PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kil olarak hangi markayı tercih etmliyim?

burak_skry
23-08-2011, 19:54
herkese selamlar.
aracıma uzun zamandır boya koruma cila veya benzeri herhangi bir uygulama yaptırmadım bu yüzden bi hayli kılcal çizik ve harelenmeler var.bende malzemeleri kendim tedarik edip tanıdık bir ustaya yaptırayım dedim.öncelikle elimde olan ve almayı planladığım malzemeleri yazayım:
-şampuan olarak meg nxt kullanıyorum uzun süredir
-meg zift ve böcek kalıntısı çıkarıcı sprey var kullandığım
-meg ultimate quick wax yıkama sonrası kullandığm ürün

pasta cila işlemleri içinde forum üyesi imprezawrc nickli arkadaştan
-SWIRL REMOVER SCRATCH AND SWIRL REMOVER
-butter wet wax ürünlerini almayı planlıyorum.

bunların yanı sıra aracıma kil uygulamasıda yapmak istiyorum fakat meguiars kil için çokta iyi yorumlar alamadım başka marka kilde araştırma yapamadım sizin önerileriniz doğrultusunda kil almayı planlıyorum.ve bu kilin uygulaması sırasında başka bir ekstra ürüne ihtiyacım varmıdır onuda yazarsanız güzel olur.megin kili ile ultimate quick detailer ürününü tavsiye ediyorlar birlikte kullanmak için sizin önericeğiniz markalarla nasıl bir kombinasyon oluşturabilirim?

uygulama yapmak içinde elimde meg kurulama bezi ve meg mikrofiber silme bezi var ped ve farklı bez önerilerinide dikkate alıcam.son olarakta aracımın bir fotosunu paylaşayım yorumlarınıza yardımcı olması için.

http://a1108.hizliresim.com/11/8/23/16092.jpg

Ufuk
24-08-2011, 08:52
Chemcial guys ın cut 1.0 2.0 gibi ürünleri vardı yine aynı nickli üyemiz o ürünleride tedarik eder kutularının arkasında makine ile hangi devirde atılması gerektiği yazar.
Uzun süredir uygulama yapılmıyorsa sadece ince polishle mükemmel finish almak hayaldir.Aracınıza güneş ışığında bakıp anlarsınızı veya spot ışığında yakın çekim yapılmış bir foto koyarsanız daha rahat yardımcı oluruz.
Sadece polish+ uqd ile uygulama tam olmaz. siyah araçta Polish+glaze+wax üçlüsü ile mükemmel sonuca varabilirsiniz.
Kil biraz muamma noname ebayden kil bile alabilirsiniz mesela kaliteli kil aynı yerdeki lekeyi 1 vuruşta söküyorsa noname 3 vuruşta söker ama söker sonuç olarak ben bilt hamber kullanıyorum memnunum.

Antalyalogy
24-08-2011, 23:50
detailingturkey.net de satılıklar bölümünde ucuza gayet güzel killer var..

Aracınızın çiziklerini gösteren fotolar koyarsanız daha net olur..

burak_skry
25-08-2011, 00:43
aracımı bugün güzelce yıkadım waxladım spreyle ama hava karardığın için foto çekemedim yarın kaputun ve tavanın fotolarını çekicem.dediğiniz gibi alıcağım ürünler aracımda yeterli olmayabilir onda durumu görerek daha doğru yönlendirmeler yapılabilir.

SErhat.
25-08-2011, 09:17
Benim aracımın da boyası buna yakın bir durumda.En son 2 sene önce komple bir cila atılmıştı.Pırıl pırıl olan boya matlaştı gitti.Yıkayasım bile gelmiyor.

Sanırım profesyonel uygulama yaptırıp ardından da alınacak amatör ürünlerle desteklemek en iyi çözüm.

Ben de böyle kendim ürün alayım filan dedim ama astarı yüzünden pahalıya geliyor.:)

ruudvan
26-08-2011, 18:59
meg kil iyidir bosuna baska fantazı arama duzgun kullan 3araba yapar.

burak_skry
26-08-2011, 21:05
satılıklar bölümünde Bilt Hamber Auto clay marka var acaba o nasıldır meg için çoğu yorumlarda fiyatına göre kötü performans gösterdiği söyleniyor ondan meg almak istemiyorum pek.aracın fotolarını çektim ama daha yüklüyemedim maalesef:(