Orijinalini görmek için tıklayınız : D1 Spec bijon montajı
Arkadaşlar internette çok uzun araştırma yaptım konu kirliliği yaratmamak adına ama bulamadım . Bu D1 Spec bijonlar nasıl montaj yapılıyor. Normal bijon bildiğin civata şeklinde bunlar ise somun şeklinde kafam çok karıştı :soru: yoksa opellere olmuyor mu ? Bilgisi olan varsa çok sevinirim ...
çevirerek takıyorsun . ekstra bi montaj şekli yok . uzun lokma kullanabilrsin takarken .
Orjinal bijonları takıp bunu üstüne mi takıyoruz ??
uzun bıjonları asrta yamı takacaksın ?
uyumlu olduguna emınmısın
hayır , orjinal bijonlawr çıkıyor. yerine bunlar takılıyor . heralde çok hafif geldi elinize ondan güvenemiyorsunuz ama durum böyle .
sadece diş aralığı farklı olabilr 1.25 -1.50 diş aralığı farklılığı vardır . opellerde kaç yada sizdeki kaç bilmiyorum 3-4 diş dönmeden sıkılaşıyorsa çok , yanlış ölçüdür zorlamayın .
uzun bıjonları asrta yamı takacaksın ?
uyumlu olduguna emınmısın
Değilim o yüzden başlığı açtım çünkü opelin somunları civatalı ama D1 specler somun şeklinde sadece japonlara mı uyuyor ?
YavuzNaz
24-08-2011, 10:59
aynen öyle oluyor bijonları civatalı olduğu için opel grubuna uymuyor :)
Hayal kırıklığı :S Jantları siyaha çevirirmemdeki amaçlardan biride D1 Specle kullanmaktı ...
M U R A T
24-08-2011, 11:09
soru tam anlaşılmamış aslında d1 leri opele takamassın
Evet aslında D1 Spec Opele oluyormu diye sorsam cevap netmiş :D ama satan bir arkadaş bijon 1,50 ise uyar dedi kafamı karıştıran nokta o oldu. Saolun arkadaşlar ...
rcbasaran
24-08-2011, 13:29
normal bijonları boyatabilirsiniz ancak elektrostatik boya ile
Normal bijonlar çok içerde kalıyor görünmez astrada . ben en iyisi bu tarz bijonlar için D1 spec imalatı işine gireyim piyasada büyük açık var demekki :D
Mehmet Gazihan
24-08-2011, 13:36
sanırım elindeki bijon somunu senin arabanda saplama yok saplama takıcaksın üstüne somun takıcaksın.
Fatih Kavak
24-08-2011, 13:43
Normal bijonlar çok içerde kalıyor görünmez astrada . ben en iyisi bu tarz bijonlar için D1 spec imalatı işine gireyim piyasada büyük açık var demekki :D
Opel bijon kapakları alıp istediğin renge boyayabilirsin.17'lik ve 19'luk bijonlara göre var.
Low-Rider
24-08-2011, 13:47
Aynen fatihin dedigi gibi yapabilirsin
Benim aracin konusuna bak,opel bijon kapagi var bende boyali
mad_max1978
24-08-2011, 14:14
sanırım elindeki bijon somunu senin arabanda saplama yok saplama takıcaksın üstüne somun takıcaksın.
normal lastikçiler yaparmı acaba bu dediğiniz saplama takma işini?
