Orijinalini görmek için tıklayınız : Ütü temizliği
Evde 2 yıldır kullandığımız ütünün tabanındaki buhar delikleri tıkanmaya başladı. Sert cisim ile kazımak istemiyorum, ***** ütünün zemini önemli kayganlık açısından falan.
Bunu nasıl temizleyebiliriz? Su haznesine bir sıvı koysak, ısıtsak, buhar gibi salsak faydası olur mu?
Bilgisi olan var mı?
ramazan ın bitmesine kaç gün kaldı
gökh@n_gr
09-08-2011, 17:40
havalar çok sıcak
Alperen-B
09-08-2011, 17:41
20 gün sanırım :D idare etmek lazm
hayırdır ütü aile yadigarımı ?
havalar çok sıcak
kesinlikle çok sıcak oturmus sihirli annem izliyorum :D
walla geçen baktım validenin ütüde aynı durum dedim bi uğraşayım daha önceden kendi içine kireç sökücü koymuş içi darmaduman olmuş.
ütü temizleyici sıvılar war içine koyup buhar moduna alıyorsun en sıcaga lavaboya koyuyorsun kendi kusuyor.
bende oda yetmedi bunu yaptıktan sonra bir leğene ütünün taban seviyesinde sıcak su koydum suyada kireç sökücü koyup ütüyü inine oturttum 3-4 saat kaldı içinde kireçleri bırakmış baya eskisine nazaran çok daha iyiydi :D anneler gününde ütü almaktan kurtulmuştum :hahaha:
TolgaEsentepe
09-08-2011, 17:45
abi kendim kullandığım kayganlaştırıcılığı sağlayan jel var. sen zemini kazı olmadı ondan süreriz maksimum performans alırız.
Oto yikamadaki kadin aklima geldi
Burak K.
09-08-2011, 18:04
İftara kaç saat kaldı ?
nakayama
09-08-2011, 18:07
canım kola çekti
Low-Rider
09-08-2011, 18:11
Let me google that for you (http://lmgtfy.com/?q=iron+cleaning)
oha manyak bişey bu :D
Adam gibi birşey sorduk. Ciddi cevap verenlere teşekkür.
Ta**ak muhabbeti yapmaya çalışanlara ise ...................................
Kireç çözücü dökersen tıkanıklıkları açar
Burak K.
09-08-2011, 18:47
Bu siteden korkulur. Konu açmadan önce 2 kere düşünmek lazım. :D
SekoLive
09-08-2011, 18:49
kreç sökücü iş görebilir gibi ama hazneden koyarsanz delebilir su haznesini. çok pahalı bişi deilse yenisi en güzel cözüm
Zamanında arçelik yetkili servisinde çalışırken bu problem olan ütülere, limon tuzu koyuyorduk su haznesine içinden pas gelene kadar buhar yapıyorduk pis kokar ama temizler.
driftboy
09-08-2011, 19:29
Babam bikaç defa yaparken gördüm limontuzu koyuyodu ve suyun bitmesini bekliyodu hatırladıgım kadarıyla..
Adam gibi birşey sorduk. Ciddi cevap verenlere teşekkür.
Ta**ak muhabbeti yapmaya çalışanlara ise ...................................
bide utanmadan gider yapıyorsun burası ören bayan kadın külübü mü:D
ütü için kreç sökücü var üstündeki yazılan talimata göre yap :)
bizim evdekini o şekilde kurtardık servis çöpe at demişti :)
Ütü tabanındaki zamanla oluşan siyah lekeleri de ütü sıcakken dişmacunu sürersen çıkartabilirsin. Aklında bulunsun :)
Bütün günümün stresini aldı şu cümle :)
Hiç bayan üye yok mu sitede :ofk: :confused: :D
Ütünün kendi kendini temizleme özelliği varsa ütüyü max. seviyesine kadar suyla doldur.Ütüyü son ayarında aç ve termostat ışığının sönmesini bekle.Sönünce fişi çek ve ütüyü lavabo üzerine tutup beşik gibi öne geriye salla.Ütünün içindeki sular pisliklerle beraber dökülecektir.Su tamamen bitene kadar salla ütüyü.Kimyasal temizleyicilerden önce bu işlermi tavsiye ederim.
Sirkeli suyla dene birkaç kez sonra düzelir
Bosu bosuna ilaclar icin para verme iyi ve ucuzu bu ama birak su iyice isinsin ve bekletki kireci cozsun ve dugmeye basarak buhari cikart.Kolay gelsin
gereksiz geyik olmuş,aramızda ailesinden ayrı bekar yaşayan bir sürü arkadaş var,ayrıca bu işin servisini yapan arkadaşlarda var.ota boka geyik yapmaya bayılıyosunuz.bi kişi cengaverlik yapıyo arkasına boy boy sıralanıyosunuz.
Mustafa Birsesli
09-08-2011, 22:09
bu sorunun yeri burasımı sizce..........
bu sorunun yeri burasımı sizce..........
Genelde bu tür işleri evlerde erkekler yapar gibime geliyor. Kesin tecrübesi olan vardır. Bu bağlam da sorunun yeri, evet burası.......
Limon tozu iyi gelir, Ben işyerinde kireç tutmuş çaydanlıklarda bu yöntemi kullanıyorum... :D
deliklerini matkapla polishlemek :D
Genelde bu tür işleri evlerde erkekler yapar gibime geliyor. Kesin tecrübesi olan vardır. Bu bağlam da sorunun yeri, evet burası.......
Bulunduğunuz site techturkey, yani logo da da yazdığı üzere otomobil teknik bilgi platformu.
