Orijinalini görmek için tıklayınız : Altın fiyatları ve yatırım?
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
[
16]
17
18
19
20
21
22
Tayfun alin demiyorki? 1780 lerden beri 1710 lari bekleyin diyor. Uzun vadeli yatirimci yada al-satcilar alsin...
Ben almam ;)
Makinist
19-10-2012, 21:37
Abi tamamda 1710 garanti daha aşağısı için çok güçlü satış olması gerekli demiş. Yani şuan için sınır olarak 1710 u göstermiş. Sen ise daha aşağısını bekliyorsun.
ben buradan alin diye nereye yazmisim? :) uzun vade alan icin muthis rakam hep diyorum nereden alirsan al.Formul basit 1710 beklersin tutunur ve 25lere dogru hareket ederse direk hucum.Baktin tutunamiyor acik söyliyeyim 1700 altinda kapanirsa 1650den dahi almam!
Makinist
19-10-2012, 21:47
dolar 1,90 olursa ons 1680 olsa dahi gram/TL 102,625 yapar abi
1710'u garanti ederim daha aşağısı için güçlü satış gelmeli.
garanti demisiz.Daha yuksekten alan olursa trip atarim tavir yaparim:)
Ben bu yazdıklarınızı öyle yorumladım. Yada bugün çok çalıştım yanlış anlamış olabilirim :)
1720'den kapadık bu haftayı..
heyecanlı bir hafta bizi bekliyor.
%51 ihtimal ile 1702'nin aşağısında bir yerlere inecek bugün.Yatırım tavsiyesi değildir.Beni bağlar ;)
tayfun abi 6 kasım demiştin suanda 99,80 görüyorum beklemek lazımmı alalımmı dersin ?
1,78 dolar alın,81 den verın....
dolar muhtelemen biz kavurma yerken 1,8065 seviyesini geçecektir.1,7837 aşağısı için kritik kırarsa sıkıntı olur.
Yiğit Ş.
23-10-2012, 12:37
98 olmuşuz.
ons da 1710 olmuş.
individual
23-10-2012, 12:43
bugün ons baya düşmüş vay arkadaş :(
yucelebeci
23-10-2012, 12:48
1706 yı gördü döndü acaba kırarmı aşşağıya kırarsa epey gider gibi sanki
Yarınki FED toplantısı öncesi ortam gergin altın gergin ;)
Kısa vadede büyük oyuncuların yaptığı spekülasyondan ibaret gibi geliyor. Uzun vadede Tayfununda belirttiği gibi güzel rakamlar gibi duruyor.
Toplantı kararları etkileyecektir bundan sonraki yönünü. Nasıl bir açıklama bekleniyor tecrübeli arkadaşlar yorumlayacaklardır muhakkak.
oraya yazmışız değil mi %51 ihtimal diye ;)
arkadaşlar buarada forex şirketlerinden birinde yazmaya başladım.Çok spesifik yorum yazamayacağım.Sadece aşağı yukarı diyebiliyorum artık
VTec_king
23-10-2012, 15:00
tayfun buraya yazdığını nerden biliceklerki devam tüyolara :)
Yiğit Ş.
23-10-2012, 15:04
o şirkete geçiyorum hemen :)
abi forumda bulunabilecek yoruma para vermezler ki :)
buralardayım aşağı yukarı derim tahminimi söylerim her zaman.
10 asagısı dıye 1740 dan 1790 lara cıkarken her gun soylemıstım...
oraya yazmışız değil mi %51 ihtimal diye ;)
arkadaşlar buarada forex şirketlerinden birinde yazmaya başladım.Çok spesifik yorum yazamayacağım.Sadece aşağı yukarı diyebiliyorum artık
Haci o deilde genel olarak MTA larda bi gevseme var avrupa ve usa endexleride gevsiyo nereye gidiyo para
Bide yunanistan kasimda bitiriyo parayi almanya tahvil alcakmi yoksa dukkani kapatcaklarmi
tutundu desteklere kolay kolay inmez artık aşağıya
tutundu desteklere kolay kolay inmez artık aşağıya
Tayfun hocam nedir durum 1700 un altına düştü.
Ben demıstım,1680 den asagıya alırım dıye haftalar once ;)
%99 ihtimal ile 1685'e kadar gevşeyip yükselmeye başlayacaktır.Alım için güzel seviyeler bunlar.Dolar/TL de oldukça iyi bir yerde almak için.
1685 oldu.Bu kadar kör nişancıyım ben işte :)
Bernanke dayı konuşacaktı.O gün konuşuyorduk.Satacam dedim buralar için erken dedim.Sonra gevşek saçma sapan konuştu.Türkiye'de QE3 çıktı diye bloomberg haber yaptı :) ne günlerdi.Stress yaptım gerildim.Akşam 22:00'da arayıp dert yanan oldu.Sattık da uçtu da gitti de buyrun bakalım kim nereye uçtu.103'den vermeyen de derdine yansın.Parası olan saldırsın çok çok ekmek yiyecek buradan alan
1685 oldu.Bu kadar kör nişancıyım ben işte :)
bilmedigimden soruyorum 1685 altın fiyatımı nedir yoksa endex tarzı bişimi... bende altına yatırım yapıyım diyorum direk altın mı alıcaz yoksa bankadan altın hesabımı açtırıcaz.
Hey gidi günler hey.. 98'den bozunca kendime baya sövmüştüm..
Tayfun önümüzdeki haftayı bekleyelim mi gelecek olan önemli veriler varmı ??
Önümüzdeki hafta vadeden bir miktar param çıkacak uygun olursa alımı o zaman yapmayı planlıyorum..
1680 ve aşağısını zorlarmıyız ?
ons fiyatı oluyor o fiyat.Metre,santilitre gibi bir ölçüm birimi.31,1035 gram altının fiyatına tekabül ediyor.Yani 1685/31,1035=54,1739 USD şuan bir gram altın.USD/TL kuru ile çarparsak ki şuan 1,7894
=54,1739*1,7894 altının gram fiyatı 96,9388 olur.
