

Bu mantığa göre bakarsak yakıt artıcak ama performansta artıcak doğrumuyum?

gokhan035
12-08-2011, 12:24
bencede gayet mantıklı :icon_tup: ama ortanın yerine birşey takmasamda güzel olucak gibi zaten sonrakı susturucu yeterince kesiyor sesi

sonda ki susturucudan berbat bi teneke sesi gelicek, odalı tip olduğu için, max 1 hafta falan dayanırsın o yüzden free flow bi orta susturucuyla toparlasın durumu ;)

r1 bülent
13-08-2011, 19:40
Madem Bursadasın Taylan egsoza git sana yardımcı olsun

Murat Özcan
13-08-2011, 19:43
filtre head boru eksozdan sonra ama rollinglerde orj sistemde yaktıgımdan daha fazla yakıyorum bunu nasıl acıklıcaksın

bastıgın için yakıor bır acıklaması yok headers ve fıltre en buyuk etkenlerı sende bılıyorsun zaten soylememe gerek yok

Ome_RS
13-08-2011, 20:56

bastıgın için yakıor bır acıklaması yok headers ve fıltre en buyuk etkenlerı sende bılıyorsun zaten soylememe gerek yok

kendinle çelişme len :D

Murat Özcan
13-08-2011, 20:58
kendinle çelişme len :D

oglum bırak felseyı basarsan yakıor basmassan yakmıyor alet edevatt yazmısım zaten :D

Ome_RS
13-08-2011, 21:00
stoc arabayla basarak bi depo ile 500km filtre head eksozdan sonra 400 yapıom alakası yok :D

Murat Özcan
13-08-2011, 21:05
stoc arabayla basarak bi depo ile 500km filtre head eksozdan sonra 400 yapıom alakası yok :D

konu headers fıltre degıl be oglum :D kat arttırıyor mu arttırmıyor mu adam senın bu yazdıklarından sonra vazgecıcek :D

Ome_RS
13-08-2011, 21:09
konu headers fıltre degıl be oglum :D kat arttırıyor mu arttırmıyor mu adam senın bu yazdıklarından sonra vazgecıcek :D

saptıran sensin kattan sorulan soruyu filtre headersa bagladın motor içi ile dısının bagımsız oldugunu soledin ama oyle değil komplike sistem hepsi eger dediğin gibi alakası olmasaydı filtre ve headers eksoz ile güç alamazdın :)

Murat Özcan
13-08-2011, 21:13
saptıran sensin kattan sorulan soruyu filtre headersa bagladın motor içi ile dısının bagımsız oldugunu soledin ama oyle değil komplike sistem hepsi eger dediğin gibi alakası olmasaydı filtre ve headers eksoz ile güç alamazdın :)

sen karıstrdın oglum neden sataşıyorsun benım yazdığım cumleye şimdide çeviriyorsun buyur en ıyısı sen acıkla hepımız ogrenelım :D

cliver
15-08-2011, 12:21
:D burası karışmış biraz taylan eksoz a gidicem en kısa zamanda sanırım sorunu o çözücek :)

ygtrn
15-08-2011, 15:50
yaklaşık 1yıldır kat iptal geziyorum yakıtım uzun yolda düştü şehir içi bişey farketmedim.....

pepecura
16-08-2011, 09:47
kat gereksizdir ya :) ama cok pahaldıır, değerini bilmediğim 3 belkı 4 kat çöpe gitti içi boşaltıldı.

iptal ettir ama sakla sakın egzozcuda bırakma, genelde katı kestıkten sonra yere dusemsıyle beraber bi tekmeyle masanın altına dogru atarlar sende unutursun :)

BlackEmperor
16-08-2011, 11:13
Bu mantığa göre bakarsak yakıt artıcak ama performansta artıcak doğrumuyum?

sabit hızda değişmez ama gaz tepkin hızlanacağı için biraz daha çok yakabilirsin üst devirlerde gerci ben sesı duyayım diye basıyorum basmazsam hiç bişe değişmiyo tüketimde :)