İlk önce açıtığınız konunun başlığını sesli bir şekilde okuyun ve kendi kendinize "ama neden" diye sorunuz. İşte ozaman insanların konuda neden ta..ak geçtiğini anlayacaksınız.
ykavcioglu
10-08-2011, 10:40
dışardan wd40 sıkılsa etkili olurmu?
m-power07
10-08-2011, 10:42
Bulunduğunuz site techturkey, yani logo da da yazdığı üzere otomobil teknik bilgi platformu.
İlk önce açıtığınız konunun başlığını sesli bir şekilde okuyun ve kendi kendinize "ama neden" diye sorunuz. İşte ozaman insanların konuda neden ta..ak geçtiğini anlayacaksınız.
o zaman sohbet kısmındaki konuların %90 nı silinsin.. adam bilmediği konu hakkında yardım istemiş ne var bunda ?
buhar kazanlı ütünün içine calgon döküp tam gaz buhar yapmıştım, ütü kendinden geçti, kimyası bozuldu bir daha adam olmadı. hala buhar yerine kaynar su basıyor dışarı
o zaman sohbet kısmındaki konuların %90 nı silinsin..
katılıyorum,
ayrıca forumda otomobil teknik konuları, motorsporları vs dışına çıkılmayacaksa buna da katılıyorum, chat kısmı silinsin, kaldırılsın.
ufuksaracci
10-08-2011, 10:56
su haznesine çamaşır suyu+tuz ruhu+ saf alkol + kaynamıs su koyuosun (hepsi eşit miktarda koyucaksn) ondan sonra dip gaz buharı salıyorsun veriyorsun çoşkuyu.
Aman diyim sakın öyle bişey yapma sonun hastanede biter. Heleki bu karışımı buhar üreten bir cihazın içene koymak hiç mantıklı değil. Ölümcül sonuçları olabilir.
fastchild
10-08-2011, 10:57
Hiç bayan üye yok mu sitede :ofk: :confused: :D
3 veya 4 tane
o zaman sohbet kısmındaki konuların %90 nı silinsin.. adam bilmediği konu hakkında yardım istemiş ne var bunda ?
Buna yakın konu başlığı var mı?
biraz efektif olalım şimdi sohbet bolumunde ne ararsan var telefon yazılımından bılgısayarım ekranında çizgi çıktıda, futbolundan, televızyondakı dizisine kadar, muhasebesinden behzat ç. sine, japon savunma sanatından yıllık kart aidatına kadar her konu var. zaten sohbet baslığının altında "Sohbet Had Safhada, Off Topic" yazıyor.
arkadaş kendi evinde kalıyorki ütüsünüde kendi yapıyordur belkide delikleri tıkanmış nasıl giderebilirim diye sormuş ütü işi illa bayan işi değilki forumda bir çok öğrenci arkadaşımız kardeşimiz var bir çoğu öğrenci evinde kalıp ütü yapıyordur, yapmıştırda. şimdi her konu hakkında yardım isteniyor eywl da ütü nün tamiri konusunda yardım isteyincemi abes oldu? bukadar irdelenicek birşey yok.
yani bu topic altında açılan digitürk sorunsalı normalde bumu anormal yapmayın gözünü sevim.
ya konuyu açan arkadaşa bişey demiyorumda burda ister bayan üye olsun ister bekar erkekler olduğu düşünülsün ama google yazmak HARBİDEN ÇOK DAHA MANTIKLI VE PRATİK BE ARKADAŞ..........
ya tabiki öyle ama belkide arkadaş yazdı google a?
bende nasıl yaptığımı ilk sayfada anlattım arkadaşa, amma benim başıma geldiğinde bende ilk google a başvurdum ve yazılanlar hep birbiriyle çeliştiği için güvenemedim önce gittim ütü temizleyici sıvı alıp propektüsünde nasıl yazıyorsa öyle kullandım sonra yeterli olmadığını görünce kendi mantığımla hareket ettim sadece tabana değecek şekilde kireç sökücüye yatırdım.
bu arkadaşta aynı durumala karşılaşıp buradaki yoğun bilgi paylaşımından faydalanmak üzere belki burda bir bilen vardır diye (herşeyden bir bilen çıkıyor çünki) buraya başvurmuş çok büyütülecek birşey değil. ona bakarsan angry birds oyunu bilgisayarında çalışmayan hata verende topic acıyor oda verdiği hatayı google a yazsa çözümünü bulur. basit muhasebe programı arayan arkadaş var google a bedava muhasebe programı yazılınca binlerce çıkıyor. bknz. Google (http://www.google.com.tr/#hl=tr&q=%C3%BCcretsiz+muhasebe+program%C4%B1&oq=%C3%BCcretsiz+muhasebe+program%C4%B1&aq=f&aqi=g4&aql=&gs_sm=e&gs_upl=8018l8720l2l9142l6l5l0l0l0l3l202l748l1.3.1l 5l0&fp=eb3b8f0067904bc0&biw=1280&bih=619)
gereksiz ise kilitleniverir siliniverir. bukadar basit bir topic açılmaması gerketiğinide anlar herkez.
amacım eleştirmek değil okadar büyütülecek birşey değil yani. dememişki köpem kuduz oldu nabcam :D
oha manyak bişey bu :D
Neyse bu vesileyle bunu öğrenmiş oldum çok iyimiş :)
Bunu yani :)
Boşverin, "off topic" bölümünde bile ti'ye almak isteyen alsın, bu onların seviyesidir. Hiç sallamıyorum.
Google konusuna gelince, forumun bu kısmındaki konuların en az %90'ında google yeterli aslında.
Ciddi cevap veren arkadaşlara teşekkürler.