Orijinalini görmek için tıklayınız : yeni golf dsg şanzıman hakkında
ablam sıfır km dsg (otomatik) şanzımanlı dizel golf almayı düşünüyor. DSG yokuş yukarı kalkışta arabayı geriye kaçırıyor mu? eğer kaçırma varsa almayacak.. :)
Kacırmıyor artık yeni arabalarda manuel vitestlerde yokuş kalkma desteği var sanırım 1.5 sanıye hak tanıyo birde otomatik viteslerin hicbirinde geri kacırmaz dıye bılıyorum ama emın degılım
yok mu otomatik fosfos golf kullanan? :D
hill holder sistemi olarak geçiyor.dsg polo larda yoktu ama golfte varmıdır bilmiyorum.
Hill holder yoksa kaydırıyor. Bende DSG jetta var. Ayağı frenden çekince kısa süre kaydırıyor, sonra arabayı sabitliyor. Bunun için gaza mümkün olduğu kadar hızlı basmakta fayda var.
Birde gözlemlediğim şu, frene normal basarsam şanzıman-motor ayrılıyor, bunu devirden-titreşimlerden hissediyorsun.
Ama frene arabayı sabitleyecek güçte basarsan, araba kavrama noktasında kalıyor, kaymıyor. Ama bunu hep ayarlamak zor.
Sportline
23-08-2011, 11:12
yok mu otomatik fosfos golf kullanan? :D
pek kurcalamadım ama geri kaçıyordu.
deneme sürüşü var mı acaba? ben görsem bari..
kesinlikle kaçırmıyor soner abı o konuda süper , hatta yokus yukarı bıle ayagını frenden çektıgınde yürümeye başlıyor, o konuda cok başarılı
CeM öZeR
23-08-2011, 11:16
frenden ayağı çektikten 1.5-2 saniye sonra kaçırmaya başlıyor gaza basılmaz ise. :)
kesinlikle kaçırmıyor soner abı o konuda süper , hatta yokus yukarı bıle ayagını frenden çektıgınde yürümeye başlıyor, o konuda cok başarılı
eyvallah yusufum.. ya aslında yazık olacak 65 milyar verip sıfır golf alacak, ondan sonra sağını çarpacak, solunu çarpacak araba rezil olacak.. 2005 model corolla HB'i var.. dostuma satmam o arabayı :D :D :D
dsg ler yarı tiptronikler gibi değil frenden ayağı çekince harekete geçiyor. dolayısıyla klasik bir otomatik gibi. yani ben kullanırken kaçırmadı ama bi sürpriz olur mu bilemiyorum.
Hill Holder yoksa kaçırır..
Poloda tamamen durduktan 3-5 saniye sonra vitesi boşa alıyor D konumunda olsa bile..Tekrar kalkmak isteyincede haliyle vitesi takıp kavrayana kadar bi çıtır kayıyor.Yani klasik otomatik gibi değil durup belirli bi süre geçirdikten sonra sürekli ilerli gitme eğilimi olmuyor araçta boşa alıyor çünkü.
Kaçırıyor. Kaçırmaması için hillhold özelliğini almanız gerekir. Oda kemer takmayınca çalışmıyor. Veya el freni ile de kalkılabilir. Şirketin Jetta da el freni ile kalkıyoruz.
poloda kaçırıyo ama golfte kacırmıyo benım surduklerımde boleydı ama ayrıyetten ekstra pakette varsa polonun onu blmem :)
Beyler selamlar konuyu hortlatiyorum kusura bakmayin. Dsg sanzuman golf gti imiz var. 1.3 1.4 bar larda cok skinti yok. Fakat 1.6 bastigimizda sanzuman kaciriyor. Basina gelen ya da boyle birsey duyan varmi acaba. Kurcalamadan direk soruna gidelim.