Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rusya'da Ünivresite

_sinan_
24-08-2011, 15:41
Merhaba , sınavda giremeyenler olduğunu görünce belki sene kaybetmek istemeyenler olucağını düşündüm. Bildiğiniz üzere Rusya'da Voronej şehrinde okuyorum ilk senem bitti henüz . Eğer orda okumak isteyenler olursa yardımcı olabilirim veya elimden geldiğince soruları yanıtlayabilirim . Şuan msn üzerinden değilde konudan soruları cevaplamak isterim öncelikle :) Okulumuzun adı Voronej Devlet Üniversitesi (воронежский государственный университет) , deknliği vardır , okurum resmi sitesi www.vsu.ru

mmustu
24-08-2011, 15:43
olum rusyada öğrenci olmak vay anasını yaw :D

Eriador
24-08-2011, 15:43
bırak şimdi okulu kızlardan haber ver :P Şaka bi yana tavsiye edermsn gittiğine mutlumusn ? bi tanıdığın düşünüyorda

CaNeR54
24-08-2011, 15:45
Geçen sene konuşmustuk senle kardeşim anlat bakayim nasil geçti 1 sene :)

_sinan_
24-08-2011, 15:45
bırak şimdi okulu kızlardan haber ver :P Şaka bi yana tavsiye edermsn gittiğine mutlumusn ? bi tanıdığın düşünüyorda

:D tavsiye ederim tabiki , ben gittiğime memnunum ama şuda var herkeze göre uygun biyer değil , ortalama bu sene gelen Türklerin yarısı Türkiyeye geri döndü , oraya alışmak ve okumak zordur , ama bittiğinde buna değiyo gerçekten.

Day Walker
24-08-2011, 15:46
orda öğrenci olmak vardı :)

_sinan_
24-08-2011, 15:48
Geçen sene konuşmustuk senle kardeşim anlat bakayim nasil geçti 1 sene :)

bunu kısa özetmelek zor olur çok kapsamlı bi soru oldu , ama en kısa şöyle diyim ilk sene tekrar sınava hazırlanarak boş yere zaman kaybetmişim :rolleyes:

1998corsa
24-08-2011, 15:50
ısletme okumak ıstesek kaca mal oluyo bıze yıllıgı acaba ??

_sinan_
24-08-2011, 15:51
ısletme okumak ıstesek kaca mal oluyo bıze yıllıgı acaba ??

ilk sene rusça hazırlık 1750usd , bölüme geçtiğinde fiyatlar değişiyor ama sözel bölümler daha yüksek 2000 küsür usd olması lazım işletmenin , okulla iletişim geçip fiyatını tam öğrenebilrim..

CaNeR54
24-08-2011, 15:52
bunu kısa özetmelek zor olur çok kapsamlı bi soru oldu , ama en kısa şöyle diyim ilk sene tekrar sınava hazırlanarak boş yere zaman kaybetmişim :rolleyes:

Konuştuklarimizi hatirliyorumda ondan o şekilde dedim :) Beklentilerini karşiladiysa sorun yok. Bende Abhaz kökenli olduğum için Abhazyada burslu olarak okuyabiliyorum. Şimdiki okuduğum 2 yıl otomotiv i bitirdikten sonra değerlendiricem bende. Abhazya - Rusya -Sazlburg olarak bir seçim yapıcam..

driftboy
24-08-2011, 15:52
En merak edilen soru bence :) Aylık masrafınız ne kadar ?

_sinan_
24-08-2011, 15:54

ilk sene yurtda kaldım , yurdun parası yıl sonunda tek seferde veriliyo (aylık 30usd civarı) orda geçinme maliyetim aylık 500tl :) ama malesef dolar yükseldiği için aynı para 600tl oluyo şuan , ama bu fiyata yeme içme gündüz gezme gece takılma hepsi dahil :) ama bununda daha altında geçinenlerde var..

Eriador
24-08-2011, 15:55
ilk sene rusça hazırlık 1750usd , bölüme geçtiğinde fiyatlar değişiyor ama sözel bölümler daha yüksek 2000 küsür usd olması lazım işletmenin , okulla iletişim geçip fiyatını tam öğrenebilrim..

bu fiyatlar yıllık mı ? dönemlik mi ?

