PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurtdışı kargo muhafiyeti 150 Euro'dan 75 Euro'ya düşürüldü!

Chatin
20-08-2011, 13:14
Bakanlar Kurulu, 4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda değişiklik yaptı.

Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe yeni düzenlemede, posta veya hızlı kargo yoluyla gelen eşya ile ilgili önemli değişikliklere gidildi.

Buna göre, Türkiye gümrük bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, bedeli gönderi başına toplam 75 Euro'yu geçmeyen eşyaya muafiyet uygulanacak.

Yeni düzenlemede, ''ticari miktar ve mahiyet'' ayrımı ortadan kaldırılırken, gerçek kişilerin yanı sıra tüzel kişilere gelen eşya da, muafiyet kapsamına alındı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri, PTT ve kargo işletmeleri nezdinde yaptıkları bir araştırmaya göre, yurtdışından posta ya da hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın yüzde 95'inin 75 Euro'nun altında olduğunun belirlendiğini bildirdi.

ntvmsnbc

güncellenmiş kanun böyle canlar

http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/08/20110820.htm&main=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/08/20110820.htm

önce 4458 nolu kanunu tıklayın sonra gelen sayfanın altında metni görüntüle yi tıklayın.

--------------------------------------

sınır düşmüş neyse de bu kırmızı ile yazılı yer ne anlama geliyor onu bilen biri açıklarsa sevinirim. yani gift mift yazdırmaya gerek kalmayacak mı artık?

yaşar
20-08-2011, 13:16
Sadece evrakdamı yapıldımı bu indirim yoksa genelinde varmı ,misal parçalardaki ücretlerde değişiklik varmı ?

Chatin
20-08-2011, 13:25
kanun güncellemesini ilk mesaja ekledim.

erdem325
20-08-2011, 13:30
ben 75 eurodan ucuz herhangi bir mali yurtdisindan kargolatsam kendime bunun icin gumruk vs falan gibi birsey odemiyormuyum?

Chatin
20-08-2011, 13:31
ben 75 eurodan ucuz herhangi bir mali yurtdisindan kargolatsam kendime bunun icin gumruk vs falan gibi birsey odemiyormuyum?

ben de öyle anladım. umarım öyledir.

senna
20-08-2011, 13:37
kanun güncellemesini ilk mesaja ekledim.

sanırım tüzel kişiliklere(şirket vs) bu muafiyet uygulanmıyordu onu şu an düzenlemişler anladığım kadarıyla

edit dier kısmı görmemişim yanlış okumuşum sanırım miktar artık önemli değil gümrükçüler daha iyi bilir tabiiki

searock///
20-08-2011, 13:43
yakında 20 euroya duser :) devlet malzemeyı k*cımıza yaslamıs kımıldadıkca ıcıne kacıyor... kurtulusumuz yok ...

BU®AK
20-08-2011, 13:45
iyice garip bir hal aldı şimdide şirketleri işin içine soktular :s Takılıp geri postalanan kargolardan başlarını alamayınca 5 kargo olayı iptal oranı yarıya çekmişler benim anladığım bu. Bence her halikarda gift e devam ne olurr ne olmaz...

trgy
20-08-2011, 13:48
iyice garip bir hal aldı şimdide şirketleri işin içine soktular :s Takılıp geri postalanan kargolardan başlarını alamayınca 5 kargo olayı iptal oranı yarıya çekmişler benim anladığım bu. Bence her halikarda gift e devam ne olurr ne olmaz...

bide tanıdıklar sağ olsun.

Onuralp
20-08-2011, 14:24
"Yeni düzenlemede, ''ticari miktar ve mahiyet'' ayrımı ortadan kaldırılırken, gerçek kişilerin yanı sıra tüzel kişilere gelen eşya da, muafiyet kapsamına alındı".

