Orijinalini görmek için tıklayınız : Sahibinden.com İlanları Ücretli Yapıyormuş
CasabLanca
22-08-2011, 13:47
Az önce denk geldim adamlar tekel olunca istedikleri gibi at koşturuyorlar
Değerli sahibinden.com üyeleri,
Bildiğiniz gibi sahibinden.com'da bireysel üye olmak ve ilan vermek ücretsizdir. Ancak ziyaretçilerimize sunduğumuz ilanların kalitesini artırmak için Ağustos ayından itibaren ücretsiz verilebilecek ilan sayısı sistem tarafından kısıtlanacaktır. Sizler her zaman olduğu gibi ilgili kategoride size sunulan limitler dahilinde ücretsiz ilan vermeye devam edebilirsiniz.
Aynı anda daha fazla ilan vermek ve hızla sonuç almak isterseniz doping hediyeli ücretli ilan seçeneğinden faydalanabilirsiniz ya da özellikle vermiş olduğunuz ilanlar yoluyla ticaret yapıyorsanız kurumsal kimliğinizle internet üzerinde size özel bir mağaza adresine sahip olabilmek ve daha da fazla ilan verebilmek için online mağaza açabilirsiniz.
Saygılarımızla,
sahibinden.com
O site üzerinden direk ticaret yapan insanlar var,
Onlar için yapıyorlar sanırım bu uygulamayı...
Ticari amaçla değilde bireysel olarak bir malını satmak isteyenleri etkilemeyecek anladığım kadarıyla...
Murat Özcan
22-08-2011, 13:51
yani olucağı buydu,adamlar tek bu piyasada baktılar ortam ıyı gidiyor neden kar etmeyelim dediler ve işe koyuldular
Ticari amaçla değilde bireysel olarak bir malını satmak isteyenleri etkilemeyecek anladığım kadarıyla...
aynen oyle.sıtede dukkanları olanlar var onlar için
Gokhan43
22-08-2011, 13:53
Ben de karşılaştım şimdi ama yine ücretsiz ilan verebilieceksiniz yazıyor sanırım dükkan vs tarzı satıcılara hitaben yazdılar bunu :)
FiReWaLL
22-08-2011, 13:53
komple kaldırsalar keşke şu lanet siteyi başka bi rakip çıksa şunlara , tek el istediği gibi oynuyolar .
individual
22-08-2011, 13:54
o site üzerinden sahibinden değil artık ticaretin.com olması gerekiyor bir adam artık tek ürün değil araba telefon bileklik falan ticaretini yapıyorlar bence haklılar bireysel 2.el araç satanlar için sınırlı ilan açma sayısı ile üye koruyabilirler ticaretini yapanlardan bence para alması normal.
Örnek veriyorum adamın kadiköyde bağdat caddesinde dükkanı var bide sahibinden.com da vitrindeki araçların ilanı var bence bu tarz üye olanlardan aylık bir ücret alması normal.
By_HaNNibaLL
22-08-2011, 13:54
Ücretli olursa kullanici sayisinda fazlaca azalma görülür bence insanimiz beleşe alişkin :D
forumumuzda sahibinden comda çalışan birisi vardı.Kendisininde bize torpil geçmesini istiyoruz :D şaka bir yana bence bu iş galericiler için yapılmış bizim gibi bireyler en fazla 3-4 ürün/araç satıyoruz.
bireysel ilan vermek serbest.. 3-4 tane ilan vermek isteyen de farklı üyeliklerle işini halledebilir ;)
leader_T
22-08-2011, 13:55
orada mağaza sistemi ile açanlar içn bunu yaptıklarını düşünüyorum. Yoksa yapılacak iş değil.
