PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : air suspansiyon hakkında

Ahmet Saraçoğlu
13-08-2011, 21:00
Arkadaşlar , başlarda yurtdışında görüyorduk örneklerini ama yavaş yavaş tr de de yaygınlaşmaya başladı sanırsam ,,, bu airride olayı hakkında detaylı bilgi , tahmini fiyat , yapan yerler , bileşenler vss ile ilgili bilgileri paylaşabileceğimiz bi konu olsun istedim.
Şimdi , zenci olmadığımız için öyle aracı hoplatıp zıplatan , 4 tekeri ayrı ayrı kontrol eden sistemlere ihtiyaç duymadığımız noktada;

*bu sistemin bileşenleri nelerdir (tahminim 4 adet körük , hava kompresörü , havayı isteğe bağlı basan veya boşaltan 4 adet vana , hava hortumları)

*ön arka veya 4 teker ayrı ayrı kontrol gibi seçenekler istemezsek sistem maliyeti düşermi?

*Hava körüğü yayın yerine mi geçer amortisörüm mü?(mercedesimde yay ve amortisör iç içe değil , biri şamda diğeri halepte misali:D)

*Hava körüğünün içi boşmu?yani dikey değilde yatay salınımlara körüğün yavşamaması ;üst ve alt noktanın aynı hizada kalması için körük içinde bi piston vss varmı?

*tr de nam-cantürk gibi bu işi custom olarak yapan firma veya tanıdık kimse varmı?Tırcılar veya bursada üretilen güleryüz otobüslerin air sistemlerini yapan firmalar yapabilirmi bu işi?

*Air sistemde basılan hava atıyorum 40 birim doldurdu 4 körüğüde ; yoldaki bozukluğa veya viraja göre hava ekleme veya tahliye yapıyormu sistem?(Airmatic gibi araçların orjinalindeki gelişmiş sistemlerde illaki bunun gibi bişey vardır ama custom olanlarda veya otobüslerde bu tip bişey varmı?)

*Bu bahsettiğim hava ekleme vss sistemler olmadan , 4 tekere de aynı seviyede yükseklik alçaklık ayarı sunacak basit bi sistem custom olarak tahmini ne kadara mal olur?neler gerekir?

Ome_RS
13-08-2011, 21:03
Ahmet telde konustugumuz firma bu distributorluk almıs iletişime gecmekte fayda var

speed30fps (http://www.junique.com.tr/)

cetinkaya55
13-08-2011, 21:07
adanada bir yer varmış henüz araştırma yapıyorum ne kadar sağlıklı?
DOĞAN İŞ.. | Facebook (http://www.facebook.com/group.php?gid=106832099353448&v=wall)

EM-RE
13-08-2011, 21:21
Bundan sonra hayatta coilover almam cok suratli sapik bir araba olmadiktan sonra,kesinlikle airride yaptircam coilde guzelde anlik karsina bir tumsek geliyor aynen geri vites.
2 arabada dusuk cok sknti olmaya olmaya basladi acikcasi..

Semii
13-08-2011, 22:04
düşünen olursa elimde var.

ayrıca adanada yapılan araçlar basmıyo :) ( benim aracımın bi aralar üzerinde olanın yanında )

SinanSs
13-08-2011, 23:14
evet videolarını izledim şimdi faceten..istediğim ölçüde basmıo araçlar düşmüo.
cantürk bu işe el atsa çok iyi olur ;)

Ahmet Saraçoğlu
14-08-2011, 00:13
Bundan sonra hayatta coilover almam cok suratli sapik bir araba olmadiktan sonra,kesinlikle airride yaptircam coilde guzelde anlik karsina bir tumsek geliyor aynen geri vites.
2 arabada dusuk cok sknti olmaya olmaya basladi acikcasi..

aynen bende olmuşken adam gibi bişey olsun istiyorum , satılmayacak nihayetinde kalacak araç bizde.Yol tutuşla ilgili hiçbi beklentim yok açıkçası.O arabayı yol tutması gerekecek bi şekilde sürmek yazık etmek olur , sadece bassın low&slow gezeyim yeter

düşünen olursa elimde var.