Aynen o şekilde D1 specler bijon somunu benim aracımda saplama yok bijonlar civatalı :icon_tup:
Plasti dip ile boyadım jantları kapak zaten mevcutta var bende onlarda boyandı akşam onları söküp kırmızıya boyamayı deneyim güzel fikir teşekkürler ...:icon_tup:
Mehmet Gazihan
24-08-2011, 14:31
yok biraz daha profesyonel olmalı
Bulamadım resimleri :soru:
Bijonlar uymuyor heralde araca.Satmayı düşünürsen bilgi fiyat alabilir miyim abi özelden ? :)
Low-Rider
24-08-2011, 14:56
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/86511-01corsa-c-aruba-blue-21.html
Burada
Mükemmel olmuş nasıl bu kadar dışarda kaldı bizim bildiğimiz kısa bijon kapağı değilmi bunlar ? Jant modelinden dolayımı o şekilde oldu
Low-Rider
24-08-2011, 15:10
Bijonlar normalde iceride belki once ki sayfada ki fotolarda gozukuyordur , kapaklar biraz uzun.
Diğer resimlere baktım sanırım jantın göbeği içerde olduğundan bu kadar dışarda kalmış kapaklar benim orjinalde kapaklar olmasına rağmen kapaklarda içerde kalıyor ama yinede boyamayı deneyeceğim. Uzun kapak bulunurmu piyasada onu bilmiyorum araştırym biraz.
Low-Rider
24-08-2011, 15:21
Japonla uc uca birlestirip uzat:D
Valla onu düşünüyordum hahahaa :D
Fatih Kavak
24-08-2011, 15:34
Diğer resimlere baktım sanırım jantın göbeği içerde olduğundan bu kadar dışarda kalmış kapaklar benim orjinalde kapaklar olmasına rağmen kapaklarda içerde kalıyor ama yinede boyamayı deneyeceğim. Uzun kapak bulunurmu piyasada onu bilmiyorum araştırym biraz.
kapağın içine istediğin miktarda sıcak silikon sıkıp dışarı alabilirsin en son bende d1 spec bijonları söküp normal bijon+kapak yapmıştım ama fotoğraf çekmek hiç aklıma gelmedi ondan sonra satıldı zaten. :)
Oda mantıklı , lastik sökmede kapak yenilemek gerekecek sadece ... Araç satıldı mı bu arada hayırlı olsun bende kartaldayım ama karşılaşmak nasip olmadı hiç
Fatih Kavak
24-08-2011, 15:45
Oda mantıklı , lastik sökmede kapak yenilemek gerekecek sadece ... Araç satıldı mı bu arada hayırlı olsun bende kartaldayım ama karşılaşmak nasip olmadı hiç
Yok kapakta yenilemeye gerek yok sadece silikonu sıkıp kuruduktan sonra takmak gerekicek böylece kapak dışarıda kalıcağı için elle rahatlıkla sökülüp takılıcak pense karga burnu vs. birşeyle çekmeden zarar vermeden.Kartal sanayinin arkdasında Onka Opel var tanesi 2 tl'ye almıştım.
Bu arada teşekkür ederim. :)
Bu akşam yapıyorum inşallah saolasın :)
Silikonla mesafe kurtarmadı japonla 2 kapağı üst üste yapıştırdım :D akşam boyayıp takacağım bakalım nasıl olacak 20 kapak daha lazım ama şimdi mevcut kapakları yapıştırınca ...
Resim koyacağım fikir olması açısından akşama
Tayfun-E30
25-08-2011, 13:43
arkadaşım bende bu bijon kapaklarından kullanıyorum alırken araştırmıştım 2 tipi var bir uzun bir kısa onları yapıştırıcağına servise bir sor derim =) d1lerde tel maşa bir ürün saplama maplama taktırmaya değmez... alyanlı yenitip bijonlar var onlarada bakabilirsin...
Yapıştırdım bile :D ama ***** üstündekileri yapıştırınca 2 jant için çıktı diğerlerini almaya gidince uzun olanı sorarım .. saolasın
Evet arkadaşlar ev yapımı D1 spec görünümlü bijonların resimlerini çektim . Fikirler için L0w-Rider ve Fatih Kavak'a teşekkürler ...
http://i55.tinypic.com/2qn5dg5.jpg
http://i52.tinypic.com/2zqdi0l.jpg
http://i53.tinypic.com/f56s1e.jpg