Yani artık malın değeri 75€'nun altındaysa ruhsatınızın isminize olması/olmaması gümrük memurunu bağlayan bir şey değil. Hani diyorlardı ya "eğer kendi otomobiline getirdiysen adına olan otomobil ruhsatıyla getirdiğin malzeme tutsun. Böyle bir polemik yok artık. Nasıl olsa 75€ altındaki her mal şahsi sayılacak.

erdem325
20-08-2011, 15:05
ben artik almanyadaki amcaogluma bana su lazim bul gonder dedigimde postayla gonderebilecek degil mi?
parcanin sifir olmasi yada ikinci el olmasi birsey degistiriyormu peki?
***** ikinci el olursa (ki hurdaliktan sokturrum muhtemelen) kac para olursa olsun yazar20euro gonderir..

Onuralp
20-08-2011, 15:45
ben artik almanyadaki amcaogluma bana su lazim bul gonder dedigimde postayla gonderebilecek degil mi?
parcanin sifir olmasi yada ikinci el olmasi birsey degistiriyormu peki?
***** ikinci el olursa (ki hurdaliktan sokturrum muhtemelen) kac para olursa olsun yazar20euro gonderir..

Ödediğin parayı belgeleyebilidiğin sürece sorun yok. 2.el malzeme anlaşılırsa geri döner.

Rockford
20-08-2011, 15:49
kargo ucreti bu bedele dahil oldugu için usa den alısveris zorlasır zaten yarısından fazlası kargoya gider

trgy
20-08-2011, 15:55
kargo ucreti bu bedele dahil oldugu için usa den alısveris zorlasır zaten yarısından fazlası kargoya gider

satıcıyla anlaşırsan sorun olmaz.

Onuralp
20-08-2011, 16:23

Mal bedeli derken kargo hariç. O numaraya düşmeyin.

searock///
20-08-2011, 17:11
Kargo harictir , hicbir zamam kargo dahil olmadı zatenn

Chatin
20-08-2011, 17:46
"Yeni düzenlemede, ''ticari miktar ve mahiyet'' ayrımı ortadan kaldırılırken, gerçek kişilerin yanı sıra tüzel kişilere gelen eşya da, muafiyet kapsamına alındı".

Yani artık malın değeri 75€'nun altındaysa ruhsatınızın isminize olması/olmaması gümrük memurunu bağlayan bir şey değil. Hani diyorlardı ya "eğer kendi otomobiline getirdiysen adına olan otomobil ruhsatıyla getirdiğin malzeme tutsun. Böyle bir polemik yok artık. Nasıl olsa 75€ altındaki her mal şahsi sayılacak.

hah ben de durumun bu olmasına sevindim şimdi. 500 avro luk bir ürün alırsam adama derim 70 avrosunu ayrı 430 avrosunu ayrı ödeyecegim. sen de kargoya 70 avro degerini yaz. ve takılma makılma olmayacak laaaps diye gelecek işte.

sanırım iyi oldu. umarım yanlış anlamadım :)

cem06
20-08-2011, 17:49
yurtdısı fatura bedeli 150eurodan 75euroya dustu :D

Chatin
20-08-2011, 18:11
en önemli nokta ;

Yeni düzenlemede, ''ticari miktar ve mahiyet'' ayrımı ortadan kaldırılırken ibaresi. onu atlamayın:)

G_TT_I
20-08-2011, 21:52
Gelen malın %95'i 7eEu'nun altındaymış, millet tabi düşük fatura olsun diye cılkını çıkarıp 20 yaz gönder şekli yapıyor :)
aslında 150eu mantıklı bir rakamdı, çoğu zaman gerçek fatura ile alıyorduk ne güzel.

VWci
20-08-2011, 22:03
Bu mevzuatı yazan arkadaşla tanışmak isterim...

Chatin
20-08-2011, 22:07
¨Yeni düzenlemede, ''ticari miktar ve mahiyet'' ayrımı ortadan kaldırılırken¨

niye kimse buna takılmıyor da muafiyet bedeline takılıyor. çok mühim degil ki artık muhafiyet bedeli. ticari muamelesi yapmayacaklar işte artık. miktar ve mahiyet de onemli degil. yani dilersen arabam için alıyorum de dilersen muhabbet kuşuma yuva yapmak için alıyorum de :)

VWci
20-08-2011, 22:10
Benim anladığım basitçe 150 Avrpo'luk muafiyet 75 Avro'ya düşmüş... Beni zaten malın miktarı ilgilendirmiyor ki. 10-20 tane almıyorum ki. 1 tane alıyorum onu da kendime.