_sinan_
24-08-2011, 15:56
bu fiyatlar yıllık mı ? dönemlik mi ?

yıllık fiyatlar

Eriador
24-08-2011, 15:57
Biz boşuna ABD de kasıyoruz abi ... İçim gitti şimdi yemin ediyorum

nakayama
24-08-2011, 16:01

+1 Yıllık okul masrafları nekadar tutuyor

_sinan_
24-08-2011, 16:02
dediğim gibi ilk yıl hazırlık ücreti 1750 dolar , ilk kayıtda yıllık zorunlu sağlık sigorta ücreti var 140usd diş dışında herşey dahil (diş için extra 40usd istiyolar ) , yurt yıllık ücreti 250usd civarı oluyo total ücret budur.

nakayama
24-08-2011, 16:09
dediğim gibi ilk yıl hazırlık ücreti 1750 dolar , ilk kayıtda yıllık zorunlu sağlık sigorta ücreti var 140usd diş dışında herşey dahil (diş için extra 40usd istiyolar ) , yurt yıllık ücreti 250usd civarı oluyo total ücret budur.

okul ücreti ? şuanda hangi bölümü okuyorsun bende seneye kıbrısı düşünüyorum ama rusyada olabilir :)

_sinan_
24-08-2011, 16:11
okul ücreti ? şuanda hangi bölümü okuyorsun bende seneye kıbrısı düşünüyorum ama rusyada olabilir :)

benim bölüm inşaat mühendisliği olucak , ücreti 2100 usd civarı (okul parayı ruble üzerinden aldığı için dolar tam tutmuyo bazen)

volume81
24-08-2011, 16:16
benim merak ettiğim 1 yılda ruscayı öğrenmek ? nasıl baya anlaşabiliyormusun derslerde felan sorun oluyormu :)

şuan kocaeli üni. bilgisayar programcılığı 2 yıllık bitirdim alttan derslerim var 4 yıllığa tamamlamak için ne gereklidir :)

CaNeR54
24-08-2011, 16:18
600 tl geçinme iyimiş ama ben araştirirken Rusya ile uluslar arasi ticaret yapan abime sormuştum. O dünyanın en pahali şehirlerinden biri demişti moskova için. Voronejde durumlar ne alemde biraz daha açsan yaşadiğin yerin özelliklerini her açıdan.

_sinan_
24-08-2011, 16:20
benim merak ettiğim 1 yılda ruscayı öğrenmek ? nasıl baya anlaşabiliyormusun derslerde felan sorun oluyormu :)

şuan kocaeli üni. bilgisayar programcılığı 2 yıllık bitirdim alttan derslerim var 4 yıllığa tamamlamak için ne gereklidir :)

1 senede rusçayı kaba taslak öğreniyosun , anlaşabiliyosun ama iyi bi şekilde değil ingilizce vs. kadar kolay bi değil değil rusça , açıkcası 1 senede öğrenciğin rusça okumak için çokda yeterli değil ama okulda yabancı öğrenci statüsünde oluyosun zaten öğretmenler de yardımcı oluyor , ama 1.5 veya 2 senede hazırlık okuyabilirsin ki bence daha mantıklı. 2 senelik üniversiteyi bitirdikten sonra Türkiye'de dikey geçiş yapabildiğin bölümlere orda direkt geçiş yapabiliyosun , bu şekilde okuyan arkadaşım var 2 sene Hatay'da klima teknolojileri bitirdikten sonra üçüncü sınıftan elektrik elektronik mühendisliği son sınıfa geçti şimdi..

erdalss
24-08-2011, 16:22
peki lojistikle ilgili bölümler varmı dikey geçiş ile geçmek için.

_sinan_
24-08-2011, 16:24
600 tl geçinme iyimiş ama ben araştirirken Rusya ile uluslar arasi ticaret yapan abime sormuştum. O dünyanın en pahali şehirlerinden biri demişti moskova için. Voronejde durumlar ne alemde biraz daha açsan yaşadiğin yerin özelliklerini her açıdan.

Tabiki Moskova'da fiyat olarak inanılmaz farklılıklar var , en başta en kiraları en az üç dört katı , genel yaşam olarakda çok büyük farklılıklar var , evler genel olarak ucuz iki veya üç oda kötü olmayan bi evi 300-400usd civarı bulunuyo , tek oda bakılırsa çok daha uygun..

_sinan_
24-08-2011, 16:25
peki lojistikle ilgili bölümler varmı dikey geçiş ile geçmek için.

malesef lojistik bölümü yok , Voronej'de başka bi okulda 2 yıllık bölüm olarak var ama açıkcası pek geçerli bi okul değil ve iki yıllık olduğundan geçiş olmaz.. Uluslar arası ticaret bölümü var direkt geçiş alıyomu bilmiyorum ama hem en zorbi bölüm hemde en pahalı bölüm zannediyorum , yıllık 3200usd uluslar arası ticaret..