ÜSTÜNERC
16-08-2011, 11:38
206 RC mde test ettım katalizörü sökünce benzının bıraz daha fazla yaktıgını ben dusunuyorum cunku su anda katalizörü taktım ve bıraz daha az yakıyor bu ya arabadan arabaya etkılıyor yada bız anlamıyoruz bılemıcem benım dusuncem ve test ettıgım duruma göre katalizör iptalınde yakıt bırazcık daha artıyor %100 dogru dıye bıse demıyorum yanlış anlasılmasın kendı dusuncem böyle

pepecura
16-08-2011, 11:48
alt devirler zayıflar zayıfladığı için sen bıraz daha gaza basarsın ama gaz geri dönmediği için araç rahatlar, bıraz daha yakıt artar bu hissedilir olmaz. filtreyle beraber olursa 300 yerine 360 yakabılır, hatta sesi duyamak ıcın 400 yakmışlıgımda var

cliver
16-08-2011, 13:13
en kısa zamanda kat ıptalı yapıyorum o zaman :)

ÜSTÜNERC
16-08-2011, 13:17
yaptır kardesım ama saglam bı ustada yaptır basın yanar arıza ısıgı yakar haberın olsun kasap ustalara emanet etme arabanı :)

atahan
16-08-2011, 13:22
arkdaslar bnm aracımda (vtec2) şuan kat yok 2sene filan oldu söktüreli sensör yanlıtıcı fln yaptırmışım fakat bikaç aydır araç arıza ışıgı yakmaya başladı sanırım sensör bozuldu şimdi bnm sorum acaba filtrenin üstüne taktıgımız sensördemi bir problem vardır yoksa katın üzerindekindemi?ayrıca aracın yakıtı arttı gb geliyor bu sensörlerden biri bozuldugunda araç zengine mi çekiyor?araçta otto susturucu,kat iptali,simota filtre kiti,port-polish gaz kelebegi ve 17 jant lastik var bir depoyla karişik kullanimda 500km ya gidiorum ya gidemiorum .

atahan
18-08-2011, 14:25
sorunla ilgili bilgisi olan arkdaslar yardım ederlerse çok sevinirim.

131mirafiori
18-08-2011, 18:08
kanka bu konuyu açman bile hata olmuş :) Sök gitsin kay denen o şeyi ;) 2005 golf 1.6 FSI da iptal etti benim arkadaş yanıltıcı falan filan bir sürü şey yapıldı araç şu anda hem daha iyi yürüyor hemde eskisine göre yakıtında değişme çok çok büyük farkla yok ;)

exca
18-08-2011, 22:22
arkdaslar bnm aracımda (vtec2) şuan kat yok 2sene filan oldu söktüreli sensör yanlıtıcı fln yaptırmışım fakat bikaç aydır araç arıza ışıgı yakmaya başladı sanırım sensör bozuldu şimdi bnm sorum acaba filtrenin üstüne taktıgımız sensördemi bir problem vardır yoksa katın üzerindekindemi?ayrıca aracın yakıtı arttı gb geliyor bu sensörlerden biri bozuldugunda araç zengine mi çekiyor?araçta otto susturucu,kat iptali,simota filtre kiti,port-polish gaz kelebegi ve 17 jant lastik var bir depoyla karişik kullanimda 500km ya gidiorum ya gidemiorum .

jantları 15 yap bak nasıl gidiyor ve az yakıyor :)

s7158
18-08-2011, 23:04
Bu katı bi ben iptal edemiyorum herhalde :)
Aracım Skoda Fabia 1.4 16v iki sensör var. İptal edip yanıltıcı takıyoruz arıza ışığı yakmıyor ama araba teklemeye başlıyor.. Nedenini anlamadık, egzozcuda bi anlam veremedi. İlk defa başıma geliyor diyor.. Öle kat üzerinde biniyoruz valla paşa paşa..
Fikri olan varsa yazarsa sevinirim..

atahan
19-08-2011, 12:45
jantları 15 yap bak nasıl gidiyor ve az yakıyor
Techturkey.com Post 65
evet kışın 15'leri takıorum çok farkediyor.

rebelh
21-12-2011, 08:44
cliver kat iptali yaptın mı? yaptıysan nasıl bi sonuç aldın bende düşünüyorum..