75 Avro'ya bir hood damper bile alamazsın... Sonra da sana %30 maktuu vergiyi dayar. Tüzel kişi olayı zaten kendi adına alışveriş yapanı bağlamaz.

Chatin
20-08-2011, 22:16
peki 75 değil de 70 avro ödediğini belgelersen ve gelen ürünün üzerinde de 70 avro etiketi basılıysa sorun oluyor mu? bu düzenleme ile sanırmı olmuyor.

e satıcıya parasını 70+geriye kalan olarak ödediğinde alan razı satan razı durumu da oluyorsa. bundan iyisi şamda kayısı değil midir?

VWci
20-08-2011, 22:30
peki 75 değil de 70 avro ödediğini belgelersen ve gelen ürünün üzerinde de 70 avro etiketi basılıysa sorun oluyor mu? bu düzenleme ile sanırmı olmuyor.

e satıcıya parasını 70+geriye kalan olarak ödediğinde alan razı satan razı durumu da oluyorsa. bundan iyisi şamda kayısı değil midir?

Her satıcı aynı kıvamda değil ki. Kurumsal olmuş satıcıya o dediğini yaptırman zor. Bireysel satıcılar için geçerli olur ancak onda da kazıklanma durumu daha yüksek. Gönderir göndermez o açıdan söylüyorum.

Ben alış verişimi genelde kişilerden ziyade firmalardan yapıyordum...

VWci
20-08-2011, 22:41
Zaten görünen o ki yakında bütün hepsini vergiye sokacaklar...

Osman Bahadır
20-08-2011, 22:53
¨Yeni düzenlemede, ''ticari miktar ve mahiyet'' ayrımı ortadan kaldırılırken¨

niye kimse buna takılmıyor da muafiyet bedeline takılıyor. çok mühim degil ki artık muhafiyet bedeli. ticari muamelesi yapmayacaklar işte artık. miktar ve mahiyet de onemli degil. yani dilersen arabam için alıyorum de dilersen muhabbet kuşuma yuva yapmak için alıyorum de :)

Ben resmi gazetede bu yönde bir düzenleme görmüyorum. Miktar ve mahiyetle ilgili şahıs lehine bir düzenleme yok.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/08/20110820-1-3-1.pdf

Haberde yazanlar habercinin yorumu.

Asıl sorun şu ki bundan sonra gelen ürünlerin hemen hemen hepsi gümrüğe takılacak ve özel kargolar yine ordino, ardiye, transfer vs. adlarla yine 400-500tl paraları cebe indirecekler. Yoksa ben vergiye karşı değilim. Aldığım ürünün vergisi neyse ödeyeyim. Hatta gelsin postacı, kapıda ödeyeyim vergimi kuruşu kuruşuna. Ama bunlarınki düpedüz soygunculuk. Üç kuruşluk ürüne bir dünya masraf çıkarıyorlar.

joker
20-08-2011, 22:59
düşük faturada kestirince bunun bedeli daha yuksek diyip gümrüğe takabiliyor gümrük memuru :)

Chatin
20-08-2011, 23:08
Ben resmi gazetede bu yönde bir düzenleme görmüyorum. Miktar ve mahiyetle ilgili şahıs lehine bir düzenleme yok.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/08/20110820-1-3-1.pdf

Haberde yazanlar habercinin yorumu.

