PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Askerlik Sorunu Hakkında?

aliyo
09-08-2011, 21:50
arkadaşlar ben haziran ayında okulu bitirdim ve çıkışı aldım fakat daha askerlik şubesine başvurmadım. aralıkta askere gitmek istiyorum son başvuru tarihi 1kasım diye biliyorum. geçen hafta bi işe başladım gidene kadar çalışıyım diye ve tecilliyim dedim, şimdi benden tecil belgesi istiyorlar ben şubeye gitsem tecil ettirebilirmiyim. diyelimki ettirdim kasımda bozdurup aralıkta askere gidebilirmiyim. gidene kadar boş durmak istemedim parasıda güzel işin. bilen arkadaşların yardımını bekliyorum:)

senna
09-08-2011, 22:04
gidersin muayene olup tecil ettirirsin kasımda da tecil bozdurursun şu an ne kadar tecillisin onu bilmiyorum yalnız

powERS
09-08-2011, 23:01
git muayene ol tecılını yaptır. su anda senın son yoklaman 1 kasıma kadardır 1 kasıma kadar yaptırmalısın muayenenı. ama muayene oldup tecıl ettırınce senı aralık celp ine vermeyebilir.

kısa donemmi gidiceksin uzunmu ?

Ferhat_V
09-08-2011, 23:19
okul bittikten sonra yaklaşık 1 sene daha okulun verdiği tecil var diye biliyorum ben ama okula sorman lazım onu..

aliyo
09-08-2011, 23:19
kısa dönem gidicem bende ondan korkuyorum tecili bozunca aralıkta almazlarsa bide boşu boşuna zaman kaybı olcak benim için..

Cem.B
09-08-2011, 23:21
bende 3-4 gün içinde başvurucam inş aralıkta alırlar,almama gibi bir durum olabilirmi sizce

driftboy
09-08-2011, 23:21
Hazır konusu varken bende sorayım, 92 agustos dogumluyum, bu muayene vs için neler yapmam gerekiyo ? Muhtarlıga yoklama geliyomuş galiba, nedir bu işin gidişatı :)

powERS
09-08-2011, 23:25
bende 3-4 gün içinde başvurucam inş aralıkta alırlar,almama gibi bir durum olabilirmi sizce
şube ne göre değişiyo eğer askere ihtiyacı yoksa almayabilir 8 dönemdir gidemeyenler varmış..

Hazır konusu varken bende sorayım, 92 agustos dogumluyum, bu muayene vs için neler yapmam gerekiyo ? Muhtarlıga yoklama geliyomuş galiba, nedir bu işin gidişatı :)

eğer bir rahatsızlığın yoksa yanina vesikalık al orda 2 tane kullanılıyo da ne olur ne olmaz yanında fazla bulunsun. son bitirdiğin okulun diploma aslı aslı gibidir gecerli degil aslını gorcekler... diplomanın 2 fotokopisi. nufus cuzdanının 2 fotokopisi.

eğer rahatsızlıgın varsa vesikalık cok istiyolar.

WarmongeR
09-08-2011, 23:33
kısa dönem gidicem bende ondan korkuyorum tecili bozunca aralıkta almazlarsa bide boşu boşuna zaman kaybı olcak benim için..

1 sene okuldan tecil veriyorlar, istediğinde tecil bozdurabilirsin ancak yorucu bir iş. tabii her devlet kurumunda olduğu gibi keyfiyet faktörü var, tecili bozdurmak için çok uğraşan arkadaşımda oldu, hemen halledip askere gidende. iş güzelse uzat tecilini askerlik kaçmıyor zaten (:

powERS
09-08-2011, 23:35

tecıllı olunca ılk celp icin kaybolabılır hakkın. zaten basvuruları yapıp ankaraya gonderıyolar ankara ne derse o. dedıgım gıbı asker gondermeyen subeler var.

cess
09-08-2011, 23:49
Mezuniyet tarihinden itibaren 3 ay içerisinde tecil ettirmeniz gerekiyor,aksi taktirde asker kaçağı durumuna düşüyormuşuz..(yada aralık celbine otomatik gidiyoruz sanıyorum)

Şöyle birşeyde var; ben 2 yıl tecil ettirmek istiyordum..eğer Ağustostan önce tecil ettirirsem Mart 2013 celbine, Ağustostan sonra ettirirsem Aralık 2013 celbine kalınıyormuş..O yüzden eylülün ilk haftasını bekliyorum..

Ankara Cebeci askerlik şubesinden bizzat öğrendim

brv
09-08-2011, 23:59
kısa dönemler için gidememe gibi bi durum olmuyo bildiğim.

yaptığın şey bana çok saçma geldi,adamlar sen askare gitmiceksin die seni almışlar sen 3 ay sonra eivallah ben gidiyorum diceksin.ben işverenin olsam çok sağlam söverdim sana.adamları boşu boşuna oyalıcaksın.

burak_skry
10-08-2011, 00:05
ben geçen sene kasım celbinde gitmek için tecil bozdurdum normalde şubat celbinde gidicektim ekim ayında gittim dilekçe var hazır onu doldurup evraklarla birlikte veriyorsun çok büyük ihtimal istediğin dönemde seni yolluyorlar geçen sene aralık celbine büyük yığılma olduğu halde ben gitmeyi başardım askere:)

driftboy
10-08-2011, 00:34
eğer bir rahatsızlığın yoksa yanina vesikalık al orda 2 tane kullanılıyo da ne olur ne olmaz yanında fazla bulunsun. son bitirdiğin okulun diploma aslı aslı gibidir gecerli degil aslını gorcekler... diplomanın 2 fotokopisi. nufus cuzdanının 2 fotokopisi.

eğer rahatsızlıgın varsa vesikalık cok istiyolar.