1685 altını zor görüyorum.Bura kırılırsa net konuşayım 1660lar gelir ama çok güçlü destek burası.Salı günü seçim başlıyor 10 gün sürecek..Obama reis seçilemezse net söyliyeyim ons 2000 granti ederim.Anketlerde %1 önde ama bu hiçbir anlam ifade etmiyor
Secımde cıkar,altını cebe koyarım 1650 ye kadar kısım kısım ;)
Yorumcu olucam kardesım ben tivilerde! ;)
şu an için altın alımı yapılabilirmi peki mantıklımı.
abi beni yanınıza stajyer olarak alır mısınız? İşimden memnun değilim.Gizli işsizim ben ;)
ben buradan alınır diyorum.Biz TL ile alıyoruz ons 1500e düşse 1 dolar 2 TL olsa gram TL 100 olur.
Hayırrrrrrrr....
murat abi tayfun abi hep diyorum tek atımlık var ne zaman atıcaz bunu :D
suan uygun zamanmı secıme bir gün kalamı alıcaz :D
ons ne kadar düşükse alınan altın dolar o kadar iyimi ?
Al hocam güzel rakam buralar.96 TLye altın daha ne olsun.Akşam pazarı akşamm :)
Blackbird
02-11-2012, 16:11
Bernanke dayı konuşacaktı.O gün konuşuyorduk.Satacam dedim buralar için erken dedim.Sonra gevşek saçma sapan konuştu.Türkiye'de QE3 çıktı diye bloomberg haber yaptı :) ne günlerdi.Stress yaptım gerildim.Akşam 22:00'da arayıp dert yanan oldu.Sattık da uçtu da gitti de buyrun bakalım kim nereye uçtu.103'den vermeyen de derdine yansın.Parası olan saldırsın çok çok ekmek yiyecek buradan alan
Bende o gün altından çıktım senin yorumunun etkisi olmadı desem yalan olur :) iyikide çıkmışım.:)
Bugun alacaktım geç kaldım pazartesi duruma göre almayı düşünüyorum 2 hafta bekler satarım artık ne kazandırırsa kar.
Dolarıngoyu bıraz daha asagı beklıyorum,sonra yapıstır altına ;)
Senın gıbı ıssıze kurban.uluslararsı teklıf alan ıssız. Aman nazar degdırme Mike...
Murat Abi inan ABD seçiminden çok Cluj maçına focusum.Olurda bir yenersek herifleri 20 Kasımda Manchester maçı ve öncesinde ki kebap festivali bizim için Rio karnavalından farksız olacak ;)
SOMEONESPECIAL
02-11-2012, 16:57
Tayfun noldu bu sarıkıza tecavüz ettiler yahu ?
4 gozle beklıyorum Mıke,ahh ulen ahhh!!
By CrAzY
02-11-2012, 17:10
Burdaki yorumlar benim için çok önemli Murat abi ve Tayfun abinin yorumlarını göz önüne alarak yatırım yapıp bozdum gerçekden çok güzel miktarlar kaldı şimdide öyle olcak p.tesi akşama kadar bekleyeceğim bu seviyeleri korursa alcam..Yışbaşnda güzel ekmek yeriz :) Sağolun abilerim
Oncelerı dedıgım gıbı,78 lerden dolar alın,83 lere gelırken bozun.
1680 nın asagısı altın alın(Dolara bakarak)1740 lardan bozmaya baslayın.
Borsada suan ıcın Pro ve rısk severler harıc uzak durun.
Buarada Tayfun bu ısın ıcınde,ben sadece kucuk bır yatırımcıyım,yaptıklarımı soyluyorum.Tayfun yol gosterıcıdır.
lnd_samet
02-11-2012, 17:54
vurun altına:)
millet alım için güzel fırsat demiş, yalnız birkaç ay öncesine kadar tl gr fiyatının 92 - 94 TL aralığında gezdiğini ve 98'den alanların bile aylarca ağladığını herkes unutuyor, bence alım fırsatı değil, daha da düşer... dolar alım için iyi seviyede ama ons fiyatı da 1650'leri görürse , direk saldırıcam..
yatarak para kazanmak isteyenler..... son 2 yıldır hep böyle oldu, gr'ı 93-94 tl iken alın, 100'ü geçtiği anda satın.. :D
Yiğit Ş.
02-11-2012, 21:21
arkadaş neler olmuş böyle altına :)) üzülüyorum ayrı kaldığım için piyasalardan.
1.676 goruyorum su an daha düsüs bekliyen varmı ?
VTec_king
05-11-2012, 11:15
evet beyler alım fırsatımıdır gün bugünmüdür :)
şuana kadar pos. açmayan arkadaşlar için söylüyorum bekleyin.
SOMEONESPECIAL
05-11-2012, 12:43
şuana kadar pos. Açmayan arkadaşlar için söylüyorum bekleyin.
daha da düşecek yani ?
dolar düşecek.Not artırımı geldi fitch'den.Ons oralarda kalırda gram/TL düşebilir.
SOMEONESPECIAL
05-11-2012, 12:49
Ne zaman turboluyoruz
salı'dan sonra alır başını gider!!
SOMEONESPECIAL
05-11-2012, 12:56
salı'dan sonra alır başını gider!!
eyvallah tayfun'um...;)
Blackbird
05-11-2012, 16:01
Doların biraz daha aşşağı geleceğini düşünerek alım için yarını bekliyorum, inşallah pişman olmam. :)
Dolari bos verin,obama gelsin sonrasina bakariz.
Bugun biraz dolar aldim ama almamam gerekti...
Yiğit Ş.
05-11-2012, 19:29
yrn biraz alıma geçelim ozaman. artışın üst limitini ne görüyorsun tayfun hocam. 100+ ?
Bu soruya suan cevap vericek babayigide,Tatlises de kebab ismarliyorum ;)
Makinist
05-11-2012, 20:57
Obama seçilmezse ons 2000 diyelim. Peki ya seçilirse ne olur..?
yrn biraz alıma geçelim ozaman. artışın üst limitini ne görüyorsun tayfun hocam. 100+ ?