bLackModeL
21-12-2011, 09:17
yakıt felan artmıyoo hersey normal ilerliyoo sorun yok yani sok gitsinn :D

cliver
21-12-2011, 09:23
cliver kat iptali yaptın mı? yaptıysan nasıl bi sonuç aldın bende düşünüyorum..

yaptım kardeşim gayet güzel bi sonuç aldım kimsede ölmedi(alt devirler) :D piskolojik bunlar aracın gaz yemesinde iyileşme hissettim belirgin olarak hemde zaten katalizörün normalde 80binde bir değişmesi gerekiyormuş tıkanıyor ve tehlikeli bile olabiliyor motor için gönül rahatlığıyla söktürebilirsin ;) 30 lira para aldılar ama değdi :) arıza ışığı da yakmadı tavsiyem işi bilen bir eksozcuya gitmen sadece!

rebelh
21-12-2011, 09:32
ben edirne tekirdağ arası sürünüyorum şimdi iyi bi usta duymadım buralarda o yüzden çekiniyorum..

usta faktörü çok önemli mi? çünkü konudaki sensör muhabbetleri kafamı karıştırdı

cliver
21-12-2011, 09:59
ben edirne tekirdağ arası sürünüyorum şimdi iyi bi usta duymadım buralarda o yüzden çekiniyorum..

usta faktörü çok önemli mi? çünkü konudaki sensör muhabbetleri kafamı karıştırdı

yok kardeşim o kadarda önemli değil usta faktörü sadece arıza lambasını yakarmı yakmazmı onu sorman lazım katalatiğin üzerinde sensör varsa onu biraz daha çıkış tarafına doğru takıyorlar sensör arızada vermiyor bende alt tarafta sensör yok arkadaşımda aynı araba var onda sensör vardı oda söktürdü katalizörü arıza lambasını falanda yakmadı sorun olacağını sanmıyorum

rebelh
21-12-2011, 10:06
yok kardeşim o kadarda önemli değil usta faktörü sadece arıza lambasını yakarmı yakmazmı onu sorman lazım katalatiğin üzerinde sensör varsa onu biraz daha çıkış tarafına doğru takıyorlar sensör arızada vermiyor bende alt tarafta sensör yok arkadaşımda aynı araba var onda sensör vardı oda söktürdü katalizörü arıza lambasını falanda yakmadı sorun olacağını sanmıyorum

eyw dostum:icon_tup: 30 lirayamı mal oldu? sende orta susturucu duruyor bi tek kat iptal dimi

BlackEmperor
21-12-2011, 11:16
yaptım kardeşim gayet güzel bi sonuç aldım kimsede ölmedi(alt devirler) :D piskolojik bunlar aracın gaz yemesinde iyileşme hissettim belirgin olarak hemde zaten katalizörün normalde 80binde bir değişmesi gerekiyormuş tıkanıyor ve tehlikeli bile olabiliyor motor için gönül rahatlığıyla söktürebilirsin ;) 30 lira para aldılar ama değdi :) arıza ışığı da yakmadı tavsiyem işi bilen bir eksozcuya gitmen sadece!

ateş ediyomu :)

Kadyr
21-12-2011, 11:41
benımkı bozulsun bende ıptal ettırıcem :D

cliver
21-12-2011, 12:06
eyw dostum:icon_tup: 30 lirayamı mal oldu? sende orta susturucu duruyor bi tek kat iptal dimi

sadece kat ı iptal ettirdim şimdilik bro

ateş ediyomu :)

etçek abi orta iptali ve remusla inş. :D

berkay_aydin
21-12-2011, 12:07
Benim neredeyse 2 ay oldu gerçekten performansı hissedilir şekilde etkiliyor.. Alt devirler fark etti ama :)

rebelh
21-12-2011, 12:10
alt devirler heralde biraz ağır kalıyo ama üst devirler daha aktif ölemi :)

cliver
21-12-2011, 12:17

yok be kardeşim abartılcak kadar ağır kalmıyor hissetmeszsin bile onu;) :)

delta0o
21-12-2011, 12:25
yok be kardeşim abartılcak kadar ağır kalmıyor hissetmeszsin bile onu;) :)

Kermit her aldığın arabayı oyuncak gibi kurcalaya kurcalaya prof oldun..

cliver
21-12-2011, 12:27
Kermit her aldığın arabayı oyuncak gibi kurcalaya kurcalaya prof oldun..