ayrıca adanada yapılan araçlar basmıyo :) ( benim aracımın bi aralar üzerinde olanın yanında )

sonradan yapma mı , yoksa bi firmanın ürünü mü var elinizde?hangi parçalar var?yay yerine mi takılıyor amortisöt yerine mi?özelden olabilecek fiyatı p.m. lermisin?

evet videolarını izledim şimdi faceten..istediğim ölçüde basmıo araçlar düşmüo.
cantürk bu işe el atsa çok iyi olur ;)

adanada yapılan gri bi ies görmüştüm ankarada , sistem gayet güzel , bagajdaki ekipmanı da kompaktı gayet , ama aynen çok basmıyordu malesef.Ama istense en başta bi çare düşünülebilir belki.

Kakus
14-08-2011, 00:16
Bir arkadaşım 800 liraya halledebileceğini söylemişti, bu 1. 2. si ise, muayeneden geçmiyor bildiğim kadarı ile.

Ahmet Saraçoğlu
14-08-2011, 00:18
evet muayenede problem var , bi şekilde çözülecek artık.Ama 800 lira gerçekten güzel rakam , 4 ünü birden aynı anda kumadna eden basit bi sistemse ve o fiyatlara çıkarabilirse müşterisi olabilirim:D

Kakus
14-08-2011, 00:21
Muayene işini de hallederiz. Laps die çözeriz vallahi. Airride da yaparız. Herşeyi yaparız lap lap lap die.

Hallederiz ltd. şti. aş by EKEray.

Ahmet Saraçoğlu
14-08-2011, 00:23
bu arada adanada ki doğan iş in face linkinde air yapılmış bi kartalın videosu var.Demek bu iş makul bi fiyata halledilebiliyor kartala yapıldığına göre.Yada hiç dayak yememişler:D

arteus
14-08-2011, 00:23
acaba orjinnal amortisörlerden bozupmu yapıyor yoksa yenilerinimi takıyor

dragstar
14-08-2011, 01:35
ben kendi aracıma yapıcam, istersen yardımcı oluruz

SinanSs
14-08-2011, 02:01
nerde??fiyat?

dragstar
14-08-2011, 02:18
- 4 tekeri ayrı ayrı kontrol etmek o kdr zor bşy değil sadece maliyet arttırır, zıplatma kitleri çok ayrı sistemler onları havalı süspansiyonlarla karşılaştırmamak lazım,

- ana paçaları sizinde yazdığınız gibi 4 adet körük , hava kompresörü, pnömatik selenoidler ve pnömatik borular, boru bağlantıları fittingsler, check valfler, hava tankı, akım sınırlayıcılar, elektrik işleri, roleler ...

- maliyet artar, 1 yerine 4 ayrı pnömatik selenoid ve ona göre elektrik sistemi olur,

- yayın yerine hem geçer hem geçmez, normalde havalı sistemler konfor olsun veya indirip kaldırsın diye değil, yük yüklendiği zaman yere oturmasın diye yapılan sistemlerdir, ondan dolayı arabanın ağırlığını sabit kabul edersek,

özetle:
araba yüksekken körüklerde hava fazla olucağı için basınç fazla olur ve araba sertleşir
araba alçakken körüklerde az hava olcağı için basınç az olur ve araba yumuşak olur,

- hava körüğünün içi boş, odacıklı yapı tarzında dizayn yok

- kafası çalışan biraz işi bilen, anlayan her insan evladı yapar, ufo yapılmıyor sonuçta,

fakat, normalde yapılmayan işin hesap kitap kısmı yani mühendislik kısmı var, körüklerde min ve max kaç bar ve litre hava olmalı, kompresörün debisi ve deponun büyüklüğü ne olmalı gibi bunlar ayrı konular...