Asıl sorun şu ki bundan sonra gelen ürünlerin hemen hemen hepsi gümrüğe takılacak ve özel kargolar yine ordino, ardiye, transfer vs. adlarla yine 400-500tl paraları cebe indirecekler. Yoksa ben vergiye karşı değilim. Aldığım ürünün vergisi neyse ödeyeyim. Hatta gelsin postacı, kapıda ödeyeyim vergimi kuruşu kuruşuna. Ama bunlarınki düpedüz soygunculuk. Üç kuruşluk ürüne bir dünya masraf çıkarıyorlar.

ama ben 6. maddenin 1. fıkrasında görüyorum :)

zaten hükümetin bizlerin lehine bir karar vermesini beklemiyorum ben de. bir rant varsa zaten onlar hemen ortak olur. veya bir kolay yol varsa tıkarlar. tabii ki kendilerinin 1 günlüğüne yaptıkları mevzuat değişikliğiyle oğullarının o gün ülkeye ilgili mevzuattaki malları sokması da bir tesadüftür (!)

eğer dediğiniz gibi olursa tabii ki can sıkıcı bir durum ama ben hala miktar ve mahiyetin önemsizleşmesine umut bağlamış durumdayım. yoksa ben de ürün ne ise vergisini ödeyeyim derim. bakalım yakında daha bir netlik kazanır illa ki. umarım bize yarayan bir açık haline dönüşür de rahar rahat alırız gerekli malzemeleri.

joker; haklısın ama orada da bütün ikna oryantal ve gariban öğrenci kabiliyetlerini devreye sokman gerekir. olmadı ohuyom ben ya dersin son çare :)

saqwert
20-08-2011, 23:15
şimdi ben mesela 70avroya kadar istediğim üründen en fazla 3 tane değilde 10 tane alabilicem doğrumudur arkadaşlar?

Osman Bahadır
20-08-2011, 23:20
ama ben 6. maddenin 1. fıkrasında görüyorum :)

134.maddenin 1.fıkrası bakanlığın yetkisini tanımlar. Ve bu madde şu şekilde değişti diyor resmi gazete;

"...eşyanın nitelik ve özellikleri ile miktar ve kıymetlerini belirlemeye ve sınırlamaya, kapsamını daraltmaya veya genişletmeye,"

Yani yukarıda sayılan tüm ayrıntıları belirlemeye bakanlık yetkilendiriliyor. Bunun hiçbir olumlu yönü olmadığı gibi, keyfi uygulamalara da maruz kalabileceğimizin işaretçisi. Yani gümrük memuru siz kredi kartı ekstresi ve paypal dökümü vs gösterseniz bile "hayır, bunun değerini ben belirlerim ve bunun değeri şudur" diyebilme yetkisine sahip oluyor. Aynı şekilde bu düzenleme ile bakanlık istediği ürünlerin ithalatını da herhangi bir genelleme, tanımlama olmadan da engelleyebiliyor.

Ayrıca düzenlemede miktarla ilgili şahsa hiçbir kolaylık tanınmıyor. Yani aynı üründen birden fazla alırsanız yine aynı engellerle karşılaşırsınız.

Yani tamamen ithalatı zayıflatmaya yönelik bir hamle. Ne şahsa, ne de şirkete ithalatla ilgili hiçbir iyileştirme getirmiyor. Aksine sınırlamalar genişletiliyor.

Benim asıl korkum, bundan sonra Türkiye'de kimsenin yüksek masraflardan dolayı gelen kargoyu kabul etmeyip geri göndermesi sonucu zamanla yabancı satıcıların Türkiye'ye satış yapmamasıdır.

Onuralp
20-08-2011, 23:23
hah ben de durumun bu olmasına sevindim şimdi. 500 avro luk bir ürün alırsam adama derim 70 avrosunu ayrı 430 avrosunu ayrı ödeyecegim. sen de kargoya 70 avro degerini yaz. ve takılma makılma olmayacak laaaps diye gelecek işte.

sanırım iyi oldu. umarım yanlış anlamadım :)

Yanlış anlamadınız fakat APG çok tecrübeli o konuda. Abartmadan söylüyorum takılan her ürünün sitesinden gerçek fiyatına bakıyorlar. Yani hiç şansınız yok eğer 75€'yu geçiyorsa paşalar gibi ödeyeceksiniz diyor adamlar. :D Geçen gün adam Towerhobbies'den 120$'lık hediye çekini kullandığı halde 120$'ı da ekleyip aldılar gümrüğü. Eskiden oluyordu hediye çeki muhabbeti artık o da olmuyor. Arkadaşlar bunların hepsi istismardan oluyor. Unutmayalım...

