Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 107-C1-Punto-G.Punto-Clio Dizel araçlar

Göki,ZD
11-08-2011, 21:21
18binTl param var, duruma göre 1-2 lira daha zorlayabilirim.

Başlıkta belirttiğim araçlar hakkında tecrübelerinizi alabilirmiyim. Farklı model seçeneklerine açığım.

Punto yerine Grande Punto al diyenlerin sayısı oldukça yüksek, motor ve donanımsal ve kullanış açısından gözle görülür, donanım ve sürüş açısından ne gibi farklılıklar mevut. ?

107 ile C1 arasında pek bir fark yok gözlemlediğim kadarı ile, en büyük özellikleri motordan dolayı yakıt sarfiyatı. 120 kuruş yakıyormuş ?

Clio sembol kesinlikle istemiyorum(şirket görünümlü özellikle) clio hb modelleri oldukça çeşit mübarak bunlardan hangisi tervih edilebilir..

Opel corsa, Seat modelleride seçenekler arasında olabilir..

Güvenlik,yakıt,donanım, yedek parça servis olarak modeller arasında kullanıcıların yorumları için şimdiden teşekkürler..

eş dost satılık olan araçlar var ise ilgileniyorum..

sinan-s
11-08-2011, 21:24
Grande punto multıjet tavsiye ederim..Çok kullanışlı şık rahat ve parça sıkıntısı olamayan bir araç..

driftboy
11-08-2011, 21:26
Mk1 punto ve g. punto arasındaki hertürlü farkı günay acıklar simdi..

Opel corsa c olabilir, daha 4 gün önce aldım gayet memnunum :)

leader_T
Benim tavsiyem Seat ibiza 1.4 TDI bence tipi hepsinden daha güzel ve yakıt bakımından da gayet iyi. bakmanı tavsiye ederim.

driftboy
Grande punto multıjet tavsiye ederim..Çok kullanışlı şık rahat ve parça sıkıntısı olamayan bir araç..

Şöyle bi örnek vereyim günayın cam tavan arızalandı 1 yay mı civatamı neyse 700 lira ve parça TR'de yok italyadan gelicek. Yedek parça sıkıntısını anladınız heralde :)

Shadow_Dancer
11-08-2011, 21:30
Yavrum eski kasa punto yerine grande punto alman daha mantıklı..

Eski kasa puntonun üretimi 2006 yılında bitti, bu da yaklaşık 5 senelik bir zaman yapar.
1.3 multijet 75lik motor gidişte ve yakışta tatmin eder. Chipsiz hali ile 5.8 ortalamam var.. Bu aralar 5.9 6 seviyesindeyim ama bakım zamanım geldi. (30k)

Eski kasalar hafifliklerinden dolayı performansta daha iyiler, arada 5 hp olmasına ragmen, bana göre onun dışında pek bir artısı yok. Motor genel karakter itibariyle istekli (75 hp), 1700 devir civarında basınç geliyor, 4bin devir başlarında kadar götürüyor arabayı.. Ama hacimden kaynaklı olarak alt devirler çok ölü, ha keza 4binden sonra boşa çeviriyor.. oldukça dayanıklı bir motor, chip vesaire gibi işlemleri rahatlıkla kaldırıyor. Taksici esnafının favori motorudur zaten.. Gittigim serviste 400k km de olanları gördüm henüz kapak açmamış..

Grande punto'da donanım seviyesi olarak active en boşu, yine de ortalamalarda bir donanım ile geliyor. Eger ki emotion ya da fun donanım paketi alabilirsen çok daha iyi olur. City mode gerçekten çok iyi bir sistem, bazılarında problem çıkarttıgı oluyor diye duydum ama maşallah benimkinde bi sıkıntı yok

Clioların hatchback olanlarında 85lik versiyon makbül diye biliyorum, 65lik az yakmasına ragmen performans olarak çok kötü.. Aynı zamanda intercooler tertibatı yok. Çok bildigim bir araba oldugu söylenemez ama kullanıpta pişman olan görmedim

107 ile C1 kardeş zaten aralarında hiç bir fark yok, ama ben olsam tercih etmezdim. Gerek donanımı gerekse dizaynı çok kötü.

Shadow_Dancer
11-08-2011, 21:32
Mk1 punto ve g. punto arasındaki hertürlü farkı günay acıklar simdi..

Opel corsa c olabilir, daha 4 gün önce aldım gayet memnunum :)

Bahsedilen Punto mk2b olarak geçer, mk1 Türkiyede yok diye biliyorum varsa da bir elin parmaklarını geçmez..

Fiatta ekstrem parçalar dışında parça sıkıntısı olmaz.. Sonuçta pek çok modelde kullanılan parçalar ortak.

_muhaRRem
11-08-2011, 21:33
clio sümbül candır.. parçaları bedava, scooter kadar yakıyor daha ne olsun :)

driftboy
11-08-2011, 21:35
Mk1 dedigim bu. Yanlışım varsa düzeltin

http://ressim.net/8/upload/6a632fa3.jpg (http://www.ressim.net/i/4993018)

SekoLive
11-08-2011, 21:38
göki albealarıda bi değerlendir çekişi cok kuvvetli yakıtıda az bakımıda coğu yerde yapılır üzmez ikinci elide kuvvetli taksi cıkması bile cok rahat satılabiliyor.

Shadow_Dancer
11-08-2011, 21:39
@driftboy

araba mk2b

i-vtec07
12-08-2011, 13:07
fiesta tdcı düşündünüz mü?hayırlısı olsun sizin içinde.

anıl turan
12-08-2011, 14:52
3 ay once anneme sifir 107 aldım otomatik. gercekten cok az yakiyor, sehir ici kullanimi rahat, fakat kotuyani hic gitmiyor, yokuslarda falan itekleyesim geliyor arabayi zaten ufak bisey :)

107lerin 1.4 dizeli var, bir arkadasim da vardi, baya canli bi arabaymis, hakikatende ufacik kasaya 1.4hdi cok fazla geliyordur, birde onlara bakin isterseniz...

c1 ile 107 arasinda far tampon disinda bi fark yok... bi de 107nin bi ara yukarida bahsettigim dizeli cikti sonra getirmediler...

By_HaNNibaLL
12-08-2011, 15:03
@Shadow_Dancer zaten gerekli bilgiyi vermiş
Mk2b ve Grandepunto arasindaki farklar 5 hp gibi bir motor farki var görünüş olarak ama gideri cok daha iyidir süspansiyon olarakda gplerden güzel bagaj konusunda 2side kötüdür ufak bi bagaja sahip punto ufak görünmesine rağmet bana göre içi genişti yani 4 kişi arkaya oturabiliyordu rahat bi şekilde yakit olarak ben 100kmde 5lt olarak geziyordum şehir içi yazilim yok kat iptal eksoz egr iptal kutu içi filtre ile.

Grande punto görüntü olarak daha iyi iç konsol döşeme olarakda öyle donanim olarak model yılı yüksek oldugu için tabiki gpnin farkliliklari var.

Benim tavsiyem temiz bakimli FULL olan bi punto(sis fari,sanruff,bagajda bass vs)

By_HaNNibaLL
12-08-2011, 15:04
Mk1 dedigim bu. Yanlışım varsa düzeltin

http://ressim.net/8/upload/6a632fa3.jpg (http://www.ressim.net/i/4993018)

Olum mk2b işte nie hala ısrar edip duruyon ?

psikolojikdeli
12-08-2011, 15:07
Göki gel benimkini vercem sana :) (Senat)