Orijinalini görmek için tıklayınız : Bankacılık sınavı Mülakat için Yardım !!!
Arkadaşlar kız arkadaşım Yapı Kredi bankasına başvurmuştu ve bugün mülakat için çağırmışlar.yarın gidecek mülakata.aramızda bu konuda tecrübeli olan arkadaşlarımız varsa yardım edermisiniz? Dikkat edilmesi gereken hususlar varmıdırçne sorarlar ne isterler ne konuşurlar.nasıl konuşsun nasıl davransın vs.Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim
Osman Bahadır
22-08-2011, 21:49
Hangi pozisyon için başvurdu?
Grup mülakatına mı gidiyor? Birebir mülakata mı?
Hangi pozisyon için başvurdu?
Grup mülakatına mı gidiyor? Birebir mülakata mı?
birebir mülakat için başvurdu.Müşteri temsilciliği yada Vezne
Eray Yümsel
22-08-2011, 21:52
sorulan soruları doğruı cevaplamaya dikkat etsin moruk gerisi kolay :D
Osman Bahadır
22-08-2011, 21:57
Gişe personeli için presentable olsun, diksiyonu düzgün olsun, insan ilişkileri iyi olsun, sinirlerine hakim olsun, itaatkar ve çalışkan olsun istenir. Bunlara karşısındakini inandırması lazım.
Tabi ki bankalar personelleri kalıcı olsun isterler. Bankacılıkta kariyer hedefleri olduğuna kendisini ve karşısındakini inandırmalı. Kariyer hedeflerini sıralayabilmeli.
Neden bankacılık? Neden yapı kredi? Neden gişe? vs. sorularına cevabı olsun.
Gişe personeli için presentable olsun, diksiyonu düzgün olsun, insan ilişkileri iyi olsun, sinirlerine hakim olsun, itaatkar ve çalışkan olsun istenir. Bunlara karşısındakini inandırması lazım.
Tabi ki bankalar personelleri kalıcı olsun isterler. Bankacılıkta kariyer hedefleri olduğuna kendisini ve karşısındakini inandırmalı. Kariyer hedeflerini sıralayabilmeli.
+1
Neden Biz sorusuda en gıcık olanıdır.
Kendine hakim ve sakin olmakta fayda var, psikolojisini zorlayacak soruları pat diye soruyorlar diye biliyorum.
Aksi müşteri havasında ve cok rahat tiplerle karşılaşabilir.
Çok teşekkürler bilgi için
"Belirli çalışma saatleri olduğundan dolayı bankacılık"... bu cümle herşeyin sonu olabilir,bankaların 5.30da off olduğunu düşünen ve mülakata gelenler var kesinlikle bunu düşünmesin ve dillendirmesin.
Vezneyi düşünmesin heba olur,ilerlemesi yılları bulur şubede başlayacaksa eğer prim vs.de minimum ne ise o veznede çalışana verilir. Müşteri temsilcisi çalıştığı kadarını + olarak alır.Riski vardır elbette,ilk 6ay biraz rahat olur ama sonrasında kendisine hedef belirlenir o hedefi tutturmak için zorlanır sıkıştırılır,ilerleyen zamanlarda hedef büyütülür dahada zorlanır..
Her 2 pozisyon içinde güleryüz aranır(yapmacık değil samimi),akıcı konuşması gerekir, bankanın sitesinde özgeçmişi vardır ordan ufak tefek bilgileri bulsun öğrensin işine yarar cümle aralarına sıkıştırırsa +puanı olur mülakatta. Yarın heyecanı olur muhakkak hataları olcaktır ilk deneyimiyse,son olarak makyajı çok abartmamasını öneririm. "ııı,eee,şey"gibilerinden kaçınsın cümle kurarken :)
kanka mülakata giren bi arkadaşım vardı ona sordum yazdığını aynen kopyalıyorum buraya
"kıyafet onemlı kıyafete dıkkat etsın ılk basta..sonra rahat olmaya calıssın oraya varınca o anda heyecan yapacaktır ama unutmasınkı herkes yapıor o heyecanı abartmasın sadece sorulan sorulara kısa ve net cevap versın.kısa derken de yanı net olacak cevap.sonra vucut dılıne dıkkat etsın konusrken el kol hareketı yapsın"
Viper_Si
23-08-2011, 00:18
Derin nefes alsın ve sorulara cevap verirken sakin olsun heyecanlanmasın. kendinden bahset dediklerinde hayatındaki başarılı anları anlatsın, kariyer hedeflerinin olduğunu söylesin ve yapı kredi bankası hakkında bilgiler alsın, bankayı sevdiğini cümlelerinin içine sıkıştırsın. Ben öyle yapmıştım mülakatta :)
turgay.ozgur
23-08-2011, 00:54
ben geçen sene garanti de vezne göreviyle başladım. Bende birebir mülakattan geçtim. Ana şart kesinlikle ama kesinlikle çok sakin girsin yoksa kafadan eleniyorlar. Bir de kendini nasıl tanımlarsın, insanlarla ilişkilerinde nasılsındır ve satış hedefleri bulunduğundan ikna kabiliyetin kuvvetlimdir tarzı sorularla karşılaşacak... Gerçekten tatminkar cevaplar verip kendibi bir toplulukta öne çıkarıp sözü dinlenen biri olduğunu gösterebilirse işi kapmış demektir oraya kadar gelmesi bile zaten büyük başarı. Zaten sorulan sorulara evet işte insanlarla ilişkim iyidir dediğinde bana ispatlarmısın diye cevap geliyor. Herhangi yaşamış olduğu olaylardan örnek versin ben öyle yaptım. Ve ne olursa olsun kesinlikle ama kesinlikle aman işe alınıyım diye kaçın kurası ufak yalanlar söylemesin. Cv imde bi kaç yanlış bilgi vardı sordu böylemi diye hayır dedim... Peki niye yazdın dedi? Sizce yazmasam şu an burada oturabiliyo olabilrmiydim dedim gülümsedi... Umarım yardımcı olabilmişimdir tekrardan en büyük etken kesinlikle heyecan yapmasın...
genel, güncel ekonomi hakkında biraz okuyup, bankanın yapısı, tarihi hakkında bilgi sahibi olursa katkısı olabilir diye düşünüyorum, bazen böyle sorular gelir, bankamızı tanıyor musunuz gibi ...