volume81
24-08-2011, 16:25
1 senede rusçayı kaba taslak öğreniyosun , anlaşabiliyosun ama iyi bi şekilde değil ingilizce vs. kadar kolay bi değil değil rusça , açıkcası 1 senede öğrenciğin rusça okumak için çokda yeterli değil ama okulda yabancı öğrenci statüsünde oluyosun zaten öğretmenler de yardımcı oluyor , ama 1.5 veya 2 senede hazırlık okuyabilirsin ki bence daha mantıklı. 2 senelik üniversiteyi bitirdikten sonra Türkiye'de dikey geçiş yapabildiğin bölümlere orda direkt geçiş yapabiliyosun , bu şekilde okuyan arkadaşım var 2 sene Hatay'da klima teknolojileri bitirdikten sonra üçüncü sınıftan elektrik elektronik mühendisliği son sınıfa geçti şimdi..

teşekkür ederim çok sağol :)

erdalss
24-08-2011, 16:27
anladım şansımıza ozamn.benim 2 yıllık lojistik türkiyedede geçişle alan üni çok az ve çok az kişi sınava bakılmıyo bile.neler olucak bakalım 1 senem kaldı.

nakayama
24-08-2011, 16:30
özelden msni msj atarmısın detaylıca konuşşalım :)

_sinan_
24-08-2011, 16:31
anladım şansımıza ozamn.benim 2 yıllık lojistik türkiyedede geçişle alan üni çok az ve çok az kişi sınava bakılmıyo bile.neler olucak bakalım 1 senem kaldı.

hayırlısı olur inş. :)

_sinan_
24-08-2011, 16:50
ayrıca belirtmeyi unutmuşum , denklik için (öğrenci dosyası açtırmak için) 2 sene içinde öss den barajı aşmak gerekiyo , gerçi bu aralar denklik kurumunun kalkıcağından bahsediliyo ama hala kesinliği yok..

SOMEONESPECIAL
24-08-2011, 17:05

Ne Kıbrısı ? Kesinlikle Rusya....

efe_
24-08-2011, 17:16
Neden Kıbrıs Rusya'dan eğitimde gerimidir?

_sinan_
24-08-2011, 17:16
voronezh e gittim bence okunacak bi yer değil yurt dışında okumak istiyorsanız bana kalırsa

ingiltere
amerika
almanya
çin

çin in önü çok geniş bence bi düşünün hem çinde ev kiraları 60 $ falan olması lazım ben burda işi gücü bırakabilsem gidebileceğ,m tekyer ingilteredir

bence voronej okunucak bi şehir , özellikle fiyatıyla , ufak bi şehir olması okumak için avantaj..

ingiltere amerika almanyada bu fiyatlarla okunabiliceğini sanmıyorum , bende biçok ülkeyi araştırmıştım ve fiyat çok farkediyo diğer ülkelere göre , çin için bişey diyemicem bir bilgim yok ama ucuzsa mantıklı olabilir , gerçi ben rusyayı tercih ederim ama eğer ucuzsa çin de mantıklı bi ülke olabilir okumak için..

_sinan_
24-08-2011, 17:18
Neden Kıbrıs Rusya'dan eğitimde gerimidir?

voronej devlet üniversitesi avrupa tarafından tanınan bir okul , bunu dışında bence en çok öne çıkan özellik kıbrısdansa okulu bitirdiğinde iyi derecede rusça biliceksin..

SOMEONESPECIAL
24-08-2011, 17:22
neden kıbrıs rusya'dan eğitimde gerimidir?

benim kafam itliğe çalıştığı için kesinlikle rusya dedim ;)

emre.ates
24-08-2011, 21:35
dikey geçiş koşullarını nerden öğrene bılırım açaba bnde inşaat teknıkerlıgı bıtırdım inşaat muh yada mımarlık istiyorum hazırlık zorunlumu dıkeygecıs yaptıktan snra intibah dönemı varmı kısaca kosulları nerden ögrenırım

_sinan_
25-08-2011, 00:10
dikey geçiş koşullarını nerden öğrene bılırım açaba bnde inşaat teknıkerlıgı bıtırdım inşaat muh yada mımarlık istiyorum hazırlık zorunlumu dıkeygecıs yaptıktan snra intibah dönemı varmı kısaca kosulları nerden ögrenırım

dikey geçişi diplomanla yapabiliyosun , ilk sene hazırlığa gelip sonra üçüncü sınıftan mühendisliğe devam :)

ozKn
25-08-2011, 03:16
Ben bu sene çok istemiştim göndermediler :( Belgrod üniversitesinde inşaat mühendisliği okucaktım ilk yıl herşey dahil 4750 usd fiyat verdiler diğer yıllar 1750 usd idi..

şimdi elektronik ve haberleşme okuyorum geri kalanını rusyada nasıl okurum değermi elektrik bölümü üstüne iyi diyorlar biliginiz varmı ?

_sinan_
25-08-2011, 03:34
Ben bu sene çok istemiştim göndermediler :( Belgrod üniversitesinde inşaat mühendisliği okucaktım ilk yıl herşey dahil 4750 usd fiyat verdiler diğer yıllar 1750 usd idi..

