Orijinalini görmek için tıklayınız : pc yardım :((
bılgısayarım gayet guzeldı ama son zamanlarda ıyıce kafayı yemeye basladı format attım aynen sorunlar devam edıo
ozellklerı
intel P5B core 2 duo
1 gb 9600 gt
2 gb ddr2 ram
500 gb hardı dısk var
sorunlar
oyun yukluyorum kaldırmıo-yenı oyunları denemedım
photoshop gıbı veya vıdeo programları gıbı programlarda kasıyo
font yuklemıstım yazı karakterlerını bıle calıstırmıo
nette gezerken takılıo pc kasıyo
wındows baslarken hozgeldınız yazısı bıle donup kalıo
pc demı sorun var yoksa yazılımdamı kafayı yıycem
berkay_aydin
22-08-2011, 03:15
Driver'lar düzgün yüklü mü ? İşletim sistemi nedir?
aygıt yonetıcınde butun drıverlar yuklu gozukuyo yukledımde wındows 7 yukledım kastı tekrar xp yukledım suanda xp yuklu normal nette arastırıyorum pc eskıde deıl fazla ıs gorur yanı bı ram ıhtıyacıyla ıslemcı deısmesı lazım sanırsam :) ama ıs yerındekı pc pentıum4 512 mb ram var bundan hızlı gıbı gelıo bana
berkay_aydin
22-08-2011, 03:26
Abi sisteme göre win7 kaldırmaması imkansız donanımdan kaynaklanan bir sorun gibi yoksa ben 2gb ram dual core 2 ghz sisteme yükledim çok iyi çalışıyor..
Alakasız olabilir benimde görüntüde sıkıntım vardı saçmalıyordu çoğu şey, çalışan programlar kasmaya başlamıştı ki sonradan anladık ekran kartının fanı bozulmuş.
işte o sıralar can çekişiyordu sonra yanmış o zaman zaten 3D etkisi gibi birşey olmuştu görüntüde :)
Buna benzer birşey olabilir. fanların hepsi sağlam mı veya bütün parçalar sağlıklımı ufak bi detayda olabilir yani benim başıma gelen gibi diye paylaşmak istedim :)
crysis 2
cal of duty 6- 7
felan hıc kaldırmıyo wın7 yukledım kaldırıyo ama asırı kasıyo xp de ya 100 tane font yukledım resmen suanda pc karınca modunda gıbı ıcını actım bıseymı tam oturmamıs dıe yok drıverların hepsını son surumunu yukledım gıne olmadı onceden 512 ekran kartı vardı soktum 1 gb ekran kartı aldım taktım oyun yukleyım dıe gıne aynı duzen devam edıo bı ogrendıgım bısey ıslemcımın ram ı dusukmus onu degıstırmek lazımmıs da gınede bagzı seylerı kaldırması lazım
grafık ısıyle ugrasıyorum ben bos zamanlarımda photoshop acılırken bıle kıtlenıo sımdı onceden tıklar tıklamaz acılıyodu
3 ay oncede bı kasma deılde kasa ıcınde traktor calısıyodu ses geldı actım ıcını anakart fanı cartayı cekmıs gıttım soyledım sokmustum yanıma almıstım en ıyısnı verın demıstım en ıyısını aldım taktım sıkıntı yok fanlarda artı 9600 ekran kartlarında fan yok ama sadece ana kartta var fan
seytan dıo cıkar kapı onune tak arabanın arkasına konyayı gezdır 2-3 gundur sınırlendırmeye basladı rahat rahat dolasamıyorum bısey yapamıorum
hocam ramin çok az 2gb windows xp de olsa kasar diye düşünüyorum.
ayrıca i5 ddr2 olduğuna eminmisiniz hocam ?
i5 lga1156 platformunda ve ddr2 yok diye biliyorum.
hocam ramin çok az 2gb windows xp de olsa kasar diye düşünüyorum.