Benim çok yakınım APG'de çalışıyordu sadece yutturduğunuzu zannediyordunuz artık yutturamazsınız diyor çünkü bakanlıklardan direk emir var ithalat'ı yavaşlatın diye. Yani biraz suçu da kendimizde aramamız lazım. Bence vergisi ödenmeli. Bakın ben kimseyle muhatap olmuyorum artık orada geçen gün şansımı geçerken deneyeyim dedim bürokrasi değişmiş iyi ve kötü yönde. Orada herkes beni tanır olmuş :D. Ne oradaki memurlarla muhatap oluyorum ne de stres yapıyorum. İşin katakullisini yaptığınızı anladıkları anda mimleniyorsunuz arkadaşlar. İsminizi duyduklarında direk ters yap demeleri var, bir de bir bakalım ne yapabiliriz demeleri var. Vergini ödeyip çekmek daha mantıklı... Tabi bu benim şahsi görüşüm herkes dilediğini yapar.

slowmotion
20-08-2011, 23:26
konuyu açan arkadaşa tşk ederim, bugünlerde sipariş geçecektim tam...

kanun hakkında yorum yapmayim, banlanırım:ofk:

Chatin
20-08-2011, 23:29
sevgili o.b.k

bu konuda dediklerin doğru. hükümetin amacı zaten ithalatı zayıflatma. sanırım bunu cari açığı azaltma yollarından biri olarak görüyorlar. dediğim gibi son zamanlarda zaten yaptıkları yurtdışından gelen ürünlerin gelişini zorlaştırıp halkı yerli mala teşvik etmek böylelikle sıcak paranın ülke sınırlarında kalmasını amaçlıyorlar anladığım kadarıyla. yerli ve zottirik ürünleri alın elinizde patlasın yine alın. biz de vergi almaya doymayalım olayın özeti.

bu arada 75 avro üstü alımlarda sadece vergisini yani sadece %18 ini ödeyip ürünü alabiliyor muyuz acaba. sanırım yine cep telefonu gibi ürünlerin girmesi imkansızdır.

Onuralp
20-08-2011, 23:39
sevgili o.b.k

bu konuda dediklerin doğru. hükümetin amacı zaten ithalatı zayıflatma. sanırım bunu cari açığı azaltma yollarından biri olarak görüyorlar. dediğim gibi son zamanlarda zaten yaptıkları yurtdışından gelen ürünlerin gelişini zorlaştırıp halkı yerli mala teşvik etmek böylelikle sıcak paranın ülke sınırlarında kalmasını amaçlıyorlar anladığım kadarıyla. yerli ve zottirik ürünleri alın elinizde patlasın yine alın. biz de vergi almaya doymayalım olayın özeti.

Hedef çok büyük ithalatçılar değil zaten orta ve küçük ithalatçılar. Örnek olarak, büyük üretici-ithalatçılar toplanıp devletle karara vardılar belli bir ürün çeşidinde Uzakdoğu mallara kg'da 6$ olan vergiyi 20$ çıkarttılar. Her üründe olmasa da kendilerini korumaya aldırdılar yoksa Türkiye'nin sayılı şirketleri Uzakdoğu yüzünden topun ağzındalardı.

Eğer herşeyimiz tam olsaydı da yapsalardı doğru bir hamle olurdu. Sen bugün ülkende herşeyi üretirsinde yaparsın bu hamleyi ama öyle değil adamlar yasağa yakın yapalım belki mecbur yerli üretim yaparlar diyorlar resmen. Teşvik var mı var mecburi teşvik :D.

Chatin
20-08-2011, 23:50
aynen öyle. adam akılllı ürün oldu da biz mi almadık. ama ne standardizasyon ne de var kalite var. o gün birinin konusunda idi supsan dan supap almış laaaps diye eğilmiş. hatta birisi de supsan dan supap alacağıma çıkma supap alırım takarım en azından onlara birşey olmuyor demişt. e adam haklı. biz anca sokalım oturtalım saplayalım vazelinsiz giydirelim derdindeyiz.

ya herşey bir yana ebay de bile yabancı satıcıların çoğu adam akıllı iş yapıyor bizim gittigidiyor un satıcıları replikaları orjinal diye satıp kaybolma peşinde koşuyor.

gurcell
21-08-2011, 01:06
Ben demstim supsani. Zerre kadar takmiyorum bu gumrugu. Artik tum siparislerimi avrupada bir arkadasta topluyorum, anadolujet direk ucus, alis gelis. Sengenim de var, vizem de :). Postada bekleyip bide gumruk parasi verecegime 200 euro anadolu jet parasi veririm kafam rahat olur...