Bu soruya suan cevap vericek babayigide,Tatlises de kebab ismarliyorum ;)
105.78 (küsuratlı verdim ki daha inandırıcı olsun, salladığım ortaya çıkmasın:) )
yucelebeci
05-11-2012, 21:32
bende yarın sabah yüklü miktarda alıcam yılbaşına kadar unutucam
dolar bozdurup alıcam dolar 1 77 oldu ne yapsam bilemedim
Hangi soru Murat Abi,ben cevap vereyim borcum çok kabardı oradan düşeriz :)
Altın tekniğe göre hareket ediyor.Desteklere tutundu ben 1685 bekliyordum az daha gevşedi oradan tutundu.1692 görecek bugün %99 ihtimal ile oradan kendini yukarı atarsa 1708.Doların ortası yok.Dün forex şirketine de yazarken belirttim yıl sonu ya 1,75 ya 1,83 kapatacak diye!
SOMEONESPECIAL
06-11-2012, 10:16
Tayfun altın için tahminin gr/tl hala aynı mı ?
Dolar bozmayın,alın yahu...
Tayfuncum,sorum bellı ıste,artıs nekadar olucak dıye sormuslar,onu dedım...
Kac kebab borcun oldu 5 mı 6 mı,yoksa restoranı ustume mı yapıyorsun ;)
çeyreki 170ten 12 taksit almak mantıklımı sizce peki?
aynı abi.103lere geldiğinde balon demiştim.Erken olduğunu düşünüyordum ki Congressional Budget Office (CBO) (http://www.cbo.gov) bu adresden ingilizcesi yeterli vakti olan arkadaşlar kendileri de inceleyebilirler ki Amerika'nın işi naş.Bu raporda 2012 bütçe açığı 1,2 trilyon dolar diyor ki para pompalamaya devam edeceklerinin işareti.Bu rakam ABD'nin gsyih rakamının hemen hemen %70ni ifade ediyor.Ben altının özellikle seçim sonrası lineer yükseleceğini düşünüyorum.
Abi İBO ile konuştum devir işleri için seni bekliyor.JPY ile satın aldım orayı onu da DKK ile hedgeledim.Herşey kontrol altında.3 kebap bir balık oldu abi :)
Obama seçilmezse biz Suriye'ye gireriz.Bu postu lütfen herkes bir kenara not etsin!!!
SOMEONESPECIAL
06-11-2012, 10:30
Obama seçilmezse biz Suriye'ye gireriz.Bu postu lütfen herkes bir kenara not etsin!!!
Seçilir seçilir.... Bence ? Sizce ?
bence de obama kazanıcak.Kasırgayı iyi yönetti
Seçilir seçilir.... Bence ? Sizce ?
az bi farkla seçilicek bencede ama seçilmezse neden girioruz suriyeye?
seçilirse girme ihtimalimiz daha yüksek değilmi yoksa obama ciddi ciddi bizden vazgeçip katar ve suudi arabistanamı dönüyor yüzünü:soru:
hani üzülmem ama önümüzü görelim..
Romney şimdiden Ortadoğu’da sorun yaşadığında yakın dostu İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya danışacağını açıkladı. ABD’nin Ortadoğu’daki dış politikasını İsrail’e ipotekledi. Romney ve Netanyahu Bain Capital’da birlikte çalıştı, çok yakın dostlar... Sonuçta Romney yönetimi Ortadoğu’da ABD’nin değil, İsrail’in çıkarlarını savunacak gibi gözüküyor. Obama’nin İran politikasını da onaylamıyorum ama en azından ABD’nin çıkarlarını savunmaya çalışıyor. Her iki aday da “İran’la savaşmamak için elimden geleni yapacağım” diyor ama Obama bunu söylerken daha çok güven veriyor.
Abi İBO ile konuştum devir işleri için seni bekliyor.JPY ile satın aldım orayı onu da DKK ile hedgeledim.Herşey kontrol altında.3 kebap bir balık oldu abi :)
Dunkuyle 4 kebab bır balık ozaman ;)
Sen benı kolestrolden goturuceksın valla!!
Yenı ıddıa ac,bende yenıleyım bır sefer :cool::cool::cool:
Romney gelırse,dolara hucummm!!!:ofk::ofk:
Abi canın sağ olsun sana karşı kayybetmeye gocunmuyorum maça gideriz ohh şahane!
belirttiğim 1692 seviyesinde biraz anlıyorum bu işten ;)
belirttiğim 1692 seviyesinde biraz anlıyorum bu işten ;)
eh işte :p
Şimdi Altın alıp nezamana kadar minumum karımız kaç olur. Tam türkçe bir soru oldu bu ?
Şimdi Altın alıp nezamana kadar minumum karımız kaç olur. Tam türkçe bir soru oldu bu ?
abi özneyle yüklem kavga etmiş arada olan fiillere olmuş gibi oldu bence :D
Google translate yaptım bukadar döndü :D
Diyorumki "ok altını aldık, peki hangi tarihe kadar? öngördüğünüz kar oranı kaç olur?"
bu sorduğunuz sorunun cevabı farazi olur.Buradan alırsanız ve bu konuyu takip ederseniz yılbaşına kadar %8-%10 kazanırsınız asgari.Sadece benim öngörümdür tavsiye değildir.
Bu konuyu net cevaplıyana,portfoyumu verırım kontrol ıcın ;)
Su an net bırsey kımsesoylıyemez,hava bulanık...
lnd_samet
06-11-2012, 14:18
kasım sonunda 1750 leri bekliyorum ben
c.tesinden yüklü para yıkmıştım:)iyi topladık altından bu hafta.yiter bu kadar,cok oynayacak bu hafta anlaşıldı
s.alican
06-11-2012, 14:39
altın ve dolar şu anda son zamanlara göre düşüşte.sebebi seçimler diye tahmin ediyoruz yılbaşına 2013 ocakta kar yapmak isteyen varsa birikmiş ile dolarını altınını alsın derim.
mesleğim toptan altın :) isteyen varsa yardımcı olurum :D
VTec_king
06-11-2012, 18:13
1710.65
yükselme başladı
lnd_samet
06-11-2012, 18:43
hobaaa rakama bak:)gözlerim çıktı forex te:)
Arkadaşlar borsa–parite derken Türkçe yi unutmuşsunuz :) öngörü demişim zaten.