- yok körüğün içinde ne hava varsa onla gidiyor, gelişmiş sistemlerde var ama piyasada satılan kitlerin hiçbiinde bu tarz şeyler yok,

- 2. satırda yazdım, fiyat işini arabaya göre bakıp düşünüp araştırmak lazım bşy diyemem, ama isterseniz yardımcı olabilirim adam akıllı hesabıyla kitabiyla yapılcak şekilde,

EM-RE
14-08-2011, 02:46
Bu mesajim burda kalsin bu isi 1.000 2.000 lira arasina yapicak her hangi bir biri skntsiz guzelce yapar ise paraya para demiycek.ben kendi ustamin kafasinin calistigini dusunuorum sistemi anlattim cok
Kolay olm onda bisi yol diyor da zamanim yok diyor bi yapsa direk acicam sanayinin icine dukkani airride diye...
Dedigim gibi elbet yapilicak uygun fiyatla yapan ilk firma köse olucak..

hakotech
14-08-2011, 02:54
Bu mesajim burda kalsin bu isi 1.000 2.000 lira arasina yapicak her hangi bir biri skntsiz guzelce yapar ise paraya para demiycek.ben kendi ustamin kafasinin calistigini dusunuorum sistemi anlattim cok
Kolay olm onda bisi yol diyor da zamanim yok diyor bi yapsa direk acicam sanayinin icine dukkani airride diye...
Dedigim gibi elbet yapilicak uygun fiyatla yapan ilk firma köse olucak..

aynen kanka telaffuz ettiğin rakamlarla bu işi yapabilecek usta çıkarsa paraya para demiycek,kim coille yayla uğraşırki ozaman..

FaBeRgE
14-08-2011, 02:58
Bursa'da vardı sanırım bu işi yapan, hatta gri bir vectra c vardı yerlerde sürünen, ayrıca golf mk4 vardı aynı o şekilde. Bu araç sahipleri ile irtibata geçilirse daha kesin bir sonuç elde ederiz. Ayrıca bende düşünüyorum böyle birşey. Türkiyemizin yolları ***** ortada,ee düşük oluncada araba çok güzel duruyor. Her 2sinide idare edecek bişi lazım :D

EM-RE
14-08-2011, 03:24
Golfteki sistem orjinal kw nin urettigi sistem ben konusmustum arkadasla 8.000 lira gibi bir maliyeti buldugunu soylemisti.dukkandaki bilde konu ile ilgili baya bir parca arsivi wardi eklerim konuya bir ara..

Ahmet Saraçoğlu
14-08-2011, 03:43
Kemal kendinizmi yapacaksiniz, yoksa yapacak bi ustaniz mi var, dediim gibi, benim 4 tekeri ayri ayri kontrol etme gibi bi beklentim yok, hatta on arka ayari bile farkli olmasin,,,tek tusla 4 tekeri yukseltsin alcaltsin yeter...bu sekilde 4 tekere bir kontrol, amortisorun yerine kullanilacak (yay amortisor ic ice degil, yay kalsada olur) bi sistemin tahmini maliyetini pm atabilirmisin

EREN34
14-08-2011, 03:46
Kemal kendinizmi yapacaksiniz, yoksa yapacak bi ustaniz mi var, dediim gibi, benim 4 tekeri ayri ayri kontrol etme gibi bi beklentim yok, hatta on arka ayari bile farkli olmasin,,,tek tusla 4 tekeri yukseltsin alcaltsin yeter...bu sekilde 4 tekere bir kontrol, amortisorun yerine kullanilacak (yay amortisor ic ice degil, yay kalsada olur) bi sistemin tahmini maliyetini pm atabilirmisin

O pm'i bana forward larmısın? :)

dragstar
14-08-2011, 10:02

kendimiz parçaları alıp, montaja hazır hale getirip, ustamıza gidicez o da montajı yapıcak.

hımm anladım

valla inan bende çıkarmadım :D, mercedes e düşünüyorsun dimi :D

Ahmet Saraçoğlu
14-08-2011, 10:18
aynen mercedese ,,,

Ahmet Saraçoğlu
14-08-2011, 15:12
güncel , bilgi sahibi başka arkadaşlarda vardır belki.

arteus
14-08-2011, 15:19
İzmirde japon service diye bir yer daha yapıyor ben adamla irtibata geçtim yaklaşık 1 yıl kadar önce bana 4000 lira fiyat vermişti o zmanlar

sMh
14-08-2011, 15:34
bu uygulama icin ne kadar bi meblagyı gözden cıkarırsınız?