Bu arada sahibinden.com bence piyasayı yükseltmekten başka bir işe yaramıyor.
haklı adamlar. bi kullanıcının 20-30 tane ilanı oluyor. sayfa kirliliği bile oluyor
34btr1907
22-08-2011, 13:57
forumumuzda sahibinden comda çalışan birisi vardı.Kendisininde bize torpil geçmesini istiyoruz :D şaka bir yana bence bu iş galericiler için yapılmış bizim gibi bireyler en fazla 3-4 ürün/araç satıyoruz.
bold olan kısıma sınırlama gelicek işte sanırm dertleri o , 1 üye 2. araba ilanı veremeyebilir.araba hariç her ürün ilanı 1 er adet ile sınırlandırılabilir.yada 2
Abi adamı galeyana getirmeyin, normal kullanıcı için bir sıkıntı olmayacak gibi duruyor
Ticarethane gibi kullananlar için parasını alsın tabi hakkıdır
Bence yazıyı yanlış yorumlamışsınız, Bu uygulama güzel olabilir çünkü sahibinden.com artık resmen ilan çöplüğü haline geldi, adam bir ürün için 10 tane birden ilan açıyor bakıyorsunuz ilanı veren aynı üründe aynı fiyat değişik, adamlar köylü kurnazlığı yapıyor belki pahalı ilana denk gelir görürde saplarız gibisinden.
2. sebebi ise aynı kategoriden 10larca ürün satan adam artık sahibinden satıyor değil ticaret yapıyor demektir, adamlarda haklı olarak ticaret yapandan komisyonunu almak için böyle bir yola başvuruyorlar. Yani bizim gibi bireysel kullanıcıları pek etkileyeceğini sanmıyorum bu kararın.
ücretsizin yanına opsiyon olarak ücretliyi getirmişler gibi gözüküyor yazıda.
Day Walker
22-08-2011, 14:06
İyi olmuş bencede ben 2 senede bir ilan açacam araba satıcam bende ücret almayacaklar tabii ama orda dükkanı olanlardan alsınlar tabii
aegean76
22-08-2011, 14:07
kesinlikle doğru karar..sırf aracım teknem ne kadar eder diye boş boş ilan açanlar var...
paralı olunca bilgi kirliliği azalır...
böylece birşeyi satmay niyeti olmayıp abuk sabuk fiyatlardan araba ilanı verenlerin önüne geçilir belki.
bence daha kalitekli bir hale gelecektir.
Bu arada çok enteresandır adamlar sizin gönderip aldığınız özel mesajlarınızın içeriğini de kontrol ediyorlar. Aklınızda bulunsun. Ben özel mesajımda başka bir e-ticaret sitesinin adını yazdığım için bana uyarı gönderdiler. Hoş ağızlarının payını fena aldılar ama yine de dikkat edin beyler. Sahibinden.com' daki özel mesajlarınız okunuyor ;)
Bu arada çok enteresandır adamlar sizin gönderip aldığınız özel mesajlarınızın içeriğini de kontrol ediyorlar. Aklınızda bulunsun. Ben özel mesajımda başka bir e-ticaret sitesinin adını yazdığım için bana uyarı gönderdiler. Hoş ağızlarının payını fena aldılar ama yine de dikkat edin beyler. Sahibinden.com' daki özel mesajlarınız okunuyor ;)
hadi ya... ben bi bayan üyeye aşk mesajı atmıştım :D :D :hahaha:
Pis sapıkkkk!!! Demek o sendinnn :ofk::ofk:
:hehe:
Day Walker
22-08-2011, 14:16
Gönül işlerine karışmıyolarmış :D
o değilde site adminleri sahibinden'de onay vermeden biraz inceleme zahetine girseler ilanları harika olucak abuk subuk ilanlar var....
HEARTBREAKER
22-08-2011, 14:19
Ben de olsam aynı şeyi yapardım
özel mesajlar her ortamda okunuyor olabilir.. ;)
63owen63
22-08-2011, 14:24
coktan olması gereken birşeydi zaten.
özel mesajları burda da okuyorlardır :D
Sorun etmeyin sahibindende yeni üyelik açımıda patlama yapar :D
hepsinin kontrol edildiğini sanmam, belli bir filtreden geçemeyen mesajlar bi havuzda toplanıyordur, adamlar onları kontrol edip gerekli uyarıları yapıyorlardır.