Satis yapilmadiysa,bekleyin borsada.
Altini satin,obama yi karsilicak altin ;)
yusufbatırel
06-11-2012, 19:58
altın yükselicek 96,75 suanda 100 lırayı gecıcek dolarda artıs olucak fakat cok fazla bır yukselıs olmaz.obama secımlerı kıl payı kazanır
Altın tekniğe göre hareket ediyor.Desteklere tutundu ben 1685 bekliyordum az daha gevşedi oradan tutundu.1692 görecek bugün %99 ihtimal ile oradan kendini yukarı atarsa 1708.Doların ortası yok.Dün forex şirketine de yazarken belirttim yıl sonu ya 1,75 ya 1,83 kapatacak diye!
receteyi yazmisiz sabah:)
Yiğit Ş.
06-11-2012, 20:44
eline sağlık tayfuncum :) nokta atışı yapıyorsun herzamanki gibi..
Tayfurun yorumlari guzel,takibe devam ;)
Bir bana yorum yapamiyor...
yucelebeci
07-11-2012, 07:43
Evet beyler obama devam dedi altina nasil yansir ? Suanda $10 lik bir artis var yukselmeye devam edermi
Makinist
07-11-2012, 08:32
receteyi yazmisiz sabah:)
Bende bu msjından yola çıkarak 96,4 ten tamamen girdim. Şuan için herşey yolunda :icon_tup:
Mustafa Topaloğlu Obama şarkısı Video Klip - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=VY20uWIQ1RI)
1830ları bekleyelimmi artık yılsonu-kasım sonu
yükseliş başladı heralde :)
95-96 dan alanlar satsin,kari cebine koyup devam etsin.
altından aldım dolardan verdim :D:D 1.80 dolar almıştım 1.77 oldu bekliyorum
1742 %99 ihtimal ile cuma gününe kadar!
1,77'den dolar mı sattın ?gitse gitse 1,75'e gider en fazla daha aşağısı dış ticaret dengesini bozar merkez müdahale eder.
Yok satmadım oyle duruyo :)
bye bye gti,this is vti demek istiyorum EUR/USD için.Tutunabileceği hiçbir destek yok!
bye bye gti,this is vti demek istiyorum EUR/USD için.Tutunabileceği hiçbir destek yok!
2.31 mi 2.24 mü?
tayfun bilgi paylaşımın için teşekkür ederim kendi adıma.
bende ondan sordum abi bi ara 27.1xx leri gördü ama geri geldi
27.500 kritik galiba?
Draghi konuşuyor o susunca bakalım bir de ;)
individual
08-11-2012, 16:13
abi bildiğin ons 1,716 da takıldı kaldı ne yukarı ne aşşa bakalım ne tarafa gidecek :)
draghi ben olsam altınımı satmazdım dedi ;)
Altın satış için beklemelimiyiz yoksa bu çıkış iyi mi ?
parite 1,2720 oldu 1,2450 hedef bence!
Ben olsam altını satıp karı cebıme koymustum....
1740ları beklicem bende bakalım olmadı geri çekilirse bi alım daha yaparım..
lnd_samet
08-11-2012, 18:29
bu forex konusu vardı sanırım uçmuş o konu.
nedenini bilen varmıdır?
gmc forexte demo hesaptanda oyalanıyorum (normal bankanın gram altınının yanında)
ufak bi para yatırıp girmelimi?
ciddi kar marjı yakaladım da aklıma yatmadı 100 ün 500 olması
bu forex konusu vardı sanırım uçmuş o konu.
nedenini bilen varmıdır?
gmc forexte demo hesaptanda oyalanıyorum (normal bankanın gram altınının yanında)
ufak bi para yatırıp girmelimi?
ciddi kar marjı yakaladım da aklıma yatmadı 100 ün 500 olması
ben tekrardan öle bi konu açalım derim ama yönetimden henüz cevap alamadım yoksa konuşulacak çok parite var
mutluay abiyede bi ulaşmak lazım
gurlekyasin
08-11-2012, 20:14
Tayfun kardeşim sana sadece BRAVO dîyorum:D
1742 %99 ihtimal ile cuma gününe kadar!
Gooooooolll!
1770 leri görmesi beklenior.. :)
Makinist
09-11-2012, 10:24
Alım yaptığımda hedeflediğim satış rakamına çok yakınım şuanda. Acaba satmalımı yoksa pazartesi beklenmelimi..? :)
Gooooooolll!
tayfun attı şampiyonluk geldi .... :D:D
Parayı vurunca uğramıyosunuz buralara :)
C.Ronaldo gibi sevinmeyelim ama farklı olalım :)
Yiğit Ş.
09-11-2012, 10:30
:)) altın alcak param olaydı şimdi köşeydim tayfun sayesinde
Yiğit nerelerdesin hoca ya ? Arabalı vapur kaptanı mı oldun yoksa :)
Yiğit Ş.
09-11-2012, 10:33
Yiğit nerelerdesin hoca ya ? Arabalı vapur kaptanı mı oldun yoksa :)
hahaha :)) kaptanlık bana göre değil abi.. lodos modos bozuyor beni
Evet üşütür nezle olursun Allah korusun da arada yazıyordun whats uptan onu da bıraktın.Gömü falan buldun diye düşünüyorduk biz de Al-Satçı tayfa olarak :)
Yiğit Ş.
09-11-2012, 10:38
:) gömü bulsam sana veririm hocam heheh
işler sıkıntılı ya benim biraz, hem aşk hem iş olarak. kafamı altına vs fln veremiyorum..
Çözülür inşallah, irtibatı koparmayalım!
Gooooooolll!
:icon_rule:icon_rule:icon_rule
bi alex bildiğin alex :D
Blackbird
09-11-2012, 10:49
Gooooooolll!