EM-RE
14-08-2011, 15:40
Dijital gostergeleriyle beraber on ve arka ayri calisicak sekilde,gostergedede on ve arka olucak sekilde...dip basik,en az orjinal kadar kalkicak bir sisteme ben bugun 2.500 dusunmeden veririm.
Aslinda daha fazlada verilirde bu paralara olsa viraj kasmayan kimse coil almaz

Schumi
14-08-2011, 15:45
Önemli olan gerçek coilover ile havalı süspansiyon sistemini birleştirmek. Çoğu insan lazım olduğu zaman kaldırmak için havalı süspansiyon istiyor. Ama hiçbir tamamen havalı sistem performansa yönelik değil. ROBERUTA diye bir sistem var. Aracınızın coilover'larına takılıyor. Lazım olduğu zaman yükseltmek için. Sistem komple kapalıyken içinden hiç hava olmadığından sonuna kadar kapandığı için gerçek coiloverınızın tüm performansını kullanabiliyorsunuz. Kasis mi gördünüz. Kaldırıyorsunuz oluyor bitiyor. :)

http://www.roberuta.com/english/index.html

http://img408.imageshack.us/img408/3241/IMG_0824.jpg
http://i265.photobucket.com/albums/ii208/Hansstuck/PO1787c.jpg

Ahmet Saraçoğlu
14-08-2011, 15:46
bende ekransız , 4 teker tek seviye ayarlanacak , en basığı dip ;en yükseği orjinal veya birazdaha fazlası yüksekliğe çıkabilecek bi sisteme 1000 1500 arası bi rakam çıkarabilirim gözden.Hiçbi şekilde o araçla yol tutuş beklendim yok , sadece sağlam bi sistem olsun , sızdırma patlama çatlama yapmasın yeter.

Schumi
14-08-2011, 15:52
bende ekransız , 4 teker tek seviye ayarlanacak , en basığı dip ;en yükseği orjinal veya birazdaha fazlası yüksekliğe çıkabilecek bi sisteme 1000 1500 arası bi rakam çıkarabilirim gözden.Hiçbi şekilde o araçla yol tutuş beklendim yok , sadece sağlam bi sistem olsun , sızdırma patlama çatlama yapmasın yeter.

1500 tl ye ancak ve ancak daha önce senin aracının aynısına bir kit yapılmış ise o kitten bir kopya ile ulaşabilirsin. Ki bu işçilik hariç ancak parçaların fiyatlarının toplamı olur mağlesef. :)

Ahmet Saraçoğlu
14-08-2011, 16:42
1500 tl ye ancak ve ancak daha önce senin aracının aynısına bir kit yapılmış ise o kitten bir kopya ile ulaşabilirsin. Ki bu işçilik hariç ancak parçaların fiyatlarının toplamı olur mağlesef. :)

fiyat üç aşağı beş yukarı tabiki oynar , sistemi ve maliyetini bilemediğim için ayrılabilecek min. bütçe üzerinden konuşuyoruz malesef.Ama 4000 ler 7000 ler abartı geliyor.Nihayetinde bi kaliteli bi firmanın coil i var , bide nam-cantürk var.İkisindede ön plandaki beklenti , alabildiğine farklı.Biri mutlak yol tutuş , diğeri basıklık.Air deki olay da aynısı olmalı bence.Yurtdışından gelen özel kitlere alternatif ;sadece basıklık amacına hizmet eden custom sistemler o kitler kadar pahalı olmamalı.

alex
14-08-2011, 16:57
Dailymotion - Low Rider Vtec II - Auto & Moto Kanalı (http://www.dailymotion.com/video/xkab0m_low-rider-vtec-ii_auto)

BU araç bursada yapıldı sahibi ile konuşmuştuk 2000 bıne yakın bi fiyata yapılmıştı gayette memnundu

ARaacı Adanaya sattı dıe bılıyhorm

dragstar
14-08-2011, 18:50
aynen mercedese ,,,

istanbula gidince bakarım snn konuya :)

Önemli olan gerçek coilover ile havalı süspansiyon sistemini birleştirmek. Çoğu insan lazım olduğu zaman kaldırmak için havalı süspansiyon istiyor. Ama hiçbir tamamen havalı sistem performansa yönelik değil. ROBERUTA diye bir sistem var. Aracınızın coilover'larına takılıyor. Lazım olduğu zaman yükseltmek için. Sistem komple kapalıyken içinden hiç hava olmadığından sonuna kadar kapandığı için gerçek coiloverınızın tüm performansını kullanabiliyorsunuz. Kasis mi gördünüz. Kaldırıyorsunuz oluyor bitiyor. :)