:D :D :D yok be kardeşim ne profu ufak tefek şeyler bunlar

berkay_aydin
21-12-2011, 12:34

Bence alt devirler değişmiyor.. Üst devirler canlanınca alt devirler düşük hissi veriyor..

cliver
21-12-2011, 13:02
Bence alt devirler değişmiyor.. Üst devirler canlanınca alt devirler düşük hissi veriyor..

:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup:

BlackEmperor
21-12-2011, 16:38
sadece kat ı iptal ettirdim şimdilik bro

etçek abi orta iptali ve remusla inş. :D

vts i sattın mı ?

darkmann
21-12-2011, 17:07
160lık sciroccoda kat iptali vardı geçen hafta orjinal katı taktırdık yakıt 1-1.5 litre azaldı bilginize

gökberk
21-12-2011, 17:22
Yakıta hiç bir türlü etki etmiyor benim de gözlemlediğim kadarıyla.

oğuzk
21-12-2011, 17:42
Corsamda egzoz vardı katı sökünce ses güzel olmuştu benzinli gibiydi ama ibizada pişman oldum magirus gibi ses çıkıyor hele motor soğukken rolantide bile rahatsız ediyor :(

Performans olarakta 1 boy farkeder en fazla.

cliver
21-12-2011, 20:27
vts i sattın mı ?

vts satıldı punto hgt var artık abi

berkay_aydin
21-12-2011, 20:30
Corsamda egzoz vardı katı sökünce ses güzel olmuştu benzinli gibiydi ama ibizada pişman oldum magirus gibi ses çıkıyor hele motor soğukken rolantide bile rahatsız ediyor :(

Performans olarakta 1 boy farkeder en fazla.

Abi son susturucu'da vardı dimi ? Bende filtre'de var ama ses yok :confused:

oğuzk
21-12-2011, 22:42
Abi son susturucu'da vardı dimi ? Bende filtre'de var ama ses yok :confused:

Evet filtreden ses gelmez o kadar ama egzozdan gerçekten benzinli gibi ses geliyordu.1.3cdti 1.4tdci gibi değildi :)

delta0o
22-12-2011, 12:10
vts satıldı punto hgt var artık abi

Hgt xplode garage daydı geçen.neleri kurcalatıyosun yine.Turbola en iyisi kesmiyo seni yoksa :)

cliver
22-12-2011, 12:13
Hgt xplode garage daydı geçen.neleri kurcalatıyosun yine.Turbola en iyisi kesmiyo seni yoksa :)

Bakımda kanka =)

mehmetRS
22-12-2011, 13:00
arkadaslar 1.6 8v olan arac için katalizör iptali yapacak olsak, ve katalizörden hemen önceki standart egzost manifoldunu söküp yerine custom yapılmıs bir headers koyacak olsak, oksijen sensörünün yeri aynımı kalmalı sizce? sadece yanıltıcı yada borudan uzaklaştıracak olan bir civata yeterlimidir? nasıl yapmamız lazım uygulamayı fikri ve deneyimi olan?

BurakYozgat.
22-12-2011, 13:14
benim araçta 1.6 şahin headers var fakat düz boru falan olmadığı için ses ve yeteri kadar performans alamıyorum düz boruyu koyucamda kaçlık koyayım yada içine susturucu gerekiyomu yoksa susturucuszmu olsun bilenler banada bi yardım etse çok makbule geçer fazla konu kalabalığı yapmak istemedim :D

h.savas
22-12-2011, 21:36
beyler peki bu kat iptalini tempra (2.0 16v)da yapsam;
arıza ışığı,
alt devirlerde çekiş düşüklüğü ve ses artışı gibi sorunlarla karşılaşırmıyım :beuj:

eğer olumlu yanıt alırsam kısmetse bu hafta katı iptal ettiririm...:D

(büyük ihtimallede kat'ım tıkanık)

cliver
23-12-2011, 01:01
arkadaslar 1.6 8v olan arac için katalizör iptali yapacak olsak, ve katalizörden hemen önceki standart egzost manifoldunu söküp yerine custom yapılmıs bir headers koyacak olsak, oksijen sensörünün yeri aynımı kalmalı sizce? sadece yanıltıcı yada borudan uzaklaştıracak olan bir civata yeterlimidir? nasıl yapmamız lazım uygulamayı fikri ve deneyimi olan?

