Orijinalini görmek için tıklayınız : tekrar satış sıkıntısı
beyler buaralar şanssızlık benden yana sanırım bı araba alıcam dunya sıkıntı buseferde alıcagm aracı satısa gotrdum noterdekı şası noyla ruhsattakı no tutmadı ruhsatta O HARFI VAR AMA ARACIN ŞASİSİ VE NOTER BILGISAYARINDA O HARFI SIFIR OLARAK GOZUKUYR ARACIN DOSYASI ICIN DENIZLIYI ARADIK ORDADA O HARFI VAR AMA ARACIN ŞASİ SIFIR DIYE GECIYR
TAKIPCIYE GITTIK BIZE ARACI SATIS YAPIN SONRA SIZE EK 1 VERICEM MUAYENEYE GITCEKSINIZ DEDI ARACIN MUAYENEDE 4 GUNLUK ZATEN ODA PARA VERMICEKSIN ŞASİ NO TESPIT ETCESIN GELCEKSIN SONRA BURDA O HARFI OLAN YER SIFIR OLARAK DEGSTRCEZ DEDI SIKINTIDAN SINIRLENDIM ARTIK ARDIMCI OLACAK VARMI
guncellllllllll acıl blgı lazım
arac honda arac muayeneden O HARFIYLE GECMIS BEN SIMDI SATIS ALIRSAM BIDAHAMI MUAYENE YAPTRCAM YOKSA EK 1 BELGESYLE TESPITMI YAPTRCA KAFAM KARISTI COK
tespitte yaptırsan aynı muayenede aynı sonuçta parayı verdikten sonra komple muayeneye sokmak mantıklı.
soruna gelince satışı alabiliyosanız alın,noter ekranda farklılık görünce satışı yapmayacaktır.
yapmanız gereken sen satışı almadan ek1 düzenleyip aracı tespite sokacaksınız yeni ruhsat çıkıcak onlada satış yapıcaksınız
Takıpcı dıyorkı sen satısı al gel sonra sana ek 1 yazıcam gıdıceksın tuve para felan odemıceksın bı tespıt yaptrcaksın sonra burdan ben sana dosya yapıcam gıdıp yenı ruhsatını alıcaksın şaside o yazan yer sıfır olucak dıyor tamam bu guzelde aracın denızlıdekı dosyasındada o harfı var ama aracta sıfır noter ben satısı yaparım dıyor sıkıntı olmaz
SOMEONESPECIAL
11-08-2011, 16:56
Noter satış yapmıyor. Ben alırken hiç sorun olmamasına rağmen ruhsatta
sırf bilgiler güncellensin diye trafik şubeye gönderdi. Sistemde
ruhsat eski olduğu için bilgi eksikliği varmış güya ama 1 ay önce
muayeneden sıfır hata ile geçmiş naslı oluyorsa ?
SOMEONESPECIAL
11-08-2011, 16:57
takıpcı dıyorkı sen satısı al gel sonra sana ek 1 yazıcam gıdıceksın tuve para felan odemıceksın bı tespıt yaptrcaksın sonra burdan ben sana dosya yapıcam gıdıp yenı ruhsatını alıcaksın şaside o yazan yer sıfır olucak dıyor tamam bu guzelde aracın denızlıdekı dosyasındada o harfı var ama aracta sıfır noter ben satısı yaparım dıyor sıkıntı olmaz
noter satış yaparsa sorun yok halledersin ama tespit muayene masrafı
sana...
Takıpcı dıyorkı sen satısı al gel sonra sana ek 1 yazıcam gıdıceksın tuve para felan odemıceksın bı tespıt yaptrcaksın sonra burdan ben sana dosya yapıcam gıdıp yenı ruhsatını alıcaksın şaside o yazan yer sıfır olucak dıyor tamam bu guzelde aracın denızlıdekı dosyasındada o harfı var ama aracta sıfır noter ben satısı yaparım dıyor sıkıntı olmaz
satışı alamassın gökan,dediğim işlemi yapmadan olmaz.denizlideki dosyası vs önemli deil ek1 yazılacak tespit olucak yeni ruhsat çıkıcak
timucintt
11-08-2011, 16:58
aracın satışı yapılır aslında benim şase kodum ve motor umaram vs hep yanlış yazılıydı üstelik motor kodum gözükmüyordu ruhsatda diye not geçmişlerdi noterde gidik beykozu aradım aracın bağlı olduğu şubeye o yazıyı kaldırttık telefondan.. Satış yapıldıktan sonra yeni ruhsat alacağın zaman trafikten önce tüve gidip tespitini yaptırırsın şase kodunun tüvden aldığın tespit tutanağı ile trafiğe gidip yeni ruhsatlarınıda eksiksiz numaralarıyla alırsın parada ödememiş olursun tekrar....
timucintt
11-08-2011, 17:01
noter satış yaparsa sorun yok halledersin ama tespit muayene masrafı
sana...
tespitden para alınmıyor abi...
