Orijinalini görmek için tıklayınız : 206hdı yardımmmm????
kaan megi
11-08-2011, 11:53
arkadaşlar 2004 model 206hdı aracım var 156binde aracı sabahları çalıştırdıktan sonra 40 45saniye sonra istop ediyor sonrada biraz zor çalışıyor sadece sabahları yapıyor çekişde gidişde hiç bir problem yok sorun ne olabilir yakıtı da oldukça düşük tüketiyor acaba mazot filtresinin çek valfi bozulmuş olabilirmi yada bi yerde havamı var sorunu tam anlıyamadım arza nedir maliyeti ne kadardır yardımcı olursanız çok sevinirim
hava yapıyo olabilir birde rolanti sensöründe sorun olabilir herhangi arıza ışığı vs. yakma varmı ?
kaan megi
11-08-2011, 12:35
hiç bir arza ışığı yakmıyo rolanti sensöründe problem yok gibi fakat kaputu açıp mazot filtresinin ordaki adı ne bilmiyorum 2 kere sıktımmı tık diye çalışıyo bunuda bitek sabahları yapıyo zaten onun haricinde herşey sağlıklı mazot pompasından olabilirmi fakat çekiş yakıtta falan problem yok
kızdırma bujileride tekletme yaptırabilir değişim gerekebilir bence bi baktır önemli birsey yoktur diye tahmin ediyorum sıktığın şey siyah üstü çizgili olan mazot hortumunun geçişini sağlıyor onu sıkınca fazladan mazotu yığdırıyorsun ileride daha sık yapmaya başlıcaktır
kaan megi
11-08-2011, 12:50
ozaman pompada problem yok diyosun bunuda ilk başta çalıştırdığımda biraz gaz verdimmi yapmıyo pompalamamın nedenide aslında pompalamasamda 2 gıy gıylıyo çalışıyo ben üzmeyim diye pompalıyorum bu olayda mazot filtresini değiştirdikten sonra yapmaya başladı
Hikmet Gönül
26-08-2011, 01:16
aynı sıkıntıyı partner de yasadım yakıt fıltresının valfın den enjektor lere pompadan sensorlere kadar herseyı degıstıler..ama bulamadılar arac aynı sekıl...en sonunda adamın bırı depodan pompaya arabanın dısından dırek hortum taktı..arıza bulundu hortum delıkmıs:) maalıyet 20 lıra :)
ali_utku
26-08-2011, 01:23
Benzer problemi bende yasadım.öncelikle mazot filtresini ve bağlantılarını inceledik burada hava yapmasına neden olacak bisey yoktu.daha sonra yakıt sistemindeki Diger borulara baktık burada da bisey bulamayınca pompa söküldü revize edildi maliyeti 150 tl fln oldu.suanda hiçbir sıkıntı yok.
Aracınızın mazot filtresinden havasının alındıktan sonra rahat çalıştığını soylemissiniz.Mutlaka yukarıda saydığım kısımlardan birinde sıkıntı vardir