ROBERUTA, Inc. roberuta lifter sytem (http://www.roberuta.com/english/index.html)

http://img408.imageshack.us/img408/3241/IMG_0824.jpg
http://i265.photobucket.com/albums/ii208/Hansstuck/PO1787c.jpg

kw hls kit in benzeri abi senin dediğin

elpadre
14-08-2011, 19:05
orjın bırsey olursa bende alırım :)

CcRider
14-08-2011, 20:40
800 1000 lira bu sistem için hayal arkadaşlar körüklerin ıvırın zıvırın maliyeti o kadar zaten.

Ome_RS
14-08-2011, 20:43
roberuta cok iyiymiş yav onun ülkemize gelimi montaj maliyeti nedir acaba cok pratik bir sisteme benziyor.

Ahmet Saraçoğlu
14-08-2011, 20:49
800 1000 lira bu sistem için hayal arkadaşlar körüklerin ıvırın zıvırın maliyeti o kadar zaten.

hocam siz bilirsiniz , bu işin olur maliyeti ne kadar olmalıdır

Low-Rider
14-08-2011, 20:56
Bu işin maliyeti min 2bin tl'nin altında olmaz diye düşünüyorum.

Belki ilk gelişim aşamasında yapan kişi çevresine uyguna yapar ama sorunlar çözüldkten sonra fiyatta artacaktır.

Amortisörcüde bitmiyor çünkü iş , bunun elektrikçiside var x2 işçilik

Birde şu an ki sanayi işi coiloverlar bile %100 sorunsuz değilken , air ride ne kadar sorunsuz olur onuda düşünüyorum.

Arabayı indirirken bozulupta bir taraf dip diğer taraf yüksek kalırsa zorlar:D

EM-RE
14-08-2011, 23:05
Ben bnm megane coiloverlari alirken hls ye uyumlu modelini almistim kafayi kirip belki alirim diye ama 2.400 euro istiyorlar 2.200 ede coilleri almistik etti sana 7.000+ gozume geldi o zaman araba yeni diye heves etmistim fakat soylede bisi var getiren firma hls hep senin olucak yani coil taktigin her arabaya uygulayabilirsin sknti olmaz demisti.
Yeni araba almama zaman var ama en boktan sistemde olsa para cope gitsede on tamponu yere degdirip kullanmak istiyorum.
Burak ozcivitin camarosunda var gecen gun meganenin tam yanina cekti bir dugmeyle yere basti direk on tamponnun altindaki plastik yere vurunca birakti bnm megane leylek kaldi cok sinirim bozuldu :)

cetinkaya55
15-08-2011, 12:20
Adana'da bu işi yapan doğan-iş'e Subar Forester için sordum 3.000 tl istiyorlar.Yay-amortisör orjinal kalıyor ister isek şu anki durumundan 10 cm yükseliyor veya alçalıyor,dediler..

Ahmet Saraçoğlu
15-08-2011, 12:32
Adana'da bu işi yapan doğan-iş'e Subar Forester için sordum 3.000 tl istiyorlar.Yay-amortisör orjinal kalıyor ister isek şu anki durumundan 10 cm yükseliyor veya alçalıyor,dediler..

Yükseltmeyi anlarımda yay amortisör ikiside orjinali gibi duracak bi sistemde nasıl alçaltma yapabilirler ki?

yavuz364
15-08-2011, 12:40
Fazladan bir piston daha koyarak yapılabilir.. :)

Yükseltmeyi anlarımda yay amortisör ikiside orjinali gibi duracak bi sistemde nasıl alçaltma yapabilirler ki?

