Orijinalini görmek için tıklayınız : Dip Basma Sorunu !
valeryzone
12-08-2011, 23:48
anlayan biri yardım ederse çok sevinirim 2004 model polaya sahibim 3-5 cm eibach Yay aldım ama yeterli olmadı onları ısıttırdım arabayı dip bastm Fakat Arabada süspansiyon 0 landı + çok rahatsızlık vermeye başladı Acaba Orjinal Yayları kestirsem Aynı durum olur mu ? yada coilever Nerden bulabilirim
OnurAvci
12-08-2011, 23:58
Yayları ısıttırmak hiç iyi birşey değil. Özelliğini kaybetmiş. Umarım bir yerde kırılmaz helezonlar. Bence en kısa zamanda imkanınız varsa çıkartın onları. Coil-over yaptırabilirsin. Bu konuda özel mesaj atarsan coil-over konusunda yardımcı olabilirim. Kestirmeni de pek tavsiye etmem...
can eroğlu
13-08-2011, 04:29
Bana Göre En sağlıklısı Coliover derim. ısıtırsan kırılır zaman ıcınde . kestirirsen yaylar sertlesir kucuk bır cukurda zıplamaya baslarsın.
git coilover al arabaya yaptığın eziyete senin üstünde çektiğin eziyete yazık
fastchild
13-08-2011, 13:03
forumda murat abi var cantürk amortisör izmitte yeri zaten bu bölümdede baya konusu var coil konusunda sana yardımcı olacaktır murat abi
Yaylarını ısıttırıp, pıstırdınız...
Yaylarınızı kestiniz, kısalttınız...
Yaptınız bir işlem alçaldı arabanız... Ebay'da satılan çok fazla düşüren ucuz yaylarda dahil bu işlemlere....
Bu işlemler yüzünden amortisörün mili o kadar aşağıda çalışmaya başlıyorki bu sefer amortisöre çalışacak alan kalmıyor... Hem kazık gibi süspansiyon, hem de dibe vurup patlama, mil eğme gibi problemler ile karşılaşılıyor.
Aracınızın alçaldığı ölçüde amortisör mili kıssaltılıp, makul ölçülerde amortisör serliği artırılırsa.
Dibe vurma
Sürekli kafa sallama
Erken ABS ye düşme
gibi problemler olmayacaktır.
Isıtma ve kesme olayı başlı başına hata birde orjinal yayları dip basacak kadar keserseniz yay yerine oturmayacaktır yerinden çıkar .. zamanında yaptık o hatayı yerinden çıkardı elle ite ite yerine takardık Allah korumuş ...
Ö.öztüRk
13-08-2011, 19:28
en rahatı coil kardeşim. İZMİT CANTÜRK murat abiye ulaş kolaylı aracılığıyla yaptır bak keyfine diplerde dur:)