Aynen öyle bencede , win 7 kurulu bi kaç program açık , 2,26 gb ram kullanılıyor şu anda benim pcde.
ayrıca i5 ddr2 olduğuna eminmisiniz hocam ?
i5 lga1156 platformunda ve ddr2 yok diye biliyorum.
pardon yanlıs yazmısım P5B YAZIYO KUTUSUNDA
http://www.hothardware.com/articleimages/Item951/small_p5be_boxfront.jpg
Aynen öyle bencede , win 7 kurulu bi kaç program açık , 2,26 gb ram kullanılıyor şu anda benim pcde.
kanka ayıptır sölemesi 16gb ram var o bile bazen kasıyor :D:D
kanka ayıptır sölemesi 16gb ram var o bile bazen kasıyor :D:D
hey maşallah :D
Sen yetkili bi abiye benziyorsun 2-3 ay önce 2.00 ghz ın üstüne çıkmazdı pc şimdi 2.60 görüyor rölantide bile ara ara , virüs taraması yaptım bugün 5 trojen buldu sildi ama değişen birşey yok format şart mı doktor bey :D
hey maşallah :D
Sen yetkili bi abiye benziyorsun 2-3 ay önce 2.00 ghz ın üstüne çıkmazdı pc şimdi 2.60 görüyor rölantide bile ara ara , virüs taraması yaptım bugün 5 trojen buldu sildi ama değişen birşey yok format şart mı doktor bey :D
İşlemcin ney :D
yeni işlemcilerde energysaver turboboost var :)
benimkide rölantide 3,0ghz yükte 3,6ghz stok iken :D (i7 2600k)
Eğer böyle bir özelliği yok ise, biosu güncellersen düzelebilir:icon_tup:
İşlemcin ney :D
yeni işlemcilerde energysaver turboboost var :)
benimkide rölantide 3,0ghz yükte 3,6ghz stok iken :D (i7 2600k)
Eğer böyle bir özelliği yok ise, biosu güncellersen düzelebilir:icon_tup:
Evet benimkide i7 2.80 galiba max boost... 2.0 dan sonra boost geliyor :D ama rölantide bile boost var sikinti orda :)
soyle deyım o zaman arkadaslar bana guzel bı pc ozellıgı yazın gıdıp toplatayım sadece kasa veya gerek yok dersenız bu pc de degısmesı veya eklenmesı gereknler nelerdır yardımcı olun
Msi p67a gd55
Intel i5 2500k
8bg ddr3 1600mhz kingston hyperx
Msi 6950hd twinfrozr II
Tabi bu sistem en az 600watt psu isteyecektir
Ocz veya silverstone tavsiye ederim
Eger daha extreme bir sistem istersen daha hard seyler yazabilirim :)
Msi p67a gd55
Intel i5 2500k
8bg ddr3 1600mhz kingston hyperx
Msi 6950hd twinfrozr II
Tabi bu sistem en az 600watt psu isteyecektir
Ocz veya silverstone tavsiye ederim
Eger daha extreme bir sistem istersen daha hard seyler yazabilirim :)
tahmını fıyatı nedır bu kasanın :) benı ne kadar tatmın eder ben bıraz oyun canavarıyım
Cepten giriyorum rakamlara bakamiyorum ama tahmini 1200tl civari olabilir.
Paraya kiyarim dersen ekran kartini evga 480gtx veya 580gtx ile degistirebilir, 120gb ssd ekleyebiliriz hatta rami 12gb da yapabiliriz.
Yazdigim sisteme gelirsek cogu oyunu full hd oynarsin rahat rahat 1080p 8x aa falan :)
onursumer
22-08-2011, 10:53
aslında sistemin okadar kotu değil
c2d işlemci o 9600gt ekran kartı ve 2 gb ram ile xp de okadar çok kasmaması lazım
bence sistemde genel olarak bir sorun var güçkaynağı yetersizliği olabilir sıcaklık olabilir
veya hdd arızası olabilir :)
ErmanArseven
22-08-2011, 11:21
o özelliklerde win 7 cok rahat kaldırır ayrıca aynı özellikler bendede varken gayet hızlıydı pc ve söylediğin oyunların hepsini oynuyordum :) bence pc de ısınma problemin var ekstra fan tak ve işlemciyle işlemci fanının arasına iletken sıvı silikon var onlardan alıp sıkman gerekicek :) 2 gb daha ram alsan seni baya götürür :)
fan işlemciyi sogutmassa gerer oyunlarda atar vs..virüs vardır o küçük ihtimal,,,ekran kartı sürücüleri ve direcx son sürüm yüklümü ekran kartı fanlıysa fanına bak işlemcinin fanınada bak dönüyormu