Askerlik şubesine gidicem yani bu muhtarlıga gelen kagıdı aldıkdan sonra demi ? ve benim diplomam üniversitede, okuyorum ben. Bikaç kişide sen ugrasmayacaksın okul hallediyo demişdi :S

WarmongeR
10-08-2011, 03:19
Askerlik şubesine gidicem yani bu muhtarlıga gelen kagıdı aldıkdan sonra demi ? ve benim diplomam üniversitede, okuyorum ben. Bikaç kişide sen ugrasmayacaksın okul hallediyo demişdi :S

bazen okul halletmeyip askerlik şubesine gittiğinde benim gibi 2000 küsur gün kaçak olduğun ortaya çıkabiliyor. dilekçe verip halletmiştim. kendi ayağımla gittiğim için bakaya durumu olmamıştı. ancak askerliği yarıladığımda eve yoklama kağıdı gelmişti, bu da ancak Türkiye'de yaşanabilecek olaylardan olsa gerek.

sMh
10-08-2011, 05:19
Mezuniyet tarihinden itibaren 3 ay içerisinde tecil ettirmeniz gerekiyor,aksi taktirde asker kaçağı durumuna düşüyormuşuz..(yada aralık celbine otomatik gidiyoruz sanıyorum)

Şöyle birşeyde var; ben 2 yıl tecil ettirmek istiyordum..eğer Ağustostan önce tecil ettirirsem Mart 2013 celbine, Ağustostan sonra ettirirsem Aralık 2013 celbine kalınıyormuş..O yüzden eylülün ilk haftasını bekliyorum..

Ankara Cebeci askerlik şubesinden bizzat öğrendim

şubeye göre değişebiliyor demekki, ben temmuzda 2yıl tecil ettirdim, 2013 agustos dönemi oldu

birde tecil ettirip aralıkta gidebilirsin, mezun oldugumda bütün arkadaslarım bu sekilde gitmislerdi.

powERS
10-08-2011, 06:37

dostum senın yasın geldiyse sen git subeye muhtarı bekleme. bana ne kendı donemımde ne daha sonra hıc gelmedı muhtardan kagıt.

ayrıca 1 yıl degıl okuldan cıktıktan sonra arkadaslar. ben mart cıkıslıyım 1 kasım da yoklama bıtıyo.

bazen okul halletmeyip askerlik şubesine gittiğinde benim gibi 2000 küsur gün kaçak olduğun ortaya çıkabiliyor. dilekçe verip halletmiştim. kendi ayağımla gittiğim için bakaya durumu olmamıştı. ancak askerliği yarıladığımda eve yoklama kağıdı gelmişti, bu da ancak Türkiye'de yaşanabilecek olaylardan olsa gerek.

aynen oyle Türkiye... hamidowic nickli arkadas gorur yazar başına geleni. sen gene şanslısın dilekçeyle hallolmuş. hamit e 900 lira ceza kesildi yanliş hatirlamiyorsam. askerden geldıkten sonra kacak kagıdı geldı..

Sercan Keklik
10-08-2011, 11:13
eylül sonu tecilin bitiyo, ama su an gıdıp yaptırırsan zaten aralıktan önce almadıkları ıcın ( 4 yıllık mezunu ısen) işlemlerini cok kısa sürede yaptırabılıyosun ben 5 dk da yaptırdım mesela, kasıma kadar tecıllı oluyosun. kasımdada zaten askere gıtmek ıcın tekrar subeye gıdıcegın ıcın problem olmuyor.

nitrO_Oxide
10-08-2011, 11:30
eylül sonu tecilin bitiyo, ama su an gıdıp yaptırırsan zaten aralıktan önce almadıkları ıcın ( 4 yıllık mezunu ısen) işlemlerini cok kısa sürede yaptırabılıyosun ben 5 dk da yaptırdım mesela, kasıma kadar tecıllı oluyosun. kasımdada zaten askere gıtmek ıcın tekrar subeye gıdıcegın ıcın problem olmuyor.

Peki hiç tecil ettirmeden eylül ayı içersinde askerlik subesine basvursam ne olur ?

kime sorduysam aralık doneminde keisn gidersin dedi şimdi burayı okudum içime kurt düştü :D

sanctuary35
10-08-2011, 16:12
okulun bittiyse ve ekim sonuna kadar tecil ettirmez veya aralıkta gitmek icin başvurmassan kaçak sayılırsın. başvurursanda mutlaka gidersin. ben askere gidicem diyipte yok adam fazlalıı var sonra gel dediklerini duymadım hic

Sercan Keklik
10-08-2011, 16:17
Peki hiç tecil ettirmeden eylül ayı içersinde askerlik subesine basvursam ne olur ?

kime sorduysam aralık doneminde keisn gidersin dedi şimdi burayı okudum içime kurt düştü :D

belkı o dönem almazlar bılmıyorum kesın bı sey demıyım ama kımse gıtmıyoken ve bomboşken bence gıt ıslemlerını yaptır derım.sonuc olarak gene tecıllısın yanı erken yaptır sıra bekleme derim

nitrO_Oxide
11-08-2011, 11:44
Şimdi askerlik subesini aradım

31 ekime kadar basvuru yap dedi.dedim aralıkta gitmek istiyorum bi sorun olurmu dedim.burda dilekceler var dedi erken sevk le ilgili onları doldurursun gidersin dedi :) birazcık rahatladım :D

qency
11-08-2011, 11:54
son başvuru gününde gittim ve erken gitmek için dilekçemi verip gitmiştim(335 kd) hiçbir sıkıntı olmadı, öyle 8 dönemdir gidemeyn fln var yazılmış yok öle bişi