Cem.B
21-08-2011, 01:30
pazartesi kargomuz yola çıkıcaktı nasıl olck şimdi bu iş 74 euromu yazmak lazım yani takılmasın diye ?

intercoolerada nasıl 74 euro yazacaksak

Chatin
21-08-2011, 03:30
pazartesi kargomuz yola çıkıcaktı nasıl olck şimdi bu iş 74 euromu yazmak lazım yani takılmasın diye ?

intercoolerada nasıl 74 euro yazacaksak

şu noktadan sonra yapılabilinecek en güzel şey üç kulfallah bir elham. gelirse daha da sevinirsiniz bu haberden sonra. takılırsa da haberimiz yoktu falan dersiniz son çare zaten önceden dediğim gibi ohuyom ben ya taktiği. o da başarılı olmazsa kdv yolları taştan malesef...

ers10weys91
21-08-2011, 10:36
Arkadaslar birsey sorucam
araba için getirdiğimiz parçada postanaden alırken paypal çıktısı kredi kartı ekstre çıktısı bide araç ruhsatının fotokopisinini istiyorlar yoksa ruhsatın kendisiylemi gidip alabiliyoruz
bilgisi olan varmidir

VWci
21-08-2011, 10:51
Ben demstim supsani. Zerre kadar takmiyorum bu gumrugu. Artik tum siparislerimi avrupada bir arkadasta topluyorum, anadolujet direk ucus, alis gelis. Sengenim de var, vizem de :). Postada bekleyip bide gumruk parasi verecegime 200 euro anadolu jet parasi veririm kafam rahat olur...

En mantıklısı....

Ben de bir şey alacakken yurtdışına çıkanları gözler oldum...

Chatin
21-08-2011, 14:08
e peki yurtdışından bavul neyse de bir sandık dolusu parçayı ülkeye sokmak sorun olmuyor mu?

trgy
21-08-2011, 14:13
@chatin

aslında olur ama havaalanındaki gümrük müşavirleri insaflı insanlar ise ki değişenler insaflıydı,şimdi detaylı bir şekilde ürünleri cıkartıp inceliyorlar.hatta netten fiyatlarına baktıklarını bile gördüm.

trgy
21-08-2011, 14:15
Arkadaslar birsey sorucam
araba için getirdiğimiz parçada postanaden alırken paypal çıktısı kredi kartı ekstre çıktısı bide araç ruhsatının fotokopisinini istiyorlar yoksa ruhsatın kendisiylemi gidip alabiliyoruz
bilgisi olan varmidir

sanırım bu saydıkların ankaraya ozel birşey.istanbulda bende hiç böyle birşey istemediler.il il farklı uygulamamı var aciba:soru:

searock///
21-08-2011, 14:21
sanırım bu saydıkların ankaraya ozel birşey.istanbulda bende hiç böyle birşey istemediler.il il farklı uygulamamı var aciba:soru:

AYNEN BU ISLER ANKARADA OLUYOR orda bı kac tane kadınla bır mudur war .. ınsanı cıleden cıkarıyorlar
hatta rusvette yıyorlar aracıma stop getırttım kız arkadasımın adına ...vermedıler kız arkadasımın adına bmw yok dıye sonra gumrukculer kımlıksız evraksız rusvetle geırdıler bana ... buyurun yorumu sız yapın

trgy
21-08-2011, 14:27
abi o calışan memurlar başka bolgelere atanmıyormu hiç?

istanbulda nerdeyse 6 ayda 1 rotasyon oluyor.siz o hatunlar cok cekiyorsunuz üzüldüm valla.

stop u almana sevindim.