hiçbir sorun olmaz oksijen sensörünü biraz daha geri alabilirseniz arıza da vereceğini sanmıyorum verirsede yanıltıcı kullanırsınız

benim araçta 1.6 şahin headers var fakat düz boru falan olmadığı için ses ve yeteri kadar performans alamıyorum düz boruyu koyucamda kaçlık koyayım yada içine susturucu gerekiyomu yoksa susturucuszmu olsun bilenler banada bi yardım etse çok makbule geçer fazla konu kalabalığı yapmak istemedim :D

orjınal borularınız yeterli olucaktır fazlası sizi performans olarak geri düşürebilir orjinal borularınız+sonada fazla freflow olmayan bir eksozla sorununuz çözülebilir

beyler peki bu kat iptalini tempra (2.0 16v)da yapsam;
arıza ışığı,
alt devirlerde çekiş düşüklüğü ve ses artışı gibi sorunlarla karşılaşırmıyım :beuj:

eğer olumlu yanıt alırsam kısmetse bu hafta katı iptal ettiririm...:D

(büyük ihtimallede kat'ım tıkanık)

arıza ışığı yakmaz yakarsada onu eksozcu halleder zaten alt devirde cekiş düşüklüğü falan hissetmezsiniz ses olarakta çok az rahatsız etmiyecek bir ses gelıcektır iptal ettirmenizde yarar var

h.savas
23-12-2011, 08:40
az önce egzozcuyla görüştüm katı iptal edip düz boru takarsak 100 tl dedi :mad: @cliver diğer sayfalarda 30 tl yazmıştı acaba farklı bi parça için mi 100 tl dedi usta :soru:

cliver
23-12-2011, 18:27
az önce egzozcuyla görüştüm katı iptal edip düz boru takarsak 100 tl dedi :mad: @cliver diğer sayfalarda 30 tl yazmıştı acaba farklı bi parça için mi 100 tl dedi usta :soru:

nasıl demiş anlamadım sen sadece kat ı ıptal et dıceksın kardesım heralde o adam arkaya kadar düz boru anlamış sadece kat ı ıptal etcez de sen ona

h.savas
23-12-2011, 19:26
katı iptal ettiği yere koyacağı düz borudan bahsetti 100 tl dedi küfür edip kapatıcaktım teli :mad:

ygtrn
28-12-2011, 00:11
ben yaptırdığımda uzun yolda yakıtım düşmüştü şehir içinde bişey farketmedim...

berkay_aydin
28-12-2011, 00:14
ben 30 liraya egsoz ucu dahil yaptırdım 100 lira düz boru fiyatı vermiştir

samimi_1983
06-01-2012, 12:23
sabit hızda değişmez ama gaz tepkin hızlanacağı için biraz daha çok yakabilirsin üst devirlerde gerci ben sesı duyayım diye basıyorum basmazsam hiç bişe değişmiyo tüketimde :)

aynen katılıyorum sana kardeş.ben de iptal ettirdim gaz pedalı yumuşadı resmen tabi ben ortayı da iptal ettirdim.çok tatlı bir ses oldu.bu arada aracım 320 m3 gibi ses geliyor şu anda

samimi_1983
06-01-2012, 12:24

30-40 tl'ye hallolması lazım

h.savas
07-01-2012, 19:36
30-40 tl'ye hallolması lazım

bi kaç yer araştırdım ve sonunda buldum sanayide bi usta 30 tl ye halledicek bakalım ama muayenem yaklaştı şimdi sök tak yapmak istemiyorum bakalım ne yapcaz..

makif84
01-08-2013, 17:13
Konuya inceden bi hort çekeyim.Arkadaşlar 2.0 fsı motorda katı iptal eden veya içini boşlattıran oldumu?

makif84
02-08-2013, 10:25
sanırım 2.0 fsı yda katı boşaltan yada iptal eden yok

İbrahim33
02-02-2015, 07:46
hort :(

beyler , t-jet veya multiairde sensör arızası alan var mı ?