Golü sen attın hepimize kazandırdın, teşekkur ederim. :)
Önümüzdeki hafta altından çıkmam gerekiyor, haftaya altını değiştirecek beklenen önemli bir var mı ?
Estağfurullah öyle bir durum yok.Siz kazandınız, çünkü bir fonunuz vardı yatırım için nihai kararı siz verdiniz.Benim beklentim Dolar ile el ele yükselmesi yönünde.Düşmesi için hiçbir sebep yok şu aşamada.
Hocam Allah razı olsun sayende küçükte olsa bi mebla kazandım :)
Amin cümlemizden.Herkese hayırlı cumalar.
Makinist
09-11-2012, 11:03
TYph10 ve 997TT gerçekten yorumlarınız altın değerinde. Allah razı olsun sayenizde ufak tefek birikim yapıyoruz. Bir nevi ek gelir oluyor bizler için.
Yiğit Ş.
09-11-2012, 11:05
Çözülür inşallah, irtibatı koparmayalım!
inşallah abi :) kopmayalım.. bu arada geçtiğin fx firmasını bana bi pm lesene
96 dan alanlar karlarını cebe koydu degıl mı?
Avrupadan gelıcek ufak ıyıser haber,altını yıne 1700 un altına atıcaktır cunku cok alım oldu.
96 dan alanlar karlarını cebe koydu degıl mı?
Avrupadan gelıcek ufak ıyıser haber,altını yıne 1700 un altına atıcaktır cunku cok alım oldu.
1717 kırılırmı? bide bu önerin gün için mi geçerli yoksa önümüzdeki haftaya sarkarmı?
Onerim hemen yani kim kardaysa,kar cepte guzeldir.
Onerim hemen yani kim kardaysa,kar cepte guzeldir.
1737den bi kısmını kapattım sonra 1729dan aldım 33ten bi daa kapattım şimdi 33 üstünü beklicem biraz sonra satış pozisyonundan 1717yi beklicem :)
eyw abi
ama bu forum bi forex konusu ister:icon_tup:
Parayı vurunca uğramıyosunuz buralara :)
98'den çıkmanın moral bozukluğu diyelim ona :)
Estağfurullah öyle bir durum yok.Siz kazandınız, çünkü bir fonunuz vardı yatırım için nihai kararı siz verdiniz.Benim beklentim Dolar ile el ele yükselmesi yönünde.Düşmesi için hiçbir sebep yok şu aşamada.
takipteyiz reis :icon_tup:
Dolar yukarı gidiyor şuan o neden ile buralarda yoksa ons 1750 olurdu şuan.Ben satmam satana da mani olmam Man'u maçı şuan daha önemli benim için ;)
Yiğit Ş.
09-11-2012, 14:05
Dolar yukarı gidiyor şuan o neden ile buralarda yoksa ons 1750 olurdu şuan.Ben satmam satana da mani olmam Man'u maçı şuan daha önemli benim için ;)
maçı beraber izleyelim mi :)
Murat abi bizi stada götürr!!!
Bırılerının Avrupadakı kotu haberlere yatırım yaptıgını goruyorum ;)
Man U onemlı yahu...
Yakarız o stadı yakarızz.
Abi olur da o maçı alırsak (yine gaz değilim formasız gelicem free takılıcam ama eğer kazanırsak) üstümü başımı yırtarım o kadar diyorum
yiğit bana boş bi pm atabilir misin ofisde ilk pmi ben atamıyorum hata veriyor sayfa :)
Bence bu sefer farklı ugur denıyelım.
Mesela ben 2 farklı kebab yemeyım,1 kebab 1 lahmacun yıyım?
Yada balıga gıdelım ama kebab yıyelım,yada Tatlıses'ın tapusunu hemen alma! hahaha!
hatta taksıye cıkarken,sana lahmacun verırım ;)
VTec_king
09-11-2012, 14:32
dolardan kaybettiğimi altından kazandım yani şuanda fitim..
1.8011 den almıştım malesef altına dönmek zorunda kaldım 1.7756dan verdim
altını 0,9693 den aldım şu anda 0.9930 param yerinde durdu :)
Murat Abi ayran da verir misin lahmacunun yanında? Taxide direksiyon sallarken uyuya kalıp bir yere vurup şu borçlardan kurtulayım diyorum :)
elimde bir miktar türk lirası var ne tavsiye edersiniz kısa ve uzun vadede? altınmı dövizmi?
Bekle euro al.
Borclardan kurtalmanın yolu ımf dermısım ;)
Zamanla bıter,yardım ederım. Ayran fabrıkasıda kurarız,Tayran olur ısmı ;) Murat kebabda!
önümüzdeki hafta için yorumlarınız nedir.
bi abimizin dediğine göre dolar düşüp altın yükselecekmiş ama
O abın zengın oldu yanı?
Yahu her yorum yapanın yorumları tutsa,Tayfun suan Cancun'dan buraya post atıyordu,bende Trumph'ın yanında takılıyordum ;)
Saka bır yana,euro sua gucsuz,dusus bır mıktar daha devam ederse,euro alınıp,tepkıde satılabılır.Altın suan guvenlı lıman olsada,dusukden alan cok,satısı ıcın fırsat.
Dolar ıse,kendı halınde,satıs zamanını beklıyorum...
Abi Cancun'dan acı biber gönderirdim kebapçı da satardık ne güzel ;)
Haha! Bak benım karnım acıktı,kac tane ne yıyecegımı sasırdım sımdı ;)
Haftaya yemek yapalım derım,ogunun tadı hala agzımda Mıke.
Hatta benım Turbo cıkarsa,G kuvvetı oyunu oynarız....
Aynen Abi benimde.Gerçekten müthiş bir gündü bir de maçı kazanaydık :( müebbet vadeli yemek borcumun ilk taksidini de öderim hem süper olur.
SOMEONESPECIAL
09-11-2012, 16:05
01,01,2013 sabahı altın gr/tl ne olur... Nokta atış lütfen )))
asıl 21 aralık 2012 günü ne olur ***** inanışlar vsvs altını veya dövizi etkiler mi
SOMEONESPECIAL
09-11-2012, 16:08
asıl 21 aralık 2012 günü ne olur ***** inanışlar vsvs altını veye dövizi etkiler mi
mayalara göre mi :)
hehe:) biz dalgaya alıyoruz ama dünya üzerinde buna inanan çok insan var bence bi etkisi olabilir düşüncesindeyim.