Ben aracı almadan once zaten arkds muayene yenı yaptrmıs 4 gun olmus ben bıdahamı para vercem takıpcı ek1 doldurcam sadece tespıt yapcan para odemıceksın dıyor
timucintt
11-08-2011, 17:04
Ben aracı almadan once zaten arkds muayene yenı yaptrmıs 4 gun olmus ben bıdahamı para vercem takıpcı ek1 doldurcam sadece tespıt yapcan para odemıceksın dıyor
para ödemene gerek yokki abi... kendinde takibini yaptırabilirisn aracının... önce yeni trafik sigortası alacaksın... trafik sigortanı yaptırdığın yerede sana dosya hazırlamasını istiyeceksin hazırlanan dosya ve trafik sigortanla doğru tüve gidip tespitini parasız olarak yaptırıp trafik şube müdürlüğüne gidip ruhsatını alacaksın... sen zaten plaka değişimi için başvurmadınmı satış yapılırken zaten uğrıyacaksın trafik şubeye bu durumda..?
benim bildigim de ödenmiyor zaten muaynesi var olan araca tekrar yapmazlar.
doğru yav tespit ücretsiz,ozaman ek1 doldurup tespite gidiceksiniz sora yeni ruhsat çıkıcak satış alıcaksınız
Low-Rider
11-08-2011, 18:46
Noter satış yapmıyor hiç bir şekilde , ben r9'u satarken 2 pürüz çıktı gittim düzelttim.
Corsa'yı alırken , aldığım bayanın nufusta kayıtlı olduğu köyün ismi değişmiş onu bile gidip güncellettik
sorun yok ek1 alıp muayne istasyonuna gidiyosun randevu almayada gerek yok sase motor no tespit yaptırıosun ek1 ile yeni ruhsat satıs vs gercekleşiyor hepsi büyütülcek bi problem değil o 0 cok geliyordu bize
ykavcioglu
11-08-2011, 18:55
başka bir notere gittiniz mi?
driftboy
11-08-2011, 18:55
Abi nası bi şans var sende yaa :)
noter satış yapmıyor hiç bir şekilde , ben r9'u satarken 2 pürüz çıktı gittim düzelttim.
Corsa'yı alırken , aldığım bayanın nufusta kayıtlı olduğu köyün ismi değişmiş onu bile gidip güncellettik
noter bnm satışı ypck bklm yrn belli olck
Low-Rider
11-08-2011, 19:12
gökan araba almadan bir klavye al artık emo gibi yazma:)
Arkadaslar ben aracı ustume aldıktan sonra ruhsat degstırmeden gidip ek1 le tespit yptrmzmym
emresener
11-08-2011, 19:32
Bu noterdeki sistemler benımde canımı çok sıktı 2gundur. ruhsatımda METALİK SEDEFLİ SİYAH. sistemde SEDEFLİ SİYAH yazıyor diye aracı sattırmadılar guncellettiler. Bu işler birazda Noterin insiyatifinde olan şeylermiş Muameleciler öyle söledi. tespitten önce Başka bi noter denemenizi öneririm....
sıfır ve o harfi ayrımı kalktı kı eşit degerde sayılıyor tüvtürk ve trafık tescilde bakanlıgın bununla ılgılı duyurusu ve bıldırgesı vardı .
sıfır ve o harfi ayrımı kalktı kı eşit degerde sayılıyor tüvtürk ve trafık tescilde bakanlıgın bununla ılgılı duyurusu ve bıldırgesı vardı .
Bende onu duymuştum. Hatta şu an konuyu okuyunca şaşırdım. Noter bilmiyor olabilir.
ozaman bi sorun yok sanırım
yüzaltıyı alırken şasi noda birtane fazla 0 vardı yetkili servise gittik 40-45 tl gibi bi fiyata şasi no ya bakıp belge verdiler noterde de o belgeyle satışı yaptık.Ruhsat değişirkende doğru şekilde girildi.Aracı geçen hafta sattım noterde sorun çıkmadı.Ek1 vs hiç uğraşmadık biz fakat sizin sorununuz nasıl hallolur bilgim yok.
satışı yrn alaymda gider ek 1 le degstrırım