DVR_VTS
02-02-2015, 08:04
Katlı arabam hiç olmadı , yakıtma artma olmadı , heleki aracınız belli yaşta benzinli ise o kat büyük ihtimalle içi kurum bağlamış demektir ve aracın gidişini yavaşlatmaktadır temizliğide işçiliği itibariyle 100 tl üzeridir ek olarakta yeni bir kat almakta tuzludur kat giden sensör arıza ışı yakmasın die yanıltıcılar vardır onlar ile arıza ışı sorunu ortadan kalkar.

RedCan
02-02-2015, 11:37
Ankara'da 2000 model peugeot 206 aracımın katını iptal edecek bildiğiniz iyi usta varmı acaba ?

SedatAdanurr
19-02-2015, 13:53
Kat'ın içini temizletirim diye egzozcuya gittim, içinden beyaz alçı gibi pislik çıktı.Araç çok rahatladı, gaz yemesi rahatladı, yakıtı da sakin kullanımda düştü.Sonra serviste öğrendim içini boşaltıp almış.Egzozcu ise bunlarda temizlik olmaz içi boşaltılır dedi.(Katı söküp aldıktan sonra, bu arada araç 2006 Caravelle 2.5 motor).Katım nerde dedim, çöpe attım dedi.Biraz tartışmadan sonra anlaştık muayeneden geçmezse kat takacak yeniden.Sizce muayeneden geçer mi?
Şuanda egzozdan üfleme sesi geliyor fıss diye.Özellikle katın olduğu kısımdan.Düz boru koydursam bu sesten kurtulur muyum?

Grimlord
19-02-2015, 13:56
Kat'ın içini temizletirim diye egzozcuya gittim, içinden beyaz alçı gibi pislik çıktı.Araç çok rahatladı, gaz yemesi rahatladı, yakıtı da sakin kullanımda düştü.Sonra serviste öğrendim içini boşaltıp almış.Egzozcu ise bunlarda temizlik olmaz içi boşaltılır dedi.(Katı söküp aldıktan sonra, bu arada araç 2006 Caravelle 2.5 motor).Katım nerde dedim, çöpe attım dedi.Biraz tartışmadan sonra anlaştık muayeneden geçmezse kat takacak yeniden.Sizce muayeneden geçer mi?
Şuanda egzozdan üfleme sesi geliyor fıss diye.Özellikle katın olduğu kısımdan.Düz boru koydursam bu sesten kurtulur muyum?

hocam içi boş kat ile muayeneden geçemezsiniz.muayeneye gitmeden önce kat takmasını isteyin,zaten epey pahalı bi parça.peşini bırakmayın

SedatAdanurr
19-02-2015, 14:00
hocam içi boş kat ile muayeneden geçemezsiniz.muayeneye gitmeden önce kat takmasını isteyin,zaten epey pahalı bi parça.peşini bırakmayın
Egzozcu tanıdık zaten mecbur takacak yenisini.Peki muayeneden sonra kat yerine düz boru koydursam bu üfleme sesinden kurtulur muyum?

Grimlord
19-02-2015, 14:09
üfleme sesinden kurtulur musun bilmem ama dizele düz boruyla magirus dolmuş gibi ötecegin kesin :)

atituti
20-02-2015, 19:57
muayeneden zilyon kere katsız geçtim nasıl geçilmez deniyor buna :)

ehveniser1903
21-05-2015, 14:09
Clio 2 1.4 16valf araç için,kat iptali+daha rahat akış sağlayan bir orta susturucu( aracın üzerine ucuz olsun diye toros orta susturucusu takmış önceki sahibi )+stock son susturucu düşünüyorum.

araçta kesinlikle ses istemiyorum,kombinasyon doğru mudur ? verimli olur mu ?

teşekkürler.

mikelazi
21-05-2015, 15:24
ses istemiyorsa bu kombinasyon iyi.

ehveniser1903
23-05-2015, 14:44
peki orta susturucu için ne önerirsiniz ? hiç ses istemiyorum.tam bir sleeper olmalı.