SOMEONESPECIAL
09-11-2012, 16:15
01,01,2013 sabahı altın gr/tl ne olur... Nokta atış lütfen )))
Tayfun Bey'den nokta atış alıyoruz :)
orayı vurabilecek potansiyel olsa, Obama reis'i koruyan sniper timin takım lideri olurdum abi ya :) İlla bir rakam söyle dersen tamamen teknik analize göre söylüyorum doları 1,81 kabul ediyorum 103.
Aynen Abi benimde.Gerçekten müthiş bir gündü bir de maçı kazanaydık :( müebbet vadeli yemek borcumun ilk taksidini de öderim hem süper olur.
Valla,ıddıaya gırdıgımız konuları buraya yazsak ve forum ahalısı dedıgımı yapsaydı,sanırım Zıncır magaza kurardık ;)
Yahu okadar nokta atısı yapan degıl Tayfun,dunya uzerınde bır yasayan obje olsaydı,sanırım fınans dunyasının sahıbı olurdu :cool::cool::cool:
Beni borsa yaktı :) İddaya girmezsek altın 01.01.2013'de 103 TL olur kesin.
VTec_king
12-11-2012, 10:49
beyler ne durumdayız bu haftaki seyri ne altının?
Dolar iyi artmış yaf.. Doların şu anki kuru normal mi ?
şuan dolar için düşük bu seviye.Daha da yükselecektir diye düşünüyorum.Dolar endeksi yukarı yönlü trend çizmeye başladı ABD borsaları aşağıya.Aynı Obama'nın 2008'de ilk seçildiği dönem.Aralarında ters korelasyon var.Dolar orta vade 1,83 altın kısa vade 1796-1804 hedef.
şuan dolar için düşük bu seviye.Daha da yükselecektir diye düşünüyorum.Dolar endeksi yukarı yönlü trend çizmeye başladı ABD borsaları aşağıya.Aynı Obama'nın 2008'de ilk seçildiği dönem.Aralarında ters korelasyon var.Dolar orta vade 1,83 altın kısa vade 1796-1804 hedef.
Ne diyosun ne güzel rakamlar bunlar :) .. İşler ters gidiyor bari altın sevindirsin :icon_tup:
Yiğit Ş.
12-11-2012, 15:01
100+ olduk gençler :)
cepten piyasayı takip etmek isteyenler için forex mobile programını tavsiye ederim dolar euro altın vs vs herseyi takip edebilirsiniz
yani şuanki rakamdan bile altın alınabılırmı dıyosun?
seçimden beri dolar çok değerlendi hala daha değerlenicek gibi duruyor
buda bgnkü güngör uras yazısı yazıyla ilgili tecrübeli arkadaşların yorumlarını merak ediyorum
1 doların gerçek değeri nedir? | UzmanForex (http://www.uzmanforex.com/forex-haberleri/sizin-icin-sectiklerimiz/icerik.php?id=178)
1717 yi gördük şimdi artık yukarı sekermiyiz yoksa 1700ün altını tekrar test edermiyiz?
Hala kari cebe koymadiniz mi?
Dolar 81 de cok guclu satis yiyor. Altincilara tavsiyemdir...
Hala kari cebe koymadiniz mi?
Dolar 81 de cok guclu satis yiyor. Altincilara tavsiyemdir...
abi seni dinledim 2 alışımı 1737den kapattım şimdi 1717 ve 1712 den tekrar alım yapıcam
1700ün altına tekrar geleceğini düşünüyormusun?
Makinist
13-11-2012, 19:21
abi seni dinledim 2 alışımı 1737den kapattım şimdi 1717 ve 1712 den tekrar alım yapıcam
Rebelh sen abritajmı yapıyorsun? Gram olarak alsan alım-satım farkını karşılayamıyorsun verdiğin değerlerde. Ben pek anlayamadım yazdıklarını.
Rebelh sen abritajmı yapıyorsun? Gram olarak alsan alım-satım farkını karşılayamıyorsun verdiğin değerlerde. Ben pek anlayamadım yazdıklarını.
:)
abi ben forex oynuyorum 1/100 kaldıraçla ons fiyatından işlem yapıyorum
yani 20$lık hareket size 0.50krş yansırken forexte 1 lotta 2000$a tekabul ediyo
o yüzden küçük rakamlar önemli benim için :)
Makinist
13-11-2012, 19:30
:)
abi ben forex oynuyorum 1/100 kaldıraçla ons fiyatından işlem yapıyorum
yani 20$lık hareket size 0.50krş yansırken forexte 1 lotta 2000$a tekabul ediyo
o yüzden küçük rakamlar önemli benim için :)
Ben hiç anlamıyorum forexten. Daha doğrusu merak ediyorum ve incelemek istiyorum ama işten eve geldiğimde kafa 1milyon olduğu için hiç yaklaşmıyorum. Şuan için yaptığım sadece şkerbanktan gram alıp satmak. Her işlemde de şekerciğime 70kuruş veriyorum okadar :)
Ben hiç anlamıyorum forexten. Daha doğrusu merak ediyorum ve incelemek istiyorum ama işten eve geldiğimde kafa 1milyon olduğu için hiç yaklaşmıyorum. Şuan için yaptığım sadece şkerbanktan gram alıp satmak. Her işlemde de şekerciğime 70kuruş veriyorum okadar :)
abi forex güzel bende mutluay abi sayesinde tanıştım konumuz vardı hatta yenisini açtık yatırım portföy analizi diye takip et arasıra eski konuda güzel bilgilendirmeler vardı grafik incelemeleri falan öğreticiydi
ufak yatırımla çok para kazandırabiliyor forex ama kaybıda aynı şekilde çok oluyor :)
Makinist
13-11-2012, 19:43
abi forex güzel bende mutluay abi sayesinde tanıştım konumuz vardı hatta yenisini açtık yatırım portföy analizi diye takip et arasıra eski konuda güzel bilgilendirmeler vardı grafik incelemeleri falan öğreticiydi
ufak yatırımla çok para kazandırabiliyor forex ama kaybıda aynı şekilde çok oluyor :)
Gram satmaya devam :) Aslında bir ara abritaj olayına girim dedim ama şekerde yok abritaj. Siteden üstadların tiyolarıyla grama devam ediyorum şimdilik :)
Euronun dususu bir sure devam eder ancak altinada satus geliyor garip sekilde.