gurcell
21-08-2011, 15:38
Valizinle getir kimse bisey demez..

ers10weys91
21-08-2011, 18:37
AYNEN BU ISLER ANKARADA OLUYOR orda bı kac tane kadınla bır mudur war .. ınsanı cıleden cıkarıyorlar
hatta rusvette yıyorlar aracıma stop getırttım kız arkadasımın adına ...vermedıler kız arkadasımın adına bmw yok dıye sonra gumrukculer kımlıksız evraksız rusvetle geırdıler bana ... buyurun yorumu sız yapın

ruhsatmı istiyorlar fotokopimi
ruhsat yanımda olmadığından fax çektirsem onu götürsem olurmuki?

Chatin
21-08-2011, 20:27
araç kimin adına ise gelen parça da onun adına gelmiş olacak. ruhsatın aslını istiyorlar fotokopi kabul edilmiyor malesef. şu ptt deki hatun baya ünlü herkesin kulaklarını bol bol çınlattığı hatun bu arada. köroğlu misali kapatmış köprünün geçişini yarıp geçebilene aşk olsun :)

XSi
21-08-2011, 21:07
Valizinle getir kimse bisey demez..

ben son susturucu bile getirdiydim :)

Jehuty
22-08-2011, 14:46
Aranızda globalshop.net i kullanan var mı ?

kurpat
22-08-2011, 15:10
bu arada duymuşsunuzdur yeni gümrük mevzuatınca parfumeri ürünlerinin yabancı sitelerden yurtiçine kargo ile girişi yasaklandı ... strawberrynet firması da sipariş alımını Türkiye'ye kapattı.

benim kullandığım parfüm burda 130TL, yurtdışından alınca ise kargo dahil 22 pound... ya herro ya merro deyip şansımı denedim 3 ağustosta, sonuçta enayi gibi burda 130 tl para kaptırmaktansa yurtdışına 50 tl kaptırırım dedim ...

bugun parfüm elime ulaştı :) bugun bi tane daha sipariş vericem, takılana kadar denerim...

bilgilerinize yani bazen aradan kaçabiliyor demekki ;)

Tarık V.
27-01-2014, 19:46
Sağlam bir hort yapalım.
Bildiğim kadarı ile geçen senelerde yurtdışı alışverişlerinde gümrük limiti 75€ idi.
Peki günümüzde €3.1x'lerde geziyor $'da 2.3x'lerde. Bu durumda;
75€ düz hesap 230TL, 100$'da 230TL yapıyor. Sormak istediğim şey bu sınır Euro'da da Dolar'da da 75'mi yoksa kura göre oynama imkanı var mı ?
Doları baz alarak kargo dahil max. kaç dolarlık alışveriş yapabiliriz?

darkmoon
27-01-2014, 19:49
75 euro kaç dolara tekabül ediyorsa dolar limiti odur.. yani tl değerinde dolardada eurodada aynıdır limit..

Tarık V.
27-01-2014, 19:54
75 euro kaç dolara tekabül ediyorsa dolar limiti odur.. yani tl değerinde dolardada eurodada aynıdır limit..

Aradığım cevap bu idi teşekkür ederim "darkmoon" Abi.
Peki Kargo dahil tutar dimi bu 75€ ?

dhamamcioglu
27-01-2014, 20:15
kargo hariç 75 euro'luk limitiniz var. kargo parasını faturaya ayrı olarak yazdırırsanız gümrükte ona göre işlem yapıyorlar. ama kargo fiyatı ayrı yazılmazsa, toplam fiyat olarak tek rakam yazarsa kargo fiyatı dahil işlem yapıyorlar.

darkmoon
27-01-2014, 20:16
kargo hariç ama aldığın yer price ın yani ürünün ana tutarının içine shippingi dahil ederse o zaman kargo dahil gümrüğü ödemek zorunda kalırsın ama kargoyu ayrı ana parayı ayrı alırsa sadece ana para üstünden vergi verirsin..

vergi derken limiti aşarsan ..

Tarık V.
27-01-2014, 20:16
Teşekkür ederim, siparişi ona göre düzenleyeyim.