PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Plaka değişikliği hakkında yardım ???

cem36
11-08-2011, 18:57
Yarın kısmetse kartal dan bir arac alıcam kendi ikametgahım kadıkoy. Ben bu aracın plakasını degıstırmek ıstıyorum. Özel plaka olması onemlı degıl uzerındekı plakayı ıstemedıgım ıcın degıstırıcem.

Daha önce yaptıgım alım satımlarda il içi bile olsa hep plaka degısıklıgı olucakmı dıye soruyordu noter gerek duymadıgımda yapmamıştım. Sadece bir kere 41 plaka motosıklet alıp degıslıge onay verıp kendı ıkametgahımdan 34 plaka cıktı.

İkametı kartal olan aracı alırken noterde plaka degısıklıgı yapsam kendı ıkametım kadıkoy oldugu ıcın plaka degısırmı ? daha once yapan varmı ? sadece plaka degısıklıgı ucertı olan 144tl den daha fazla masrafı varmı ?

dragon
11-08-2011, 19:01
İstanbul içi plaka değişikliği olur mu bilmiyorum ama ikametinizin olduğu ilçeyle ilgili bir durum değil.Satışı hangi ilçeden yaparsanız ruhsatıda o ilçeden çıkıyor.

ramo35
11-08-2011, 19:02
o plaka mümkünse düşsün araçtan inşallah yarın halladersin kardeşim

cem36
11-08-2011, 19:03
Satısı kadıkoyden yapıcam

dragon
11-08-2011, 19:05
Satısı kadıkoyden yapıcam

O zaman yeni aracınızda Kadıköy trafiğe tescil olacak.Daha önce bir arkadaş İstanbul içide plaka değişikliği olabiliyor yazmıştı buralarada.

SekoLive
11-08-2011, 19:07
ikamet aynı ilçede değilse plakayı değişrisiniz takıldıgınız yerde yardımcı olurum bu işi bi kaç kez yaptıugımdan :)
masraf 20 lira da plaka basımına vericeksnz

cem36
11-08-2011, 19:07
Evet kartal tescılden kadıkoy tescıl olcak. Plaka degısırmı ? bır arkadas yazmıstı olabılıyor dıye ama net bısey bulamadım

ramo35
11-08-2011, 19:10
ikamet aynı ilçede değilse plakayı değişrisiniz takıldıgınız yerde yardımcı olurum bu işi bi kaç kez yaptıugımdan :)
masraf 20 lira da plaka basımına vericeksnz

benim bir sorum olcak bitane araç begendik istanbul içinden satışta plakanın düşmesini istedim aldıgım aracın ve istediğim plakanın olması için aracı almadan önce ikametgahımı plakanın çıktıgı ilçe ye aldırttım diyelim o plaka için ne kadar daha öpülcez bunu merak ediyorum? how much olayı yani:D

not:istedigim plaka ümraniyeden çıkıyor fakat satıştan çok önce ikametgahımı oraya aldırtçam

dragon
11-08-2011, 19:13
benim bir sorum olcak bitane araç begendik istanbul içinden satışta plakanın düşmesini istedim aldıgım aracın ve istediğim plakanın olması için aracı almadan önce ikametgahımı plakanın çıktıgı ilçe ye aldırttım diyelim o plaka için ne kadar daha öpülcez bunu merak ediyorum? how much olayı yani:D

not:istedigim plaka ümraniyeden çıkıyor fakat satıştan çok önce ikametgahımı oraya aldırtçam

Nasıl bir plakaysa,sıkıntıya bak :D

ramo35
11-08-2011, 19:15
Nasıl bir plakaysa,sıkıntıya bak :D

ne kadar memur abilere vercez onu merak ettim:D 3 senedir istanbuldayım ama ikametgah izmirde bu duruma göre ikametgahı aldırcam öle 2-3 bin tl lerden bahsediyorlar ondan sordum:D

SekoLive
11-08-2011, 19:16
:) ramo öpülmen 144+20-30 olacak ama emniyet bağış istiyor orası muallakda istediğin plakaya göre sıkı bi pazarlık ediceksin ikameti aldırıp bide kontrol ettir eğer geçmeden sistemden gidip aracı alırsaın yine plakayı alamayabilirsin

edit: isim plaka için isme göre 2binden başlar demişlerdi. hatta şahini alırken benden 5 istedi muameleci :) plakaya 3bin veren mahalleden bi tanıdık var 300 veren bir arkadaşda var bu tamamen pazarlıgın sıkılıgı ve şansına bağlı gibi.

ramo35
11-08-2011, 19:19
:) ramo öpülmen 144+20-30 olacak ama emniyet bağış istiyor orası muallakda istediğin plakaya göre sıkı bi pazarlık ediceksin ikameti aldırıp bide kontrol ettir eğer geçmeden sistemden gidip aracı alırsaın yine plakayı alamayabilirsin

edit: isim plaka için isme göre 2binden başlar demişlerdi. hatta şahini alırken benden 5 istedi muameleci :) plakaya 3bin veren mahalleden bi tanıdık var 300 veren bir arkadaşda var bu tamamen pazarlıgın sıkılıgı ve şansına bağlı gibi.

ikametgah la ilgili sıkıntı olcagını sanmıyorum 1 aya alıcam ikametgahı da plaka hiç farketmez özellikle 34 xxx 82782 alcam demiorum istedgim harfler olsun yeter onlarda ümraniyede var bitek

edit: isim sıkıntılı ya:D rahmican

rah
ram
rhc
ve muadilleri olabilir:D

tamamen düğüm bende çözlüyor yani polisi kafalamama baglı teşekkürler abi

ArMy
11-08-2011, 19:26
Aracın şuanki plakası ne?
O kadar sakıncalı birşey mi :D

driftboy
11-08-2011, 19:29
Hazır konu varken, satışını aldık arabanın ama plaka aynı kaldı. Araç bizdeyken plaka değişimi yapabiliyomuyuz ? Yoksa illa satış mı lazm ?

SekoLive
11-08-2011, 19:33
ikametgah la ilgili sıkıntı olcagını sanmıyorum 1 aya alıcam ikametgahı da plaka hiç farketmez özellikle 34 xxx 82782 alcam demiorum istedgim harfler olsun yeter onlarda ümraniyede var bitek

edit: isim sıkıntılı ya:D rahmican

rah
ram
rhc
ve muadilleri olabilir:D

tamamen düğüm bende çözlüyor yani polisi kafalamama baglı teşekkürler abi
aynen olay sende plakaya ödeyeceğin mebla senin performansına bağlı :D

dirftboy satışı tekrarlaman lazm noterde söliyorsn değişceğini aksi takdirde işlemler aynı devam ediyor

fastchild
11-08-2011, 22:09
abi arabanın üzerindeki plaka ne ??