Dolarin iceride gidecegi yer belli,az kaldi ancak onemli bir yutdisi hareket 83 lere tasir. Sanirim satis devam edicek. Etmesede fark etmez,1 haftada %4,daha ne olsun...
Kar,cepte anlam kazanir...
VTec_king
14-11-2012, 13:29
altın dusuyor acaba nereye kadar
Euronun dususu bir sure devam eder ancak altinada satus geliyor garip sekilde.
Dolarin iceride gidecegi yer belli,az kaldi ancak onemli bir yutdisi hareket 83 lere tasir. Sanirim satis devam edicek. Etmesede fark etmez,1 haftada %4,daha ne olsun...
Kar,cepte anlam kazanir...
abi eur/usd için yıl sonu düşüncen ne 1.34 ve 1.15te ısrarlı iki danışman şirket var hangisi galip gelir?
altın için konuşacak olursak bgnkü 15.30 perakende satışları verisi önemli piyasalarda iyi bir veri gelicekmiş havası var altın düşüyor dolar yen karşısında değer kazanıyor ben olumlu bir sonuç gelirse altının 1700 civarından işlem göreceğini düşünüyorum
fx oynayanlar içinse u/j de 80.50ler beklenmeli bgn görücek gibi görünüyor
Akşam 21:00'da FOMC faiz toplantı tutanakları açıklanacak. 3 gündür altın bu veriyi bekliyor.Dikkat edin 1717-1730 arası gidip geliyor.Beklenen sonuç gelirse vtec açar nos vurur benden söylemesi
SOMEONESPECIAL
14-11-2012, 15:50
Akşam 21:00'da FOMC faiz toplantı tutanakları açıklanacak. 3 gündür altın bu veriyi bekliyor.Dikkat edin 1717-1730 arası gidip geliyor.Beklenen sonuç gelirse vtec açar nos vurur benden söylemesi
Hedefim 120 TL/gr. :D
insallah kardesım ya artık ne vuruyosa vursun valla
120 guzel tahmin,bence 80-150 gr/tl oynar,itirazi olan? ;)
Satin demistim,eger kari koyduysaniz cebe,bekleyin...
Dolari olan satisa hazirlansin.
Parite 24 u kirarsa fena... Ama suan guclu.
Altinda olanlar icin oneriniz nedir acaba yukselis olacakmi altindan cikip dolara girilirmi
kendi çapımda birikimim var burda birşeyler anlamaya çalışıyorum baştan baştan okuyup durmadan kafam karışıyor :) sanırım dolara yönelmek lazım bu ara onu anladm :D
Makinist
14-11-2012, 22:29
kendi çapımda birikimim var burda birşeyler anlamaya çalışıyorum baştan baştan okuyup durmadan kafam karışıyor :) sanırım dolara yönelmek lazım bu ara onu anladm :D
Anlamadıysanız bir süre daha takip edin bence. Şuan bişe alma zamanı değil. Herşey tavan yapmış zaten hemen hemen. 997TT elinizdeki altını satıp karınızı cebinize koyun tavsiyesinde bulundu. Dolarınızıda satmak için hazır bekleyin dedi. Şimdilik bekleyin. Güncel yorumları okursanız zaten alım tavsiyesi ve satım tavsiyesi geliyor :icon_tup:
Anlamadıysanız bir süre daha takip edin bence. Şuan bişe alma zamanı değil. Herşey tavan yapmış zaten hemen hemen. 997TT elinizdeki altını satıp karınızı cebinize koyun tavsiyesinde bulundu. Dolarınızıda satmak için hazır bekleyin dedi. Şimdilik bekleyin. Güncel yorumları okursanız zaten alım tavsiyesi ve satım tavsiyesi geliyor :icon_tup:
sağolun valla ne diyim bilgi paylaşmak çok önemli bir erdem çoğu insan bana ne der ama burda bilgi sahibi arkadaşlar sağolsunlar esirgemiyor bilgilerini...
bende arabayı sattım parasını çar çur etmeden bi yatırım yapayım diyorum ama beklemek lazım sanırım
Makinist
14-11-2012, 22:44
sağolun valla ne diyim bilgi paylaşmak çok önemli bir erdem çoğu insan bana ne der ama burda bilgi sahibi arkadaşlar sağolsunlar esirgemiyor bilgilerini...
Ben ilk zamanlar yanlış kararlarım sonucu baya hüsrana uğradım. O sebeple aman dikkat diyorum. Acele etmeyin takip edin yeterli.
bende arabayı sattım parasını çar çur etmeden bi yatırım yapayım diyorum ama beklemek lazım sanırım
uzun vadede altın iyi fikir ama şu an doğru zaman mı değilmi emin olmak lazım
geçen hafta 95leri görmüştü o sırada alım için güzel bir fırsat vardı
Dolar alma-SAT.(83 ler suan icin tavan77-78 lerden alinanlar bozulsun)
Altin alma-Sat.(Benim gorusum,95-96 dan alinanlar kar cebe)
Suan piyasayi izleyin,suan sisli durum.
bgn ne olur? kırılma günü gibi görünüyor bir fikri olan varmı?
Bant daraldıkça daraldı.İşsizlik maaş başvuru sayısı kötü geldi.
SOMEONESPECIAL
15-11-2012, 15:16
Beklenen sonuç gelmedi sanırım Tayfun :(
Yuvarlak laflar vardı abi raporda.Faizlerin düşük gideceği sinyali verildi.Net birşey söyleyeceğim altın 1742yi kırarsa bir nefeste 1800 olacak!!!