Emre İlbi
22-08-2011, 15:30
bence on numara bir uygulama olmuş, belli sınırlar denildiğine göre atıyorum, 3 - 4 ilana kadar ücret taleb etmeyecekler,
3 - 4'ten fazla olanlara ücret isteyecekler haklı olarak,
adamlar yüzlerce ürün satıyorlar sahibinden aracılığıyla,
Sahibindende çalışan O kadar kişi var, bedavaya çalışmıyorlardır herhalde
artı olarak belki çalışan sayısını artırırlar ve daha kaliteli ilanlar görmeye başlarız :)
olması gerekeni yapıyorlar sanal magazalar toplu ilanlar için ücret alabilirler.
babasının hayrına acmadı o siteyi
Bence iyi oldu adam 2-3 sey satıcak 10 tane ilan farklı yerlerde verıyor normal bir vatandaşı etkileyeceğini sanmıyorum büyük ihtimalle ticaretle uğraşanlar zorlanabilir
CasabLanca
22-08-2011, 15:39
sahibinden.com hergün yeni bir adet çıkarıyor :D geçenlerde 5-6 kez güncellediğim ilanı red etti sebep olarakta ilan içerisinde birden fazla farklı ürün satışı yapıyormuşum ama ilanda sadece 1 tane tampon eki var :hehe:
bence iyi olmuş . tr nin en büyük alışveriş sitesini yönetiyor adamlar . ticaret yapan adamlardan kar almak istemeleri bence normal . bireysel kullanıcıdan bişey istemediklerini yazmışlar zaten
E30_ORHAN
22-08-2011, 15:42
Satıcılar o site sayesinde ekmek yiyor bununda bir karşılığı olacaktır elbet..
Eskiden tek uyarışımla ilanları kaldırıp düzeltiyorlardı artık pek dikkate almaz oldular o işide halletseler iyi olur..
aynı ilandan 10 tane verilmemesi için de önemlem alıyor bu kesin bireyseleri fazla etkilemiiyor gibi görünüyor durum
sahibinden.com hergün yeni bir adet çıkarıyor :D geçenlerde 5-6 kez güncellediğim ilanı red etti sebep olarakta ilan içerisinde birden fazla farklı ürün satışı yapıyormuşum ama ilanda sadece 1 tane tampon eki var :hehe:
bende aracın bahcede cekilmiş fotolarıyla ilan koydum sadece taslar görünüyor ilanda baska seyin reklamı var die onaylamadı sonra tüvde cekilmiş logonun göründüğü fotoları koydum onaylandı :D
individual
22-08-2011, 15:49
şöle bir durumda var bir arkadaşımızın e-ticaret sitesi vardı cep telefonu ipod falan lcd tv teyp falan satıyordu 1 sene açık kaldı sonra sahibinden.com a geri döndü neden kapadın dedim ya sahibinden.com dan daha çok satış yapıyorum hem vergisiz daha mantıklı oluyor kapadım siteyi dedi siz düşünün :D
hepsinin kontrol edildiğini sanmam, belli bir filtreden geçemeyen mesajlar bi havuzda toplanıyordur, adamlar onları kontrol edip gerekli uyarıları yapıyorlardır.
Yani netice itibarı ile kontrol ediliyor. Adamların otomatik bir filtreleme sistemi var. Belli keywordler koymuşlar. O keywordleri yakalarsa sistem anında kontrol edip uyarıyı veriyorlar. Ama özel mesajda küfür edersin hakaret edersin tehtid edersin anlarım ancak farklı konularda filtreleme yapıp limitleme koyarlarsa bu özele hayata saygısızlık olur.
Sanalpazar.com ezer. Hem 12 taksit hem 3 ay erteleme falan... :D
Yerinde bir karar diyorum ilan kirliliği biter en azından
zevk için ilan açanlar var keyfekeder satılık gibi:)
Burak K.
22-08-2011, 16:25
bende aracın bahcede cekilmiş fotolarıyla ilan koydum sadece taslar görünüyor ilanda baska seyin reklamı var die onaylamadı sonra tüvde cekilmiş logonun göründüğü fotoları koydum onaylandı :D
Bende arabanın fotoğrafını koymuştum ilana fotoğrafta arkada dondurmacı vardı. :D Banada ilanda başka şeyin reklamı var dedi arkada ki dondurmacının tabelasının üstündeki yazıları falan sildim kabul etti. :D
ensoztrk
22-08-2011, 16:53
+1:icon_tup:
3 ilandan sonra ücretli o iş ticarete döküldüğü için tekil kişiler tek malla aynen devam
ykavcioglu
22-08-2011, 17:03
bu uygulama zaten vardı, yeni değil geçen sene 3-4 araba ilanı vermiştim aynı anda banada aynı uyarıyı verdi:)