şimdi elektronik ve haberleşme okuyorum geri kalanını rusyada nasıl okurum değermi elektrik bölümü üstüne iyi diyorlar biliginiz varmı ?

arkadaşım var , 2 senelik klima teknolojileri bölümünden elektrik elektronik müh. tamamlıyor ve şuanda çalışıyor.. ayrıca ilk sene için 4750 bayağı bi yüksekmiş sadece okul ve götürme parası ise..

ergin
25-08-2011, 08:09
yurt dışı okullar ıcın cazip bi secenek olmuş hem fıyat hem ulke ve potansıyelı acısından :D

ozKn
25-08-2011, 13:27
arkadaşım var , 2 senelik klima teknolojileri bölümünden elektrik elektronik müh. tamamlıyor ve şuanda çalışıyor.. ayrıca ilk sene için 4750 bayağı bi yüksekmiş sadece okul ve götürme parası ise..

dil kursu ücreti konaklama götürme belge işleri falan aklına ne geliyorsa

_sinan_
25-08-2011, 15:58
dil kursu ücreti konaklama götürme belge işleri falan aklına ne geliyorsa

anladımda yine pahalı , ben bi kaba taslak hesapliğim , toplamda 2200 le 2500 arasına geliyoki buna normal şartlardaki kişilerin aldğı götürme parasıda dahil..

ACTPK
25-08-2011, 16:33
Vay arkadaş :D İşi gücü bırakıp tekrar üniye dönesim geldi :D

S.Mert
25-08-2011, 17:02
rusyada okul ha :D:D:D

emre.ates
25-08-2011, 19:07
bu sene için geç kaldım ama seneye ıns tekrar gırıcem dıkey geçiş sınavına olmazsa son çare rusya olcak bı acıdan rusça ögrenmek + ingilizce super olurdu

_sinan_
25-08-2011, 19:10
bu sene için geç kaldım ama seneye ıns tekrar gırıcem dıkey geçiş sınavına olmazsa son çare rusya olcak bı acıdan rusça ögrenmek + ingilizce super olurdu

bu sene için düşünüyosan hala zaman var ?

emre.ates
25-08-2011, 19:24
özelden msj attım msn adresını ekledım bı bakarmısn özelden konusalım sorularım var musaıd sen konuyu kırletmeyım :D

_sinan_
02-09-2011, 15:37
güncel olsun , bu sene çıkan yeni karara göre katalogda yer alan okullara denklik sınavı aranmadan direkt denklilk verilicekmiş :) (tıp,dişçilik,eczacılık,öğretmenlik,mühendislik bölümlerine )

Eğitim ve Kariyer - YÖK'ün diploma denklik yönetmeliğinin yürürlüğü durduruldu (http://www.hurriyetkampus.com/yokun-diploma-denklik-yonetmeliginin-yururlugu-durduruldu.aspx?pageID=238&nid=8572)

YURTDIŞI YÜKSEKÖĞRETİM DİPLOMALARI DENKLİK YÖNETMELİĞİ (Yeni) (http://www.ttb.org.tr/mevzuat/index.php?option=com_content&view=article&id=822%3Ayonetmelik&catid=2%3Aymelik&Itemid=33)

rebel
03-09-2011, 01:42
sinan kardeşim arkadasının hataydan gitmesi ılgıncımı cektı bende mustafa kemal universitesınden bu sene yeni mezun oldum . merak ettiğim bişey var su altı teknolojisi diye bir bölüm varmı ?

denizle ve dalgıçlıkla ilgili ?

meslek dalım ticari dalgıçık veya sanayi dalgıçlığı olarak geçer. rusyada çok öenmli limanlar var. bunun için eğitim veren üniversite varmı ?

_sinan_
03-09-2011, 09:11
sinan kardeşim arkadasının hataydan gitmesi ılgıncımı cektı bende mustafa kemal universitesınden bu sene yeni mezun oldum . merak ettiğim bişey var su altı teknolojisi diye bir bölüm varmı ?

denizle ve dalgıçlıkla ilgili ?

meslek dalım ticari dalgıçık veya sanayi dalgıçlığı olarak geçer. rusyada çok öenmli limanlar var. bunun için eğitim veren üniversite varmı ?

hataydan gelen 3 kişi var dört seneye tamamlamak için , ama bizim şehirde malesef su altı teknolojisi yok , varsa anca rusyanın daha güney kısmındaki okullarda vardır

rebel
03-09-2011, 18:48
sinan kardeşim diğer şehirlerde olup olmadğıı hakkında yardımcı olurmusun? şahsi olsun yada kaynak olarak gösterceğin biyer ?