Low-Rider
15-08-2011, 12:43
yay amortisör durucak , birde körüğü koyduğunuz zaman çok geniş çamurluğa sahip olmayan araçta montaj nasıl olucak? illa ki janta lastiğe sürtme olmaz mı

cetinkaya55
15-08-2011, 13:15

Ben adamların ''Yalancısıyım'':D

aslan
15-08-2011, 13:50
bursada 2500 tl ye yapan bir usta var isteyene iletişim nosunu pm lerim

CcRider
15-08-2011, 17:08
hocam siz bilirsiniz , bu işin olur maliyeti ne kadar olmalıdır

Estafurlah hocam tam maliyet hakkında bişey diyemem. Bildigim kadarıyla körüklerin teki 150 200 tl civarında ayrıca flanş filan kesiliyor ayrıca selenoid valflerin amerikadaki fiyatlarına bakarsanız rakamları görürsünüz onların kullandıklarını kullanmasada benzerini kullanıyor kompresörü hava boruları filan 2000 tl civarında tutuyor. Adanada yapılanların videosunu izledim çogu sadece biraz yükseliyor fazla bi alçalmaya yok izmirde ustamın yaptıkları marşpiyeller yere dokunacak kadar alçalıyor. Şimdi yeni bi sistem deniyor içinde amortisör olan körükler normal körüklerin 2 katı filan ustam içini açıp amortisörde takmaya başladı yerdende kazanıyor orjinal bi görüntüsü oluyor ayrıca şasede fazla tadilatta gerektirmiyor.

S.Özeren
15-08-2011, 17:58
Bende yaptırmak isterim bazen çok sıkıntı oluyor ama sanayide yapılsa bile ne kadar güvenilir olucakki ?

arteus
15-08-2011, 18:05
Bende yaptırmak isterim bazen çok sıkıntı oluyor ama sanayide yapılsa bile ne kadar güvenilir olucakki ?

sen daha hala basmayımı düşünüyosun :D

S.Özeren
15-08-2011, 18:11
sen daha hala basmayımı düşünüyosun :D

:D şuan 1.5 jantları değiştirirsem 3cm gideri var :D ama bu araba için artık geçti bidahaki arabaya düşünürüm air ride'ı :) air ride = huzur :)

arteus
15-08-2011, 18:27
hadi hayırlısı inşallah arkadaşım

rebel
15-08-2011, 18:53
izmir de bi cııca yapılmıstı beyaz ben 3000 e yapıldıgını duydum ama 3 4 sene oluyor sanırım. acaba sızmırde japon servisi ustasının hangi arabalara air taktığını bılıyorumusunuz ? birde yol tutuş nekdar iyi/ kötü oluyor ?

rebel
15-08-2011, 18:59
adanadai bikaç videoyu ızledım cok az ınıp kalkıyo fakat usta şuan kendını baya gelsıtırmıs sanırım
http://www.youtube.com/watch?v=6TO5qZAWI74&feature=player_embedded

arkadaşlar adanadakının malıyetı nedır ve yoltutusu denıyen varmı

rebel
15-08-2011, 19:03
Anmelden | Facebook (http://www.facebook.com/video/video.php?v=223607997678359&comments)

peace
15-08-2011, 19:06
son videodaki basıklık ilk eklenenlere göre oldukça iyi

S.Özeren
15-08-2011, 19:18
Only Air on Vimeo (http://vimeo.com/21910508)

:D

arteus
15-08-2011, 19:22
Samet sen bunca zaman nasıl yurtdışından getirtmedin hayret :)

aqustic
29-01-2013, 08:25
bi update yapıyım.
old bettle 74 için sizce havalı süspansiyon olur mu?Maslak sanayisinde aşagıdaki adresi buldum.Manuel,dijital,full otomatik olmak üzere 3 farklı şekilde yapabilecegini söyledi.Fiyat 5.000 TL dedi
AIRMADZ (http://www.airmadz.com/which_cars.html)

Low-Rider
29-01-2013, 08:37
O firma sahibi foruma üye zaten

CTK_92
19-01-2015, 13:14
Bu iş için bursadaki haylower olarak geçen usta hakkında bilginiz var mı ? Fiyat aldım 3500 tl diyor. Ama facebook üzerinden takip ediyorum yaptıgı bir sürüde araç var... Kullanıcılara msj attım ama dönüş yapmadılar hiç...

Berkan
19-01-2015, 13:22
tamam iyi güzel tıs pıs indir kaldırıyosnda. içerde ilk dolarkenki sesi, kompressörü korügü bakımı sök takı muayne derdi ıvırı zıvırı. bir kamyon masrafı var meret yaptırıncada bitmiyorki. sırf 300 500 tl lik bakımı var senede yapılması gereken