Aşağıda inebileceği yer 1690.Neden mi? Merkez bankaları order çıtasını oraya çekti çünkü.Yani en fazla ne kaybederim en çok ne kazanırım diye düşünenlere fikir verir sanırım
Yatırım tavsiyesi değildir!!!
Yiğit Ş.
15-11-2012, 15:23
ağzına sağlık :)
yeni yıl sanırım 102 leri geçecek gibi diyebiliriz yani :) hayırlısı olsun
1722 den alış pozisyonu açtım bekliyorum biraz daha limitim var düştükçe destekliyorum bakalım Allah yardımcımız olsun :D 1722-1712 alış yerlerim
Almak icin erken...
Bant yukari kirildi al,asagi kirildi bekle...
1705-1712 arası alım için uygundur bence
Ben almam. O aralik dusus yada yuklelise cok acik...
dün açmıştım risk alıp toplantı sonucu için..
düşünce maliyeti çekme amaçlı aldım biraz daha artık maliyet kovalıcaz gibi duruyor bi süre..
VTec_king
19-11-2012, 07:56
Günaydın iyi haftalar arkadaşlar bu hafta altının seyri nasıl olucak?
bende merak edıyorum ama gordugum kadarıyla altının artık en yuksek degerı 102 en dusuk 96 arasında gıdıp gelecek
6 gundur dunyadan uzagim,zararim buyuk :(
6 gundur dunyadan uzagim,zararim buyuk :(
geçmiş olsun.. para kazanılır sağlık yerinde olsun..
son durumlar nedir 1734 kırılırsa gider gibi sanki var mı düşüş bekleyen :)
yükseliş baskısı var akşam bernanke reis konuşacak akşama kdr sakin gider akşam fırtınalar kopar gibi
Makinist
21-11-2012, 14:32
Merkez bankası faiz indiriminden bahsetmiş. Bu durum doları yükseltir diyorlar. Dolar için 1,83 e gider diyenler var. Ons şuan 1728. Bunlar sadece okuduklarım. Sizlerdende yorum bekliyorum.
varmı dolar ve altınla ilgili önemli bir açıklama?
kopartır demiştim tek nefes de :)
Altını şuan durdururabilecek tek nokta 1790-1800 arasında satış yeme ihtimali 1805 falan olursa 2000 milenyum ;)
SOMEONESPECIAL
23-11-2012, 16:30
Altında yeni yılda `yeni rekor` gelir mi? | Son Dakika Finans ve Ekonomi Haberleri | Bigpara.com (http://www.bigpara.com/haber-detay/gundem/altnda-yeni-ylda-yeni-rekor-gelir-mi/838330/)
Ne dersin bu habere Tayfun ?
kırdı çok sert gitti Allah zeval vermesin :) beklemeye devam..
VTec_king
23-11-2012, 17:33
1749.35 şu anda daha gideri ne 1900? 2000? vtec mi açtı yani?
VTec_king
26-11-2012, 08:05
Günaydın ve hayırlı haftalar
altında ön görüşler nedir?
bende altıncı oldum :D nasıl tavan yapar mı ?
VTec_king
26-11-2012, 11:16
ufak bir düşüş var devam edermi düşmeye yoksa toparlanır yükselmeye devam edermi:?
1780'e kadar önü açık şuan.
ben tekrarmı girsem altın mevzuuna bi ara giriyodum kerem abi kovdu beni :D
SOMEONESPECIAL
26-11-2012, 14:49
ben tekrarmı girsem altın mevzuuna bi ara giriyodum kerem abi kovdu beni :D
Sen git evlen...
Altin artacak. Piyasayi fena sisiriyorlar altin konusunda. Ucuzdan kapatin derim.
aksam pazari poset kalmadi poset gel vatandas ssk doktoru gibi uzaktan bakma:)
aldım hemde "1741 den 0. 06 lot "780 yürürse askere gitmeden önce çok rahatlarım :)
edit: korkutmuyo değil hani ama sl 1733 bakalım inş o kdr düşmez
aksam pazari poset kalmadi poset gel vatandas ssk doktoru gibi uzaktan bakma:)
Sendemı al dıyorsun Tayfun?
Bunun gideceği yer belli 80-90 aralığı.Yani gram başı hemen hemen 1 USD kazanç getirecek maximum.Diğer deyiş ile 100 TL yatıracaksanız 1,79 TL kazanç elde edeceksiniz.%2 bile değil.Pozisyonu olana shortla demem ama pozisyonu olmayana al da demem.Daha yüksek getirili yatırım araçlarını tavsiye ederim.
imparatoR
28-11-2012, 09:06
hakkaten altından iyice sıkıldım şu ***** yılbaşı yükselişi oldu oldu olmadı altında beklemekistemiyorum artık..
typh 10 uzun vade de ne tavsiye edersin ..
uzun vade, altın tavsiye ederim 2013 nisan-haziran arası 2000leri geçer diye düşünüyorum.
yani şuan altına 2 binlira koysam nisanda 4 binlira olarak mı alıcam :D
SOMEONESPECIAL
28-11-2012, 09:23
yani şuan altına 2 binlira koysam nisanda 4 binlira olarak mı alıcam :D
Ya sen gene mi geldin ya la ?
Gidiş yolu doğru ama sonuç yanlış.
Ya sen gene mi geldin ya la ?
abi üç beş bişi kazanalım diyorum kötü mü diyorum :D
SOMEONESPECIAL
28-11-2012, 09:32
abi üç beş bişi kazanalım diyorum kötü mü diyorum :D
Sen elindeki parayı ver bana.... Ben sana kazandırayım...
Çocuğa bak kapıdan kovsek bacadan giriyo...
Malicim. Uzun vadede kazanırsın altında. Alsat sıkıntı.
Stres... Paran varsa unutacaksın bi 5 sene.
Al altını ama unut. Ama sen evlenecem diye tutturmuşsun,
kudurmuşsun... Bozarsın bi şey kazanamadan
peki o zaman konu neden her gün aktif abi :D 5 sene önce açılıp bi daha kimsenin yazmaması lazımdı :p